Jinx or treat

Denne her uge har været en vinder indtil videre (på trods af en hård nat eller to), så med chance for at jinxe det, så satser jeg hele butikken, fortæller om det her og krydser alt hvad jeg har, for at det alligevel fortsætter sådan. Og det der med at jinxe ting er vist en naturlov i forhold til babyer. Siger man de sover godt, får man en uge med l*****nætter. Siger man de er glade, bliver de kede og så videre og så videre. Så man burde lade være. Men altså, det ville jo næsten også være for kedeligt.

Tirsdag var jeg til træning, holdt et møde à la tur med barnevogn og en juice rundt i de københavnske gader med min agent, derefter hjem i strålende solskin og med podcast i ørerne (er fortsat forelsket i The High Low) og om aftenen var jeg til et spændende foredrag om hvorfor hunde gør og hvad man kan gøre for at afhjælpe det (altså når der er tale om uhensigtsmæssig gøen). Rart og interessant at være ude et par timer og dyrke mit hundetræner-alter-ego. Føler mig ellers primært som mor for tiden og det er den bedste følelse i verden, men derfor var det nu alligevel dejligt at stikke næsen i noget helt andet for en stund. Nå, ja føler mig også en hel del som blogger her efter jeg mere eller mindre er ’tilbage’ her på domænet igen. Især efter den meget lærerige (for mig i alle tilfælde) debat og diskussion i søndags. Tak for den.

I går var jeg sammen med min mødregruppe, det er vi næsten hver onsdag og det er så hyggeligt. Endnu mere, efterhånden som vi lærer hinanden at kende. Føler vi kan slappe af i hinandens selskab og tale om snart sagt alting, og der er noget så dejligt, relaterbart over at have fuldstændigt jævnaldrende børn. Jeg vidste ikke helt på forhånd, om det var noget for mig, men jeg er positivt overrasket og nyder at have lært fem fantastiske, nybagte mødre i mit nabolag at kende på den konto. Og det der med, at det ikke er ens veninder og at de ikke kender en på forhånd, det kan altså noget.

Efter mødregruppen trillede jeg en lang tur med Pølsen i det pragtfulde oktobervejr. Ud til Nokken, en kolonihaveforening, der ligger i forlængelse af Islands Brygge og hvor der er de herligste selvbyggerhuse og total Klondike-stemning. Da jeg var yngre, drømte jeg om at bo på Dyssen på Christiania, men nu er Nokken drømmen. Tror dog kun man må bo der om sommeren, men i så fald som sommerresidens. På vejen hjem var Kurt og jeg i Netto og købe stort ind på slikkontooen, så der var til alle de små, søde spøgelser med videre, der kommer forbi i anledning af Halloween i dag. Det er ret stort i vores kvarter og jeg pivglæder mig til at alle ungerne kommer forbi og trick-or-treat’er i eftermiddag og aften. Der er skeletter og græskar foran vores dør og en kæmpe slikskål fyldt til bristepunktet. Ved ikke hvorfor, men synes Halloween er SÅ (u)hyggeligt og har taget den amerikanske højtid fuldstændig til mig. Hvis ikke jeg havde en lille baby, ville jeg også selv være klædt ud. Og sminket til tænderne. Det må blive næste år…

Men alt ovenstående til side. For det har ikke kun været nogle gode dage pga. de rare begivenheder. Det skyldes først og fremmest min glade, lille dreng. Som stort set ikke har ondt i maven længere og derfor sjældent er ked. Og som smiler, griner og virker til at nyde livet. Det meste af tiden i alle tilfælde. Det har ikke været en brat overgang, men det er som om det gradvist aftager. Og han folder sig ud og blomstrer, og jeg lærer ham bedre og bedre at kende dag for dag. Jeg føler virkelig, vi for alvor er ved at finde hinanden og det gør det hele så uendeligt livsbekræftende og lidt til.

Om lidt skal jeg til mor/barn-træning. En af de andre har lovet at bage boller, så vi mødes en time før til hjemmebag og hygge og så træning efterfølgende. Altså I kan nok se, at det er en god måde at træne på ;)

Jeg ønsker jer den bedste torsdag. Og Halloween selvfølgelig.

