Namaste

Jeg har altid holdt lidt igen med at skrive om sundhed og træning her på bloggen og alligevel har jeg ikke helt kunne afholde mig fra at flirte med emnet. For det optager mig umådeligt i min fritid og det er en interesse, der fylder mere og mere. Samtidig lader det også til at være noget, der interesserer jer. I er i alle tilfælde virkeligt gode sparringspartnere (også) på den front, ligesom mange af jer har nogle virkeligt seje inputs og tanker omkring alt ‘det der med sundhed’.

Alligevel har jeg været påpasselig med at gå for meget i krig med emnet. Både fordi der for nogle år siden var en tendens til, at blogs à la min trak i træningstøjet (og al ære og respekt for det, men så virkede det skørt og efterabende også at gøre det), men også fordi jeg synes, det er svært stof at formidle, når man ikke er ekspert og når man netop er bevidst om, at man ikke er det.

Der findes efterhånden foruroligende mange selvudnævnte helseguruer ude på internettet og hvis de ser godt nok ud og er overbevisende nok, så lader det til, at de kan bilde folk hvad som helst ind. Jo mere rabiat desto bedre, lader det nærmest til. Fra at man bør leve af bananer til at kød med kød på og fedt til er sagen.

Og selvom der også er mange sundheds-influencere, der gør det helt fantastisk, så synes jeg faktisk det er lidt uhyggeligt, hvordan (især unge) kvinder nærmest religiøst følger diverse udokumenterede diæter og måder at leve på, fordi deres Youtube-idol foreskriver dette eller hint.

Netop fordi det er svært stof at formidle ordentligt og forsvarligt og fordi jeg ikke er ekspert, er jeg så forbeholden. Og samtidig vil jeg så gerne snakke (mere) om det. På en ydmyg, åben, søgende og favnende måde. Hvor sundhed både er det, der er godt for os, men hvor det også handler om nydelse (og uden skyld!) og om alt det mellem ørerne. Hvor det både skal være gøre godt, men også være nogenlunde forsvarligt for vores planet. Men hvor det bestemt også skal være noget, der kan lade sig gøre for den enkelte på den lange bane. Økonomisk, tidsmæssigt og socialt. Hverdagssundhed.

Sødeste AC har drillet mig med, at jeg burde lave en opfølger til min første bog Hverdagsglamour, der netop skulle hedde Hverdagssundhed. Fordi jeg (i alle tilfælde ifølge mine venner) efterhånden har en rigtig stor viden om emnet og formår selv at udleve den i praksis, men uden at være frelst eller formanende. Hvem ved, måske jeg ender med at tage hende på ordet. Men først vil jeg rode lidt med emnet her på domænet.

Hvis I er med på den selvfølgelig ♥

Billederne til indlægget her, har jeg taget sammen med bedste Alona i YO Studios, mit yogastudie, hvor jeg tilbringer mindst en time halvdelen af ugens dage. Her dyrker jeg primært vinyasa og yin yoga, men tager også en barre-time eller to om ugen. Det er ‘mit’ studie, forstået på den måde, at jeg virkelig føler en tilknytning til stedet og kommer der så ofte, at det næsten føles som mit andet hjem. Der er så rart og så hyggeligt på trods af, at det egentlig også er småt og primitivt. Måske det netop er en del af charmen.

Den bevægelse jeg praktiserer hos YO er helt anderledes, end det jeg dyrkede for blot et år siden. Og for at være helt ærlig krævede det lidt omstilling. Først syntes jeg, det meste var for let og for kedeligt. Forstået på den måde at jeg ikke følte jeg svedte nok og blev presset og udmattet nok.

Det var bare lige indtil jeg gav mig hen til yogaen og fandt ud af, at den er mere end rigeligt udfordrende (især min balance er på hårdt arbejde) og at jeg tilmed bliver rigtigt stærk og tonet af både yoga og barre. Dertil kommer, at det har været så godt for både min krop og ikke mindst mit hovede, at supplere al den højintensitetstræning (som jeg samtidig har skruet ned for) med noget, der stak lidt i den anden retning.

