Skønheden i alting

Puttetid. Min dreng er mere vildbasse end puttegris, men prøver også at lære ham glæderne ved at chille.

Jeg sidder i skrivende stund med morgenkaffen – altså har altid været en kaffesøster, men den har aldrig smagt bedre end post baby – ovenpå en lidt hård nat og trækker på smilebåndet, mens jeg svarer på jeres kommentarer til tidligere indlæg. “Hvad laver du, hvad er så skægt?”, spurgte min mor mig en dag, mens jeg tampede i tastaturet. For jeg smilede åbenbart over hele hovedet, mens jeg læste og svarede på kommentarer. Det vidste jeg ikke, at jeg gjorde (selvom jeg er også sådan en der, utilsigtet, skærer ansigter og lever mig ind i filmen med al mimik, jeg kan mønstre, når jeg er i biografen – godt der er mørkt), men jeg vidste godt, at jeg synes det er hyggeligt. Så tak for at I engagerer jer og kommenterer på stort som småt, det er både hyggeligt og motiverende. Og jeg elsker på den måde at kunne ‘snakke’ med jer. Jeg føler, at jeg kender mange af jer og sætter pris på dialogen. Også i tider hvor jeg måske ikke selv er så flittig til at svare af den ene eller anden årsag. Men interaktionen eller muligheden for den, er bl.a. noget af det jeg sætter højest ved dette medie.

Denne her uge er der lidt mere blus på end hidtil i min ‘barsel’. Deadlines har det som bekendt med at færdes bedst i flok, så jeg klør på. Alt imens vi skriver op til vuggestue, planlægger vores barselsferie til januar og prøver at få hverdagskabalen til at gå op med vores lille fyr.

Vores aftener er stadig lidt som vinden blæser. Men det sker efterhånden oftere og oftere, at vi spiser (varm) aftensmad samtidig, så tænker, at vi er på rette kurs. Men jøsses, hvor er jeg flad, når klokken rammer otte om aftenen. Og jeg egentlig har lyst til at gå i seng, men også gerne vil hygge med min mand og have lidt voksentid med snak eller en serie. Eller arbejde lidt. Jeg prøver at skifte lidt imellem de tre, men med varierende held. Og på en eller anden måde bliver det altid de dage, jeg vælger at gå sent i seng, hvor Kurt vågner tidligt og hyppigere på natten og skal spise. Som om det bider sig selv i halen.

Hvad gør I andre med små børn? Bliver oppe et par timer efter ungerne er lagt eller går tidligt i seng? Eller veksler I også? Jeg har prøvet at sove lur om dagen, men det fungerer uendeligt dårligt for mig. Kan som regel ikke falde i søvn og hvis jeg endelig gør, er jeg så groggy, når jeg vågner, at jeg intet er værd.

I dag tror jeg, jeg skal i seng samtidig med Kurt ved en 20-tiden. Men inden da skal vi til en arbejdsfrokost med Olympus og så håber jeg også, at nå at bage og kokkerere lidt til en opskrift til bloggen til i morgen. Og så er den dag nok også gået, haha.

Ønsker jer en dejlig onsdag ♥

 

På skovtur inklusiv lidt at styrke sig på.

En virkelig god shampoobar (modtaget i gave). Ingen emballage (nuvel en lille papæske) og ingen sulfater. Det føltes som om den var lavet med mig i tankerne og det skrev søde Julie fra Purely Professional også at den var. Om det blot var smiger eller ej vides ikke, men det virkede og shampoobaren ligeså. Fik pænt, blødt og blankt hår af at vaske med den.

På tur med min lille hundemus. Hun bliver 9 år i starten af 2020. Kan. Ikke. Fatte. Det. Altså hallo, hvor blev tiden af?

Morgenlys i stuen. Her er ikke så rent, som her kunne være, men jeg er nu stadig så glad for mit hyggelige hjem. Og robotstøvsugeren tager heldigvis det værste. Bedste køb i år!

Til frokost og på besøg hos min søde Rudolph Care-‘familie’ i det smukke hovedsæde i Valby.

Yndlingskalenderen fra Atelier Aarhus (modtaget i gave) som jeg har hvert år, nu i 2020-version. Tænk at det er et nyt årti lige om lidt. Så er vi i 20’erne. Det lyder både skørt og helt vidunderligt. Vil vips flytte til Berlin og have kort hår og ryge cigaretter i cigaretrør. Men egentlig er det der 1920’er kjolesnit slet ikke mig (skærer mig alle de forkerte steder), så måske vi skal satser på en ny slags 20’ere hvad mode angår.

