Novemberønsker

Billede herfra.

Intentioner og ønsker. I november vil jeg…

 • Gå tur i skoven, samle en kastanje eller to og fejre med boller og varm kakao, når vi kommer hjem. Den trio (skovtur, boller, kakao) er et af mine bedste weekend-barndomsminder.
 • Trække vejret helt ned i maven.
 • Et smut til frisøren at have fikset manken. Tiltrængt. Genganger fra oktoberønskelisten og nu endnu mere tiltrængt.
 • Til yoga. Bare en enkelt gang. Har yogaet den lidt herhjemme hist og her, men vil så gerne i studiet og blive undervist og inspireret.
 • På museum med min mindste kulturmakker. Vi var på SMK sidste måned og mens vi nød at se på kunst, gik det knap så godt i restauranten efterfølgende. Næste gang prøver vi på en hverdag i stedet.
 • Erstatte en kop kaffe hist og her med matcha latte. Er verdens største kaffesøster, men bliver også lidt kulret af kaffe, så vil gerne skrue en my ned (igen).
 • Fikse mindst 5 julegaver. Og pakke dem ind.
 • Prøve at løbe igen. Altså som i gå, løbe lidt, gå, løbe lidt osv. Og med barnevognen som naturlig begrænsning. Med chance for at lyde som en kæmpe, frelst idiot, så er det noget af det jeg savede mest, da jeg var højgravid, samt her efterfølgende. Fornemmelsen af at bevæge sig hurtigt og ubesværet.
 • Lade min nyerhvervede robotstøvsuger om at klare rengøringen. For det meste. Elsker den!
 • Har (endelig) været i baby bio og det var et hit. Så nu vil jeg gerne ind at se Joker. 

Jeg ser især frem til…

 • Akkurat som sidste år er det, at indvie skøjtesæsonen med min favoritskøjtepartner. Så skal jeg bare lige regne ud, hvad vi gør med Pølsen imens. Skøjtehaller er ikke direkte babyegnede, men måske vi kan alliere os med hans mormor.

Månedens (drømme)outfit…

Uld i lange baner over jeans (dem fra Tomorrow er stadig favorit her) tilsat chunky støvler og min nye, gamle Acne aviator-jakke. Når altså den lander hos mig. Fandt efter lang tids søgen en brun i min størrelse (håber jeg da) på Vestiare.

Jeg skal spise…
… plantebaseret. Efter at have set Game Changer på Netflix er min mand blevet meget (mere) interesseret i at spise plantebaseret, så jeg tænker at smede, mens jernet er varmt. Jeg har stort set ikke spist kød de sidste tre år, så jeg glæder mig til at få ham (endnu) mere med på vognen. Nå, ja og mere specifikt så skal jeg da også tage forskud på lidt juleknas, når vi når lidt hen i november. Og spise rosenkål, valnødder og klementiner i lange baner.

Det skal jeg lytte til…
… hører og lærer utroligt mange børnesange i disse dage. Og synger med så godt jeg kan (og det er bestemt ikke godt). En klar favorit er ‘Jeg er så glad for min cykel’, det er altså lidt af en (klima)opturssang. ‘Bakke snavvendt’ skal man heller ikke kimse ad.

Det skal jeg se…
Downton Abbey, altså serien, er jeg fortsat i gang med. Og så skal man jo heller ikke kimse ad Bagedysten. Har et girl crush på dygtige Frederikke. Og så går jeg lidt og tager tilløb til at se TV2-dokumentaren Eksperimentet med vores børn. Har I set den? Tør jeg? Bør jeg?

Jeg skal læse…
Mit Barn, et digt om moderskab, af Cecilie Lind, er jeg halvvejs igennem og glæder mig til at læse det færdigt.

Månedens drøm…

… er stadig en efterårstur til Berlin. Med mand og barn med tog. Det er ikke sket endnu, så nu må vi se. Men man har jo stadig lov at drømme. Måske et julemarked i Sverige er mere realistisk…

… at få en massage. Det kommer nok ikke til at ske. Men igen, man har jo lov til at drømme.

Jeg er taknemmelig over…
… hvor søde, betænksomme og omsorgsfulde mange er. Både i virkeligheden og online. Der er meget fokus på, at vi skal tale pænt til hinanden i begge verdener – og jeg ved godt og er ked af, at det ikke altid er tilfældet, som sidste uges VMD-drama med Umut vidnende om. Men derfor synes jeg også, at det er vigtigt at slå et slag for alle de, der er søde og godt kan finde ud af at opføre sig ordentligt. Således oplevede jeg nærmest en love-storm, da jeg (igen) havde fået brystbetændelse og delte det på insta-stories. Og fik hundredvis af ønsker om god bedring og gode råd til at forebygge og bekæmpe skidtet retur. Det var rørende ♥

Jeg gider ikke...
… mere brystbetændelse. Magen til møgsygdom skal man lede længe efter. Har sjældent været så hundesyg og det rammer hårdt og uden varsel.

(Visited 5.335 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

18 Kommentarer

  1. Må man heller ikke løbe med dem, når de ligger ned i barnevognen? Eller er det kun i babyjoggeren? Må lige læse artiklen. Tak :) Klem E

 1. Min søn er nu 5 mdr, og vi hører Alberte i en uendelighed <3 Derudover kan alle Askes sange faktisk noget helt særligt og hyggeligt. November kram til dig.

