10 ting jeg vil lave i januar – Min overlevelsesguide

I har hørt mig tale forelsket om maj, juli og september. Ja, faktisk indleder jeg ofte de her indlæg med, at fabulere over hvor dejlig jeg synes den pågældende måned er. Men det sker altså ikke med januar. Jeg er ked af det januar, men du giver mig både åndenød og tør hud og jeg er ikke rigtig fan af dig.

En af de få formildende omstændigheder er at januar egentlig er en ret stille måned. Hvis man lige ser bort fra, at man ‘burde’ lægge sit liv om/tabe sig/træne osv. Så er det en ret rolig måned hvor man snildt kan dyrke sine huleboertendenser og bogstaveligt talt gå lidt i hi i en rede af lyskæder, serieaftener og dertilhørende chokoladeplader. Så det er lige akkurat hvad jeg har tænkt mig at gøre.

Ps. Hvis ikke I har set Oprahs tale fra weekendens Golden Globes, så gør lige mig og jer selv den tjeneste at se den. De bedste knap 10 minutter I har givet ud i dag. #timesup

Pps. Tidligere månedsønskelister her.

Her er mine 10 ønsker for, hvad jeg gerne vil lave den kommende måned:

 1. Dekorere med lyskæder. Flere end jeg har nu. Min mand spurgte mig forleden hvorfor vi stadig har julepynt over det hele. Lyskæder er ikke julepynt. Det er sådan man overlever mørke tider. Jeg kan bedst lide de helt tynde, fine fairy lights à la dem her.
 2. Indlede fastelavnsbollesæsonen i min og Annes kageklub. På jeres opfordring skal vi til Grannys i Søborg. Så må man bare håbe de har fastelavnsboller. Ellers så overlever vi nok også alligevel.
 3. Ud at skøjte en masse. Jeg fik skøjter i adventsgave og nu er jeg en hund efter at blive bedre i almindelighed og kunne stå baglæns og dreje rundt i særdeleshed.
 4. Læse Blækhat – månedens bog i bloggens læseklub – færdig. I kan stadig nå at læse med :)
 5. Grave mig ned i sofaen og binge watche serier. Lige nu er vi i gang med anden sæson af The Crown og næst for tur står Dark.
 6. Rydde ud jvf. Ugens Udfordring og i samme åndedrag invitere mine veninder og mine veninders veninder til tøjbyttedag med vin, hygge og knas.
 7. Lave suppe til den store guldmedalje. Billigt, sundt, nemt, lækkert. Bl.a. denne her grønne favorit.
 8. Blive klogere på og tænke mere over at sætte farten og forbruget ned. I må meget, meget gerne dele, hvis I har gode artikler, bøger eller dokumentarer om emnet. Et af mine nytårsforsæt er at leve mere bæredygtigt, men uden at skulle leve mindre lækkert. Det er lidt af et benspænd og noget jeg kommer til at skrive mere om, men til en start skal jeg studere og researche.
 9. Se X-Games på DR3 (25.-28. januar) med min yndlingssportskommentator ;)
 10. Sætte en fridag i kalenderen og øremærke den til hjemme-spa.

Jeg GLÆDER mig også til at høre jeres tilføjelser og hvad I går og drømmer om at bruge måneden på?

(Visited 5.763 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

64 Kommentarer

 1. Dejlig liste – jeg synes også at januar er laang og håård. Og fortæller mig selv at huleboer tendenser er helt okay.
  Men der ligger også rigtig meget arbejde, for den 26. januar skal vi lancere anden udgave af vores bæredygtige livsstilsmagasin ;) Det kan muligvis også hjælpe på dit nytårsforsæt :)
  Og så ser jeg da lige Oprah’s tale asap

 2. Jeg er også gået ind i det nye år med et bæresygtigt sind. Jeg er allerede godt på vej: Skiftet plastiskposer ud med stofnwt, literposer ud med plastikbokse og madkasser, plastiksugerør ud med metalsugerør osv. Jeg er begyndt at lave produkter selv (hjemmelavet deo ala. “Trash is for trousers” er SÅ god! Find hende på youtube!) og er helt vildt glad for LØS market på Vesterbro, hvor du både kan fylde alt slags mad op, men også håndsæbe, lækker øko-shampoo og vaskemidler op! Du tager bare din beholder med. Det blev en lang én den her, men når man først er inde i det, er det sjovt at se hvor mange alternativer man kan finde ;-)

