Fredagscocktail: Den søde, den frække & den sofistikerede

For en uge siden holdt jeg 30-års fødselsdag på en tagterasse sammen med en af mine bedste veninder. Det gad jeg altså godt igen i dag. Sådan en hyggelig eftermiddag og aften i det bedste selskab. Og med virkelig god musik. Min kæreste havde været så betænksom at forære os (sådan ca.) verdens bedste DJ i gave, hvilket kun gjorde aftenen endnu mere fantastisk.

Vi serverede masser af snacks og masser (!) af kage, grillede hotdogs og så var der tag-selv-bar med 3 valgmuligheder. En variation over en af mine egne favoritdrinks, Bramble, men med vodka i stedet for gin, en opgraderet (og ekstra fræk) shandy og så slet og ret virkelig god champagne. Lidt til enhver smag.

DEN SØDE – VODKA BRAMBLE
2 dele vodka*
1 del friskpresset citronsaft eller citronpuré (kan bl.a. fås i Inco)
1 del brombærsirup
danskvand
is

 • Fyld et glas med isterninger.
 • Hæld vodka, sirup og citronsaft over.
 • Brug et shotglas eller cl-mål til at måle af med. Det er ikke så afgørende, bare man overholder forholdet.
 • Rør rundt og top op med lidt danskvand.

*Vi brugte Absolut Vodka og så endda i Pride-betræk, der passede til vores multifarvede tema.

Og inden der sidder en bartender og bliver helt perpleks, så må jeg hellere nævne, at det ikke er en Bramble helt efter bogen. Men denne skulle være nem at lave og gå til for vores gæster og jeg kan fortælle, at de var mere end begejstrede for den :)

30 og stolt af det ;)

Jeg lærte ‘Guldgaragen’ at kende sidste år på Roskilde Festival og det er nu blevet en festivalyndling. Og den gjorde sig også godt til tagterrassefødselsdag, skulle jeg hilse at sige. Det er en ekstra fræk shandy (halvt øl, halvt lemonda eller citrussodavand), men vær opmærksom på, at der er en del procenter i, i forhold til en almindelig shandy.

DEN FRÆKKE – GULDGARAGE
1/2 Guld-Tuborg
1/2 Garage

 • Bland guldøl og lemonade i et glas.
 • Lav en til en ven med resten.

Alle fik en hawaiikrans, når de ankom. Man skal aldrig gå ned på pynt.

DEN SOFISTIKEREDE
Slet og ret champagne. Fejring og bobler hænger unægteligt sammen og ‘Den Gule Enke’ eller Veuve Clicquot, som den jo egentlig hedder, er en af dem jeg bedst kan lide.

Vi serverede grillede hotdogs og majskolber med kartoffelsalat og så en masse snacks og en hel del kager.

På kagebuffetten kunne man finde citronmuffins med blå birkes, cheesecake brownie med kirsebær, gulerodsmuffins med cream cheese frosting og min yndlingskage (spiste 10 stykker): Blondie med hindbær og lime.

Jeg fik bl.a. en ‘scrunchie’ i fødselsdagsgave. Den satte jeg selvfølgelig fluks håret op med.

Ps. Flere fredagscocktails her.

Tusind tak til Absolut, Tuborg, Garage og Veuve Cliquot for at donere drikkevarer til vores fest. Det var helt og aldeles herligt.

(Visited 4.252 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

16 Kommentarer

  1. Købte den i Inco, men prøv at søge på ‘Monin sirup brombær’, så kommer der en masse frem :) Klem Emily

 1. Heh, jeg skulle lige til at spørge om, hvorvidt du havde fundet en hel palle med Den Gule Enke til spotpris, men sponsorer giver selvfølgelig langt bedre mening – der har du alligevel lidt andre muligheder end os andre “dødelige” ;-)
  Jeg har pønser på Enken til mit bryllup, men det bliver altså ikke ad libitum! :-D
  Men det ligner en laber fest! Havde I flere DJs, for Kia legede da også ved pulten?

  1. Ja, det er virkelig alletiders især i sådanne sammenhænge :)
   Det var SÅ dejlig en fest, håber dit bryllup bliver ligeså. Jep Kia spillede lidt og så var John Vincent (på billederne) på for resten af aftenen :) Klem Emily

 2. Inco??

  Må private handle i Inco? For så ved jeg da godt hvor mine festindkøb skal gøres. (Tjek lige din fb for invite btw :) )

  Cecilie: Tjek fx Vintagechampagne for gode champagner. De er meget rimelige i pris og har nogle virkelig gode! De er mine faste pushere og jeg samler på dem. Champagner, altså ;)

  1. Næ, men kender alle ikke en eller anden med et Inco-kort man kan lokke med?
   Men det er nu heller ikke fordi det er billigere, det er mere udvalget, der gør det sjovt :)
   Synes ikke jeg har set den? Men tjekker lige :)
   Klem E