Karantænekage

Det kan godt være at der blev bagt kanelsnegle og surdejsbrødboller til den store guldmedalje under forårets lockdown, men lad mig komme med en friendly reminder om, at vi så småt går ind i fastelavnsbollesæsonen og dermed forslå at karantænekagen i denne omgang bliver Den Ultimative Fastelavnsbolle, som I kan skue på billedet ovenfor.

Jeg skal I alle tilfælde snart have bagt en omgang, ligesom jeg skal på den årlige bager-crawl for at finde byens bedste fastelavnsbolle. Sidste år kom jeg frem til denne top 5.

Er I til gammeldags eller flødefyldt? Eller kunne en fusionsbolle også komme på tale hos jer?

(Visited 2.836 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

14 Kommentarer

 1. Tak for din dejlige optimisme og på flere måder fede tilgang til denne tid! Åh tak for det!! When you only have lemons, make lemonde. Det kan dog være en ret farlig tilgang (at prøvesmage fastelavnsbolleudvalget), selvom det jo er en af de få tilbageværende fysiske aktiviteter, man kan give sig i kast med. Jeg har i hvert fald måttet erfare at nedlukningen også kræver ekstra lange gåture, hvis man som jeg insisterer på IKKE at gentage forårets ‘hyggekilo’ på sidebenene.

  Nå, jeg er selv personlig stor fan af den enkle men gode og prisbelønnede vanilliefastalavnsbolle fra Rein Van Hauen, hvor man både kan se og smage vaniljekornene.
  Jeg håber på masser af sne og solskin i den kommende tid indtil 7/2, så gåturene bliver smukkere mellem bagerbesøgene.

  Masser af god energi herfra. :-))
  Eva

  1. Selv tak Eva og tak for opturskommentar OG fastelavnsbolletip. Jeg er helt med dig ift at vi fortjener sne og solskin i rå mængder. God energi lige tilbage og et stort knus fra mig

 2. Hej Emily!
  Jeg vil lige gøre opmærksom på noget off-topic :)
  Der er kommet et borgerforslag om at gøre det nemmere for forældre at hjemmepasse deres børn – og på lige vilkår i alle regioner. Jeg blev selv ret begejstret for forslaget, så jeg håber på, at du måske vil dele det, så det kan nå ud til nogle flere mødre og fædre? – såfremt du selvfølgeligt synes dét er en god idé :)

  Kh. Julie

  https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-06141&fbclid=IwAR2Il0nTyiu9lP9feYHPKBxBFos4mhVF5u6yByNHBD7JUrFs-3JxrQYQzEk

 3. De hvide tallerkener med den tynde sorte kant, som “de ultimative fastelavnsboller” er fotograferet på – ved du mon, hvor de er fra? Og om de mon stadig er til at finde et sted?

  Og så lige en generel tak for kæmpe fint blog(og insta)-arbejde. Jeg kommenterer sjældent, men læser troligt med – og nyder det.

  1. De er fra Broste Copenhagen og mener at de stadig har dem i sortimentet, omend det er 5-7 år siden, jeg købte dem. Klem E

  2. Og tusind, tusind tak. Det var vel nok sødt af dig, at skrive det. Så motiverende. Stort klem E

 4. Åhh fastelavnsbollejagt er den bedste beskæftligelse især i disse coronatider hvor man ikke har så meget at give sig til, er det oplagt at vandre byen tynd efter den perfekte bolle. Skal selv igang med at finde den bedste i Aarhus :)

  Jeg ELSKER sådan en god cremetfastelavsbolle, gerne med flødeskum og andet lækkert fyld som sveskecreme, bær creme, lemoncurd osv osv

  God weekend

  1. God weekend og god jagt :) Jeg måtte opgive dagens fastelavnsbolle. Der var simpelthen så lang kø alle vegne, haha… Vi er ikke de eneste, der vil have fastelavnsboller. Klem E

 5. I går prøvespiste vi fastelavnsboller med marcipan og rabarber fra The Bread Station på Charlottenlund Station Et pitstop der kan snildt kombineres med en tur i Dyrehaven, da bageriet ligger i stationsbygningen. The Bread Station fortjener meget mere opmærksomhed. Brød og kager derfra er top notch – deres citron madeleiner er uovertrufne, deres varme chokolade så god. Deres fastelavnsboller af butterdejg og uden fløde men med skønt fyld. Min uforbeholdne anbefaling.