  1. Nu kan jeg ikke afmelde mig denne tråd igen. Der kommer ikke noget frem på din side når jeg prøver, haha, hjæælp! Kan du afmelde mig? :)

   1. Hej Marie, det kan du tro ;) God weekend og tak for alle dine gode tips ovenfor ikke mindst <3 Kram E

 3. Der er også åbnet en Granny’s House på H.C Ørstedsvej – bare hvis I ikke var klar over det, og det måske var mere belejligt ?

 4. Uh, januar betyder fødselsdag for mig (i morgen sågar), så min måned byder på:

  * At stå i køkkenet i aften for at lave min famøse mississippi mud pie til mine kolleger
  * Besøg af mine yndlingsregnbuedrengevenner til fødselsdagsfejring med mad, bobler og musikquiz-brætspil
  * Hvis jeg er heldig: En præ-samtale i et firma, jeg er interesseret i at komme til at arbejde for
  * Færdiglæsning af min senest erhvervede Leif Panduro-roman “Den Ubetænksomme Elsker”
  * At stresse over, at min rejsemakker til Sri Lanka måtte trække sig grundet sygdom
  * At cope med, at jeg måske skal rejse alene afsted til Sri Lanka om blot 11 dage
  * At krydse fingre for, at min veninde lader sig friste og alligevel spontant tager med mig
  * Står en masse på SUP og måske almindelig surfboard i det eksotiske fremmede
  * Lade batterierne op til et nok allerede lidt barskt 2018 på privatfronten – det skal sgu nok gå :-)

  1. Hej søde Tine,

   Tak for din returliste. Håber at mud pie’en og Sri Lanka turen bliver god <3 Mange kram Emily

 5. Jeg skal til at skrive opgave om deleøkonomi, og der findes faktisk rigtig mange spændende forretningsmodeller, som har fokus på at få forbrugerne til at dele med hinanden! Fx Yepti, hvor forbrugere kan leje af hinanden!

  For at skære ned på forbruget kan du prøve app’en LunarWay, hvor din økonomi og opsparing bliver visuel:-)

  Knus Simone

  1. Det er fra Ban.do :) Købte det i en butik i Tromsø, men tror bestemt også de kan fås online :) Kram E

 6. Få ryddet op i skufferne herhjemme – påbegynde min bachelor (drømme tænkning, men det vil være SÅ godt) – bestille billetter til Sjælland med kæresten (min mor bor derover) – danne mig et overblik over hvad vi mangler til den lille pige som vokser i min mave – kærestetid inden vi bliver en mere (vi starter allerede med biografen på lørdag) og så skal jeg have fundet en Barnets bog! :-D

  1. Jeg vil varmt anbefale Helens babydagbog, den er så fin og hun er god til at huske os på at børn er forskellige ???

  2. Pøj pøj med det hele Emma og hvor dejligt at I hjælper hinanden Karen <3 Mange kram til jer begge!

 7. Helt enig i Oprah kommentaren! -bare SÅ ærgerligt at det hashtag er blevet ødelagt/misbrugt (alt efter hvilken holdning man har?) af frk. Trump. Nu er hun bare det første jeg tænker på, hver gang jeg hører/læser om Oprah ??

 8. Bæredygtighed. Ja. Gerne mere af det. Det har verden brug for. Hvordan tænker du, at det skal gå i spænd med den kommercielle del af din blog? Misforstå mig ikke, men du er jo en slags levende reklamesølje for diverse firmaer. De og du tjener penge på, at du skubber merforbrug i vores retning. Ingen af os har jo ligefrem BRUG for de der fine sko du er ved at designe? En stor del af din blog handler om tøj og fine ting, med links til instant gratification. Bæredygtighed for mig er i høj grad også et stop for indkøb af flere ting. Kan bloggen bære, at du rent faktisk slider dit tøj op og at dit hjem også ser sådan ud om 10 år? Hvad er dine tanker om det?

