Først og fremmest: Tak, tak, tak for jeres søde respons på det nye blogdesign og -flytningen. Det gør mig uendeligt glad, at I har taget så godt imod det!
Jeg synes, det er vanvittigt spændende (ja, ja jeg er nem at begejstre), at se hvad andre mennesker spiser. Tak til Instagram for at jeg nu nemt kan dyrke den hobby helt åbenlyst. Og det er ikke kun de storslåede måltider eller de syndigt søde (der, inklusiv hos mig selv, oversvømmer Instagram og lignende) jeg gerne vil se, men egentlig bare hvad folk spiser til frokost eller aftensmad til hverdag.
Med det in mente satte jeg mig for at dokumentere min egen frokost alle hverdagene i en uge. Resultatet følger nedenfor.
Lige da jeg begyndte at arbejde hjemmefra, glemte jeg at spise frokost til sædvanlig tid, fordi jeg hele tiden ‘lige skulle…’. Hvilket resulterede i at jeg, ør i hovedet og med meget lavt blodsukker, slugte nogle meget uinspirerende knækbrødsmadder kl. 16.
Så det har jeg forsøgt at gøre op med her i det nye år. Og spiser nu som regel kl. 12.30 og prøver at gøre lidt mere ud af frokosten.
Og fortæl mig endelig en ting: Hvad spiser I til frokost?
ENGLISH RECAP: I’ve documented my (sometimes weird) weekday lunches for a week.
MANDAG: Jeg spiser en hel del ‘regbuesalater’ med alt godt frugt og grønt fra køleskabet i mundretter bidder og med limesaft og olivenolie over.
Her er det grønkål, kikærter, majs, ovnbagte søde kartofler, tomater, basilikum, mynte, granatæblekerner og pekannødder. Og et par stykker ananas. Af og til passer det slet ikke sammen (indrømmet, denne her er lidt noget rod) og af og til harmonerer tingene super godt. Der er et par bedre bud på sammensætninger her og her.
TIRSDAG: Min frokost bliver også ofte ‘bare’ en gentagelse af min morgenmad. Elsker morgenmad og kan spise morgenmadsagtige måltider døgnet rundt.
Her er det scrambled eggs med tomater og basilikum, grapefrugt og køleskabsgrød med blåbær, granatæblekerner, kokosflager, bipollen og mandler.
ONSDAG: Denne her delte jeg opskriften på i sidste uge. Salat med rejer, edamame, pink grape og mynte og en lækker grøn juice ved siden af.
TORSDAG: To af mine favoritmadder på ristet rugtoast. Jeg fik en brødrister i julegave og har spist rigtig, rigtig meget ristet brød siden. Det er ligesom om alle slags brød, bliver lige en tand bedre efter en tur i risteren.
Til venstre er det tunsalat med mayo, majs og granatæblekerner og med masser af tabasco og limesaft. Til højre er det peanutbutter med bananskiver, et lille drys havsalt og kanel. Og så en kokosvand til. Der findes mange vamle varianter af kokosvand, men denne smager rigtigt godt. Hvis man er til den slags vel at mærke.
FREDAG: Blandede salater og en vegetarfrikadelle fra min yndlingsfrokostbiks, Encke & Duers. Og en Naturlig bar (fancy figenstang) til dessert. Den med kakao og den med lakrids er toppen! Og en rest tranebærjuice fra da jeg lavede Cosmopolitans.
FREDAGSSNACK: En rest (uden rom!) ananas/kokos-shake med lime og mynte fra min Piña Colada-produktion. Cremet og milkshake-agtig og alligevel frisk.