Efterårslisten

Selvom jeg ikke er helt klar til at sige farvel til sommeren, så bliver afskeden gjort noget nemmere af, at det er min årstidsfavorit, efterår, der tager over.

For når der er store striktrøjer, lidt mørkere aftener, stearinlys, indehygge, bær- og svampeplukning, gåture i skove der skifter ham og måske endda et par prægtige dage med indian summer i mikset af dage med køligere, sprød luft og nå, ja regnvejr, så gør det ikke helt så ondt at det er slut med at lege sommer. Men hvilken sommer altså! Klimabekymringer til side, så har den altså været mageløs og jeg har nydt hvert et sekund.

Derfor skal jeg også lige minde mig selv om, hvorfor det nu også er, jeg er så vild med efterår og hvilke rare sager jeg har i vente. Måske I har det lige sådan? Ramt af bittesøde sensommerfornemmelser og post-ferie-blues.

Frygt ej! Jeg har samlet en liste nedenfor med gode ting at give sig til og se frem til, nu hvor kalenderen siger efterår. Det bliver umådeligt hyggeligt.

13 ting jeg vil lave i løbet af efteråret:

 • Bruge en eftermiddag eller aften på at lave hyggelig hjemmespa. Et langt bad tilsat afslappende musik og duftlys og efterfølgende, mens huden stadig er fugtig, en generøs omgang af Avènes Body Moisturizing Balm. Den smelter ind i huden og gør tørre efterårsben bløde. Derefter ordne negle og lægge den nye fugtgivende og beroligende maske fra Avènes Tolérance-serie.
 • Invitere Nikolaj på weekendtur til Malmø. Elsker at det er så tæt på, men alligevel føles som at være på (stor)byferie i et andet land. Hvilket det jo ret beset også er.
 • En tur eller to i Drive-in biografen i Lynge. Inlusiv tæpper/dyner, thermokande og cookies.
 • Se Bonderøven på DR. Har først lige for alvor fået øjnene op for inspirerende og hyggeligt det er.
 • Invitere mig selv på kaffe, vin og boglæsning på en fortovscafé mens vejret er til det.
 • Gå mange og lange ture med hundepigen i skov, på strand og fælled. Der er ikke noget bedre end efterårsrusk og farverne der skifter. Og selvklart allieret med en læbepomade, der kan beskytte mine læber mod at blive efterårssprukne. Eller redde dem, hvis skaden allerede er sket. Det bliver den labre Cold Cream Lip Butter fra Avène, der får det job og kommer med i lommen.
 • Bage kanelsnegle og nyde dem efter en af de ovennævnte ture. Eller banana bread.
 • Plante lyng på altanen og i det hele taget se på, hvad der skal være i løbet af vinteren. En julerose eller to er selvskreven, men jeg drømmer også om måske at have rosenkål eller lignende.
 • På Arken at se Van Gogh-udstillingen. Og lege turist i Ishøj på ud- eller hjemvejen.
 • Invitere veninder på god rødvin og oste-/pølse-/tapasbord og masser af snak og hygge.
 • Strikke en trøje. En nem en ganske vist. Er stadig ikke så dygtig, men der er kun en måde at blive bedre.
 • Tage en weekend ‘på landet’ hos min svoger og svigerinde og alle deres søde unger. Inklusiv rigelige mængder varm kakao og fabrikation af kastanjedyr.
 • Spise lune kastanjer (ikke de samme som til kastanjedyrene!) med smør og salt en kølig eftermiddag.

Kom hellere end gerne med tilføjelser ♥

Således et par håndfulde hyggelige ting, at give sig til de næste par måneder og et efterårskit bestående af 3 gode skønhedsprodukter fra Avène til at holde hud og læber bløde, gennemfugtede og beskyttede i riv og rusk. En dejlig lip butter, en lækker og rig body balm og sidst men ikke mindst den fugtgivende ansigtsmaske, der er fra den geniale Tolérance-serie. Den serie er i sig selv en anbefaling værd, da den indeholder meget få (men gode) ingredienser og slet ikke nogen dumme konserveringsmidler takket være den geniale, sterile tube.

Masken påfører jeg 1-2 gange om ugen i et gavmildt lag og lader virke i 5 minutter. Hvis jeg er doven (det sker ikke så sjældent), smører jeg den ind som en creme, lader den trænge ind og sover med den natten over.

Og så vågner man ellers op med dejlig blød og helt fugtmættet hud.

Ren efterårsmagi.