  1. Hej Hanne, det har jeg tænkt meget over. Det bliver forhåbentlig en fin rejse for mig, som jeg samtidig kan dele med jer. Men det bliver netop en rejse og fordi jeg begynder at tænke i grønnere baner og gerne vil lære mere om at leve lidt mere bæredygtigt, betyder det jo ikke at jeg på 1-2-3 skriver en kontrakt på, at jeg aldrig må købe en ny trøje, rejse eller bruge plasticbestik. Som udgangspunkt vil jeg bare gerne være lidt mere bevidst og blive lidt klogere på det hele. Forbruge lidt mindre, begynde at overveje brugt tøj/møbler osv. i stedet for altid at købe nyt, rejse lidt mindre osv. Men stadig gå med neglelak, spise ude og købe et magasin i ny og næ. Jeg synes at vi i Danmark er meget enten/eller. Enten er folk helt ligeglade med X og skænker det ikke en tanke eller også skal man være helt rabiat og aldrig træde ved siden af. Hvis mange flere var mere midt imellem og gjorde bare lidt, ville det rykke meget mere.
   Men det er helt bestemt også motiveret af, at jeg gerne, så småt, vil dreje bloggen i en lidt anden retning. Nu må vi se. Tænker at jeg tager det hele lidt hen ad vejen.

   Og hey, sko har man jo trods alt brug for, medmindre man vil gå barfodet. Så er det selvfølgelig bare et spørgsmål om hvor mange par sko, man har brug for ;)
   Et drømmescenarie for mig ville være at kunne inspirere til et liv fuld af luksus (tid, god mad, oplevelser, enkelte lækre ting, velvære) hvor der er fokus på at nyde og samtidig tage hensyn. Så må jeg se om jeg kan få enderne til at mødes <3 Men ville synes det var sejt at kunne se smart ud og bo dejligt og måske endda inspirere andre samtidig, uden at det nødvendigvis skulle handle om nyt altid. Og at det så er noget gennemtænkt, lækkert og holdbart når der kommer nyt ind. Tak for dine gode spørgsmål, de satte mange gode tanker igang hos mig. Kram Emily

 9. Jeg har lige siddet og hørt første afsnit af Anders Morgenthalers nye podcast “Klima Testamentet” på P1. Giv det et lyt – det er super inspirerende, og meget nede på jorden, synes jeg :)

  Knus

 10. Lige et indlæg jeg havde brug for. For jeg synes ofte at Januar går hen og bliver så lang, kedelig og uoverskuelig – med dens mørke dage, regn og lynslankekurer. Som om man bare ikke er god nok, som man er – og som man ellers plejede at være i december. Så tak ❤️ For god inspiration så Januar ikke virker så lang

 11. Mht. bæredygtighed, oprydning mm, så har jeg lige læst “Et år uden overforbrug” af Trine Baadsgaard – måske det kunne inspirere dig ?
  P.s. Tak for skøn blog og alsidige indlæg!

  1. Ja, den har jeg også lige luret på. Var den god?
   Selv tak, dejligt at du læser med <3

 12. For os der har fødselsdag, er januar ikke helt så sort. Det værste er, at folk ikke orker festivitas. De er så mættede og jeg elsker fødselsdag, så de får invitationen alligevel ??

  1. Ej det kan jeg da godt forstå! Ville ønske jeg kendte nogle der havde fødselsdag i januar, det ville lyse gevaldigt op <3 Klem og tillykke

 13. Dejlig inspiration :) Jeg kan nu meget godt lide januar også, den er lidt som et frisk pust med lovning om nye skønne ting på vej sammen med årsskiftet :)

  Og så vil jeg også gerne råbe hurra for LØS market, er kæmpe fan! Så smart at man bare kan købe den mængde man har brug for og ingen overflødig brug af indpakning :)
  Og hvis du ikke kende River & Raven på Store Kongensgade kunne den være et kig værd når det kommer til bæredygtig men lækkert tøj mv.
  Og så tænker jeg selv at kaste mig over bogen Langsom livstil – kunsten at få ro på af Karen Pallisgaard, som jeg kun har hørt godt om..

