Venindetur til Aarhus + miniguide

At være undervejs. Det der sker mellem A og B. Rejsen. Dét og dén kan jeg godt lide. Især når man lader sig transportere.

At man ikke kan gøre så meget andet end bare at være der, hvor man nu engang er. På sit sæde i nuet. Kigge ud ad vinduet på landskabet, der passerer forbi. Snakke og hygge med ens rejsemakker, hvis man har sådan en med. Læse blade, bog og avis. Nyde morgenmaden og -kaffen. Planlægge hvad der skal ske, når man rammer destinationen.

Det var lige akkurat det, Cathrine og jeg gjorde i tirsdags, da vi tog toget til Aarhus på venindetur. Provianterede, mødtes på perronen og steg så ombord og hyggede med modemagasiner, croissanter, donuts, kaffe og knas. Og hinanden! Snakkede og lo, alt imens vi beundrede det Danmark, vi susede igennem og forbi. Og det tog sig altså også helt særligt pænt ud den dag. Se bare med i videoen ovenfor.

Lidt arbejde blev der også plads til, selvom det meste nu – ret skal være ret – gik op i snak. Men dejligt med både hyggelig og brugbar rejsetid, når ikke man skal have øjnene på vejen.

Målet var venindetur i Aarhus med shopping, kultur, god kaffe og frokost på menuen. Og så skulle vi også lige prøve de berømte og berygtede (og rivaliserende) croissanter fra henholdsvis La Cabra og Briançon.

Vi havde virkelig alletiders tur og jeg må snarest tilbage til Aarhus, som jeg altid kun har oplevet glimtvis i alt for kort tid ad gangen. Kan så godt lide at lege turist i eget land og opleve alt det fine, vi har herhjemme. Det føles som at være ude at rejse, men kan netop gøres blot for en dag, inden man tager toget hjem igen.

Hvis I vil gøre os kunsten efter med en venindetur eller kærestetur à la ‘turist i eget land’, så tjek DSB Orange, hvor man kan finde billige billetter til en weekendtur.

Croissanter, kaffe, juice og en efterårssmuk verden der susede forbi.

Breakfast for champions. Eller noget. Men man kan jo ikke spise smoothiebowls hver dag. Af og til skal der også bare lidt ægte soulfood til ;)

Ro til donutspisning og til at sidde og kigge lidt ud i luften.


Vi nød strålende solskin hele dagen. Føltes helt magisk.

Happy camper på vej til Smilets By.


Miniguide til Aarhus.
Nedenfor kan I se, hvad vi lavede (og kan anbefale videre) på vores venindetur i Aarhus. Vi nåede ikke at gøre brug af alle jeres gode tips til indlægget her (endnu engang tak for dem), men en god slat af dem. Så må jeg jo hellere tage revanche snart og tage tilbage, så jeg også kan få prøvet resten.

ARoS
Aarhus Kunstmuseum, ARoS, er selvskreven. Både de permanente sager som Olafur Eliassons imponerende Your Rainbow Panorama og Ron Muecks Boy, men også de midlertidige udstillinger. Lige nu er der Bacon, Freud and the London painters og den er ret fantastisk.

ARoS, ARoS Allé 2, 8000 Aarhus C


Shopping
Havde vi haft bedre tid kunne jeg have brugt mange penge på vores lille tøsetur i tirsdags. Er I vimre nogle lækre butikker. På vejen Volden finder man alt fra Stine Goya til Isabel Marant og så er Aarhus god for flere butikker der samler godbidder fra flere brands under ét tag. Mine 3 favoritter finder I nedenfor.

Stylepaste
Mange (!) ting og mange rum. Måske en kende uoverskuelig, men udvalget er fabelagtigt og det er også lidt skægt at gå rundt i de smukke rum og føle man er på besøg hos nogen. Nogen med et meget lækkert klædeskab.

Stylepaste, Studsgade 2, 8000 Aarhus C


FF2
Et godt miks af alle de lækre brands og det bedste fra dem. Der må stå mægtigt dygtig indkøber bag. Her har jeg lyst til at købe det hele. Heldigvis/uheldigvis havde vi kun tid til et hurtigt kig.

FF2, Volden 29, 8000 Aarhus C


STOY
Den store konceptforretning er et Aarhus-must og i særdeleshed nu, hvor de har udvidet med en lækker og eksklusiv førstesal i to tidligere hotelsuiter. Her kan man få alt fra de smarteste sneakers nedenunder til min drømmetaske fra J. W. Anderson ovenpå.

Stoy, Store Torv 4, 8000 Aarhus C


Møllestien
En lillebitte gade med de fineste, farvede, små huse. Måske ikke som sådan en seværdighed, men noget så nysselig og hyggelig at gå en tur igennem og lige i øjet og noget så fin til et  Instagram-billede ;)

Møllestien, Møllestien, 8000 Aarhus C


Salling Rooftop
For nylig har Salling fået den flotteste og kæmpestore tagterrasse med udsigt ud over byen. Her kan man bl.a. drikke dejlig gløgg og kigge ud over byens tage. OG så kan man ‘gå planken ud’ og stå på en glasplade og kigge på Strøget langt nedenunder.

Salling Rooftop, Salling, Søndergade 27, 8000 Aarhus C

Resten af guiden/hvad vi lavede på vores dag i Aarhus, finder I ovre hos Cathrine.

