Sommermorgenmad

Vores morgenmad ser sådan her ud for tiden. Én stor frugtfest. Da jeg var yngre, var jeg egentlig ikke så begejstret for frugt, men efter at jeg boede sammen med en frugtnarkoman af en veninde for nogle år siden, blev jeg hooked. Og kan nu ikke rigtigt forestille mig et morgenmåltid uden en eller anden form for frugt.

Denne omgang er den perfekte blanding af teksturer og sødt, syrligt og friskt, men alle frugter må i princippet være med. Og allerhelst dem der er i sæson og danske.

Det er jo ikke ligefrem nogen hemmelighed, at jeg er mægtig glad for min morgenmad. Mere inspiration til gode ‘morgenskåle’ her: Granola med boghvede og ingefær, grøn smoothie-skål og 1 dag 4 grønne måltider.

Hvad spiser I om morgenen?


(Visited 2.117 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

24 Kommentarer

 1. Det ser dejligt ud, med sådan en skål godt og blandet. Jeg spiser meget forskelligt til morgenmad, men nu du spørger, så var jeg ret glad for min morgenmadskration i morges – og min kæreste var glad. Vi fik nemlig french toast af den artige slags af surdejsbrød, og med jordbær og mango og kun en lille smulle stået sukker. Og det var ikke engang weekend :-)

 2. Havregryn med mælk og sukker – og så en kop kaffe. Hver morgen, hver dag. Lidt kedeligt måske, men det er det eneste, jeg bliver ordentligt mæt af om morgenen. Hvis jeg ikke får nok energi, bliver jeg nemlig dårlig ret hurtigt. Så hellere være sikker ;)

  1. Jamen if it ain’t broken why fix it? Og det smager altså også fantastisk! Klem Emily

 3. Hvor ser det bare lækkert ud! Jeg spiser stort set skyr eller yoghurt (uden for meget sukker og fedt) hver morgen. Ovenpå putter jeg frugt og nødder. Så nemt og lækkert og så mætter det dejligt.

 4. I morges fik jeg et blødkogt æg og en stor portion jordbær med græsk yoghurt, blandet med vaniliepulver. Jeg spiser altid æg og frugt/bær, nogle gange også knækbrød eller groft brød med ost eller et mælkeprodukt af en art…

 5. Jeg spiser lidt efter sæson og humør, men én ting er sikkert: jeg spiser altid et blødkogt æg! Om vinteren især sammen med havregrød, men ellers elsker jeg bare havregryn med rosiner og en rugbrødsmad med ost. Lige nu spiser min kæreste og jeg dog yoghurt med hjemmelavet musli og frugt, det smager lidt mere af sommer.

  1. Mmmm… lyder også dejligt! Og blødkogt/smilende æg er altså også bare noget af det bedste :) Knus Emily

 6. Jeg spiser på ikke-træningsdage som regel æg, noget fedt og hvis jeg er meget overskudsagtig lidt grønt og nogle gange også rejer eller laks. Jeg ville gerne kunne spise kød eller fisk engang imellem, men jeg har svært ved at få det ned om morgenen.
  Hvis jeg træner om morgenen, så får jeg en shake med protein og carbs + dadler/riskiks eller lignende lige efter og så som regel skyr og havregrød med sirup og rosiner ca halvanden time efter. :-)

  1. Så hyggeligt at få indsigt i hvad I spiser. Elsker sådan noget ‘Vis mig dit køleskab’ og det her er lidt lige sådan :) Knus Emily

 7. Chiagrød med mælk, citron og vanilje er et kæmpe hit. Det smager af Koldskål! Og det bliver bestemt kun bedre af en kærlig mængde jordbær :) ellers spiser jeg rugbrød med ost, hvis det skal gå stærkt, eller bananpandekager og æg, hvis der er bedre tid :)

 8. Jeg elsker også morgenmad! Jeg kan helt glæde mig til morgendagens første måltid, hvis jeg ved, at jeg har noget godt i vente ;)

  Mine favoritter lige i øjeblikket er sund morgenmads crumble, chiagrød, æggebrød og sunde bananpandekager. Hvis jeg ikke har tid til at sidde og spise morgenmad, så napper jeg gerne en rugbrødsbolle med chokolademidte med mig :)

  Hvis du har lyst, så kan du finde opskrifterne her:
  http://www.cathrinebrandt.dk/sund-crumble-laekker-morgenmad-eller-dessert/
  http://www.cathrinebrandt.dk/chiagroed-sund-og-nem-morgenmad-eller-dessert/
  http://www.cathrinebrandt.dk/aeggebroed-ala-niels-og-grete/
  http://www.cathrinebrandt.dk/sunde-pandekager-med-blaa-birkes-og-citron/
  http://www.cathrinebrandt.dk/rugbroedsboller-med-midte-af-chokoladesmoer/

  Tak for en altid hyggelig blog!

 9. Ih sikke en smuk morgenmad I har fået jer der! Mums!

  Jeg er også stor stor morgenmadsentutiast – jeg tager tit mig selv i lige frem at glæde mig til morgenmaden – man er vel et madøre af rang ikke :)

  Min morgenmad består lige for tiden af en greenie – spist af en skål og med masser af toppings på og rigtig gerne frisk frugt og bær ;)

  1. Ja, jeg har det præcis lige sådan ;) Mmm… greenie, må se at finde min blender frem fra flyttekasserne, så jeg kan få smoothies igen :) Knus Emily

 10. Det ser vel nok lækkert ud! Jeg er også helt vild med morgenmad; skyr, granola (gerne den fra Emmerys – den må du prøve!) og bær – så bliver det ikke bedre! Jeg er faktisk så vild med den morgenmad, at jeg ofte vælger det, når jeg er ude på cafe til morgenmad. :)
  Hav en dejlig dag!
  KH Amanda // https://theawayblog.wordpress.com

  1. Heller ikke dårligt og tak for tippet med den granola, den må jeg købe med hjem næste gang jeg er i Emmerys :) Knus

 11. Mums, ser lækkert ud!
  Selv er jeg dog mest til det salte morgenmad. Jeg SKAL have mine æg om morgenen, spiser gerne rugbrød med avocado til, andre grøntsager og grøntsagsjuice :)

  1. Uh ja, det er også godt og mætter dejligt. Jeg kan selv både sødt og salt (faktisk gerne begge dele) om morgenen :) Klem Emily