  1. Det er en god måde at anskue januar på Nikoline :)

   Og tak for gode tips. Kendte River & Raven, men ikke bogen eller LØS. Må se nærmere på begge :) Klem

 14. Det punkt med at sætte fart og forbrug ned optager osse mig. Stadig fristes jeg til at sige for der er mange sider af det og det lever lissom med mig agtigt. Især syns jeg der er, eller kan være, et ufatteligt stort forbrug i at ha et barn,valtså i ting og gear og den slags. Jeg bruger januar til surdejs eksperimenter og at lave syltede rødløg og den salgs, det er totalt godt for vinter humøret og jeg føler helt vildt wonder woman når det er færdigt. Og aroma terapi kan virkelig noget til mørket. Af gode sider elsker jeg ecocult bloggen, kender du den? Og læser ellers sådan random rundt omkring. Jeg mediterer osse og det syns jeg faktisk hænger lidt sammen med det her, at det er dejligt at ha gode og smukke ting men det er bare ting. God januar :)
  Og ps godt I kom godt hjem fra Cervinia, der har været pænt meget action her i Valle med alt det sne og regn.

  1. Det lyder vel nok fint Tine, de tanker du har gjort dig. Jeg synes også det er både overvældende og svært at finde rundt i. Men omvendt er det også som om, at når først man er begyndt at tænke over det, så bliver det umuligt at vende det blinde øje til…
   Lyder dejligt med køkkeneksperimenterne, det vil jeg også slå mig på. Og tak for tip om Ecocult.
   Ja, det var helt crazy med al den sne. Har aldrig prøvet noget lignende.
   Knus
   E

 15. Jeg vil foreslå dig at kigge på mediet https://sustaindaily.dk. Der er bloggere, gode tips etc. Det er rigtigt godt og inspirerende! Og så muligvis droppe “Weekly Wanted” ;-) (Skrevet med blink i øjet og absolut ingen overhellighed, det håber jeg du kan høre igennem computeren :-)).

  1. Haha… ja, du har ret. Den får lov at blive indtil videre, men forstår hvad du mener ;)

 16. Hvor er det dejligt du vil sætte mere fokus på bæredygtighed og forbrug! Der er brug for rollemodeller der kan vise vejen, og med dit reach tror jeg det kan gøre en stor forskel :)
  Jeg arbejder i en miljøorganisation med en del frivillige, og min største anbefaling er helt klart at du finder et fællesskab omkring det, eller at du allierer dig med nogle venner/manden om målsætningen. Sustain Daily der er nævnt kunne måske være et bud, men måske du også kunne lave noget på din blog ala venindedagbogen med et grønt twist…? Gode tips og viden kan man altid læse og Google sig frem til, men motivationen og lysten til at holde fast – den er svær at bibeholde, hvis alle omkring en stadig ræser derudaf i forbrugsfesten med nyt tøj og rejser osv.!. Find andre der også vil det samme som dig, og del jeres ideer og frustrationer og sejre med hinanden – det tror jeg er den bedste måde at komme i gang på! :)

  1. Tusind tak for de gode råd Mette og sikke et spændende job du har. Eller sådan lyder det i alle tilfælde i mine ører :)
   Har haft et par ret grønne venindebøger gennem tiden (en af Aiayus grundlæggere, Signe Wenneberg og Andrea Elisabeth Rudolph, men ja god idé at gøre nogle af de sædvanlige indlæg lidt ‘grønnere’.
   Kram E

 17. Spændende med fokus på bæredygtighed! Her håber jeg, at du vil være med til at punktere nogle af de ‘myter’ der er omkring f.eks. plast (produktion af et stofnet er ex. 150 gange mere CO2-belastende end at producere en plasticpose, så det mest bæredygtige er faktisk at genbruge plasticposen) eller emballage, som i de fleste tilfælde er med til at holde maden frisk, så man undgår madspild, som er en langt større klimasynder end emballagen. Den viden får man ex. hos TÆNK i stedet for at læse de ‘populære’ medier, som ofte skriver at man kan redde klimaet ved at strikke sin egen karklud ;)

  1. Helt enig, i at man burde blive oplyst bedre. Her vil jeg gerne tilføje, at stofnettet skal bruges mere end 300 gange, for at det er mindre belastende en plastikposer. Så hvis man lykkedes med dette, er det faktisk mere bæredygtigt end plasticposerne.

