Efterfødselssamtale

Højgravid med Kurt og pølsetæer.

Inden vi tog til Frankrig, var Kurt og jeg et smut i studiet hos To the Moon Honey for at indspille podcast à la efterfødselssamtale. Og selvom det altså altid er liiiidt underligt at høre sig selv ‘på bånd’ (ja, så gammel er jeg), så er jeg så glad for hvordan afsnittet er blevet.

Jeg havde så meget på hjerte, men synes egentlig det lykkedes at få det meste af det jeg ville med, også selvom der selvfølgelig er begrænset med tid og der er blevet klippet hist og her (for ingen gider høre en podcast på 2 timer vel?), og på trods af, at jeg både blev meget rørt undervejs og havde en lille, pludrende pølse med på sidelinjen.

Så hermed et lille tip, hvis du har lyst til at lytte til en meget positiv og udramatisk fødselsberetning. Eller hvis du kender en, der godt kunne bruge lidt pep inden en forestående fødsel. For mig var det i alle tilfælde virkelig rart også at lytte til og læse ‘de gode’ (det er et vidt begreb, I know) fødselsberetninger inden min egen fødsel (eller Kurts er det jo ret beset). Man støder nemt på ekstremer (og de historier er også så vigtige at få fortalt) og måske ligefrem skræmmehistorier, men der er altså også masser af fødsler der er direkte gode oplevelser og ganske ukomplicerede.

For mig har det på sin vis været lidt skamfuldt, at det hele gik så let. Altså det var jo stadig benhårdt arbejde og det gjorde f****** ondt, men jeg har nærmest følt (helt selvforskyldt og oppe i mit eget hovede), at jeg blev nød til at undskylde for det eller kompensere. Så skørt og dumt. Så nu prøver jeg altså at owne det i stedet og sige: “Jeg havde en helt utrolig og vidunderlig fødsel, det er det bedste, smukkeste og mest kraftfulde, jeg har prøvet og jeg ville med glæde gøre det igen i morgen. Sådan kan fødsler også være. Og jeg håber inderligt, jeg får lov at prøve det igen en dag.”

Podcasten finder du her.

(Visited 5.091 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

13 Kommentarer

  1. Din fødselsberetning er min favorit netop fordi du gik det til at lyde så nemt og dejligt. De fleste fødselsberetninger man kan finde er meget dramatiske og nogengange lidt skræmmende når man ikke selv har født. Der er det rart at læse din og se tingene også kan være nemme og gå godt :). Du må endelig ikke skamme dig over at have haft en nem fødsel.

  2. Jeg har allerede hørt afsnittet og det var så fint <3 Og kun dejligt, at der også findes fødselsberetninger som er så positive som din oplevelse :)

  3. Jeg har termin om få uger med vores første barn (som har været 3 år undervejs; heraf 2 i fertilitetsbehandling), og jeg har i forvejen været så bekymret igennem hele forløbet, at jeg stort set ikke har turdet læse eller høre fødselsberetninger. Man har jo ingen anelse om, hvordan det kommer til at gå, så i min optik er der ingen grund til at fylde endnu flere bekymringer på (selvom jeg selvfølgelig respekterer, at dem med “dårlige” fødsler også gerne vil fortælle om dem). Netop derfor var det virkelig dejligt at høre din og blive bekræftet i, at det også kan være en god oplevelse :)

    1. Ønsker dig den bedst tænkelige fødsel <3 Hvor er det spændende at I skal møde jeres ønskebarn snart. Kram E

  4. Din fødselsberetning er SÅ fin! Tak fordi du deler. Jeg lyttede til den, da jeg var gået 10 dage over termin og igangsættelse begyndte at nærme sig og ventetiden var ved at blive lidt for lang. Jeg skulle også føde på Riget og havde ønsket fødeklinikken hvis muligt, så det var sådan en behagelig ‘forberedelse’ at lytte til dig! To dage efter blev mit vand taget, så det blev ikke fødeklinikken. Men vi havde sådan en fantastisk og tryg fødselsoplevelse alligevel med den vidunderlige kvinde Lillian Bondo, der hjalp vores søn til verdenen. Jeg håber også, at få lov at at gøre det igen en dag, det var for vildt ;)

  5. Jeg havde en drømmefødsel herhjemme i stuen, og nøj jeg kender til den der lidt dårlige samvittighed når man fortæller om den. Jeg har især oplevet det når man har taget “runden” i mødregruppe mm., jeg sidder nærmest og tager mig selv i at skamme mig. Så jeg vil også prøve at owne det! For der er ingen skam i en god fødsel. Og det betyder ikke at man synes at man er bedre end andre med uheldige oplevelser – man er jo bare heldig <3

    1. Det er nemlig det man er. Man får den fødsel man får. Og det vigtigste er at barn (og mor) kommer helskindede igennem. Kram E

  6. Jeg har hørt den – og wow for en dejlig beretning! Tak fordi du deler! Det er så spændende og lærerigt for os, der ser hen mod vores første fødsel! Og i øvrigt – kæmpe klap for to the moon! ????