Og sidst men ikke mindst en ordentlig r**fuld snapshots fra en mere end herlig dag i Aarhus. Synes at de, sammen med videoen øverst i indlægget, fanger stemningen ret godt. Jeg må tilbage – og helst en hel weekend – snarest ♥
 

(Visited 16.586 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

16 Kommentarer

 1. Det tror jeg, at jeg skal foreslå min veninde, ser så hyggeligt ud ! Hvad tid tog i afsted – og kom retur ? ?

  1. Hej Lykke, ja det var virkelig så hyggeligt. Vi tog toget kl. 8.54 og hjem igen kl. 18.15 (mener jeg det var). Lidt ekstra tid havde været super. Så skulle jeg gøre det igen, ville jeg nok smide en overnatning ind eller forlænge med en times tid i begge ender :) Kram Emily

 2. Alle tiders idé til en Jule-tur, hvor ser det hyggeligt ud! Og måske man kunne nå at købe lidt flere julegaver, hvis man ikke skulle spise lige så meget som jer ??

  1. Haha… du er god. Ja, det kan der nok være noget om ;) Men man skal jo heller ikke gå ned på madoplevelser og snacks ;) Klem Emily

 3. Jeg må indrømme at jeg blev lidt småirriteret da jeg så på instagram at I skulle lave sponsorerede indlæg for DSB. Og lige så meget som jeg synes at både dig og Cathrine mestrer at vælge meningsfulde samarbejder og skrive sponsorerede indlæg synes jeg at den her er helt off. For det virker lidt nemt for to personer, der normalt ellers aldrig tager toget fordi de har brug for det. For DSB er sgu langt fra den fest som I fremstiller det som. Spørg bare landets pendlere. Og da mine forældre bor på Sydfyn har jeg i de syv år jeg har boet i København også benyttet mig flittigt af toget. Og det har ofte været en træls og dyr fornøjelse. Heldigvis er der begyndt at køre mange busser og dem benytter jeg mig hellere af end DSB – selvom togkørsel jo er en noget mere behagelig rejsemetode…

  1. Hej Laura, tak for rosen ellers ♡ Det er så fair og det kan jeg godt forstå. Opgaven her var at være turist i eget land/tage toget på venindetur, ikke at agere pendler eller formidle toget som egnet for pendlere. Jeg kan jo kun se det ud fra min egen virkelighed og oplevelser. Jeg er ikke pendler, men tager toget, når jeg har jobs på Fyn og i Jylland eller når jeg skal på ture som denne eller besøge familie. Og det strækker sig ‘kun’ til 5-10 gange om året. Derudover kører jeg ofte med tog på Sjælland (vi har ikke bil) til min mands familie på Sydsjælland eller til min families sommerhus i Nordsjælland. Hvor jeg har nydt at køre tog og måske har været heldig. Det ved jeg ikke, men har i alle tilfælde haft gode oplevelser. Og ja, det er nemlig en behagelig måde at rejse på. Når det er sagt, skal det selvfølgelig også fungere og man skal komme frem til tiden. Knus Emily

 4. Dejligt indlæg om “min” by :-) I ser ud til at have haft en skøn dag, og vejret var virkelig med jer ;-)

  Hvor er din fine strik og kjole/nederdel fra?

  1. Tak for at vi måtte komme på besøg ;)
   Sådan en dejlig dag og ja, helt utroligt lækkert vejr, hvor heldige har man lov at være?
   Både strik og nederdel er fra Munthe.
   Kram Emily

 5. Det er vidunderligt at køre i tog, jeg elsker det.
  Og alt det du skriver, elsker jeg: madpakken, avisen og et alt for dyrt blad osv. Kaffe på 1 kl.
  Hvad jeg ikke elsker er, når en afgang er aflyst, hvilket resulterer 2 timers ventetid i Middelfart eller lign. Ikke et ondt ord om Middelfart…..men
  Endnu værre er det, når alle toiletter er låst af med en besked på døren, ude af drift, eller hvad der står. Det eneste toilet, der virker, lugter naturligvis af rovdyrbur, er ubeskeskrivelig beskidt i ordets oprindelige mening, man prøver at holde sig, men frygter, at osse det sidste toilet bliver lukket, og ærindet uopsætteligt.
  Er det mon lovligt at lukke alle toiletter, spekulerer jeg på? Skal man så stå af på en station, hvis man rejser fra Kbh til Frederikshavn, f eks. Og har drukket liflig kaffe i rigelige mængder.
  DSB personalet er næsten altid søde og rare, men de ved ikke meget om afgange og regler.
  Medpassagererne kan være sjove bekendtskaber, bortset fra dem, der rækker tunge, når man venligt oplyser dem om, at de pladrer i telefon i en stillekupe.
  Hilsen Birthe, som stadig godt kan lide togture!

 6. Som jyde elsker jeg Aarhus. Begge mine brødre har studeret der og bor der stadig, så det er som at komme hjem, når jeg besøger dem.
  Er simpelthen nødt til at spørge, Emily, hvor den lækre striktrøje du har på er fra? ?

  Mvh Anne

  1. Hej Anne! Emily er på ferie, så jeg tillader mig at svare i hendes fravær?hvis du følger Emily på Instagram, kan du se på billedet fra samme tur, at den er fra@muntheofficial, og ja den er meget lækker
   God dag

 7. Hvor dejligt at at to unge piger tager en tur til Århus ,
  Og vi andre kan få del i alle de dejlige billeder de har
  Taget ,
  Skønt Skønt ,