8 måneder som mor

mor der bærer baby på 7 måneder
 • Vi starter som vi plejer: Min idé om tid, bliver mere og mere udfordret. For den går bare hurtigere og hurtigere og samtidig bliver jeg forbløffet over HVOR meget, jeg kan nå på en time. På gode dage that is. Har også nogle helt trætte dage, hvor jeg føler mig kørt over af et godstog. Uanset hvad, kan jeg ikke forstå at Pølsen nu er 8 måneder. #stoptiden
 • Når barnets legetøj på mærkværdig vis formerer sig og ens hjem mere og mere ligner noget fra et legetøjskatalog. På ‘der er en regnbue, der har kastet op’-måden. #primærfarveroverjordfarver
 • Og som kom de endelig. Tænderne. Eller tand er det nu, hvis ret skal være ret. Syntes alle jævnaldrende babyer havde fået mindst 3 tænder, og overvejede om mit barn skulle være tandløst og skaldet for evigt. Det har indtil videre været ret udramatisk med tandfrembrud. Måske takket være ravhalskæde. #urtemor
 • Til gengæld er min glade baby på det seneste begyndt at blive aldeles RASENDE, hvis noget går ham imod. Han græder på sprøjtemåden og råber og er meget, meget vred. Prøver at tage ham alvorligt. Et lille tab (af et stykke køkkenrulle han ikke skal spise eksempelvis), kan være en stor sorg i sådan et lille hoved. Men det er vildt at se, HVOR sur han kan blive på et splitsekund. Håber det er en fase. Og ikke hans sande jeg, der titter frem. #dramakurt #truecolors
 • Og sørme så om han ikke også kravler nu. Eller pølser sig frem er det nærmere. Men fremad kommer han, efter i lang tid kun at kunne bakke. Det er umådeligt lækkert for ham og hyggeligt for os. For det meste. For intet og ingen kan længere føle sig sikre. Hvilket har resulteret i lidt… ahem… omrokering herhjemme. Kæmper lidt med at finde balancen mellem at børnesikre totalt og stadig bo nogenlunde normalt. Men altså, Kurt og vores egen dovenskab viser vejen ;) #ikkespisepalmen #ellerjorden
 • Når man har glemt, hvordan man begår sig ude i verden og er ude alene (i en time) til smart cocktail-arrangement hos Bottega Veneta (inden lockdown) og udløser alarmen idet, man går ind ad døren. Og som en anden pauseklovn tager én beklædningsgenstand af ad gangen for at finde ud af, hvad der fik det hele til at bimle. Til stor underholdning/forbavselse/skræk for de andre gæster.  Det var i øvrigt mine støvler. Som aldrig skal med i butikker igen. #pinagtigt
 • Når man til ovennævnte arrangement opdager udefinerbare madrester på sit armbånd OG ur efter affodring af baby inden afgang. #formentliglasagne
 • Mine bryster er stadig uens i størrelsen. Nu blot endnu mere. Ligner jeg har fået lavet bryster. Bare kun på det ene. Der er stadig mælk på begge kander, men højre kører stordrift, mens venstre mere er et lille unika mejeri med en meget lille, men helt særlig produktion. #great
 • Der er de dage, hvor Kurt har sovet igennem om natten og været den sødeste puttegris om morgenen og generelt en solstråle og fornøjelse for resten. På de dage taler vi i munden på hinanden om HVORNÅR vi skal lave barn nr. 2 (hvis vi kan). Og så er der de andre dage. Hvor vi snakker om prævention og OM vi skal have endnu et barn… #somvindenblæser
 • Min lille dreng spiser på livet løs. Helt selv. Og jeg elsker BLW for at give os måltider sammen, hvor alle spiser samtidig og på næsten normal facon. Og at se hvor dygtig han er blevet til at håndtere maden, hvordan alt fra finmotorik til tyggeevner blomstrer. At vi slet ikke behøver hjælpe ham. Så nemt. Altså under selve måltiden. For når det er sagt er jeg edderbroderemig også træt af at tørre op/vaske af/vaske tøj. For det sviner altså at lade sit barn spise på den måde. #bagsidenafmedaljen
 • Lige som jeg synes, at ammehjernen er aftagende, så kan jeg pludselig ikke huske mit eget telefonnummer. Eller kodeord. Til noget som helst. #amnesi
 • Og med fare for at jinxe alt, må jeg afslutnigsvis lige skrive, at det at få et barn er endeløst vidunderligt. Og – og nu er det jeg jinxer, men jeg satser altså butikken – det er også nemmere, end jeg havde troet. Måske han er særligt sød og god ved os, ham Kurt. Måske det har noget med forventninger at gøre. Måske begge dele. Men helt ærligt, så synes jeg også den historie gerne må blive fortalt. For det kan virke så afskrækkende på (potentielt) kommende forældre, kun at høre om hvor benhårdt det er. Jo, det er det også. Og på måder man slet ikke kan forstå på forhånd. Men det er mest af alt virkeligt sjovt og dejligt og helt og aldeles pragtfuldt. #alterkærlighed

