Min bedste, grønne vane

Der er rigtig mange årsager til, at jeg holder af vores ugentlige levering fra Aarstiderne. Og til at den er en af mine allerbedste, grønne vaner. Både når det kommer til sundhed og bæredygtighed.

Vi bestiller som regel både en måltidskasse med ingredienser til aftensmad til 3-5 dage, og så supplerer vi ofte med ekstra frugt, snackgrønt, brød eller mejerivarer. På den måde er det ret minimalt, hvad vi skal handle ellers den uge. Så det er først og fremmest nemt og bekvemt, det med måltidskassen. Der er nogen, der har udtænkt, samlet og leveret, hvad vi skal spise til aften halvdelen af ugens dage.

Det er de åbenlyse gevinster, men faktisk er der to ting, jeg næsten skatter endnu højere ved at handle hos Aarstiderne. De måske lidt mere utippede, men for mig også ret så væsentlige.

Først og fremmest så har vi stort set intet madspild. Alt kommer i lige de mængder, vi skal bruge og portionerne passer så fint i størrelsen. Er der en rest af og til, så spiser jeg den til frokost dagen efter. Madspild er noget rod på alle måder, det ved vi jo efterhånden godt allesammen. Men jeg er også begyndt at tænke på det med at smide mad ud, som at jeg lige så godt kunne smide mine penge i skraldespanden. Og dét har jeg virkelig ikke lyst til.

Dernæst er der minimal emballage omkring mine varer fra Aarstiderne. Kasserne de leveres i bliver genanvendt (husk at stille dem frem til chaufføren) og alt ligger i én stor pose fremfor at være pakket ind individuelt. Den store pose bruger jeg i øvrigt til at samle ugens plastaffald i ,og så er det lige at vippe det hele i plastcontaineren i gården.

Aarstiderne kalder selv deres bæredygtige helhedstanke for at være Planetar. Det ord og den tilgang kan jeg så godt lide.

En grøn start på året

Og udover det grønne forstået på klimamåden, så holder jeg også af sundhedsaspektet, når jeg får leveret måltidskasser med masser af friske, økologiske grøntsager. De fleste i sæson og med variation. For tiden supplerer vi også med Flydende Grønt eller SmoothieKassen i ny og næ. Kurt er blevet en lige så stor smoohthie-fan som sin mor, og det er rart med lidt ny inspiration og ingredienser, jeg måske ikke selv ville være kommet på. Vi fik blandt andet den lækreste, grønne ‘Piña colada’ sidste uge til stor glæde for hele den lille familie.

Pssst… Måske du har lyst til at juice dig gennem starten på året?

Uanset om man har som nytårsforsæt at spise lidt mindre kød (her kan jeg varmt anbefale FlexitarKassen, Vegetarkassen, BørneVegetar eller Vegetar 20 minutter) eller spise mere frugt og grønt (alle kasser mere eller mindre, men især snackgrønt og flydende grønt er mine hacks til at få 6 om dagen +), så er der altså hjælp at hente.

Er man allerede helt med på de punkter, så kunne en god, lille januarudfordring måske være KiselKassen. Den går jeg i alle tilfælde selv og overvejer.

Denne uge var der den herligste citrusoverraskelse i vores kasse. En lille papirspose fuld af sol og sommer.

Få 20% rabat på dit kassekøb hos Aarstiderne

Jeg føler lidt, jeg får det bedste fra alle verdener. Jeg laver mad fra bunden og af 100% økologiske, gode og friske råvarer, men der er altså nogen, der har udtænkt hvad og hvordan, nogle af ugens dage. Og pakket ingredienserne for mig og leveret dem lige foran min dør. De andre dage kan jeg så freestyle, eksperimentere eller give efter for cravings eller familiens ønsker. Eller spise en rugbrødsmad eller bestille en pizza.