Kønne træer der lyser op på grå dage og kønne øreringe med samme effekt. Plejer aldrig at have noget på, der hænger og dingler, og selvom det ikke ligefrem rimer på baby, så er jeg noget så glad for dem og føler mig fin, når jeg har dem på. Det er en sød læser, der har foræret mig dem og hun har startet en lille shop, hvor hun sælger øreringe lavet af genanvendte smykkedele.

 

(Visited 4.279 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

26 Kommentarer

 1. Husker så tydeligt den første aften, efter min datter var blevet født, hvor vi ikke gik i seng ved 8-tiden, samme tid som hun blev puttet. Hun var ca 2 måneder, og det var min fødselsdag. O

  g så sad vi bare dernede i i stuen, min kæreste og jeg, mens hun sov i soveværelset oven på! Det var simpelthen så mærkelig en følelse! Var på samme tiden sådan helt “Så ligger hun bare deroppe aleeeeene – snøft – hun er så lillebitte, og det er så langt væk!” og “DER FINDES EN VERDEN HVOR MAN BÅDE KAN HAVE ET BARN OOOG FLETTE TÆER MED SIN KÆRESTE OG SE ET AFSNIT AF EN SERIE OM AFTENEN!”

  Nu er hun snart to, og jeg nyder virkelig, at stort set hver eneste aften er min egen, og at nætterne er så stabile, at jeg ikke hele tiden synes, jeg burde gå i seng for at være på forkant med søvn, hvis nu det blev en af de nætter… :)

 2. Jeg har en søn på 1 år. Både min mand og jeg bliver ofte for sent oppe om aftenen. Det er bare det eneste tidspunkt på dagen, hvor jeg rigtigt har tid til at nyde mit eget selskab. :)

 3. Jeg fik tidligt i seng sammen med min søn, indtil han var mere end et halvt år og fik en ‘normal’ natterytme med færre amninger om natten. Voksentiden blev sat lidt på standby indtil da, men det synes jeg nu også er helt ok med en ny lille mus i hjemmet.

 4. Jeg prioriterer altid voksentid eller alenetid hvis manden ikke er hjemme. Jeg har ikke et kæmpe søvn behov, men har virkelig behov for at være lidt “alene” uden baby, bare en time eller to. Hun ammer så også det meste af natten, så er “på” resten af døgnet. ;-)

 5. Altså… Jeg forsøger som dig at varierer mellem de 3 samme muligheder ifht aften. Men jeg er altid altid glad for at være gået tidligt i seng med min pølse ♡ for det føles rigtigt dejligt at have overskuddet bare lidt i orden når han vågner om natten og skal spise både 3. og 4. gang

 6. Vi lægger lillemusen (præcis samme alder som Kurt) i seng ved 20-tiden og hygger derefter et par timer alene. Nogen gange venter vi endda med aftensmaden til hun er lagt – især i weekenden – så er der garanti for at spise samtidigt og få et godt glas vin til :-) PS hvor skal I på barselsferie? Vi skal selv på barselsferie 3 uger til Thailand til januar

 7. Jeg er også elendig til at sove lure om dagen – kan meget sjældent falde i søvn. Men nogle gange kan det være rart bare at hvile sig.

  Min søn på nu 5 måneder (tiden går jo så stærkt!) var helt lille, gik han ret sent i seng, så der gik jeg altid i seng med ham. Det var faktisk nok først, da han blev 4 måneder, han begyndte at gå tidligere i seng, så nu nyder jeg lidt aften med min mand (eller med at ordne praktiske ting).

 8. Nu er min datter tre, men et lille b-menneske og har altid været det. Så hun kommer lidt senere i seng end mange andre danske børn, tror jeg, men det betyder også, at vi går dét senere i seng, for det er rart, vigtigt og tiltrængt med noget voksentid – enten sammen eller hver for sig. Men da jeg er a-menneske, prioriterer jeg også i perioder (som fx. nu hvor jeg er gravid) at komme i seng og få sovet lidt. Da hun var lille, kom hun oftest først i seng ved en 22 tiden (alt mellem 21 – 23), så der gik vi i seng alle tre samtidigt -især fordi nætterne jo blev afbrudte. Og det var så fint og hyggeligt :)

  Men nu hvor hun er ældre og kommer i seng ved en 20 – 21 tiden, så bliver vi oppe. Nogle gange venter vi endda med ‘vores’ aftensmad til der, så vi kan have et ‘voksent måltid’ med rødvin til fx.. :) Da jeg er familiens eneste a-menneske, står jeg i weekenderne ofte op som den første og har så en time eller mere for mig selv om morgenen, som jeg NYDER.