(Visited 4.249 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

28 Kommentarer

 1. Åh, hvor hyggeligt alt sammen! Især trøjestrikningen lokker – har du fundet en overskuelig opskrift et sted? Jeg har netop selv de sidste par uger leget med tanken om at prøve at strikke en vamset trøje selv, men den skal gerne være af den mægtigt simple slags, taget i betragtning at jeg hidtil mere eller mindre kun har strikket halstørklæder, som jo primært bare går ligeud, haha! :)

  Knus

  1. Fine og begyndervenlige trøjer kan findes hos @petitekit, @millefryd_knitwear eller @loucph – find dem alle på Instagram. Efterårets buzzword er mohair!

  2. Hej Lisbeth,
   Har ikke selv fundet en opskrift endnu, men sikke dejlige links og idéer de andre piger kommer med, så hyggeligt ♡
   Tusind tak for hjælpen og god strikkelyst allesammen.
   Stort kram Emily

  1. Hvor hyggeligt at du også deler din liste ♡ Jeg er vild med den fra Tolérance-serien og den fra deres Hydrance-serie. Allermest den første tror jeg, men det skyldes også den gode, sterile tube og 0 konserveringemidler. Kram E

 2. Mit efterår kommer helt klart til at byde på flere roture :D Jeg er stadig helt høj på dagens tur! Ud på blikstille vand, imens solen brændte igennem disen. Morgenkaffe og morgenbrød i båden sammen med gode mennesker. Og bedst af alt… På vores tur så vi ikke mindre end 14 marsvin og 4 sæler samt en enkelt ræv på marken.
  Der ud over skal jeg trave gennem skoven, drikke kaffe med veninder, hygge med simreretter og rødvin, læse gode bøger, plante lyng, spise friske æbler, nyde det gyldne efterårslys og hygge indendøre, når regnen rusker udenfor :)

  1. Hvor er du, hvor der er så mange sæler og marsvin? Lyder som en fantastisk tur!
   Jeg gik tur langs stranden igår, og så een sæl, men den var desværre død?

   1. Hej Trille :)
    Ja det var en helt fantastisk tur! Den var også lidt exceptionel med det rige dyreliv. Så mange sæler og marsvin plejer vi ikke at se på en ro-tur, men vi ser dog jævnligt både sæler og marsvin og også gerne marsvin med unger.
    Men men… Jeg er medlem af en roklub i Aarhus. Sådan en rigtig roklub med store håndlavede træbåde, hvor man er to eller fire roere og en styrmand ombord. Turen i søndags foregik på Aarhus Bugten og var 35 km lang – fra Aarhus til Skødshoved, ned omkring Mols hoved og tilbage samme vej.
    Ellers ved jeg, at der er mange sæler i Limfjorden, og ved Hvidesande og at der er i Lillebælt er en af de største bestande af marsvin lige omkring den gamle Lillebæltsbro :)

  2. Gode, gode, gode ting på din liste Eva. TAK for at dele dem ♡
   Og må erklære mig enig med Trille, dét lyder altså helt vidunderligt. Må vist snart en tur over til yndlings-Jylland igen.
   Stort knus
   Emily

 3. For mig er efterår lig med Kulturnatten og Halloween i Tivoli. Til Kulturnatten (eller en anden dag måske) tænker jeg at besøge Nikolaj Kunsthal og se Husk Mit Navn-udstillingen :-) Tivoli er altid fin til en gåtur og se på årstidens pynt, når man alligevel har årskort :-)

  1. Tak for at minde mig om at jeg skal huske at lufte Tivoli-kortet (og manden) til Halloween :) Håber du får et mageløst efterår. Klem E

 4. Æbleplukning og græskarudskæring er også på min liste. Med dertilhørende bagt æblekage og græskarsuppe… Mmhm jeg glæder mig.

 5. Ih, hvor jeg elsker disse lister <3
  Sidste år var jeg hverken helt eller halvt klar til efterår ovenpå den meget våde sommer, men i år er solskinstanken fyldt op, og jeg glæder mig så uendeligt meget til igen at hoppe i mit skiundertøj i weekenderne, haha! Og til at spise hokkaidogræskar i alle afskygninger, drikke varm kakao og tage min pæne efterårsjakke i brug :D
  … og en studietur til Sicilien sidst i oktober med mine 2.g’ere. Sådan et skud varme midt i efteråret skader helt sikkert ikke ;)

  1. Hvor er det bare dejligt at høre Marianne. Ønsker dig et prægtigt efterår og en god tur til Sicilien. Er kun lidt misundeligt ;) Knus Emily

 6. Efter den varmeste sommer i mands minde, er jeg så klar til efterår :-) Og hvor bliver jeg bare glad, når du skriver, at du vil lege turist i Ishøj. Byen har mere at byde på end al det negative medierne (og egentlig også privatpersoner) fokuserer på.

  1. Det var lige det jeg tænkte. Byd gerne ind med Ishøj-tips, hvis der er noget man ikke må gå glip af. Kram E

  1. Det er noget af det bedste jeg ved. Gør det bare alt for sjældent. Stort knus Emily