Hvis I vil prøve Aarstidernes måltidskasser, så er der 20% på første levering med koden EMILY20 – man kan til info kun indløse rabatten på computer/i browser og ikke via app’en.

Til gengæld kan ‘gamle’ kunder også godt benytte den. Dog skal man lige afbryde sit abonnement og så starte det på ny. Man kan dog ‘kun’ benytte koden én gang pr. kunde.

Har man problemer eller spørsgmål, så er de klar til at hjælpe hos Aarstidernes kundeservice: 70260066 eller hej@aarstiderne.com

Rabatten gælder ALLE deres abonnementsvarer; selvfølgelig måltidskasser men også Frankly JuiceKassen, Juice Selv-Kassen, SmoothieKassen, Brød/Frugt/GrøntsagsKasser osv. Man kan altså lave et økologisk kasse-storindkøb til hele ugen og spare 20% på de varer, man sætter i abonnement.

Jeg håber, I får en god og grøn start på året ude i køkkenerne ♥

 

En af denne uges favoritretter fra den kasse, der hedder Vegetar 20 minutter.

(Visited 2.495 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

6 Kommentarer

 1. Min mand og jeg flytter i hus lige om lidt og en af de ting, jeg legit glæder mig allermest til, er at kunne få leveret fra Aarstiderne igen (det har desværre ikke været muligt der hvor vi bor nu) ? Hvor længe kan man gøre brug af koden (og tak for den!)? ?

  1. Forstår dig 100% :) Der gik ok lang tid, før jeg fik lov at få en ekstra nøgle til hoveddøren hvor vi bor og saaaavnede det sådan i den periode. Koden gælder løbende med mit samarbejde med Aarstiderne og det strækker sig indtil foråret, så du har i alle tilfælde et par måneder at løbe på :) Klem og god weekend

 2. Kære Emily
  Jeg hæfter mig ved, at du skriver at I ikke har noget madspild ved kasserne. Jeg bruger selv kasserne fra tid til anden, så jeg ved hvad du mener.
  Dog har jeg hørt en del om, at madspildet i selve produktionen er meget stort ved måltidskasserne – fordi det netop skal være bestemte størrelser af grøntsager, mængder osv., så det passer til forbrugeren. Den måde at “designe” på, skaber naturligt en masse spild.
  (Bla noget af det pionererne Fra Eat Grim sætter fokus på).
  Det kunne være interessant at du i dit samarbejde med dem, kunne adressere dette og tale ind i det? Og så håber jeg, at de kan fortælle ærligt om både det der sker og det de gør ved det. Ja, de skal sælge sig selv – det er jo et betalt samarbejde – men det kunne være fedt at der var mere gennemsigtighed om produktion og spild.
  Jeg bruger som sagt selv kasserne nogle gange, men jeg gør det fordi det er nemt – og dét er det :)

  1. Det lyder interessant. Hvor har du hørt om det? Har du en kilde/artikel/udsendelse? For så vil jeg rigtig gerne undersøge nærmere.
   Og gjaldt det specifikke måltidskasser. Tænker der er ekstremt stor forskel fra sted til sted? Også ift hvor stor afsætning producenter har og hvor godt de kender deres kunder. Hos Aarstiderne er der meget stor variation af ‘skønhed’ og størrelse på grønt, frugt osv. (som det også er tilfældet hos Eat Grim).
   Du kan læse mere om deres løfter omkring bæredygtighed her: https://www.aarstiderne.com/om-aarstiderne/baggrund-og-tal/aarstidernes-5-loefter og helt konkret om madspild (i alle led) her: https://www.aarstiderne.com/om-aarstiderne/baeredygtighed-og-miljoe/foedevarer-og-klima/undgaa-madspild
   Klem og god weekend, Emily

   1. Nu nærlæste jeg lige selv alt om madspild hos Aarstiderne (sidste link), tænker det svarer ret godt på dine spørgsmål? Hvis ikke, så sig til, så skal jeg nok ‘spørge videre’ :) Klem