En januarkur til huden

Jeg er ikke den store fan af januarkure i almindelighed, men da Smuuk Skin udfordrede mig til at prøve en (ekstra) boostende kollagenkur til gavn for den udsatte og tørre vinterhud (og ammehud ej at forglemme, er det en ting? Tror det…), så gad jeg altså godt være med. Dels fordi det ikke var en kur, der handlede om afsavn og dels fordi, jeg er så fornøjet med de resultater, jeg allerede har oplevet ved at tage deres skønhedstabletter. Så tænkte, det kunne være skægt at se om et kurforløb kunne gøre endnu mere godt for mit betræk.

Kuren går i al sin enkelthed ud på at tage 4 HydroBalance-tabletter (2 morgen og 2 aften) og 2 YouthOptimizer-tabletter om dagen i 2 måneder. De to varianter indholder forskellige typer af kollagen og andre gode sager i form af forskellige vitaminer og mineraler, der enten fremmer optagelsen af kollagen eller styrker huden i sig selv. De to supplerer altså hinanden godt og uden for mange overlap og derfor giver det (i alle tilfælde i teorien) mening at tage dem sammen som en boostende kur.

Til hverdag tager jeg ‘kun’ HydroBalance (og bare 2 stk om dagen) afbrudt af enkelte perioder med YouthOptimizer. Også fordi det bliver liiiidt kostbart i længden at tage begge. Men som en afgrænset kur, og for at støtte huden indefra igennem vinterkulde og radiatorvarme, så giver det mening for mig.

 

Pssst…. Der er en rabatkode, der giver 20% på alle Smuuk Skin produkter nederst i indlægget.

Jeg er lige blevet færdig med de 2 måneders forløb. Og jeg er virkelig begejstret for resultatet. Min hud der, af alle der har haft den i hænderne, altid bliver stemplet som dehydreret især i overfladen (tænker det er en fancy måde at sige ‘knastør’ på) syner glattere og jævnere og føles mindre stram. Det i sig selv er virkelig rart. Især det sidste med fornemmelsen. Og det gælder ikke kun ansigtet. Effekten er mærkbar på hele kroppen, hvor huden er blødere. Rart. OG så kan jeg også se det på de fine linjer i ansigtet. Som om de lige har fået en tur med et lillebitte strygejern eller er gået over med et lille viskelæder. Især dem på overlæben pudsigt nok. Som om de er ekstra modtagelige for kærlig pleje fra indersiden.

I er mange, der spørger til kollagentilskud og begge disse er gode bud på sådanne. Kollagen af høj kvalitet, i mængder så det virker og i samspil med vitaminer, mineraler og urter, der støtter huden indefra.

Må også lige nævne at både HydroBalance og YouthOptimizer lige er kommet i en ny, optimeret version. HydroBalance med ceramider og YouthOptimizer med den efterhånden ret så navnkundige og lovpriste hyaluronsyre. Med andre ord rent hudguf til at pleje huden indefra.

Jeg må hellere lige nævne for en god ordens skyld, at jeg ser på hudpleje med en holistisk brille på. Altså at det ikke er nok ‘bare’ at rense og smøre en god creme i ansigtet. Men man kan heller ikke slippe med at snuppe et par piller og så er den hellige gral vel forvaret.

Man bliver nød til at tænke hele molevitten ind i billedet: Søvn, kost/kosttilskud, væske, sol/solbeskyttelse og den ydre hudpleje er hovedpunkter, at have in mente. Men det betyder (hvis man skal se positivt på det) også at der er flere knapper at skrue på. Og at man kan optimere og skrue op på nogle parametre, hvis det halter lidt på andre. For mig er det især søvnen, jeg ikke helt er herre over selv og generelt får for lidt af. Men så kan jeg tage affære på de andre. Når det er sagt, så sover vi bedre, end vi har gjort længe. Men jøsses en hård periode vi havde inden jul. Den satte sine tydelige spor især under mine øjne…

Tager I kollagentilskud eller andre kosttilskud, der er målrettet huden?

To gode kollagentilskud

Hydro Balance bidrager til en mere elastisk og gennemfugtet hud. Indefra. Med hjælp fra bl.a. en høj dosis kollagen, der er det protein, der holder huden spændstig. Og med vitaminer og mineraler, blandt andet C-vitamin, E-vitamin og zink, der bidrager til at vedligeholde huden og beskytte den mod oxidativ stress. Den nye formulering tæller også ceramider og de er tilsat i en mængde, der styrker huden og hjælper den til at være mere fugtmættet og smidig. Anbefales til alle, der vil forkæle huden indefra og/eller give den et fugtboost.