  1. Åh bedste Alberte <3 Tak for at minde mig om. Kram lige tilbage til dig og din lille dreng

 2. Manken ordnet trænger jeg også til :-)
  Forstår godt du ikke gider mere brystbetændelse, av og øv!
  Ønsker dig en skøn november og håber du når det hele :-)

  1. Tusind tak Tina <3 Når nok ikke engang halvdelen, men det er også ok. Så længe punktet med at trække vejret spiller og jeg ikke får brystbetændelse igen er jeg glad. Nå, ja en tur til frisøren ville nu også være dejligt ;) Stort kram E

 3. Jeg bager stadig på genklumpen og tør simpelthen ikke se den udsendelse! Læste en artikel derfra om en bærnehavepige, der kun fik 17 (!) mins voksenkontakt på en dag!!! Og generne skal nok relativt tidligt i institution et par lange dage, så allerede nu har jeg det skidt ved tanken :/ Tænk at man pludselig er langt mere følsom overfor sådanne ting! Det lyder som en skøn november (minus brystbetændelse!) God uge <3

  1. Og det bliver ikke bedre (med følsomheden) når først de er ude. I alle tilfælde ikke her. Rigtig god uge lige tilbage og god bagelyst <3 Kram

 4. Jeg vil gerne anbefale dig og Nikolaj at høre seneste (og sidste RIP 24syv) podcastafsnit af Fitness M/K om The Game Changers. Ernæringsfilm på Netflix er meget lidt evidensbaserede og det troede jeg efterhånden var et well known fact. Der er så meget galt med den film. Og falske påstande om ernæring er grund til så mange problemer i samfundet og på individniveau. Og jeg synes det er fino bambino, hvis folk vælger at spise plantebaseret, men jeg ville bare ønske man ikke gjorde det på baggrund af en løgnagtig Netflix “dokumentar”.
  kh fra en med en kandidat i human ernæring (som selv spiser overvejende plantebaseret! minus ost og kager fordi….. ost og kager ikk?) ?

  1. Jeg er 100% med dig. Men nej, nej, nej den skal Nikolaj da ikke høre. Nu er han endelig mere motiveret og så må målet hellige midlet ikke? ;) For sådan en kæmpe kødspiser og sportsfyr, gjorde den virkelig udslaget. Jeg syntes den var tumpet, men det må du ikke sige til ham ;)
   Og jeg er på overvejende plantebaserede diæt som dig. Ost og kager. Nå ja og æg og smør. Men det hører nok under kager ;) Klem E

 5. Joker – se den! Jeg så den i går, den var fabelagtig. Fantastisk barsk film med en vigtig historie.

 6. Sikke skønne ønsker. Jeg er blevet inspireret til at lave lignende liste for mig selv hver måned, og så er jeg hoppet med på vognen ifht. at mindske kaffeindtaget – Maks to om dagen, er mit mål. Og så erstatter jeg den sidste kop med te eller en golden-hassel-latte (Wauw, en god kostbombe)
  Kh og tak for evigt hyggelige indlæg.

  1. Ej så dejligt at høre Frederikke <3 Og hey, du må lige fortælle mere om den der golden-hassel-latte pretty please!!! Lyder virkeligt dejligt. Kram og selv tak, dejligt du læser med

 7. Lyder som en skøn november :) Elsker at følge dig og læse din positive menneskekærlige blog. Har selv børn på 13 og17 år, så vi er langt fra hinanden, men som selvstændig dagplejer elsker jeg små nye mennesker!
  Jeg har set TV2-dokumentaren meget koncentreret. Så også første del da den var der, og glæder mig til sidste opfølgning! Det gør mig så glad for min side af faget: dagpleje. Her har vi tid og ro til at give tryghed til de små. Jeg kender hele barnets dag og kommer tæt på familien. Det giver så fine betingelser for en god start på et barneliv. Derfor vil jeg varmt anbefale dig – og alle andre faktisk – at kigge i den retning, når I tænker på pasning. Virkelig mange dagplejere er utrolig dedikerede til deres job. Måske især de private, da vi er selvstændige. Nej, det er ikke alle, der er uddannede pædagoger, men det er ikke den eneste forudsætning for at give børn under tre år alt hvad de har brug for: tryghed, genkendelighed, rolig hverdag og kærlighed <3
  Det er ikke en reklame for min egen bix, da jeg bor i den modsatte ende af landet ;) Bare lidt public service..
  ønsker dig den dejligste november.

  1. Ah crap, håbede lige at du boede i nærheden, men så fik jeg læst til ende. Min gode venindes mor er også dagplejer (desværre heller ikke tæt nok på), men har gennem hende fået øjnene op for dagpleje som mulighed og synes det virker som sådan et godt alternativ. Men også som lidt af en høstak at skulle finde (de gode) nåle i. Hmmm…. men vi må på jagt. Tak for at minde mig om muligheden igen. Dejlig november lige tilbage, klem E

 8. Lyder som en dejlig november.
  Jeg havde også store ammebryster og oplevede også brystbetændelse 2 gange.
  Jeg viklede ret ofte i en FWCC og efter lidt research, fandt jeg ud af at flere oplevede brystbetændelse hvis de brugte denne binding meget. Nu kan jeg ikke huske om det er den metode du bruger, men hvis det er, kan du overveje at finde en ny metode. Bare en lille tanke herfra. Det er nemlig bare træls med brystbetændelse.
  Tanker til dig!

  1. Ahmen det er det værste! Man fatter ikke hvor slemt det er, før man har prøvet. Jøsses hvor bliver man bare dårligt.
   Ej det er interessant, det har jeg ikke hørt før, men det er da værd at undersøge og om ikke andet lære en anden binding, så jeg har noget at veksle med. Tak <3 Rigtig god november til dig og dine
   E