Ps. Flere X måneder som mor.

baby i bad

mor med barnevogn

baby i barnevogn

baby på puslebord
(Visited 7.999 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

23 Kommentarer

 1. Det smarte ved ammehjerne er også, at man meget hurtigt glemmer, at de har været nogle små røvhuller ?Når de bliver ældre og man ikke længere ammer, er man bare sådan lidt småbarn(børn) kørt over – og så kan man heller ikke huske en skid. Oveni er der det fine ved børn, at de er små megasøde, når de (endelig) sover, at man (og her mener jeg mig selv) med det samme tilgiver dem alt #englebørn

  1. Haha… helt sikkert! Jeg var så træt, at jeg havde lyst til at hænge mig selv indtil flere gange i løbet af januar. Men det er som om jeg ikke helt kan huske/forstå det nu ;) Smart. Klem herfra

 2. TAK, fordi du vover en jinx og skriver at det kan være mindre hårdt end frygtet. Som kommende mor i september og en, der i mange år har overvejet om jeg kunne overskue det, så er det noget af det bedste at høre. Lige mht. børn og graviditet har jeg forhåbentligt været god til at tage sorgerne på forskud. For jeg har virkeligt haft en luksusgraviditet so far – lige bortset fra i nat hvor jeg næsten ikke har sovet pga. øm lænd. Den er dog allerede i fremgang – jubiiii!
  Så dejligt med små inspirerende glimt ind i jeres babyhverdag ❤️
  Ps. er sikker på, Kurt også er god, fordi I er nogle helt fantastiske forældre ?

  1. Det var så lidt og nyd, nyd, nyd luksusgraviditet og glæd dig til at baby kommer også <3 Der er nok, der har travlt med at sige "Bare vent", men det der har været godt, kommer i alle tilfælde ikke dårligt igen. Ønsker dig den bedste fødsel <3 Kram E

 3. Nu ved jeg ikke om I skal have flere unger, men ville bare lige nævne at Arla/lille mejeri situationen kan justeres ved at give mere opmærksomhed til unika-brystet i starten. Det var en lille sejt for mig at dettevigtige projekt lykkedes med barn nr. 2 :-). Nu ender jeg med lige slatne bryster. Win.

  1. Haha, helt perfekt og det vil jeg huske, når/hvis der bliver en næste gang. Det er som om det løb er kørt nu. Også selvom jeg stædigt lader ham spise på det lille bryst + har pumpet på det. Klem til dig og brysterne

 4. Synes også, at det at bliver mor/forældre var langt mindre hårdt end forventet eller end mange andre yndede at fortælle mig. Og min datter er 8 nu, så tænker det er for sent at jinxe noget :-) Hun er i øvrigt enebarn, men det var et valg baseret på helt andre faktorer.
  Hvis man tror på astrologi, kan løvebørn vist godt være lidt dramatiske af og til :-) Men OK, min datter er jomfru (og jomfru i ascendant) og hun sparer ikke på dramaet heller, så måske den ikke helt holder alligevel…

