Læseklub: Dage med mildhed, modgang og mirakler

SÅ er jeg langt om længe ved at være inde i en god rytme i forhold til mit nye job og ikke mindst helt vild og vrinskende, som en væddeløbshest i startboksen, efter at blogge en masse igen. Fortælle mere om vores dejlige campingferie, om jobbet hos Rudolph Care og dele de indlæg om hvalpetræning, jeg brygger på. Foruden masser af gode gammeldags skønhedsindlæg, nogle med tøj og så dem om sundhed eller træning. Og blomster, indretning og alt det løse. Og tankerne. Om stort og småt, grønt, personligt og lidt af al min lommefilosofi. Nyt og gammelt i en skøn pærevælling med andre ord.

Jeg har nærlæst og ‘lyttet’ til alle jeres pragtfulde kommentarer her og glæder mig nu sådan til at føre det hele ud i livet. Det nye design lader i øvrigt vente på sig, men er efterhånden lige på trapperne.

Og noget vi i dén grad kunne blive enige om, var at læseklubben skulle bestå. I aner ikke, hvor glad det gør mig, at læseklubben er noget, I holder af. Da jeg i sin tid startede den, var det med det formål at få flere til at læse, få folk til at læse noget andet end de nødvendigvis plejede og ikke mindst dele deres læseoplevelser. Og det er så overdrevet sejt, at I bruger læseklubben. Både de af jer, der bruger den aktivt, de af jer der læser med på sidelinjen og sidst men ikke mindst de af jer, der bruger læseklubarkivet som inspiration, når I skal bruge en feriebog eller lignende.

Den næste bog vi skal læse i bloggens læseklub er Hella Joofs nye.

Dage med mildhed, modgang og mirakler hedder den og hvis I har læst Papmachéreglen, så er I nok lige så sultne og nysgerrige på, at få fingrene i den, som jeg.

Det er en helt anden type bog, end dem vi sædvanligvis læser sammen. Men fra start af, har jeg tænkt, at vi skulle prøve lidt af hvert og selvom det mere eller mindre frivilligt er blevet lidt af en femibogklub, udelukkende med kvindelige forfattere, så har vi været rundt om mange genrer. Debatbøger, chick-lit, krimier, selvbiografiske romaner, eventyr og meget, meget mere.

Så nu prøver vi også en almanak à la Hella. Det kan kun blive godt, livsklogt og morsomt, tænker jeg. Og jeg håber, I har lyst til at læse med.

På trods af at Dage med mildhed, modgang og mirakler har alle årets dage med og endda tæller hele 479 sider, så er de altså ikke så tæt beskrevne og den er relativt hurtigt (og hyggeligt!) læst.

Vi ‘snakker’ således sammen om den allerede lørdag d. 17. november (for så kan vi nemlig lige nå en bog mere inden jul) og det foregår som sædvanligt ved, at jeg kommer med et diskussionsoplæg og mine tanker om bogen, hvortil I kan dele jeres oplevelse i kommentarfeltet.

Vi diskuterer så længe vi gider, så hvis ikke man lige sidder klar d. 14. så kan man altså snildt nå det efterfølgende. Ligesom man også er mere end velkommen til at læse med i eget tempo og uden at kommentere, hvis ikke man føler for det. Bare I læser ;)

Fra bogens bagside:

Der er dage til alt. Dage til smil, dage til tårer. Dage hvor alt lykkes, og dage, der går i kluddermor. Dage med mirakler i trængsel og dage, hvor man får forkølelsessår inden en afgørende date. 

Gode og dårlige hårdage, barnets første sygedag, dommedage og drømmedage. Dage i dit liv, som du skal samle på og værdsætte. 

Det handler denne bog om.

Kærligst Hella

Og så et uddrag:

LORTEDAG (forkortet).
Det er en lortedag, og det har du lov til at synes. Den er begyndt helt forkert. Du vågnede for sent. Du har sovet dårligt. Der har været et vist omfang af nattesved. Onde drømme de ti minutter, du overhovedet sov. Du lugter af gift, og der er ikke noget varmt vand, fordi fyret er gået ud. Dine børn er umulige og i grunden hverken særlig pæne eller vellykkede med deres dårlige hud og diagnoser og tandbøjler. Din man er grim og tyk og pletskaldet, og du kan ikke huske, hvorfor du giftede dig med ham. Måske fordi der ikke var andre, der ville have dig. Du er selv grim og tyk og har stikkende hår på hagen og tandsten og deller i nakken, spejlægsbryster, asymmetriske skamlæber og er offentligt ansat med udsigt til den samme løn de næste 15 år. Du hader din chef og dine kolleger, som hele tiden brokker sig over, hvor hårdt de er spændt for, mens de sidder på deres kæmperøve og spiser noget hjemmebag. Kære du, jeg forstår dig godt. Lortedage er fulde af lort. Husk, du er et perfekt, vidunderligt guds frø, som kan vokse op og blive den mest vidunderlige blomst. Alt det lort, du føler, du er smurt ind i, bliver den perfekte kompost, som vil nære dig og hjælpe dine spring og blomstring på vej, hvis du beslutter dig for, at du skal være en blomst. Du er et frø. Gødet med lort. Du kommer til at blomstre og dufte og skabe glæde for mange. Selvom det ved gud ikke ser sådan ud, her i lortet.

(Visited 3.844 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

19 Kommentarer

 1. Fik bogen af mine veninder for et par uger siden og glæder mig sådan til at læse den! :)

 2. Jeg glæder mig til at kunne være med i Læseklubben i ‘realtid’ for første gang! Jeg fik nemlig denne bog hjem i weekenden – netop fordi jeg var helt oppe at ringe over ‘Papmachéreglen’ ? Jeg har altid været en kende bagud ift. læseklubben, men jeg har været rigtigt glad for at finde inspiration i de tidligere læste bøger ?

 3. Juhuu for læseklubben. Jeg er nummer 148 i bibliotekets kø, så kommer næppe til at være med d. 14., men glæder mig til at kunne deltage senere (:

  1. Haha… æv nej det var da lang tid. Krydser fingre for at køen rykker hurtigt eller at du måske har en veninde, der kan låne dig den :) Klem E

 4. Det her er et vildt skud i tågen, men man kunne da anbefale Saxo eller lign. at gå sammen med dig, og give en rabatkode på hver bogklubs bog, så ville de da helt sikkert sælge mere + vi ville være mere tilbøjelige til at købe i stedet for at sidde i kø hele måneden på biblioteket. Blot en strøtanke <3

  1. Det var da en god idé, vi får se om de er med på den, men vil prøve at se om ikke vi kan sætte noget i værk. Kram Emily

  1. Det er ikke et samarbejde, men et job. Jeg arbejdet hos dem nu, det er også derfor jeg har lidt mindre tid til bloggen. Der står lidt om det (altså ikke så meget Rudolph Care, men mere det med at ændre karriere-retning) i flere af de seneste blogindlæg ♡ Knus Emily

    1. Nej, det er ikke mig, men det er mig, der redigerer teksterne, så lidt sniger der sig måske ind ;) Kram E

 5. Synes godt nok bogen er skuffende i forhold til papmachereglen.. den er ikke pengene værd, desværre.