  Nu er jeg spændt på, hvad en lille ny’s ankomst vil betyde for vores families rytme :)

 9. Jeg har en dreng, E, på 13 uger, så lige knap jævnaldrende med Kurt ??
  Han får typisk “mad” til natten omkring kl.19.30 og er så puttet kl.20 i hans bedside crib i vores soveværelse, så hygger mig og min kæreste i 1 time eller 2 i stuen, og så går vi i seng. Jeg er dog også så heldig, at E som regel kun vil have mad én gang i løbet af natten og ellers sover , og det har været sådan siden han blev født??? Synes voksen/kærestetiden er guld værd, selvom det bare er et par timer om aftenen, indtil E kan blive passet!

 10. Jeg prioriterer stort set altid 1-2 timers voksen/alenetid, når vores søn er puttet kl. 19.30 (vi har en dreng, som er ni dage ældre end Kurt). Det gør, at jeg lader op på en helt anden måde og er i de gode perioder med rolige nætter mere tiltrængt end lidt ekstra søvn. Der er dog også perioder, hvor jeg ammer hver anden time hele natten, og så smutter jeg ofte i seng omkring kl. 20 lige efter vores søn er puttet. Så det veksler en del ?

 11. Jeg har en søn fra 1. August, dvs. 1 dag ældre end Kurt. Vores søn sover hver aften ca kl 20., hvor jeg også er dødtræt og står i samme dilemma.
  Den sidste måneds tid er både min kæreste og jeg gået i seng sammen med vores søn. Og så snart han sover hygger vi i sengen med serie, voksensnak, snacks eller bare putteri. Fungerer super godt for os, og vores søn sover sindsygt godt ved at vi er tilstede i rummet :)

 12. Vi veksler mellem voksentid og tidlig sengetid – alt afhængig af energiniveau og hvor meget arbejde min mand har med hjem fra kontoret. Hvis han alligevel skal arbejde, går jeg i seng. Dog sover vores den yngste kun til nat ved 22-tiden, så altså, det er begrænset hvor meget voksentid vi får for tiden ? Jeg vil vildt gerne vide, hvordan I planlægger jeres januarferie, når du har overskud til at dele! Vi skal selv afsted nogle måneder senere og er blank på ideer!

 13. Jeg har en lille pige på 3 mdr. som ikke har en aften rytme…. vågner og sover som vinden blæser. Men jeg sover heller ikke til middag, fordi hver gang jeg vil det, så vågner hun efter en halv time, også kan det være lige meget (for mig). Og jeg er desværre også den type, som ikke kan finde ud af, at gå i seng med hende. Ergo jeg sover ved elleve-tolv tiden om aften….. Og det er jo ikke skide smart, når man har haft en dårlig nat, med amning hver anden time, eller 20 min. Skrig midt om natten. Men jeg er heldigvis også typen, der kan leve med så lidt søvn. Jeg fungere alligevel. Og jeg forstår godt man vil have lidt voksen tid. Ja lang historie kort, jeg gør mere eller mindre det samme som dig.

 14. Jeg gik i seng samtidig med min datter indtil hun var 4-6 mdr – hvis jeg husker rigtigt! Ofte lå jeg og læste en god bog og blundede hen ved 21 tiden. Nogen gange lokkede jeg farmand til at gøre os selskab, så lavede vi bio inde i sengen – ham bestemte ofte hvad vi skulle se, for jeg gik ud som et lys ? men det var rart at være tætte og putte med ham også.