   1. Modtaget ;) Men eftersom de fleste af os allerede ejer et stofnet (eller måske endda flere) eller lignende, så handler det vel allermest om rent faktisk at huske at bruge det (eller lige så fint genbruge plasticposen), hvis nu det lige er det eksempel. De fleste forbrugere køber uden at tænke over det (eller blinke) plasticposer hver gang de handler. Om ikke andet er det helt skørt for deres egen økonomi. Der sælges over 450 millioner plasticposer om året bare i Danmark. Det er en milliardforretning! Klem E

 18. Min januar kommer primært stå på specialeskrivning lige spicet op med lidt fødselsdagsfejring og måske en date eller to med min søde kæreste, så det bliver faktisk en rigtig dejlig måned – især fordi jeg glæder mig så meget til at komme igang med specialeskrivningen. ?

 19. Jeg fulgte Neohippie på Instagram, indtil jeg for en uge siden droppede Instagram! Hun er SÅ vild og fik en ide ind i mit hoved om, at jeg ikke mangler noget, også selvom jeg tror det. Så nu er jeg stoppet med at købe nyt, især tøj. Jeg behøver faktisk heller ikke creme, makeup eller andet end shampoo til håret, og skulle jeg mangle noget, kan jeg få det brugt. Og aldrig har jeg slappet mere af! Og indset at jeg alligevel kun bruger de samme tre-fire striktrøjer og ikke de 15 jeg har og st jeg hviler mere i mig selv, hvis jeg ikke dækker det med makeup. Hun udgiver også en bog snart og den skal jeg så meget have fingre i.

  1. Ja hun er så interessant, følger hende også. Og sejt at du sådan er gået all in. Så meget har jeg nok ikke lyst til at undvære, men alle kan og må heldigvis finde deres egen vej og jeg føler først lige jeg er startet på min <3 Mange kram Emily

 20. Hej Emily

  Iht punkt 8, kom jeg til at tænke på en dokumentar på Netflix. Det har ikke som sådan noget at gøre med bæredygtighed, men hænger også sammen med det du skriver i det indlæg fra i dag, om fast fashion. Og den er virkelig en øjenåbner. Man bliver også lidt trist. Men man bliver bevidst om hvor meget fast fashion egentlig betyder for arbejderne og jeg har siden da ændret vanerne fuldstændig. Jeg ikke har været i en H&M i 2 år næsten, men i stedet sparet sammen til tanktops, t-shirts m.m. hos butikker, der sikrer bedre forhold for deres arbejdere. For hvis man skal være ærlig, er det svært ikke at blive ved med at forbruge. Men nu gør jeg det bedre, det tager bare lidt længere tid at spare sammen ;) :) Den hedder The True Cost..
  Sorry for den lange spam ;) Det er bare så fedt, at der er nogle, der laver sådanne nogle film/dokumentarer og hjælper med at åbne ens øjne!

  1. Tak for tippet Mia, den må jeg se :) Og hvor sejt at du er så konsekvent med dit forbrug og dygtig til at spare sammen <3 Klem E

 21. Hej sødeste piger! Wow! Tak for alle jeres kommentarer. Jeg når ikke at svare på flere lige nu, men glæder mig til at nærlæse og svare på resten i morgen ♡♡♡ Mange knus Emily

 22. Bæredygtighed optager også mig rigtig meget, det har jeg vist skrevet på et par af dine tidligere indlæg allerede ;-)
  Her får du blot en ucensureret liste af kilder, der på den ene eller anden måde hat inspireret mig på min rejse (der så både handler om både bæredygtighed og minimalisme). Pluk hvad du kan :-)

  På Netflix
  The True Cost
  Living on one dollar
  Minimalism – A documentary about the important things

  Blogs
  Livingwithless
  Bedremode.nu
  Sustain Daily
  Projecthandmade
  Theminimalists (især deres podcast)
  Bemorewithless
  Caitflanders

  Youtube
  More melody
  My green closet

  Bøger
  Minimalism og Everything that remains af Theminimalists (kunne fåes gratis – jeg kan evt sende dem til dig. De måtte godt videreformidles)
  Life changing magic of tidying up af Marie Kondo

 23. Hej Emily

  Jeg nyder at læse din blog.

  Ift. bæredygtighed: Jeg er blevet rigtig glad for bloggen, http://www.uselesswardrobe.dk/, som handler om at leve mere bæredygtigt. Jeg finder den meget inspirerende og befriende med fokus på at “turde” nøjes (eller være glad for det man har og hvile i det – det er en fantastisk god øvelse for mig i hvert fald).