Nu er jeg blevet ambitiøs omkring yogaen og det frustrerer mig, når jeg ikke er stærk nok eller har god nok balance, til nogle af øvelserne. Hvilket er en alletiders motivation for at arbejde videre og blive bedre. Og samtidig har jeg fået et mere afslappet forhold til min egen formåen og en stor bevidsthed om, at der ikke er to dage der er ens. Nogle dage er jeg så smidig, at jeg kan slå knuder på mig selv og andre er jeg stiv som et bræt.

Min yoga-praksik handler mest af alt om kærligt at møde mig selv, der hvor jeg er den pågældende dag og sekundært om at udfordre min fysik og blive dygtigere. Og den tilgang kan man åbenbart både få mavemuskler af og ro i hovedet.

Namaste ♥

Mit trøje er fra Nike SB og sættet fra Outdoor Voices. Drikkedunken er fra Swell (den er genial, holder kolde drikke kolde og varme drikke varme i 100 år, næsten) og yogamåtten er fra Yogish Collective.

(Visited 5.148 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

35 Kommentarer

 1. Sødeste Emily – jeg elsker virkelig dine trænings-/sundhedsindlæg, og jeg synes, du har den helt rette balance og harmoni mellem det afsøgende/nysgerrige og det faktuelle. Det er en fryd at læse og enormt inspirerende. Og hvor er det skønt, at du er blevet så bidt af yoga. Da jeg flyttede til USA med familien, besluttede jeg mig for at prøve yoga (for er det ikke det man gør, når man er housewife? ?), og på trods af, at jeg aldrig havde nydt det før de få gange jeg prøvede det i Danmark, så blev jeg simpelthen SÅ vild med det. Jeg fik det lige som du – mit yogastudie blev mit andet hjem, og jeg var der nærmest alle hverdage. Efter et par år besluttede jeg mig for at gå skridtet videre og blive yogainstruktør – og jeg kunne endda tage uddannelsen i mit eget elskede lille center i virkelig trygge rammer med folk, jeg kendte og som var dem, der var hele grunden til min glæde over yoga.
  Yoga er en vidunderlig ting for krop og, endnu mere, sind. Ja, det toner og styrker, giver sved på panden og udfordrer, men i endnu højere grad synes jeg det giver en helt unik kontakt mellem sjæl og legeme – og åbner for så mange nye oplevelser derimellem. Tillykke med yogakærligheden og namaste. ???❤️

  1. Tak tak tak, vi er bare ‘nyforelskede’ mig og yogaen, men nu må vi se, hvad det fører med sig. Har nu på fornemmelsen at det bliver en livslang kærlighed som din. Tak for at dele din dejlige historie ♡ Stort knus E

 2. Det virker til du har en meget holistisk (hadeord, men det dækker bare så godt) tilgang til sundhed, og du er kanon formidler, så det vil jeg gerne høre om.

  Men – og tag dette i bedste mening. Jeg har kommenteret meget begejstret mange gange for jeg elsker at komme forbi dit domæne, så det er kun ment som en smule konstruktiv kritik: Jeg føler ikke, at billederne i indlægget her matcher den tanke, at alle kan dyrke yoga. Billederne er smukke og det samme er du, og sådan må det selvfølgelig gerne være ;) Hvis jer kunne ønske, ville jeg dog i dette tilfælde foretrække noget knapt så ‘perfekt’, fordi det perfekte ikke helt harmonerer med ‘hverdagssundhed’ i min verden.

  1. Dét bliver jeg glad over at høre, tak Marianne ♡

   Jeg tager det kun konstruktivt :) Men hvordan gør jeg det mindre ‘perfekt’ så? Altså det er morgenhår, ingen makeup osv. Men jeg kan ikke så godt ligne en anden. Eller måske det slet ikke er det du mener?

