En Svane at pejle efter

Annonce for Svanemærket.

Da jeg blev gravid med Kurt for noget nær to år siden, så lavede jeg faktisk ikke om på det store. Eller jo, jeg spiste en hulens masse hotdogs, og det var meget nyt og anderledes for mig. Havde måske spist en enkelt ristet hotdog hidtil i mit liv. Og som næsten-vegetar var det også en meget lidt kærkommen craving. Men altså. Det eneste Kurt rigtigt ville have i december 2018, mens han residerede i mig, var altså ristede hotdogs med det hele (minus rå løg, med ristede). Så sådan blev det. For når man har prøvet at have døgnkvalme og tilmed har fundet kuren (hotdogs), så tropper man gladeligt og dagligt op ved det lokale foderbræt, sammen med gutterne. Måske det  netop var dem, stamgæsterne ved pølsevognen på Islands Brygge og pølsemutter, der var de første til at få at vide, at jeg var gravid ;)

Men nu skulle det egentlig ikke handle om min påtrængende hotdog-craving, der i øvrigt kun varede en måned og siden blev afløst af trang til andre madvarer. Og en stor lyst til at være i havvand. Alt det kan man læse mere om i graviddagbøgerne, hvis man lyster.

For tilbage til, at jeg ikke lavede så meget om. Altså i forhold til hvad jeg smurte mig i og omgav mig med. For jeg havde allerede gjort det. For længst. Jeg havde jo også haft lidt vel rigelig tid til at forberede mig… Måske jeg kiggede lidt nærmere ift. parfumerede sager og udelod dem lidt hyppigere, men ellers består mit arsenal på badeværelset dengang som i dag stort set udelukkende af produkter uden hormon- og miljøforstyrrende stoffer. Med ganske, ganske få undtagelser. Og det er ligeså med de plejeprodukter, jeg anbefaler herinde på bloggen. Det skal være sikkert at bruge dem. Uanset om man er gravid eller ej.

Det kan til gengæld være lidt af en jungle at finde rundt i og det er selvklart ikke en endegyldig løsning, men jeg synes det kan være trygt og rart at alliere sig med en eller flere certificeringer, som man kan bruge som pejlemærke i junglen af skønhedsprodukter. Her er Svanemærket min favoritmærkning, fordi den siger noget om hele produktets livscyklus. Både under produktionen, men i særdeleshed er det en garant for, at det ikke gør noget dårligt i kroppen ELLER efterfølgende i miljøet.

Derfor går jeg også efter Svanemærkede produkter, når det kommer til husholdningsprodukter, rengøringsmidler, bleer og hvad jeg ellers kan komme i nærheden af. Mine yndlingsjeans fra Tomorrow eksempelvis. Det er dem, jeg har på ovenfor. Og de er således også Svanemærkede. Ret sejt. Og håber sådan, det er noget vi kommer til at se endnu mere i modebranchen også.

For mig handler en bæredygtig livsstil også om at leve langsomt. For nogle år siden var det sejt at have travlt. Det var sejt at have en fuld kalender med en masse aftaler, møder og rejser, og altid være på vej et sted hen med en to-go-kaffe i hånden. Men jeg vil gerne give videre til min søn, at det er okay at slappe af og tage det roligt en gang imellem. Det er sejt at give sig tid, det er sejt at dvæle ved noget, og det er sejt at slappe af og fx bare kigge på skyerne”.

Sådan fortæller jeg til Svanemærket i et interview om graviditet, bæredygtighed og baby, som er at finde lige her.

 

Læs hele det store interview hos Svanemærket om mit syn på bæredygtighed og morliv, hvad jeg ændrede op til graviditeten og få mine 3 bedste tips til dig, der er eller gerne vil være gravid.

Af Svanemærkede hverdagsfavoritter kan jeg bl.a. nævne dem på billedet ovenfor. Bleer (her er der et stort udvalg med mærkningen herhjemme, den på billedet er fra Netto), toiletpapir, pleje fra Rudolph Care og Matas Striber til både mor og barn, rengøringsprodukter fra Klar og Tusindfryd og vådservietter fra Änglamark (bruger som udgangspunkt genanvendelige vaskeklude, men på farten kan en vådserviet nærmest være en lifesaver og de her i bambus er tilforladelige). Og det er blot en håndfuld blandt mange, mange Svanemærkede produkter, der bor og bliver brugt hos os.

Jeg har i øvrigt glemt makeup fra Miild på billedet ovenfor. Men man kan altså også få både dansk og Svanemærket makeup og især deres bronzer og mineralpudder er et hit synes jeg.

Har I Svane-favoritter hjemme hos jer?

(Visited 2.551 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

2 Kommentarer