(Visited 3.669 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

15 Kommentarer

 1. Mødregrupper kan virkelig noget (hvis man lander et godt sted). Min datter er lige fyldt 5, og jeg har stadig kontakt til mine med-moms fra hendes mødregruppe. Udover at det er fantastisk at være i et forum med nogle, der er præcis samme sted baby-wise, er det også en helt særlig mulighed for at møde kvinder, som man (jeg) nok næppe ellers var stødt på, fordi vi ellers ikke kommer i de samme cirkler/har samme alder osv.
  For mig var det helt sikkert en kæmpe berigelse. Mødregruppe FTW <3

 2. Emily, du vikler simpelthen pølsen så fint ? Har du nogle gode råd til det her kolde vejr? Hvad giver du ham på? Er han uden på din jakke? ?

  1. Tusind tak <3 Ja tjek endelig det Malene siger ud, masser af godt at hente hos @slyngejordemoderoglotte :) Jeg har ham som regel 'inderst' altså udenpå en t-shirt eller skjorte og så kommer jeg ellers lag af tøj ud over os. En tyk cardigan og så jakke eller frakke. Begge dele noget som kan lukkes om ham også. På den måde kan jeg nemt tage et lag af, hvis vi får det for varmt + jeg er ikke afhængig af at skulle have ham helt af, bare fordi jeg går indenfor. Og så har han selvfølgelig en lun hue på og et par uldfutter udover strømperne. God fornøjelse med vinterviklerierne. Kram E

 3. Herhjemme er vi er blevet enige om, at man ikke kan jinxe. Vi har en datter på 2,5 og en på 2 måneder og vi nyder at snakke om de gode perioder uden frygten for at jinxe. Det betyder faktisk mere end man lige skulle tro ???

  1. Ved du hvad Jeanette, den indstilling kan jeg godt lide. Tror jeg vil (turde) prøve den af <3 Klem og god weekend!

  1. Det ville jeg gerne, men kommer ikke til det, da det er så komplekst problem, der skal (og som regel kan) fikses på meget forskellige måder afhængig af årsag. Nogle hunde gør fordi de er bange, nogen af forventning, nogen fordi de vogter, nogle fordi de er stressede/understimulerede osv. osv. I nogle situationer er det de bagvedliggende årsager, der skal ordnes og så stopper gøeriet af sig selv. I andre kræver det at man systematisk tilrettelægger og afvænner ‘gømønsteret’. Det kræver i de fleste tilfælde (uanset om det er det ene andet eller tredje) 1:1 rådgivning. Den gode nyhed er at der ER noget at gøre, det kræver bare en indsats og at man ved hvad man skal. Jeg kan henvise dig til hende, jeg var til foredrag hos. Christina Ingerlev hedder hun og hun er fra Hund & Træning (de har instruktører/adfærsbehandlere næsten i hele landet og er SÅ dygtige). Knus og god weekend E

 4. Dejligt at det hele går så godt, og at du også har nogle lommer til andet end at være mor :D

  Hvem holdt foredrag om gøen? Jeg har en gårdhund og bor i et villakvarter, og racen er jo programmeret til at give lyd hver gang nogen går forbi på vejen, og det vil jeg enormt gerne skrue ned for, men jeg mangler et sted at hente mere viden.
  For selvom ros når hun er stille og at distrahere med at bede om andre handlinger eller indpakkede godter hjælper, så rykker det pt. ikke noget , når hun ikke er beskæftiget.

  1. Tak, hvor er det sødt skrevet Natacha :)
   Det gjorde Christina Ingerslev fra Hund & Træning, kan varmt anbefales også til en konsultation til hvordan I kan afhjælpe/skrue ned for jeres lille vagtmaskine. Og dejligt at du har lyst til at hjælpe din lille hund (og dine naboer). Stort kram og god weekend Emily

   1. Tusind tak for hjælpen, jeg kigger straks i hendes retning.
    Rigtig god weekend til dig og dine også.
    Kram herfra :)

 5. Interessant med foredrag vedr. ` hvorfor hunden gør` ? Kan du fortælle lidt mere om det ?