Lydbogsanbefalinger

Jeg har ikke bare ‘læselæst’ bøger til den helt store guldmedelje denne sommer. Næ, jeg har også ‘læst’ en hel del med ørerne. Som jeg har skrevet om før, diskriminerer jeg ikke og det at lytte til lydbøger gør, at jeg får konsumeret flere bøger end jeg ellers ville. Hvilket er en gave i mine øjne. Og ører ;)

For jeg lytter til bøger, når det ikke går an at sidde med snuden i en bog; når jeg går tur eller løber (langt, på de kortere ture kan jeg bedst lide bare at nyde roen), når jeg gør mig klar om morgenen (og i badet), når jeg er på cyklen eller i toget eller når jeg arbejder. Selvfølgelig ikke mens jeg skriver, sådan en spaltet hjerne, har jeg trods alt ikke, men når jeg redigerer billeder eller lignende, går det storartet at høre lydbog imens.

Det er på Mofibo, at jeg lytter løs og hvis du også har lyst til at få dejlige bøger i ørerne, kan du som ny kunde lige nu prøve Mofibo gratis i 30 dage uden binding ved at signe up her med koden ES2018 – der er også masser af e-bøger, hvis man også gerne vil læse på vanlig vis.

Folkets skønhed af Merete Pryds Helle

Hvis man endnu ikke har haft snuden i Merete Pryds Helles vidunderlige og anmelderroste slægtsroman, så kan jeg varmt anbefale, at man får ørerne i den i stedet. Den er nemlig oplæst af ingen ringere end Ellen Hillingsø, så det er en udsøgt fornøjelse at lytte til den.

Den der lever stille af Leonora Christina Skov

Vi har jo allerede læst den i bloggens læseklub, men I var så mange, der tippede mig om, at jeg måtte lytte til den også. Og ikke uden grund. Leonora har selv indtalt og hvor man måske af og til kan føle, at der går lidt tabt, når man lytter, bliver der nærmest lagt til på denne måde. Så selvom man har læst den ‘rigtigt’ allerede, så er det et hit at nappe den som lydbog også. Og selvfølgelig ligeså hvis man hverken har læst den på den ene eller anden måde endnu.

Pssst…. Læs min venindebog med Leonora Christina Skov her.

Italiensvej m.fl. af Anna Grue

Det kan godt ske, at Anna Grue er blevet kaldt en ‘lufthavnsforfatter’, men jeg er altså fan. En kritik hun i øvrigt selv blot har leet af, for hun er vist glad og stolt over at være den lette, afslappende lekture, der netop kommer med på ferien. Jeg blev vild med hendes feel good-stil, da jeg lyttede til Italiensvej  i forsommeren og har siden lyttet til alle hendes bøger, de mange krimier om Den skaldede detektiv inklusiv. Det er godt, HYGGELIGT og nemt. Men også interessant. Helt perfekt at lytte til, når man er på farten eller lignende, hvor det ikke kræver helt udelt koncentration, men samtidig er så spændende, at tankerne ikke flyver i andre retninger.

Og så lige et komplet sidespor i skønhedens navn: Jeg har endnu ikke haft lejlighed til at tippe jer om mascaraen på billedet ovenfor, men det må jeg altså lige gøre. Den er fra danske Løwén, allergivenlig, uden alt for dumme sager, giver vanvittigt flotte vipper og drysser ikke. Intet mindre end genial.

Krimier af Anne Mette Hancock og Katrine Engberg

Apropos spændende krimier så SKAL man lytte til de her to damer. De skriver godt, leverer vanvittigt gode plots og kan hver især måle sig med en hvilken som helst svensk krimidronning. Hvor Grue er feel good, er det her mere råt og barskt, så hvis man er sart anlagt, er det ikke på en mørk cykeltur på vej hjem, at man skal stikke Ligblomsten eller Mercedes-snittet af Anne Mette Hancock i ørerne eller Krokodillevogteren, Blodmåne eller Glasvinge af Katrine Engberg. Og mht. sidstnævnte, så må jeg nok anbefale, at man dropper at lytte til den første (og læser den i stedet). Oplæseren matcher ikke helt bogen, men det er der til gengæld gjort noget ved med Blodmåne og Glasvinge. Dem læser Katrine nemlig selv højt. Og hun gør det godt!