  De bedste hilsner fra
  Cecilie

  1. Det gør mig glad at læse og mange tak for tippet, den må jeg kigge nærmere på. Og ja, det er sådan en god øvelse og også noget der optager mig meget. At man ikke hele tiden behøver at skulle flytte sig eller have mere/andet. Men svært.

   Knus Emily

 24. Umiddelbart ligner lyskæderne virkelig meget dem, jeg har købt i Føtex (af alle steder) for en 20’er. De bruger batteri, og har en temmelig imponerende levetid.
  Købte dem i december – men måske de stadig kan købes? (Et lille tip ?)

 25. Jeg købte en sød lille lyskæde i dag i Flying Tiger. Den er tynd og fin og man ænser den næsten ikke. Den er lavet til at sætte ned i en tom vinflaske. Meget sødt synes jeg faktisk og til 15kr :D Mini-tip, hvis du ikke kan styre trangen.

 26. Held og lykke med bæredygtigheden! Det er en lærerig rejse at begive sig ud på. Personligt synes jeg noget af det sværeste er at finde en balance, hvor man på den ene side ikke kræver af sig selv at man aldrig begår fejl og ender med at få sådan et helt tvangsmæssigt forhold til det, og på den anden at man ikke bliver for eftergivende over for sig selv og synes, at man godt lige kan unde sig en ekstra flyrejse, når nu man ellers køber økologisk. Tror faktisk der ligefrem er lavet beregninger, der viser, at “grønne” mennesker ofte har et højt CO2-fodaftryk netop af den grund.

  Et helt simpelt råd herfra ville være også at huske at smide nogle penge efter nogle gode organisationer, måske især amerikanske, hvor de forhåbentlig kan være med til at forhindre/bremse noget af den skade, Trump ellers er i gang med at forårsage. Sierra Club, Earthjustice og sådan nogle.

  1. Tak for en god og nuanceret kommentar. Du tapper lige ind i noget af det jeg selv tænker meget over. At det ikke skal blive for frelst/fanatisk/irriterende for ens omgivelser, men at det omvendt heller ikke skal blive sådan “nu har jeg ikke brugt toiletpapir i 2 dage, så nu køber jeg en 4-hjulstrækker”. Spændende og frustrerende ;)

   God idé dem må jeg kigger nærmere på. Tak.
   Knus Emily

 27. Hvor er det opløftende at se, at du er frisk på at bringe den bæredygtige dagsorden ind på bloggen! Jeg har været ivrig læser i nogle år, men har p.t. holdt en meget lang pause på grund af en temmelig genstridig hjernerystelse. Inden da, var jeg dog blevet interesseret i minimalisme og bæredygtighed gennem f.eks. blogs som No Sidebar, Becoming Minimalist og Un-fancy samt podcasten The Slow Home. Men jeg syntes, der manglede danske blogs på området, hvor man kan læse om de forhold, produkter og services, som kan omsættes umiddelbart til en mere bæredygtig hverdag herhjemme. Og ikke mindst på en måde, så man stadig kan dyrke livsnyderi og en smule glamour :-) Men selv om man ikke søger en ekstrem livsstil på længere sigt, så kanjeg tilføje, at førnævnte hjernerystelse for mig blev en kickstart til en periode med radikalt lavere forbrug. Jeg gjorde en dyd af nødvendigheden og indstiftede en ”shopping ban” på linje med hvad man kan læse om hos bl.a. Cait Flanders. Og det er, uanset ens tilstand, en effektiv måde at ”nulstille” sine shoppevaner, så det bagefter bliver lettere at tage et nøgternt blik på ens forbrug. Et tip givet videre. Så kort sagt glæder jeg mig til at læse med igen og ikke mindst til at følge din rejse ud af det spor, som jeg tror og håber mange gerne vil følge.

  1. Hej Sofie, ævs med hjernerystelse (var også selv hele møllem igennem for 2 år siden), men hvor godt at den alligevel førte noget godt med sig! Og mange tak for alle dine gode tips og tricks :) Dejligt at du kan (og vil) læse med igen <3 Kram Emily