  Nu er vores datter 16 mdr, og vi har haft nætterne for os selv i en rum tid nu. Hun bliver puttet ved 18:30-19 tiden, det tager ca 15-45 min at putte, både mor og far duer (selvom jeg stadig ammer). Vi går selv i seng ved 22 tiden, så vi har en del timer nu! Det er skønt. Lige pludselig får I aftnerne igen, du har mere energi og han får en bedre søvnrytme ❤️

 15. Det første halve år gik jeg tidligt i seng… sådan ved 21-tiden.. jeg kunne simpelthen ikke holde mig vågen til senere. Men vi var også så priviligerede at både min kæreste og jeg havde barsel sammen.. så vi havde jo god tid sammen hele tiden. Skønt! Men nu hvor min dreng er 9 mdr. er jeg af en eller anden årsag ikke lige så træt om aftenen, som jeg var det første halve år… så nu kan vi virkelige få noget ud af aftenerne og på den måde får man også følelsen af at få sin kærestetid lidt tilbage. Baby bliver puttet kl 19 og så kan vi ellers hygge til vi rammer vores puder ved 23-tiden. Dét er altså nogle rare timer, med tid til snak, put og flimmer… i ro og mag.. så min erfaring er, at man får lidt energi igen – eller også vænner man sig bare til det konstante søvnunderskud…?

 16. Hej Emily!
  Så vidunderligt dejligt at følge med i jeres barselsboble (Og må jeg lige have lov at indskyde; hvor er Kurt dog utrolig bedårende og lækker! ❤️)
  Jeg er selv pt på barsel med en dejlig dreng på snart 9 måneder (tiden flyver!) og her kan aftenerne stadig varierer meget!!
  Jeg værdsætter og bukker mig i taknemmelighed for de aftener, hvor det lykkedes at få et par timer på egen hånd (sans baby). Dét kan altså bare noget når man har kørt i højt tempo hele dagen (selvom man nødvendigvis ikke har kunne tikke en masse praktiske gøremål af) – om de timer så bliver brugt på at flade ud på sofaen, drikke en VARM kop kaffe eller dyrke den nye strikkedille, dét betyder egentlig ikke så meget.
  Af samme grund har jeg heller ikke dyrket middagsluren, bare fordi det er den eneste mulighed man har for at recharge… og det gøres bedre med dyrkning af egen-interesser end at indhente manglende søvn efter min mening og erfaring ? But to each their own

 17. Min lille fyr på 1,5 år går i seng omkring kl 20. Jeg har et stort søvnbehov og hang før baby ikke sammen, medmindre jeg havde sovet minimum 8 timers sammenhængende søvn. Det gør jeg sjældent nu og siger til mig selv hver morgen, at I aften går jeg i seng, så snart min dreng er lagt. Det gør jeg også meget sjældent. Enten pga arbejde (husligt eller det foran computeren), tid med min mand eller slet og ret tid med mig selv, som jeg også har et stort behov for :)

 18. Jeg kan huske, at jeg en aften, da min datter var omkring 9 måneder tænkte, at hvis jeg måtte få mit højeste ønske opfyldt, så ville det helt klart være en hel nat’s søvn uden afbrydelser…så forstår dig så udmærket :-)
  Hen af vejen løste vi det ved, at jeg blev bedre til at melde pas, når jeg blev for træt, så når min mand kom hjem, så havde jeg altid lov til at trække kortet – jeg lægger mig en halv time, uanset tidspunkt, nogen gange kunne jeg sove, andre gange blev det bare til lidt meditation. En sød nabo eller farmor er også trådt til ind i mellem. På den måde, så blev der lidt mere overskud til voksen tid også. Vi skiftedes i en periode, til i weekenden at sove lidt længere, altså den ene sov lidt længere lørdag og den anden sov lidt længere om søndagen. Det er en smagssag, for det er jo også hyggeligt at stå op sammen, men tilstrækkelig søvn er vigtigt for at alle fungerer godt. “Hang in there” det bliver stille og roligt bedre med at få flere timers sammenhængende søvn :-)

 19. Det har altid giver mening for os at gå i seng kl 22.30 (selvom jeg ofte er crashed til et afsnit venner længe inde på sofaen). Men det er fordi jeg har skema-ammet pga af tvillinger (synkronisering – nemt når livet starter på sonde!). Og sidste amning har altid ligget kl 22 ? Nu hvor dén amning er skåret væk (de er 10,5mdr – skar den væk for 5 dage siden), oplever jeg at kl 22 sidder fast, haha. Svært at bryde rutinen. Men elsker muligheden for at gå tidligere i seng. Men alligevel sætter jeg så meget pris på alenetid med min mand, så jeg sjældent for gjort brug af det.

