Små ting

{Gensyn med en gammel favorit – Atelier September}

Små ting. Eller min uge i måltider kunne indlægget næsten lige så godt hedde denne gang.   Jeg fik bevæget mig lidt ud af mit trygge vinterhi og har været ude at spise og ses med gode mennesker til den store guldmedalje. Dem der er foreviget her og så også spontanmiddag med Cathrine og Adam tirsdag. Og tre gode venindedates, i herunder fastelavnsboller og burgeraften med pigekollektivet, lørdag. Så i går løb jeg en lang tur med hundedyret, spiste brunch med min mor og så lå jeg ellers brak og læste bog (læser I med? Avra hvor er den god) og så Amélie og nussede om planter og ladede op i mit eget selskab. Og altsammen var rart. Bedste weekend længe.

Og  alle hverdagene inden superweekenden var heller slet ikke så ringe. Det synes jeg nu aldrig de er. Kan virkelig, virkelig godt lide alle de almindelige dage.

Denne uge tegner lidt ligesom den nyligt overståede. Sådan rimeligt rolig og overskuelig og med lidt ekstra godt hist og her. På arbejdsfronten er det bl.a. bogskrivning og et lille fotoshoot med Penny og ovre i privaten er det tid til kageklub.

Det langsommere tempo er helt intentionelt og noget jeg er begyndt at efterstræbe. Gider ikke være hende der, der altid ser helt vild ud i øjnene og altid “har SÅ travlt”. Og meget af det handler om ens egen indstilling. Det er i alle tilfælde min oplevelse. Jeg synes ikke det er sejt eller sexet eller rart for den sags skyld altid at fortælle den historie og den eneste der kan ændre på det er mig. Ved at ændre på hvordan jeg prioriterer og ikke mindst hvordan jeg ser på det hele. Hvad for en hverdag (og fritid) jeg gerne vil have. Men det kan vi altid tale mere om en anden gang, hvis det er noget I overhovedet gider høre om :)

Jeg håber, at I også får en dejlig uge ♥

{Klædt ud/på som isdessert}

{Smukkeste, vilde buket. En dejlig gave fra Bloomon. Elsker at der ikke er to blomster der er ens}

{Selvom det er gråt, gråt, gråt for tiden glædes jeg altid over ture med loppen. Her i vores gamle kvarter i Brønshøj}

{Livretten. Moules frites. Og en ud af flere middage med gode venner sidste uge. Denne på Les Trois Cochons}

{Livretten når det kommer til shots. Galliano shots. De hævnede sig lørdag, men var det hele værd fredag}

{Se lige alle de smukke lag. Hjalp gevaldigt på tømmermændene}

{Mit tip #1 til at komme igennem januar: På med sommerkjolen/-nederdelen}

{The end of the f****** world. Så sød, så dyster og så underlig}

{Brunch med min mor på Spisebar No. 20}

(Visited 3.541 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

23 Kommentarer

 1. Jeg vil meget gerne læse dine refleksioner om at være den travle type. Ligesom dig er jeg pjattet med hverdagene, omend mine med et mere “almindeligt” job nok er mere ensartede ende dine, men jeg er også hende, der altid har travlt. Og en ting er, at jeg faktisk ofte har en fyldt kalender, så er der jo helt sikkert også noget i framingen. For mig er der en stor forskel på at sige, at jeg har travlt, og sige, at jeg er stresset. Travlt kan i nogle henseender godt være positivt, tænker jeg. Wow, en sludder for en sladder. Så mere travlt havde jeg alligevel ikke, kan man sige…

  1. Haha… ej men forstår dig godt. Men ja, det er nok ret vigtigt at kigge på, at det i det store og hele er noget man selv vælger. Og at man således også kan vælge det (lidt) fra. Eller i alle tilfælde begynde at anskue det fra en anden vinkel. Kram E

 2. Løber du stadig hver anden dag, Emily? Tak for endnu et godt indlæg, jeg tjekker din blog næsten hver dag.

  1. Dejlig at du læser med Christina :) Ja, mere eller mindre. Jeg har haft en periode inden jul med en lille skade, hvor jeg holdt pause, men nu er jeg oppe på 3 gange om ugen ca. igen. Dog små, rolige ture på 5 km, men det er også dejligt. Knus Emily

 3. Det kunne være rigtig spændende at høre dine tanker omkring det at sætte en ære i ikke at stresse og jage rundt.

  Det med at have travlt er en sjov størrelse. Da jeg studerede syntes jeg dagene var fyldt op, så fik jeg arbejde og blev presset på en anden måde og dette blev igen ændret, da vi fik børn. Det er vildt som “vi alle” skal have karriere, hus, børn, partner mm kørende inden vi bliver 40, tror jeg læste begrebet omtalt “rush hour”.

  Min hverdag er så forskellig fra hvad jeg som helt ung havde forestillet mig. Min mand har en karriere kørende og vi er ude som expats. For at give vores børn den fornødne stabilitet går jeg hjemme. Det er klart luksus på mange måder og jeg sætter pris på, at vi har den mulighed. Det er ikke uden omkostninger, men det føles som det rette for vores familie. Netop så vi ikke (begge) stresset rundt for at få hverdagen og familie livet til at gå op.

  1. Jamen det vil jeg gerne dele så. Det er noget jeg tænker meget over. At alle altid har så travlt. Og dejligt også at høre dine tanker. Synes det lyder som et godt valg. Og hyggeligt at I er så mange der læser med fra rundt omkring i verden. Knus Emily

 4. Travlhed er virkelig ikke bestræbelselseværdigt – det er mulle fritter, fred, fastelavnsboller og gode mennesker omkring sig til gengæld.
  Håber du får nogle dejlige uger?

