Jul på Bryggen

Nu kan jeg ikke vente længere. Og julerierne her på Bryggen har således taget fat. Bare i det små. For jeg ved jo godt, at vi kun er halvvejs i november og jeg vil heller ikke nå at blive træt af jul (som om det nogensinde sker, det er snarere resten af husstanden, jeg tænker på) inden det rent faktisk er december. Så det er kun en adventskrans og lidt julepynt hist og her. Og lidt juleknas selvfølgelig. Juleskum (skal være Cloettas) og lidt brændte mandler er det blevet til. Og så skal jeg have brygget eller købt noget gløgg uden alkohol. E.L.S.K.E.R. gløgg. Eller vin chaud. Eller glühwein. Kært barn har mange navne.

Måske også en køn lyskæde ud til altanen. Synes det ser så hyggeligt ud og det føles ikke kun som noget, man gør for sig selv, men også for naboer og genboer. Men så skal det også være nu. Gider ikke og stå at fedte med den derude, når først det er blevet rigtigt koldt.

Og så tror jeg også, jeg skal have set Love actually indenfor den nærmeste fremtid, så jeg kan komme ordentligt i stemning. Skal helst se den en lille håndfuld gange i løbet af sæsonen. Og måske smuglytte lidt til en julesang eller to.

Resten får lov at vente til december. Vi skal holde jul her i år, så måske der skal et juletræ til. Sidste år havde vi en top af et grantræ der skulle beskæres, ret fint og skævt og charmerende. Måske vi bare trækker cedergranen ind fra altanen, hvis den kan tåle det. At komme ind i varmen altså. Et eller andet der kan hænges pynt på, må der i alle tilfælde til.

Er I også nogle julegrise? Eller synes I det starter ALT for tidligt og kun hører sig december til? Eller måske bare skulle pakke sig i det hele taget?

Selv synes jeg – tydeligvis – virkelig godt om det muntre, glitrende afbræk med lys og hygge midt i den mørke og kolde tid. Og jeg glæder mig sådan til næste år, hvor jeg kan begynde at smitte Kurt med juleglæde ♥

Ps. Den ultimative juleliste.

 

(Visited 4.428 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

27 Kommentarer

 1. Kom i gang med lyskæderne her mens det er mildt og dejligt, det er surt at stå i to grader og regn og slud!
  Den lille campingvogn er da det cuteste , bortset fra Kurt?

 2. Er selv totalt en julegris. Det starter ofte så småt i september(!) Med risalamande og nogle klassikere på tv’et. Og har ofte det første pynt fremme lige efter halloween ? Ja, jeg er hende. Tror jeg er blevet smittet af min mormor der var typen med 1000 nisser fremme (bogstaveligt talt), som hun hilste på
  hver og en, både når de kom frem og blev pakket ned igen. Og julegardiner, viskestykker og sweatre (før det var en ting i dk).

  1. Okay du er vild Stine! Sejt at starte allerede i september. Og hvor lyder din mormor bare herlig <3 Stort kram og rigtig god december lige om lidt

 3. Juhu – jeg er også en af dem, som elsker også præ juleri i blogland!
  Vi har heller ikke kunne nærer os, netop idag – det er jo næææsten lige om lidt?.
  Jeg glæææder mig desuden også til den første omgang gløgg – min far laver Jamie Olivers hvert år og den er virkelig god. Juleskummet har jeg tilgengæld været i – øj, det ér bare godt??

 4. Eeeeeeelsker elsker elsker jul også i november. Bare et tip angående bæredygtigt juletræ, så så jeg at man kan leje et juletræ i potte hos Danmarks Skove. Genialt koncept

  1. Okay dét lyder jo så smart. Det må jeg kigge nærmere på. Tusind tak for tippet <3 Kram E

 5. Vil du ikke dele din opskrift på alkoholfri gløgg? Jeg er gravid, men craver sådan en god lækker gløgg – både rød og hvid!

  1. Har ikke prøvet at lave endnu, men hvis jeg finder en god opskrift eller selv kommer på en, så skal jeg nok dele :) Kram E

