Ren & mild hårpleje

Jeg har været fan af danske Purely Professional siden vi ‘mødtes’ første gang tilbage i 2011 (!), og tilmed lidt forelsket (og ret smigret), da de lavede en shampo inspireret af mig i 2012. Se bare med her i mit hårplejerutineindlæg fra dengang. Siden er der også kommet andre hårprodukter til porteføljen og tilmed hudpleje. Og altsammen er milde, rene sager med få (men virkesomme) ingredienser og uden kemi af den dumme slags. Og helt parfumefri.

Det er no nonsense produkter, der fungerer for mig og derfor har jeg brugt dem i snart 7 år. Især ‘min’ shampo, Shampo 0, er ALTID på lager herhjemme og suverænt den shampo, jeg har brugt mest i mit voksne liv.

Rabatkode
Purely Professional fås hos dem selv online og på udvalgte apoteker. Spar 20% på al hårpleje (inkl. styling ) fra Purely Professional på deres egen webshop med koden
EMILY20 – gælder fra den 3. april til og med den 6. april 2018. Se mere i bunden af indlægget.

Inden jeg går videre med min hårplejerutine, der egentlig ikke har ændret sig voldsomt siden bloggens start, så lad mig lige understrege én ting: Hår (og hovedbund) er lige så forskelligt som hud og deslige. Hvad der virker for mig, er ikke nødvendigvis det rette for dig. Mit hår er tykt, groft, langt, har fald/krøl, er umætteligt tørt og har tendens til krus. Hestehår med andre ord.

Har man eksempelvis fint, super glat, skandinavisk hår, så kan det snildt ske, at man skal bruge en anden shampoo og/eller balsam end den jeg foreslår og personligt bedst kan lide. Det ville være så meget lettere, hvis ikke det var sådan, men hvad der fungerer for ens hår er, som så meget andet, individuelt.

Mine bedste hårplejetips:

 • Jeg vasker hår 2-3 gange om ugen. Nogle uger 1-2 gange, men når jeg træner og sveder, så kræver det altså lidt hyppigere vask. Jeg vasker det dog max. hver anden dag.
 • Shampoo uden sulfater (SLS/Sodium Laureth Sulfate) er et must for mig. Synes både SLS irriterer hovedbunden og udtørrer mit i forvejen tørre hår unødigt. Det er til gengæld også det der skummer dejligt, så man skal lige vænne sig til mindre skum i de sulfatfri varianter. Det betyder dog ikke at de vasker mindre rent.
 • Min balsam og hårkur + hårolie er så vidt muligt uden silikone. Silikone gør mit hår meget flot lige umiddelbart, men skørt, sprødt og tørt på sigt. Som at tisse i bukserne for at holde sig varm. Silikone er alle de ingredienser der ender på -cone (typisk Dimethicone i hårprodukter) på ingredienslisten.
 • Jeg skifter gerne mellem forskellige produkter og er ikke bange for at prøve nyt, men når det er sagt, er jeg trofast overfor og vender altid tilbage til 3 hårplejebrands. Purely Professional er et af dem.
 • Jeg bruger hårkur ca. en gang om ugen og en leave-in treatment en gang om ugen.
 • For tiden holder jeg en pause med tørshampoo, da jeg mistænker det lidt for at gøre min hovedbund lidt irriteret + jeg har en teori om, at det (ved overdreven brug) får mit hår til at fedte mere.
 • En gang hver 14. dag smører jeg 1 tsk kokosolie i hår og hovedbund, sætter håret i en knold og sover med det i (med et rent viskestykke over hovedpuden). Jeg vasker kokosolien ud igen næste morgen.
 • Jeg børster ikke mit hår så ofte/kun når det er filtret. I det hele taget er mit hår pænest jo mindre jeg mosler med det.
 • Mit hår lufttørrer næsten altid, men i vinterperioden tørrer jeg det med en hårtørrer til det er halvtørt.
 • Jeg bruger ikke varmestyling så ofte, men fremhæver mine fald, ved hjælp af en hårelastik og denne enkle metode.

Mine yndlingshårprodukter fra Purely Professional:

 • Shampoo 0. For ever and ever. Den skummer ikke meget (ingen sulfater) og hurra for det, men det skal man måske lige vende sig til. Genial især hvis man har krøllet/kruset hår, men også hvis man døjer med tørt hår og irriteret hovedbund.
 • Conditioner 2. Med bl.a. kokosolie, hvedeprotein og abrikoskerneolie, som mit sultne hår suger i sig og bliver pænt af.
 • Hair Repair 2. Min absoluttte yndlingshårkur (udover ren kokosolie). Bruger den også altid i hovedbunden.
 • Treatment 1. Hvis jeg ikke når at bruge balsam eller hårkur eller har brug for at samle spidserne i det tørre hår, så er denne leave in-kur mit go to-produkt.
 • Oil 1. Multiprodukt, som jeg bruger til både krop og hår og som jeg altid har med ud at rejse, pga. størrelsen og at den kan bruges både til at rense ansigt, som kropsolie og ikke mindst til at add’e glans til tørre hårspidser.