 5. Jaaaaa, det gider jeg virkelig godt høre mere om. Kom med det!

  Jeg fortæller også hele tiden den samme historie – selvom det er en helt anden end din. Og du har ret. Man skal selv rykke på det. Pissesvær øvelse, synes jeg.

  1. Modtaget.

   Men ja, det er svært. Men også helt skørt, synes jeg. Og jo mere man får fortalt sig selv (og andre) den historie, jo mere sand bliver den pludselig.
   Der får jeg lyst til at slå bremserne i. Det skal ikke være det, jeg ender med at kigge tilbage på en gang: At jeg (troede jeg) havde travlt.
   Klem E

 6. Hej Emily. :) Så fine billeder og bogskrivning:) det lyder godt for det glæder vi os til:) hvordan er det nu med den der fantastiske hue… kan den fåes i Dk ? Du har inspireret mig til at jeg nu vil ud og købe mig nogle fine store planter ligesom dine. Hvad er det nu de hedder dem som du har ? Og er de ok nemme at holde? Det ser så pænt ud nemlig så det skal prøves. Er lige kommet igang med bogen og indtil videre er den meget lovende:) knus fra Tanja

  1. Hej Tanja

   Huen er fra H&M, men er desværre fra sidste år, så ved ikke om du kan støve den op…

   Jeg har bl.a. en monstera/fingerphilodendron og en Strelitzia Nicolai. Den første er især nem at holde. Jeg køber mine her: https://greenify.dk der kan du få inspiration og læse mere om hvordan de forskellige skal passes (også selvom du ikke køber der).
   Dejligt med bogen :)
   Kram Emily

 7. Hej Emily. Jeg elsker dit indlæg med de små ting i hverdagen! Vil meget gerne høre mere om dine tanker om dette. Tilværelsen i Danmark er på mange måde super hektisk, og vi har jo selv et stort medansvar, fordi det jo er blevet trendy at løbe rundt for at sørge for det “perfekt” liv, i stedet for at søge ind til kernen af det der gør én glad.
  Jeg har selv tænkt meget over det tidligere, og nu har jeg sagt jobbet op og flyttet til Ethiopien med min mand, for hernede sker livet bare i et helt andet tempo, og det er fantastisk!
  Mere om dette, tak?

  1. Spændende at I er flere, der også tænker over det med travlheden. Og SUPER spændende at du er flyttet til Ethiopien, wow! Hvad skal I lave dernede. Synes altid det er så inspirerende, at høre om folk der rykker teltpælene op og prøver noget helt nyt. Kram Emily

 8. Hmm nu er det også bare blevet så smart at have “suuupertravlt” altid – ellers er man ikke rigtig noget….. og set i lyset af at alle har “travlt” med en masse som vi selv putter ind i hverdagen, fordi det lyder skidegodt – så er jeg ved at være godt og grundigt træt af at hører på hvor travlt folk altid har – hvis de selv skal sige det. Vi lever i en tid hvor alle muligheder er åbne og hvor de fleste har retten til at sige til eller fra…. så nej, vi har ikke travlt, vi har bare et liv, et helt almindeligt liv, som skal leves med alt hvad der hører til – hvis vi har lyst altså ;-)

  1. Jamen præcis! Jeg er så mest træt af at høre mig selv sige det ;) Men måske også lidt andre. Det interessante er bare hvorfor vi så gerne vil fortælle den historie? Hvorfor er det smart at sige, at man har travlt? Umiddelbart lyder det for mig meget sejere at sige at man havde god tid eller endda tog sig god tid til dette eller hint… Klem E

 9. Hej Emily
  Hvilket sted står man galliano hot shotsene?:-)
  Sted ser både nyt og bekendt ud, men umiddelbart ubekendt eftersom jeg ikke kan komme i tanke om, hvad det hedder☺️

 10. Jeg nyder simpelthen at læse dine indlæg – det er min absolutte største overspringshandling midt i min eksamenslæsning. Det er så hyggeligt og skønt lige at se på nogle gode, farvestrålende billeder og læse nogle relevante og gode tanker fra dig. Knus fra Jylland

  1. Åh tusind tak Frederikke, sikken en kompliment. Tak. Og god eksamenslæsning. Knus lige tilbage

 11. Kæmpe kompliment for at tænke ekstra over hvordan du kommunikerer din egen travlhed her på bloggen. Jeg oplever at mange influencere nærmest har det som et bagvedliggende tema i snart sagt alle hverdags-indlæg hvor travlt de har og hvor mange bolde de har i luften. Og det er helt sikkert reelt nok, hvis man netop har mange bolde i luften og følelsen af konstant travlhed fylder og man i øvrigt lever af at skrive om alle de bolde. Men jeg synes også, det er bekymrende, hvis det for mange kommer til at føles som om, at travlhed er lig med succes eller “et fedt liv”. Hvadend det så er. Det vil selvfølgeligt variere for den enkelte. Det lyder som om, at du søger at leve et spændende og ja, tætpakket liv, men samtidigt er blevet (mere?) bevidst om, i hvor høj grad du vil italesætte det herinde og det synes jeg er super godt gået. Vil rigtigt gerne høre mere om dine tanker herom ❤️

  1. Tak Pernille <3 Og ja, fik pludselig en oplevelse af at pladen kørte lidt i samme rille og at jeg ikke selv syntes det var spændende (eller sejt) at fortælle om, at jeg havde travlt. At det ville være mere interessant at fokusere på noget andet. Ja, faktisk på at have mindre travlt og ikke italesætte det hele tiden, når jeg har det. Men ja, det må få sit eget indlæg snart. Kram E