 6. Hej E,
  Hyggeligt indlæg.
  Jeg har det ret ambivalent med julen. Jeg vil så gerne synes godt om det hele og komme i super julestemning, men er nok ikke den store julegris. December er super – det er selve juleugen, der er stram!
  Jeg synes især det er svært at undgå julestress, da vi hvert år skal hele landet rundt og besøge enormt meget familie. Det er da hyggeligt alle steder, men også enormt hårdt ikke at få tid til sig selv og sin egen familie, da meget af tiden går med at tale med tante Oda. Men det er jo en del af forpligtelsen af at være et medlem i to store familier og vi kan mærke på den ældre generation, at det betyder meget at samles allesammen, mange gange. De øsnker at se os bruge tid på Tante Oda, som de ser så meget.
  Der opstår også ofte lidt dårlig stemning i julen, da mange har forventninger og det er svært at prioriterer og indfri dem alle. Dette er noget jeg er meget sensitiv overfor og derfor kan det virkelig dræne mig, også selvom det måske bare en en mindre ting, man siger nej til. Det er svært at skuffe folk i julen – hvorfor er det nemmere resten af året?
  Så for mig er julemusik lidt starten på stress sæsonen. Desværre.
  Jeg prøver, at blive bedre til at være i det og nyde det alligevel. Det hjælper, at sige nej til en masse ting med arbejde og venner, for så er der mere overskud til familie. Det hjælper også, at skrue ned for mine egne forventninger om ferie og tid til nærvær med få mennesker.
  Og i år vil jeg så også forsøge at skrue op for intentionen om at give og være, i stedet for at prøve at føle mig juleglad eller afslappet.
  Og så hjælper det gevaldigt at jeg har fået en lille søn, som skal opleve sin første december. Hurra!

  1. Hej C
   Dét kan jeg faktisk virkelig godt følge dig i og hvor er du god til at sætte ord på det. Selv elsker jeg også ‘idéen om jul’ altså fred og ro og hygge og knas og lys og nærvær og alt det der. Mens jeg bliver lidt forpustet over decembers ofte travle trummerum, hvor man skal nå alt man plejer + afslutte året på job + se alle man kender + købe gaver osv. osv. Men er vist så barnlig samtidig, at jeg alligevel ikke kan lade være med at glæde mig og elske jul, for mig vejer det trods alt mest på den positive skala.
   Lige dér er jeg måske også heldig med en meget lille familie, for det betyder at der trods alt er fred og ro fra d. 23. og frem. Men jeg kan nu kigge lidt langt efter veninder, der skal til den ene familiejulefrokost efter den anden i juledagene – også selvom det nok slet ikke ville være noget for mig i praksis (jeg lader bedst op i eget selskab, så lidt for mange selskabeligheder dræner mig, som det også lyder til at være tilfældet for dig).
   Lyder som en fornuftig forventningsafstemning, du har haft med dig selv. Ønsker dig at lykkes med den og den bedste jul <3 Og SÅ herligt med din lille dreng, glæder mig også selv sådan til Kurts første jul og til at skabe vores egne traditioner også selvom han jo ikke fatter noget af det. Endnu. Stort knus E

  1. Den er fra Greenify og en jeg har modtaget i gave. Den kan dog ikke bestilles længere, sidste dag var søndag, men måske du kan være heldig at de har en lignende i deres butik, hvis du bor i København <3 Klem E

   1. Hvad er dine tanker om reklamemarkering? På Instagram skriver du kransen er gave. Det samme med alle dine vikler osv. Skal du ikke skrive hver gang du viser noget frem, som du har fået i gave? Eller kan jeg bare ikke se hvis du har gjort det.

    1. Hej Beate, det tænkte jeg faktisk slet ikke over, da jeg lavede indlægget, nu det ikke handler om adventskransen, ligesom jeg ikke fortæller hvor den er fra eller linker til den (den kan i øvrigt heller ikke købes længere, så der var ingen bagtanker med det overhovedet), så det er der ikke noget reklame i mine øjne (reklame forstået som noget, der kunne anspore folk til at købe en given vare). Har rettet i kommentaren ovenfor nu. Det gik lidt stærkt i går aftes :) Når der er tale om reklame og når jeg tagger eller linker til gaver, så markerer jeg det altid efter gældende regler. Både her og på instagram :) Du kan se et eksempel her under første outfit: http://emilysalomon.dk/2019/09/20/outfits-paa-det-seneste/ – der står både hvad der er gaver + at indlægget indeholder reklamelinks.
     Og nu er det ret beset heller ikke alle mine vikler, jeg har fået, hehe. Har købt selv og fået i gave af min mand ;) Knus Emily

 7. Jeg eeeeeelsker julen, og jeg er også tyvstartet lidt i dag. Et par kugler hist og pist og en mistelten i dørkarmen, det er dejligt.

 8. Det er OVERHOVEDET IKKE for tidligt ? Jeg har pyntet op og også bagt en enkelt gang julesmåkager. Det skyldes så også, at jeg kun har mine børn hver anden uge og arbejder ret meget de andre uger, så hvis vi først pynter i begyndelsen af december, skal det jo ned, næsten før vi har nået at nyde det ?

  1. Det lyder som en god prioritering Tanja. Ønsker jer den bedste ‘december’ også i november <3 Stort kram E

  1. Det er et vi har købt i Marokko, men ved at de har lignende i den butik med marokkanske sager, der ligger på Vesterbrogade. Kan ikke huske, hvad den hedder, men den ligger stort set overfor Værnedamsvej. Kram E