Youth Optimizerhjælper huden til at ældes med ynde – igen indefra. Udover marinekollagen indeholder den også bl.a. vindruekerneekstrakt, grøn te, ceramider og nu også hyaluronsyre, der altsammen skulle forbedre hudens udseende indefra. En treenighed af hudlækkerier; kollagen, ceramider og hyaluronsyre. Den indeholder også C-vitamin, der hjælper på optagelsen af kollagen, samt understøtter hudens egen kollagenproduktion Anbefales til alle over 25 år. Da det er herfra kollagenniveauet i huden begynder at dale og det derfor kan give mening at supplere.

Tages de to sammen som en kur opnås en forstærkende effekt, hvor du stimulerer hudens egen produktion af kollagen og samtidig tilfører kollagen.

 

Rabatkode til Smuuk Skin

Få 20% på alle Smuuk Skin produkter her fra i dag og frem til og med d. 25. januar med koden Emily20

 

Ps. Fugtboost til de tørre.

Pps. En (amme)hår update.

 

 

(Visited 2.509 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

23 Kommentarer

 1. Jeg har såååå længe gerne villet prøve Smuuk Skin-produkterne, men har desværre ikke adgang til dem. Jeg glæder mig til en dag at kunne prøve!
  I stedet tager jeg sådan nogle “collagen peptides” i pulverform, som jeg opløser i en kop kaffe hver morgen. Jeg ved ærligt talt ikke om jeg kan se en effekt, men jeg fortsætter troligt og håber. ?

  1. Bor du i udlandet da? Hvor længe har du brugt collagenen? Du skulle gerne kunne se lidt effekt efter ca. en måned :) Der er forskel på kvaliteten af collagen og ikke mindst om dosis er tilstrækkelig, så du kan evt prøve at skifte mærke og se om det så rykker :) Kram E

   1. Jep, jeg bor i USA. Og det har været min plan at få mine forældre til at tage en dosis med herover, når de kom på besøg – men det har af gode (dumme ?) grunde ikke kunnet lade sig gøre i halvandet år. ? Så nu venter jeg på at vi forhåbentlig kan komme en tur hjem til sommer, så jeg kan købe det dér.
    Jeg bruger Vital Proteins, som vistnok skulle være nogle af de bedste på markedet herovre – det kan også godt være, at jeg ville have set mere slidt ud hvis jeg IKKE tog dem, haha! Jeg prøvede nogle andre på et tidspunkt, men de gav mig cysteagtige bumser langs kæben, så dem droppede jeg hurtigt. Jeg kører videre med dem her, indtil jeg kan prøve Smuk. ?

    1. Ja, så giver det mening. Jeg er ret vild med Vital Proteins, køber det selv, når jeg er i USA, så dem ville jeg også fortsætte med. De har så vidt jeg kan huske nogle forskellige slags, prøv evt den med marint kollagen eller den der hedder noget ‘beauty’-noget. Hvis det ikke allerede er dem, du bruger. Kram herfra og med ønsket om at det hele snart letter, så du kan få besøg hjemmefra <3

 2. Kære Emily
  Ved du, om Smuuk Skins anbefaling er, at man tager sine alm. multivitamintabletter samtidig med eks. youth optimizer, eller om det er meningen, at youth optimizer (eller øvrige) træder i stedet for?

  Tak for inspiration – holder så meget af dine indlæg herinde!

  De bedste hilsner
  Signe

  1. Du tager dem udover din almindelige multivitamin :)
   Selv tak, så dejligt du læser med. Klem Emily

 3. Hej Emily
  Jeg har læst med på din blog i et par måneder nu med stor fornøjelse og har haft stort udbytte af at læse om din måde at leve på ang. kost bl.a. dine blogpost om PCO og har derudover også fået fingrene i de fleste af bøgerne du har anbefalet bl.a. hormonel harmoni og bliv gravid. Jeg kan mærke at det har gjort en forskel for mig både for mit indre og ydre jeg. Så først og fremmest tak for det, din ærlighed og dig.

  Mit spørgsmål handler om de kosttilskud som du nævner i dette blogpost.
  Jeg tager flere kosttilskud (primært silica for hår og negle) og multivitaminer der også indeholder mineraler.
  Jeg kan være lidt i tvivl om, hvorledes jeg kan begynde på Smuuk Skin samtidig med mine kosttilskud og vitaminer. Jeg er lidt bekymret for om jeg på den måde vil få for meget af nogle vitaminer på godt og ondt?

