10 ting jeg vil lave i december

Hmm… det er et rent tilfælde (og dårlig planlægning), at der udkommer to indlæg i streg, der starter med tallet ti. Men uanset hvad; herligt med jeres respons på indlægget i går og håber I bliver lige så glade for denne omgang 10 ting, der har et helt andet ærinde.

December er både propfuld af traditioner, aftaler og arrangementer. På den gode måde forstås. Men det er også en lidt kort måned, idet alt skal nås og afsluttes inden det ringer ind til juleaften d. 24. Og jeg har endda to rejser på skemaet inden jul, så decembers månedsønskeliste er ikke den mest hæsblæsende eller nytænkende.

Men det er nu heller ikke det julemåneden handler om for mig, så det går helt fint. Den handler derimod om at ses med dem, man holder af og passe al julehyggen, uden at det bliver på bekostning af julefreden.

Nå ja, og at få nået de ting, der nu engang gerne skal gøres inden kalenderen siger 2018. Host, host takkekort og deslige…

Ps. Tidligere månedsønskelister her.

Her er mine 10 ønsker for, hvad jeg gerne vil lave den kommende måned:

 1. Skrive julekort takkekort fra brylluppet (long overdue!) og sende dem som julekort med julemærker og andet stads.
 2. Tage til Stockholm for at arbejde på et designprojekt, der ser dagens lys næste år.
 3. Hvis jeg nu også lige kunne nå et smut til Aarhus ville jeg se udstillingen Cool, calm and collected på ARos kunstmuseum. Den kører dog helt til den 2. april 2018, så ellers må det blive et nytårsforsæt.
 4. Finde ud af hvad vi skal servere, når vi holder lillejuleaften hos os med min familie d. 23. Jeg tænker umiddelbart lækre, hjemmelavede flæskestegssandwich.
 5. Julehygge! Bage småkager (jødekager der er mine yndlings, samt de her med lakrids og tranebær) og luciaboller, høre julemusik og tænde stearinlys. Så meget og ofte som muligt.
 6. Købe alle mine julegaver inden d. 17. december, hvor jeg tager til Tromsø. Og pakke dem ind løbende.
 7. Åbne julekalender x 3 hver dag. Er. Så. Barnlig.
 8. Ud at skøjte med min mand. Vores første date var i Kastrup Skøjtehal lige inden jul og nu er det fast decembertradition.
 9. Nyde julepynten i gaderne og tage ind forbi Hotel d’Angleterre og beundre deres juleudsmykning. Helst når det er blevet mørkt. Et smut i Tivoli ville heller ikke være tosset.
 10. Finde min opskrift på hvid gløgg frem og invitere venner til en eftermiddag i hyggens og julens tegn. Og så kan Love Actually passende blive sat på. Elsker den film!

Jeg GLÆDER mig også til at høre jeres tilføjelser og hvad I går og drømmer om at bruge måneden på?

(Visited 3.730 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

34 Kommentarer

 1. Ej, altså – nu skal jeg nok snart stoppe med at spørge – jeg har bare været på udkig efter små sne-fyldte grantræer et stykke tid, og så ser jeg, at du har nogle stående…;-)

  Kan du huske, hvor du har fundet sådan nogle?

  ;-)

  1. Jeg tillader mig lige at hjælpe – jeg har blandt andet set dem inde i Tivoli i en af deres julebutikker til nærmest ingen penge. ☺️?❤️

   1. Tusind tak, Sara – sødt af dig at hjælpe!

    Ahhhh, selvfølgelig har jeg allerede været i Tivoli og kommer vist ikke mre i år…;-(

    Men tak alligevel!

  2. Lige nu er der også både grønne og snefyldte juletræder i 3 eller 4 størrelser i Søstrene Grene! Til 25 kr for den største, mener jeg :)

  3. Haha det er altså helt ok Susanne :) Jeg mindes at jeg købte dem i Søstrene Grene. Og lyder på de andre søde, hjælpsomme damer, som om de også har dem i år :)
   Så dejligt når I hjælper hinanaden <3
   Klem E

 2. D. 23 har vi en tradition med hamburgerryg med stuvet grønlangkål. Rigtig gammeldags, men så godt. Kan huske det helt tilbage fra min barndom..<3

  1. Mmmm… det lyder nu også godt. Elsker især stuvet grønlangkål, noget jeg ellers aldrig får… Klem og god jul ♡

 3. I min familie har vi tradition for at spise risengrød og lave konfekt d.23./12, hvorefter vi sammen pynter juletræet. Som barn var det julemanden der pyntede juletræet natten mellem d.23.-24./12 og så efterlod han den sidste gave i pakkekalenderen under træet – hvis han fik en skål risengrød til gengæld (selvfølgelig!). Husker det som noget helt magisk. Det har sidenhen vist sig at “julemanden” helst selv ville pynte juletræet, da han var bange for at alle vores glas-julekugler (arvet fra min oldemor) ville gå i stykker, hvis krapylerne skulle hjælpe med at pynte træet. :-D

  1. Åhhhh hvor herligt. Det lyder helt som jul i børnehøjde skal være. Men er nu også ret vild med historien om ‘julemanden’ ;) Knus og rigtig god jul

 4. Hej Emily
  Mums fik så meget lyst til en flæskestegssandwich, da jeg læste dit indlæg :-)) hvilken bolle bruger du? Har du evt. en god opskrift? Og måske lidt inspiration til øvrig fyld :-)) kh Tina

  1. Det er også bare noget af det lækreste. Mmmmm…. Jeg tænker at bruge opskriften inde fra Meyers (ligger på deres side) + bage bollerne selv også. Og så skal der friske æbler, rødkål, sennepsmayo og surt i. Min mand elsker agurkesalat og deslige, så det skal der være masser af. Og så en god grønkålssalat med nødder, granatæblekerner m.m. til. Knus Emily

