Citroner, bananer & meloner

Mine er nok mest som citroner. Måske lidt større end de her små øko-basser, jeg sidder med her, men sådan ca. Måske dine minder mere om bananer? Eller meloner? Eller blommer?

Nå, det skulle egentlig ikke ende i frugtsalat, men handle om at uanset hvordan dine bryster ser ud, så skal du huske at kramme dem ordentligt igennem af og til. Og lige i denne her henseende så er det altså snarere at mase dem lidt end blide kærtegn.

I går spiste jeg frokost med to veninder og snakken faldt på bryster, rekonstruktioner af samme og genetisk kræft. Fordi vi allesammen havde været og er berørt af brystkræft i den nærmeste familie. Søstre og mødre.

Og dér slog det mig , at jeg aldrig tjekker mine egne bryster. Hvilket er helt absurd. Så i går mærkede jeg dem grundigt igennem. De føltes fine. Knudrede og brystvævsagtige, men ikke noget, der ikke plejer at være der.  Og man bliver jo nødt til at vide hvordan de føles normalt, for at kunne regne ud, hvornår der er noget, der ikke er normalt.

Ikke at jeg nogensinde håber den dag kommer. Hverken for mig eller jer. Men hvis den gør, så er man formentlig bedre stillet, hvis man opdager det (og reagerer!) hurtigt.

Husk at bryster er forkellige og kan føles forskellige alt afhængig af hvornår på måneden/cyklus, man mærker efter. Derfor at det en god idé, at tjekke ca. samtidig hver måned.

Ps. Se lige hvilken ananas (i egen juice), der huserer på Støt Brysternes forside. Vidste det ikke, før jeg skrev dette indlæg og i den anledning var en tur indenom. Men hey, støt og tjek ♥

(Visited 4.424 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

8 Kommentarer

 1. Hej Emily.
  Du ser skøn ud på de billeder, der ligger hos Kræftens Bekæmpelse.
  Jeg skriver, fordi jeg faktisk er en smule uenig med dit sidste udsagn. Det er sandt at brysterne er forskellige alt efter hvilken tid på måneden det er, derfor er det en god ide at sørge for, at man tjekker på samme tid i ens cyklus – hver måned.
  Der har også været en del debat i lægekredse om, hvorvidt mammografierne giver falsk tryghed, fordi det (trods alt) ikke er noget, man gør særlig ofte, og fordi kræft godt kan udvikle sig hurtigere end mammografierne bliver udført. Der har været flere artikler hos Ugeskrift for læger om problemstillingen, men de er betalingsartikler, hvis du vil se dem. Så er det bedre at kende sin egen krop, og sige til, hvis man føler noget forkert, samtidig med at man bliver screenet regelmæssigt. Min egen mor er faktisk et godt eksempel på præcis den her problemstilling. Hun havde fået foretaget en mammografi – uden anmærkninger – blot et halvt år forinden hun fik konstateret brystkræft med spredning til lymfeknuderne. Det var hende selv, der fandt knuden. Men hun er rask nu og alt er godt :-)

  1. Altså jeg er faktisk enig med dig, men tilføjede det med mammografi efter at have læst flere artikler om mammografi vs. selvundersøgelse hos Kræftens Bekæmpelse. Men med lægefagligt tilsagt fjerner jeg bare den klammamse igen og så går vi all in på selvundersøgelse og at mærke efter på egen krop <3
   SÅ glad for at høre at din mor er rask igen! Mange kram E

   1. Åhh, jeg må hellere skrive, at jeg ikke er læge. Men jeg arbejder med salg af lægemidler til diagnostik af cancer. Så jeg ER ret godt inde i hele den diskussion :-) Den handler primært om, at man endelig ikke må erstatte jævnlige selvundersøgelser med en mammografi én gang om året, fordi man så tror sig sikker. Det er man ikke nødvendigvis. Jeg tænker også din læsergruppes alder taget i betragtning, at det er super godt, præcist og relevant, som det står nu, da vi jo sjældent er med i screeningsprogrammet.
    Og hvis jeg ikke sagde det før: virkelig godt emne :-)

 2. Jeg har en fast påmindelse på min telefon, som popper op én gang om måneden; “Undersøg bryster”. Den forsvinder ikke, før jeg får det gjort, så jeg FÅR det gjort. Bare et godt tip. :-) Nemlig fint at sætte fokus på det.
  Vh Fie

 3. Tillad mig at bringe en lille servicemeddelelse: Du skriver ofte ‘nød til’, hvor der skulle have stået ‘nødt til’. Var lige NØDT til at få det ud ;-) Kh den arbejdsskadede lingvist