Opskrift på Acai Bowl

Jeg havde det vildeste mareridt i nat, som stadig sad i kroppen, da jeg vågnede i morges. Så ubehageligt og heldigvis ikke noget, der sker alt for ofte. Men det føltes alligevel på sin plads med lidt ekstra hyggelig morgenmad i sofaen foran Go’ Morgen Danmark (jeg har ikke haft fjernsyn de sidste 3 år, så det føles meget dekadent og lidt forbudt) inden jeg skulle i gang på hjemmekontoret. Og det hjalp altså med omsorgsmorgen.

Morgenmaden der gjorde mig i bedre humør, var en noget så trendy ‘acai bowl’. Sådan en som der findes mere end 200.000 billeder af på Instagram med hashtagget #acaibowl.

Det er ret beset bare en smoothie (med acai) i en skål, men ikke desto mindre er det måske det, at den serveres i netop en skål og spises med ske, der gør hele forskellen. På en eller anden måde nyder (og tygger) man den mere og det føles mere som et rigtigt morgenmåltid. At det så også på mange måder minder om at spise is til morgenmad, gør heller ikke noget.

Ps. En anden lækker smoothie-skål.

ACAI BOWL – 1 person
2 spsk acai-pulver*
1 banan, frossen i skiver
1 kop frosne bær
evt. 1 spsk mandelsmør
1/2 kop mandelmælk eller anden mælk
evt. 1 tsk god honning

Forskelligt frugt, frø og nødder til topping

 • Blend hele molevitten til det har en tyk, lækker og cremet konsistens. Tilsæt mere mælk hvis det er for tykt/ikke kan køre rundt og flere frosne bær, hvis det er for tyndt.
 • Hæld smoothien op i en skål og pynt med frugt, bær, nødder, frø eller hvad du har lyst til. Jeg har brugt bananskiver, friske abrikoser, blåbær, chiafrø, hampefrø, pekannødder og bipollen.
 • Nyd med det samme :)

*Man kan også bruge frossen acai-pulp, men det kan være svært at støve op. Irma har det dog af og til. I så fald skal man bruge ca. 100 g.

(Visited 34.301 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

20 Kommentarer

  1. Det køber jeg i helsekostforretninger. Lige nu handler jeg mest i den på Islands Brygge og den på Fisketorvet, da de er tættest på hvor jeg bor. På nettet har jeg tidligere handlet en del hos netspiren.dk :) Klem Emily

 1. Haha jeg troede først at acai havde noget med mønsteret at gøre – ret flot arrangeret morgenmadsskål for resten ;-)
  Nu har jeg googlet og er blevet klogere. Ha en skøn dag Emily!

 2. Det ser lækkert ud! Kop, kan det omsættes til en mere dansk måleenhed? Eller har du en kop-måler?

  1. Bruger skam bare en helt almindelig kaffekop eller et tekrus :) det kommer sig ikke så nøje. Kram Emily

  1. Haha… ja, det er nok ikke verdens billigste morgenmad. Det må være en luksus på særlige dage :)

 3. De frosne acaijuice/pulp fås også indimellem i Fakta. På såkaldt tilbud, men larmende billigt er det jo ikke ligefrem. ;)

  Men kan godt lide at have en stak af de små poser i fryseren, også bare til et shot, evt. m olie, ind i mellem.

  Fin weekend til dig, smukkeste du.
  (PS. Så en film med Jeniffer Aniston i går. Det er hende, du ligner. Har spekuleret som en gal på hvem det var, men hår, bryn, ansigtform, mave, booty – det er ren Jennifer. Og det er altså ment, som en kompliment! )

 4. Mums det set lækkert ud, den skal jeg prøve st lave.. Ved du hvor mange kcal sådan en portion indeholder??