  Bedste hilsner
  Stefanie

  1. Åh så dejligt at høre Stefanie. Er så glad for hvis du kan bruge det, jeg skriver <3

   Som udgangspunkt kan du sagtens tage disse tilskud sammen med dine øvrige vitaminer/mineraler. Når det er sagt, så ved jeg jo ikke præcis hvad du tager og for meget er selvfølgelig heller ikke godt. En god idé kan være at læse bag på dine øvrige tilskud og se om der er (fedtopløselige) vitaminer der går igen og hvis der er hvor meget af det anbefalede daglige indtag, der er i (det står ud for hvert vitamin). Det er især de fedtopløselige vitaminer du skal være opmærksom på (A, D, E og K), de vandopløselige tisser du nemlig bare ud, skulle du få mere end kroppen kan bruge. Der er også nogle mineraler, som det ikke er godt at få for meget af, men der burde ikke være et overlap her.

   De Smuuk-tilskud jeg nævner her indeholder primært kollagen (der 'bare' er et protein) og c-vitamin og de to er der ikke nogen problemer med. Men ja, tjek gerne efter selv, undersøg nærmere og reguler det du tager.

   Knus Emily

 4. Nu fylder jeg snart 30 og døjer med uren hud som aldrig før – nu skal det være slut. Så jeg har lige bestilt deres “Pure skin” piller i håb om, at det kan give et boost i den rigtige retning ?Tak for input på brand!

  1. Held og lykke med dem. Dem har jeg (endnu) ikke prøvet selv, men håber du får de bedste resultater. Mange knus E

 5. Kære Emily. Ved du: Kan man også tage de nye hydrobalance under graviditet? Har længe taget de “gamle” :-). Tak for rabatkode.

  1. Det kan man :) Men personligt ville jeg nøjes med den ‘lille’ dosis og ikke som kur. Og tjek evt med din egen læge eller jordemoder ved tvivl. Det var så lidt. Kram E

 6. Må man spørge hvor dine bukser er fra? Jeg har i evigheder ledt efter nogle som slutter pænt ved anklen:)
  Ha’ en god dag!

 7. Hej Emily, ved du, hvor kollagen i pillerne stammer fra? Så vidt jeg ved stammer det ofte fra animalske kilder, og det stemmer for mig som vegetar ikke så godt overens :) Findes der overhovedet kollagentilskud der har en anden oprindelse? Bh Sofie

  1. Kollagenet i YouthOptimizer er marinekollagen, altså fra fisk og det i HydroBalance er bovint kollagen (fra køer), så du har helt ret. Som jeg har forstået det er kollagen et animalsk protein og altså ikke muligt at få vegansk/vegetarisk, men der kommer jo hele tiden nye, veganske alternativer, så hvem ved hvad morgendagen bringer :) Klem Emily
   Ps. Tjekkede lige og der findes veganske ‘kollagen’tilskud. De indeholder ikke i sig selv kollagen (igen fordi det er animalsk), men så indeholder de ting der understøtter kroppens egen kollagenproduktion. Det kan måske være en løsning. Men om det har samme effekt, skal jeg ikke kunne sige.

 8. Klik klik – nu har jeg købt YouthOptimizer til min vinterhud og glæder mig til at prøve dem! Jeg har i øvrigt også slået til på to gode basisting på udsalg fra ba&sh tidligere på ugen stærkt inspireret af dig, så tak for god inspo <3

  1. Eeeeelsker dit nye alias <3 Håber på godt samspil vinterhuden og YouthOptimizeren imellem. Det var bestemt så lidt og tak for at følge med og altid gode kommentarer. Kram E

 9. Hej Emily.
  Tak for en god blog ?
  Jeg overvejer lidt at kaste mig ud i sådan en kur for min hud er godt vintertræt og jeg er i generelt søvnunderskud pga. min lille dreng som vågner lidt for tit om natten.
  Men jeg ammer stadig og er derfor lidt betænkelig. Er det okay med sådan en kur mens man stadig ammer (som jeg husker det ammer du også stadig)?

  1. Jeg ammer stadig, men kun ‘hyggeamning’. Der er ikke noget, der kan skade barnet (eller dig) i pillerne. Det eneste du evt. skal være opmærksom på er e-vitamin. Det er der i det ene tilskud, så hvis du tager e-vitamin i forvejen, så skal du være obs på ikke at få for meget. Og hvis det føles forkert (af den ene eller anden årsag), så kan du nøjes med 2 HydroBalance om dagen. Kram E

 10. Så har jeg klikket begge produkter hjem og vil prøve kuren :-) Hvordan fordeler du de to Youth Optimizer-tabletter – en morgen, en aften – eller hvordan?

  1. God fornøjelse :) Jeg tager dem begge morgen, men mest for nemheds skyld. Du kan helt sikker være endnu bedre med 1 morgen og 1 aften. Klem E