Hvad har I lyttet til henover sommeren? Og hvad har I på efterårslyttelisten. Elsker at få jeres tips og anbefalinger retur ♥

Ps. Flere lydbogsanbefalinger her.

(Visited 4.191 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

22 Kommentarer

 1. Jeg har ad flere omgange prøvet det der med lydbøger, men det virker bare ikke på mig. Jeg glemmer at høre efter, så jeg holder mig til den analoge bog udgave, men derfor er det nu stadig nogle rigtige gode anbefalinger du kommer med (lyd)bog eller ej :-)

  1. Haha… ja jeg kan også af og til zone ud, men synes man bliver bedre og bedre til det. Kan jeg slet ikke koncentrere mig, så slukker jeg. Men ja, anbefalingerne gælder mindst lige så meget til den analoge slags og hvis du har lyst til at prøve Mofibo, har de også e-bøger :) Kram E

 2. Dejlige anbefalinger, har lyttet/ læst halvdelen og er allerede medlem hos Mofibo. Synes de er meget hurtige med at få nyudkomne titler på. Vældig dejligt! Så lige og hørte om Delphine de Vigans nye De loyale på Louisiana Litteratur festival og den er allerede på Mofibo,
  Og så er det nogle ualmindelig dejlige billeder her! Også ros til dig, Emily!

  1. Åh den må jeg høre snart. Altså Vigans nyeste, har hørt lidt blandet om den, men elsker det andet, så den skal have et forsøg. Tusind tak, det var vel nok pænt af dig at skrive det. Hav en vidunderlig dag. Kram E

 3. Jeg er igang med Kære Zoe Ukhona af Pelle Hvenegaard oplæst af ham selv.
  Den er meget rørende og jeg tager så meget hatten af for ham og hans kone.

  1. Helt enig, det er sådan en stærk og vigtig fortælling. Tudede mig igennem den. KLem E

 4. Jeg har lige hørt ‘Hvis der skulle komme et menneske forbi’ af Thomas Korsgaard. Den er også oplæst af forfatteren selv og er super god, barsk og rørende.

  1. Den har jeg liggende som rigtig bog, men har endnu ikke fået læst den, så måske det var alletiders at høre den i stedet. Tusind tak for tippet. Kram Emily

 5. Bjørn af Katrine Marie Guldager og Rud
  Kamilla Hega Holst er fantastiske romaner om stærke kvinder jeg har nydt at læse over sommeren. Husk også at der mange gode lydbøger og ebøger at hente på ereolen.dk

 6. En mand der hedder Ove oplæst af Thomas Gulstad og Gummi-Tarzan med Peter Frödin og glæder mig til at kaste mig over Erolen Global med engelske lydbøger :0)

 7. Jeg har lyttet til Summer Karlsson og det store valg, hørte den første på din anbefaling, som jeg var meget begejstret for, men er stadig ved at fordøje toeren. Nu er jeg i gang med Skarpe Genstande af Gillian Flynn, som jeg indtil videre godt kan lide og derefter bliver det nok Narnia serien, som jeg aldrig har læst og heller ikke engang vidste var en serie.

  Mathilde

  1. Så godt lige at der var kommet en toer, den må jeg også høre, er den god? Og tak for tippet om Skarpe Genstande, har lige set serien færdig og syntes den var fantastisk. Klem Emily

 8. “Et lille liv” af Hanya Yanagihara er den bedste bog, jeg nogensinde har læst/lyttet til. Den er barsk og ret lang, men hvert et minut værd!

 9. Hvis man ikke har hørt Kære Zoe Ukhona må det være et must! Oplæst af ham selv, og simpelthen så rørende. Jeg fældede en tåre flere gange igennem bogen og læseren får et fantastisk indblik i både processen om det at ville have et barn, samt Pelle og hans kones liv. Virkeligt en følsom bog med masser af substans – også selvom man ikke selv står i den situation de gjorde :)