  1. Åh hvor dejligt at høre <3 Og tror mega meget på astrologi, men havde ikke ventet at hans soltegn allerede gav sig sådan til kende. Men det lader det til. Kæmpe drama-løve ;)
   Klem til jer

 5. Åh, han er altså en sød lille en, Kurt. Og apropos temperament så var jeg selv rimelig hidsig som barn, nok faktisk store dele af min barndom, men er et rimelig roligt menneske i dag (… og det er altså ikke kun mig selv, der mener det), så det skal nok gå det hele ;)

  1. Godt at høre, at der er håb forude <3 Han er heldigvis mest glad og grineren, men det kan selvfølgelig nå at ændre sig ;) Klem E

 6. Mit næste barn bliver sådan et, hvor jeg siger: “Nååårh, det er sådan her alle dem detr siger: ‘så hårdt er det ikke at få et barn’ har haft det.“ Kryds fingre for mig!??

  1. Det håber jeg virkelig også! Jeg har mange gange tænkt: det her er jo alt for hårdt! Hvordan gør folk det med to?
   Men der gik også over et år før vi fik en nat på mindre end 5 opvågninger ?
   Det var selfølgelig det hele værd og gør det gerne igen. Men både mig og min mand gik fra at drømme om tre børn – til at synes at to var mere end nok!

  2. Alle fingre er krydset <3 Og hvis du havde spurgt mig i januar, havde jeg nok heller ikke sagt sådan, hehe. Der kørte vi en amning/opvågning i timen natten igennem. Det har jeg bare allerede lykkeligt glemt ;)

 7. … jeg sidder oprigtigt og klukler ned i formiddagskaffen over “amnesi” i den her kontekst. Jeg *ved* godt, at det er det, det hedder, men når du samtidig skriver om ammehjerne for alle pengene, så konstaterer min hjerne klokkeklart, at der må være en logisk form for sammenhæng ???

  Knus

 8. Bare lige et BLW-rengøringstip:
  Vi bruger en “bageskraber” til at skubbe alle madrester op på et fejeblad.
  Du ved, sådan en som man bruger hvis man skal skubbe brøddej rundt på et bord uden at ælte for meget (man kunne sikkert også bruge en bred spartel).
  Det har seriøst gjort vores rengøring 110% nemmere – den tager ris,, banan, vand, hvad som helst ??

  1. Nej, haha. Er bare blevet tippet om det og er jo sådan lidt urtet, så det måtte prøves af. Men det er ret populært i udlandet (du har sikkert set billeder af babyer med ravhalskæder) og det vinder også indpas herhjemme. Men prøv evt at google, der findes en del om det, men tror næppe det er noget, der er videnskabeligt bevis, haha. Klem E

   1. Nej, aldrig! Men det må jeg da, kan jeg høre! Jeg har kun et stykke rav, gad vide om det ville virke (hun er kun 14 dage, så der er god tid!) Urtet er godt, det er jeg også selv ? God påske!

 9. Kære Emily.

  Tusind tak for din positive beretning om moderskabet.
  Jeg er selv gravid med mit første barn, som melder sin ankomst sidst på sommeren. Jeg har ærlig talt haft lidt uro i maven over alt det dårlige PR, der er for moderskabet. Det er som om, at det er mest legitimt at fremhæve de dødssyge sider, og “bare vent”-mentaliteten dyrkes af rigtig mange mødre. Det er så kedeligt!
  Jeg tror ikke, at man bliver bedre forberedt på modgang og søvnløshed ved at blive mindet om det i tide og utide i forvejen – tvært imod bliver man (unødvendigt) agtpågivende og bekymret over, om det overhovedet er dejligt at få et barn.
  Så tak for positiviteten – fortsæt endelig med det!

  Påskeknus <3

  1. Dét tror jeg du har helt ret i. Og hvis der er noget jeg har lært, så er det også, at det er umuligt at forberede sig på både, hvad der er hårdt (det er især noget helt andet, end jeg havde forestillet mig), og hvad der er godt (her tænker jeg især på kærligheden og alle de gode følelser, der væltede mig bagover).
   Ønsker dig den bedste graviditet <3 Kram E