 5. I december vil jeg:

  * Få købt et juletræ, så snart de begynder salget nede foran kirken ved siden af, hvor jeg bor.
  * Nusse min frikanin lidt ekstra på snuden, fordi han har haft en svær tid med ondt i maven.
  * Fortsat more mig over den sjove og søde respons jeg fik fra en kollega, da jeg hængte en hjemmelavet String-Emil-kravlenisse op på hans kontor (hvis du ikke ved, hvem String-Emil er, kan du finde ud af det på http://www.string-emil.de – hvis du tør!
  * Få læst Hemmingways novellesamling færdig – fantastiske fortællinger!
  * Drikke en masse af min nye yndlingsurtete med kokos og appelsin fra Clipper Tea <3
  * Få hæklet mig et pandebånd til de kolde ture på vandet på SUP board her i vintertiden
  * I spabad Grossererbadet her i Aarhus med en god veninde (igen igen – er SÅ lækkert!)
  * Flirte og danse og spise sild og grine og synge grimt med på julesange til julefrokost på fredag

  1. Frikaniner er det bedste der findes – vi har også en, og det er så hyggeligt. ?? God bedring med den lille nimse. ❤️

    1. Hvor hyggeligt at du spørger! ☺️?
     Når man har frikanin så lever kaninen ikke i bur (som de fleste kaniner desværre gør), men får lov til at hoppe rundt og leve mere eller mindre frit i ens hjem på samme måde som en hund eller kat ville gøre det. Efter neutralisering kan kaniner desuden bakketrænes ligesom katte, så de besørger et bestemt sted og er helt renlige. For de fleste lyder det sindssygt mærkeligt at have en kanin rendende frit rundt, men når man først har set hvor glad sådan en lille pelstot kan være for at få lov til at spæne rundt og være en aktiv del af familien, så nænner man slet ikke at gå tilbage til burhold af dem igen. ?❤️?

     1. Det er nemlig rigtigt – det er så trist, at mange ikke tænker over, for usundt både mentalt og fysisk det er for et dyr, der er vant til fra naturens side at springe rundt og lave badut og grave huler, bliver holdt fanget under bittesmå forhold.

      Derfor kommer det også bag på de fleste, at kaniner, der lever et sundt og aktivt liv med varieret kost og godt med motion kan blive op til 10 år.

  2. Yay for en god liste Tine. Tusind tak for at du deler den. God bedring med kaninen og tak for linket til String Emil. Fik morgenkaffen galt i halsen på den gode måde ;) Kram E

   1. Hehehe… Den gode Emil er et meget nyttigt bekendtskab, når man skal have folk til at sprutte kaffe ud på skærmen.

    Tusind tak! Lille Preben har det heldigvis bedre efter at have været en tur forbi doktordamen i mandags, så han tosser nu atter rundt, det bedste han har lært :-)

 6. For mit eget vedkommende er det fast juletradition at skulle ind i Tivoli minimum en gang eller to og drikke en kop varm kakao mens der kigges på alle lysene. Det er så magisk. ??

  Nu nævner du selv flæskestegssandwich – mums! Jeg plejer at lave dem efter Meyers opskrift (sandwichbolle-opskriften er også SÅ god, så den kan anbefales at bruge når man alligevel er igang!), og de bliver simpelthen så lækre hver eneste gang. Opskriften ligger inde på Meyers hjemmeside hvis det er. ☺️??

  1. Åh det er også bare det hyggeligste! Håber også selv at kunne nå forbi :)

   Tak for tippet, det er lige sådan jeg gerne vil have vores flæskestegssandwich. Altså à la Meyers. Kram og god jul ♡

 7. Eiii, måske har jeg ikke fulgt godt nok med i tidernes morgen, men det ville være så hyggeligt med et skriv om hvordan du mødte Drømmemanden….? og det du husker bedst fra jeres første tid sammen ❤

 8. What, til Tromsø? Det avstedkom altså en første kommentar på min absolutte favorittblogg. Hva…eh…..hva skjer her? Bortsett fra at det kan være en magisk vinterdestinasjon :) Spennende! Hilsen en Tromsøværing. (= Tromsø-boer)

  1. Åh så hyggeligt Hege :) Jeg skal til Tromsø og køre hundeslæde, på hvalsafari og om jeg er heldig også opleve Nordlys. Min absolutte drømmerejse! Har du nogen gode tips? Mange klem Emily

 9. Riktig god tur til Tromsø. En fantastisk by! Et lite tips er å følge kontoen @tromsolove på instagram. Da kan du se hva du kan glede deg til :) Hilsen Kristina (utflyttet Tromsø-jente med kronisk hjemlengsel)

  1. Åh wow for en fin Instagram! Nu glæder jeg mig om muligt endnu mere ♡ Tak for tippet. Klem Emily

 10. Btw de der Rafaello chokolader ikke? De er spottet i Føtex Fisketorvet i deres jule-snacks-område.. Godtnok i en sampak med Ferrero Roche m.fl. – men det tænker jeg ikke umiddelbart er en dårlig ting.. ;)

  1. Yay hvor er du bare mega god og NEJ det er BESTEMT ikke en dårlig ting! Tak for at være på udkig for mig ♡ Kram Emily

 11. I min familie mødes vi altid den 23 og spiser risengrød og pizza.
  Traditionen er kommet efter at nogen fra familien ikke kunne lide risengrød, så vi startede med også at lave pizza. Det er holdt ved siden, og er faktisk en ret hyggeligt tradition :-)

  1. Åh det lyder altså også dejligt Betina. Tak for at du deler jeres tradition <3 Kram og god jul