Topping time

toppings3

Skulle det være lidt toppings? Eller måske snarere et gedigent #toppingoverload? Jo tak, hvis I spørger mig. Jeg kommer toppings på snart sagt alting. Yoghurt, chiagrød, smoothies, acai-bowls, regulær havregrød og is af frosne bananer. Nå ja, og egentlig også i høj grad på salater. For det er helt klart toppings, der (næsten bogstaveligt talt) sætter prikken over i’et for mig.

Mangler du toppinginspiration, så kig med nedenfor, hvor jeg byder på 12 af mine favoritter at komme ovenpå.

Hvad holder I af at drysse på jeres morgenmad? Eller salat? Eller mellemmåltid?

smoothie bowl7toppings4

Mine 12 favorittoppings

 • Gojibær. Har et højt indhold af C-vitamin, antioxidanter, bl.a. betacaroten og indeholder også aminosyrer, spormineraler og andet godt. En ret komplet lillebitte madpakke faktisk.
 • Hampefrø. De små frø er fulde af planteprotein og de gode omega 3 og 6 fedtsyrer. Og E- og D-vitamin, magnesium og jern. Og nej, du bliver ikke skæv af dem ;) Også rigtig gode som drys på salater.
 • Ristede kokosflager. Kokos i alle former har kronede dage lige nu og de ristede kokosflager er ingen undtagelse, smager lækkert (og meget dessertagtigt) og er fulde af fibre og gode fedtstoffer.
 • Kakaonibs. Små, sprøde, soltørrede stykker af kakaobønnen. Har et højt indhold af antioxidanter og mineraler. De er chrunchy og let bitre i smagen, perfekt hvis man godt kan lide mørk chokolade og især gode sammen med lidt sødere ting, som tørret frugt eller ovenpå en smoothie med banan.
 • Bipollen. Er især rigt på de forskellige B-vitaminer og indholder også forskellige andre vitaminer samt proteiner. Skulle være godt for et hav af ting og har tilmed en dejlig, aromatisk smag.
 • Nødder. Naturens egen lille madpakke, hvor man ofte får en fin fordeling af både protein, fedt  (i mange tilfælde de gode monoumættede fedtsyrer) og kulhydrat i en og samme nød. De fleste nødder indholder også en god mængde af mineraler og lidt vitaminer. Mine favoritter er cashewnødder, valnødder, mandler og usaltede pistacienødder.
 • Chiafrø. De små superfrø har en høj koncentration af næringsstoffer og er rige på bl.a. omega 3, fibre, kalcium og protein.
 • Morbær. Smager søde og nærmest lidt karamelagtigt og er tilmed proppede med antioxidanter og har et højt fiberindhold.
 • Bær. Jeg elsker, elsker, elsker bær i alle afskyninger og er vild med dem for deres smag, indhold af gode sager og for at de er blidere ved blodsukkeret end de fleste andre frugter. Naturens egne, sunde vingummier.
 • Havregryn. Indeholder kostfibre. Spis dem som de er eller måske som en del af denne lækre granola med nødder.
 • Nøddesmør. Er lavet af ristede (og af og til afskallede) nødder, der blendes til de får en helt glat og ensartet konsistens. Smager fantastisk. Mine favoritter er mandelsmør, hasselnøddesmør og så også den gode gamle peanutbutter ej at forglemme. Et æble i både dyppet i nøddesmør er også alletiders mellemmåltid.
 • Boghvedekerner. Er glutenfri, let at fordøje og indeholder bl.a. kalcium, jern, magnesium. Skal ristes først og bliver super lækre og crunchy. Prøv dem eksempelvis i denne granola.

Og bare rolig, jeg står altså ikke og drysser alle 12 på hver morgen. Jeg har typisk 3-5 toppings (en slags nødder, en slags tørret frugt/bær, en slags korn/gryn og en slags frø), som jeg bruger af/bruger op, inden jeg roterer videre til noget nyt.

Har man ikke så meget tid om morgenen kan man ca. en gang pr. uge lave et lille glas, hvor man blander sine tørre, favorittoppings, så de lige er klar til at drysse over morgenmaden.

toppings 1

De fleste toppings er også gode solo som snacks ;)

smoothie bowl8

Alle toppings i spil på én gang ovenpå den lækreste smoothie-bowl med skovbær. Sig endelig til, hvis I vil have opskriften :)

toppings2

 

(Visited 3.613 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

18 Kommentarer

 1. Sikke et indbydende og inspirerende indlæg! Jeg vil meget gerne have opskriften på den smoothie-bowl med skovbær – den ser jo alt for lækker ud!

 2. Smukke billeder og lækkert med lidt inspiration :) Er gået lidt død i de gode gamle favoritter så skal da helt sikkert have fingrene i hampefrø og bipollen :)

 3. Nøj, hvor ser det dejligt ud! Jeg stemmer for, at du løfter sløret for opskriften på din bowl :-)

  P.S. Hvor er din fine “topping-tallerken” fra? ;-)

  Kram

 4. Hvor ser det lækkert ud! I skrivende stund (der er ni times tidsforskel til Danmark herfra) spiser jeg havregryn med en mikroklat smør og stykker af frisk mango – det kan også noget :-)

  /Line

 5. Hej Emily, jeg vil gerne høre, hvor du køber nøddesmør? Bor i det mørke Jylland , så håber lidt på en evt netadresse …
  Mange hilsner Bente

  1. Jeg køber i diverse helsekostforretninger og du kan snildt finde det på nettet også. Prøv netspiren.dk eller lignende :) Søg på mandelsmør/hasselnøddesmør eller hvad du lyster :) Knus Emily

    1. Hej Bente,
     Jeg tillader mig lige at give et godt råd ift. at købe peanutbutter.
     Husk at tjekke ingredienslisten på glasset. Der er nemlig nogle varianter, som ikke indeholder ret mange jordnødder, men derimod palmeolie, og det er for det første noget værre snyd, når man nu gerne vil have jordnøddesmør, og så er det også lidt noget skidt at fylde sig med palmeolie.
     Jeg håber, det er ok, at jeg blander mig :)

     1. Så dejligt at du blander dig og at I hjælper hinanden :) Og jeg er helt enig mht. peanutbutter. En god øko-en uden anden olie, (for meget) salt, sukker osv. er helt klart bedst :)

 6. Hvor er du vild, Emily! Et helt indlæg dedikeret til topping.
  Det er så fint og hverdagsglamourøst, og jeg vil helt sikkert prøve nogle af dine forslag af. Jeg har f.eks aldrig smagt hampefrø og bipollen – og jeg vil altså også spise nogle flere bær. Bær er jo det bedste!!
  Tak for inspiration, endnu en gang :)

  1. Haha… ja, kom vist til at gå lidt amok der ;)

   SÅ dejligt at det kan bruges og pøj pøj med at udforske toppings. Kram E