   Kram og god sommer
   E

 3. Jeg er vild med dine refleksioner om, at der er kommet så mange “semi”-eksperter på blogs og andre sociale medier, og hvordan undgår man at blive en af dem? Så fint at du lægger ud med at skrive lidt om det.
  Det er dejligt, at du har “fundet” yoga og også lært at tage den på dens egne præmisser (lyder det i hvert fald som om) :-) Jeg har selv dyrket yoga i 4-5 år vil jeg tro, mange gange ugentligt. Det startede som et supplement til anden træning og blev bare mere og mere, he he. Hvis jeg må give alle der gerne vil i gang et godt tip, så er det netop, at yoga ER noget andet, og det tager virkelig tid at blive bedre til stillingerne. Man kan ikke se på samme måde som f.eks. med vægtløftning, at man forbedrer sig fra uge til uge eller måned til måned. Det fantastiske er så, at mange oplever, at man i den tid, det f.eks. tager at lære at stå på hovedet, egentlig bliver lidt ligeglad med, hvor “god” man er til det, og at man egentlig går til yoga for så meget andet end det fysiske. Det er i hvert fald min oplevelse :-) Tonede arme og en stærk core er efterhånden blot en bonus for mig, men det, jeg holder aller mest af ved yoga, er den mentale ro, det giver mig :-) Nogle dage bliver jeg bare så taknemmelig for, at yoga findes! Af yogastudios i København er min klare favorit i øvrigt Hamsa. Måske ikke helt ideel til nybegyndere, men der er sådan en smuk stemning og virkelig dygtige undervisere. Pt. er de dog skiftet ud med HéLT på Frederiksberg, hvor jeg går til gravid-klasser ;-)
  Kh. til dig og jer, der måtte læse kommentaren. <3

  1. Kære Caroline
   Tak for den fine kommentar og din egen yogahistorie, nu glæder jeg mig bare endnu mere til min egen ‘rejse’ med yogaen.
   Lyder dejligt med gravid-klasserne også <3
   Mange kram Emily

 4. Jeg kan så godt forstå dine overvejelser om at træde forsigtigt i sundhedsverdenen. Når det er sagt, så synes jeg, at du gør det på så fin en måde, at hvis du har lyst til at give et indblik i dit forhold til sundhed, så vil det formentlig kun være gavnligt at have et mere realistisk (og reflekteret) eksempel at spejle sig i.
  Jeg er også vild med yoga og har mange gange kigget på bl.a. dine opslag fra YO og ønsket at være en del af det. Derfor blev jeg også super glad, da jeg fik et “abonnement” til studiet i studentergave – så tak for inspirationen ;-)

  1. Tusind tak Nicoline og sikken en dejlig studentergave, måske vi ses i YO en dag. Og kæmpe tillykke med huen. Klem E

 5. Kære Emily. Tak for dette indlæg. Yoga betyder i stadigt stigende grad mere for mig, og ligesom dig kæmper jeg med at nedbryde kompleksiteten i forhold til at finde styrke, balance og smidighed. Sidste år var jeg på mit første yoga-retreat, og det var en game-chanver i forhold til blandt andet at revidere mine prioriterer. Så jeg vil meget gerne høre mere om dette emne, men jeg synes samtidigt, at det bliver devalueret, når det også skal være en reklamesølje for drikkedunke etc. Jeg ved godt, at du skal tjene penge på dit job, og jeg kan godt skelne i forhold til tøj, rejser og boligting. Men lige her – så virker det altså ikke for mig. Kh Camilla

  1. Dette indlæg et vist ikke en annonce/reklame, for så ville det være markeret som sådan. Det samme med reklamelinks. Tænker det er skrevet for at fortælle hvor det er fra førend der kommer 1000 spørgsmål om selvsamme.