Rabatkode
Spar 20% på al hårpleje (inkl. styling ) fra Purely Professional med koden
EMILY20 – gælder fra den 3. april til og med den 6. april 2018. Gælder ikke på liter-størrelser og travel-sizes.
Produkter der er inkluderet i tilbuddet: Shampoo 0, Shampoo 1, Shampoo 2, Shampoo 3, Shampoo 4, Baby shampoo, Conditioner 1, Conditioner 2, Hair repair 2, Treatment 1, Oil 1, Protection 2, Styling lotion 1, Styling mousse 1, Hair spray 1, Wax 1 og Wax 2.

(Visited 6.406 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

25 Kommentarer

 1. Jeg er virkelig blevet vild med shampoo 0 og 2!! De gør så meget godt for min hovedbund og mit hår. Men er det rigtigt at rabatkoden ikke gælder deres condotioners? Jeg ville ellers rigtig gerne have prøvet en af deres conditioners, men deres produkter er stadig lidt dyre for mit SU-budget. Desværre…

  1. Nej den gælder også conditioners :) Så nu har du chancen for at prøve dem med lidt rabat. Klem Emily

 2. Herligt! Lige som jeg løb tør for balsam ?

  Synes også, de laver nogle virkelig gode ting. Måske solcreme kunne komme på programmet på et tidspunkt?

 3. Hmm, den siger “denne kupon kan desværre ikke bruges på de valgte produkter”? Det var shampoo 0 i 1000 ml størrelsen?

  1. Hej Elisabeth!
   Kig ovenfor, der står gælder ikke literstørrelser og travelsize, de andre går fint

  2. Hej Elisabeth, Trille har ret :) Se alle detaljer nederst i indlægget, men ja, rabatten gælder ‘kun’ til al hårpleje + styling og i normale størrelser (ikke de helt små og 1000 ml). Knus Emily

 4. Jeg vil også gerne undgå silikone i mine hårprodukter, da jeg synes, at det gør mit hår unødig fedtet. Men hedder det bare ‘sulfat’ og ‘silikone’ i ingredienslisten, eller hedder det noget andet? :-)

  1. Hej Ida, har skrevet det med hensyns til silikone i punktlisten ovenfor i indlægget ;) Men det er dem der ender på -cone (typisk Dimethicone i hårprodukter). Mht. sulfater så er det særligt Sodium Laureth Sulphate og Sodium Lauryl Sulphate, jeg styrer udenom. Knus Emily

  1. Det er en min mor fandt i gemmerne og har foræret mig. Er helt vid med den. Tænker at man kan lave en lignende selv, ved at binde en stor sløjfe og lime den på et hårspænde :) Klem E

 5. Fedt! :D jeg har længe overvejet at prøve mærket, har godt lagt mærke til du er glad for det, men som du også så vigtigt skriver, er mit hår signifikant anderledes end dit (som du beskriver det) :) Men jeg har lige bestilt hår-kuren hjem, den glæder jeg mig så meget til at prøve!

  1. Håber du bliver glad for den :D Og de har også flere forskellige slags shampoo og balsam til andre hårtyper :) Stort kram E

 6. Lækkert med rabatkode :) Mit hår er også med fald, og nogle evigt tørre spidser især, så leder stadig efter det perfekte match. Jeg prøvede Shampoo 0, men synes mit hår føltes tørt i badet inden conditioner – gør dit også det? Og er det mon blot fordi man er vant til en anden følelse fra andre shampoo’er med alt muligt i? Jeg synes deres hårolie var noget mere fedtet end fx Morrocanoil, så det skræmte mig lidt fra den. Fedter den også hos dig og hvis, går den tunge følelse så væk? Jeg tror måske at dit hår er tykkere end mit, så tænker at det kan være at mit ikke skal have sådan en tung olie.

  1. Hej Kia, dejligt at høre :)
   Ja, jeg har også den der ‘tørre’ fornemmelse lige efter vask, men tænker også at det bl.a. skyldes at der ikke er silikone og alt muligt i. Og når jeg har brugt conditioner efterfølgende er håret blødt og rart igen.
   Mht hårolien så er det her ren olie i modsætning til eksempelvis Morroccanoil der er en blanding af olie og silikone (vist nok mest af det sidste), derfor er denne helt anderledes og jeg bruger meget lidt af den. Blot et par dråber i spidserne. Alternativt kan jeg anbefale ren arganolie, der altså også er noget så lækkert for håret. Håber det hjalp lidt :) Kram E

 7. Hej Emily,

  Jeg synes næsten lige du har skrevet et indlæg, hvor du fortæller om, hvilke andre gode mærker du bruger til hårpleje. Men jeg kan ikke finde det. Vil du sende et link, hvis du ved, hvilket indlæg det drejer sig om? :)

  Bedste hilsner
  Cecilie

  1. Hej Cecilie, av kan ikke helt komme på, hvilket du tænker på… Men ellers så kig under fanen ‘Skønhed’ i menubaren, så kommer der skønhedsrelaterede indlæg frem :) Og jeg er glad og bruger Purely Professional, Rudolph Care, Naughty, Conceived by Nature og af og til Maria Nila. Kram E

 8. Hej Emily

  Måske et spørgsmål lidt ude af context, men jeg ville simpelthen spørge hvor du har købt dine Levis (er det 501’erne?) henne? :))

  1. Det er wedgie-fit, der er min yndlings Levi’s :) Har den model i tre farver og alle er købt i Levi’s-forretningen på Fisketorvet. Klem E

 9. Uh jeg nåede det ikke! Har først lige set dit indlæg. Men sikke du taler varmt og beskrivende om det, så det skal jeg da helt sikkert prøve!