 20. Kære Emily. Jeg går i seng, hvis jeg er træt. Jeg ved, at min baby vågner i løbet af natten, og jeg har bare meget mere overskud til det, hvis jeg er gået tidligt i seng. Min datter er snart 8 mdr og har efterhånden en fast rytme, hvor hun puttes kl 19. I skal nok få jeres kærestetid, dig og din dejlige mand. Det hjalp dog at tænke, at der er en periode, hvor man skal overleve, og pludselig går baby tidligt i seng og sover bedre! :-) Nu har vi et par timer sammen om aftenen herhjemme.

 21. Lidt over to år inde i morrollen veksler jeg stadig mellem at gå i seng samtidig med vores datter på de dage hvor der er småt med energi, at have kæresteaften med film og snolder og endelig har jeg aleneaftner. Her kan jeg selv vælge film (Les Misérables!!) eller serie, have sofaen for mig selv og bare nyde mit eget selskab. Vi har altid prioriteret så meget søvn til alle som muligt, så vi samsover og natammer, og min datter sjældent været vågen i mere end et par minutter. Jeg duer nemlig heller ikke til at sove om dagen og ender med at spilde tiden på at ligge og vende mig. Tid som jeg kunne have brugt på så mange andre ting. Hver familie finder sin egen måde at gøre tingene på, løsningen findes som ofte nede i maven – således også med babytid vs forældretid vs mortid.

 22. Åh ja – søvn. Jeg har også altid forsøgt at veksle mellem at gå ekstra tidligt i seng eller blive lidt oppe med min mand. Men i perioder havde jeg intet valg med fuldtidsjob og natteamning – jeg faldt simpelthen i søvn når jeg skulle putte vores lille pige. Nu er hun 3 år, og nu bliver jeg overvejende “ længe” oppe ( til kl. 22)?

 23. Jeg prioriterer altid søvn. Der er så mange dårlige ting forbundet med for lidt søvn.. Både dårlig hukommelse, indlæring, dårlige spisevaner og mere alvorlige ting som depression, hjeryesugdomme og så videre. Søvn er så vigtig for et menneskes generelle sundhed. Jeg har tre børn, jeg er alene med dem.. Jeg går i seng 20.30 senest hver dag..

 24. Sødeste damer! TAK for at dele hvordan I gør hos jer, erfaringer m.m. Jeg nærlæser og svarer efter bedste evne i weekenden. Men lige et pip og et tak herfra. Og sov godt <3
  Kram E

 25. Jeg fik en datter d. 1 August (så samme alder som Kurt). Jeg er kæmpe b-menneske og har altid elsket at sove, så frygtede den manglende søvn og vidste det ville blive min største udfordring. I starten sov min datter fra 24-12 næste dag og jeg sov i samme tidsrum, men var stadig mega træt grundet de utallige amninger i løbet af natten. Jeg måtte melde fra til mødregruppe da de altid ville mødes ved 10-tiden, hvilket ærgrer mig men jeg kunne simpelthen ikke gå på kompromis med min søvn. Pt har min datter en anden rytme og sover typisk ml 20-21.30 om aftenen og vågner ml 6-8 om morgenen. Jeg forsøger derfor at komme tidligt i seng så jeg ikke er helt død om morgenen – men det er umuligt for mig at komme tidligt i seng fordi jeg ender med at rende rundt og lave andre ting og før man ved af det er der gået en time eller to? De få gange jeg går tidligt i seng kan jeg så alligevel ikke falde i søvn. Derfor er jeg begyndt at sove med når min datter sover til formiddag, hvilket kan vare fra 1-4 timer. Jeg er længe om at falde i søvn så hvis hun kun sover en time får jeg kun hvilet – men varer luren flere timer kan jeg få sovet op til tre timer og når det sker har jeg det helt fantastisk bagefter. Til gengæld har jeg så svært ved at sove om aftenen igen – så det er lidt af en ond søvncirkel? Glæder mig bare til den dag, hvor det kan lade sig gøre at få mere end 3 timers sammenhængende søvn?

 26. Jeg har en datter på 3 måneder. Jeg bliver som regel oppe en halv til en hel time efter, hun sover, men så hopper jeg virkelig også bare i seng. Er altid dødtræt på det tidspunkt. Jeg sover derfor ofte ved 20-21-tiden #vildungdom.
  Tak fordi vi må følge med hos jer – og for at du både deler ud af alt det utroligt fantastiske ved at have fået et barn, men også det hårde. Det er vigtigt <3