  2. Jeg tror kun det opfattes som (og skal markeres som) reklame, hvis det er ting, som Emily har modtaget i gave eller får penge for at fortælle om. Nu skal jeg selvfølgelig ikke kunne sige med sikkerhed, hvordan tingene er fremskaffet, men jeg husker at Emily havde købt tøjet selv på en rejse. Så lige i dette tilfælde tror jeg bare hun deler, hvad hun selv har købt…

  3. Hej Camilla, så dejligt at høre. Hvor var du på yoga-retreat? Det lyder spændende, gad så godt selv på en ferie med yoga som hovedformål.
   Trøjen er min mands og resten har jeg selv købt. Eneste årsag til at jeg skriver ned hvor det er fra, er at være på forkant med de spørgsmål der som regel kommer om netop det. Og fordi det er nogle virkeligt dejlige ting (drikkedunken har jeg især optur over, som du måske kan høre :)), som jeg gerne vil anbefale jer. Kram Emily

 6. Kære Emily,
  Dét er et rigtigt dejlig emne at tage fat på, men som du også selv lidt nævner: “at der efterhånden findes mange selvudnævnte helseguruer ude på internettet”. Det er skræmmende, og selv for mig som “faglig ekspert”, der snart er færdig med min bachelor i ernæring og sundhed, så har disse guru’er altså en større stemme.

  TAK for at tage fat på emnet – jeg har også selv prøvet på et tidspunkt. ♥

  Kh Maria Charlotte

  1. Selv tak og ja, man bliver skisme lidt draget, når spændende ‘kure’ formidles på lækre måder af lækre piger. Men ja, man skal også huske lidt naturlig skepsis ;) Mange knus E

 7. Tak for et dejligt indlæg.
  Jeg synes virkelig også man skal passe på med sundhedsjunglen. Det er så ekstremt komplekst og hvad de fleste mennesker misser, det er at sundhed ikke bare er et valg for alle. Jeg lider af et ekstremt kompliceret forhold til mad, og jeg kan ikke bare tage mig sammen og VÆLGE hvad jeg spiser og hvor meget jeg spiser. Jo, jeg kan sagtens spise sunde ting, og de smager også dejligt. Men mit problem med mad sidder mellem ørerne, og det kan alverdens inspirations-instagrammere ikke lave om på. Hvis jeg har et behov for at trøstespise eller træthedsspise eller bare generelt over-stress-spise, så er maden ofte den eneste måde, jeg kan håndtere de følelser og tilstande gennem. Jeg kan til gengæld ændre mit forhold til mad gennem mine tanker, gennem mine hverdagshandlinger (blive mere harmonisk) og ved at connecte med mine følelser på en ny måde. Men det er en sindssyg lang og kompliceret proces. Og jeg vil vove at påstå, at langt de fleste mennesker, der er overvægtige/ikke sunde/what ever, de har på en eller anden måde et forhold til mad, der gør, at de ikke “bare” opfatter mad som ernæring.
  Ja, det blev pludselig meget personligt, men jeg ved at du har respekt for at der findes så utrolig mange synspunkter og problemstillinger. Netop derfor nyder jeg faktisk også om at læse om sundhed fra dig. Det er (trods alt) rimelig inspirerende. Du er der, hvor jeg gerne vil hen. Min vej er bare lang og snoget :-)
  Jeg har i øvrigt også selv dyrket yoga siden… 2003, tror jeg. Jeg er ikke sej til det og kan mærkelige ting. Det er slet ikke dér, det foregår for mig. For mig handler det lige så meget om at kunne være en time på måtten i mit eget selvskab og i selvkærlighed og respekt for mig selv og min krop <3

  1. Dét synes jeg er så fin og vigtig en pointe Mette. Og der kan være mange årsager til at det ikke ‘bare lige’ er noget man vælger til. Ofte bliver hele sundhedssnakken jo ofte bare rettet mod (og lyttet til af) dem, der egentlig allerede er ret sunde. Hmmm…. svært, men også spændede.
   I går læste jeg noget Yogagirl (Rachel Brathen tror jeg hun hedder rigtigt) skrev på instagram. At yoga er for alle og det kun kræver at man kan trække vejret, for at man kan dyrke yoga. Dét synes jeg var så fint.
   Held og lykke med din rejse og vej. Nogle gange er det de lange og snoede, der giver allermest. Også selvom det kan være svært og frustrerende mens man er i det <3
   Mange kram og knus Emily

 8. Som nybegynder – ikke bare på måtten men også i en fast, stabil motionsrutine – har jeg det ret blandet med yoga; jeg oplever lidt, at det afhænger af hvordan underviseren er. Min skeptiske natur bryder sig ikke om at man trækker alt for meget af “østens mystik” (undskyld manglen på bedre ord) ned over undervisningen – for jeg kan egentlig bare godr lide at forbedre min balanceevne, strække mine led og få god motion. Dét ved jeg er sundt – ikke kun for krop, men også for sind.

  1. Jeg kæmpede sådan med det samme indledningsvis, så du kan tro at jeg forstår dig. Og ja, underviseren er (som i så meget andet) alfa og omega. Men efterhånden som jeg kommer lidt dybere ned i min yogapraksis, så handler det også om andet. Meget af det, som de andre også bekriver så fint i kommentarerne her. Så det bedste råd må være: Find nogle undervisere, der inspirerer dig og hæng i, der er meget godt i vente <3 Kram E

 9. Hvor er det et godt indlæg, Emily. Jeg er så enig i de ting, du skriver i starten. Hvor er det dog uhyggeligt mange selvudnævnte helse/wellness guruer derude. Uden at de overhovedet har en uddannelse eller nødvendigvis ret meget viden på området.

  Jeg synes, du er god til at formidle det på en måde, hvor du ikke udnævner dig selv som ekspert. Du fortæller bare, hvad det virker for dig og dine erfaringer. Uden at være dømmende på nogen måde eller fortælle folk, hvad de skal gøre. Det er dejligt inspirerende :)

  Jeg kom selv meget i YO, da jeg boede i Aarhus. Det er et herligt sted! Er glad for at høre, du er blevet så glad for både studiet og yoga :)

  Knus

 10. Du ser så smuk og stærk, sund og strålende ud!

  Og så synes jeg, du har så ret i din kritik af selvudlærte guruer – og mennesker, der blindt følger dem. Det er virkelig uhyggelige, hvilket “sundshedstiltag”, man er villig til at følge for den slanke, “rigtige” og “sunde” krop :)

  1. Oh yes. Og så handler det i så høj grad ofte kun om udseende. Eller også er det diæter, der slet ikke tillader at man har et normalt, socialt liv andet end indenfor ‘sekten’ på internettet.
   Og tak for den flotte kompliment <3
   Klem Emily

 11. Din tilgang til hverdagssundhed tiltaler mig helt utroligt meget, så jeg vil i hvert fald glæde mig til at følge med i emnet her på bloggen. Og så må jeg lige sige, at det er nogle skønne billeder – rolige og fine farver.

 12. Tror også jeg vil prøve YO en dag. Hvad betyder det, at du er ambassadør for YO studio og hvad indbefatter det mere præcist?
  Jeg er glad for, at du ikke er én der prædiker kost og motion, men samtidig dejligt, at du går op i det. Det virker som om du har fundet en god balance, og samtidig er eksperimenterende med, hvad der virker for dig. Det synes jeg er en fin inspiration, der gerne må være lidt af på bloggen :-)

  1. Det betyder at jeg har sagt ja til at ‘optræde’ på deres hjemmeside og at de må bruge mit ‘ansigt’, men helt kvit og frit og kun fordi jeg er så glad for stedet og bor lige ved siden af og gerne vil støtte op om det ♡
   Så dejligt at høre, tak for den søde feedback.
   Kram E

 13. Dejlige overvejelser. Jeg er selv netop startet op med yoga igen efter flere års pause, og jeg havde helt glemt det enorme mentale boost jeg får af yogaen. (Og jeg glæder mig MEGET til at blive stærk nok til at lave de seje øvelser igen ;-) )

  1. Ja, det gør nemlig underværker både for hovedet og kroppen. Dejligt du er kommet i gang igen ♡ Klem Emily