Update på alt og intet

Et taktilt moodboard: Farver, materialer og strukturer til huset.

Altså nu gik det lige så godt. Fuldstændigt flow i strømmen af blogindlæg her i det (ikke længere helt så) nye år. Indtil en uges blogvinterferie, der vips blev til (næsten) to. Det var altså ikke tilsigtet. Og jeg har alle planer om fluks at komme op på hesten igen. For jeg kunne virkelig godt lide, at være tilbage på pinden for alvor og ikke mindst alle de gode ‘samtaler’ med og pointer fra jer.

Nuvel, der er sygdom (intet alvorligt, bare smitsomt) i Kurts dagplejefamilie og lige på det punkt kommer den, ellers så luksuriøse pasningssituation vi har, til kort. For når dagplejemor eller dennes eget barn er sat ud af spillet, er dagplejen lukket og vi har ikke andre muligheder for pasning. Det er vilkårene og det vidste vi godt, da vi valgte den løsning. Men således har vi altså en lille, meget sjov og meget vild spradebasse på 1,5 år hjemme.

Og med børn hjemme (uanset alder) kender alle vist efterhånden til, hvad det gør for arbejdseffektiviteten og -mulighederne. For ikke at tale om mom guilt‘en, der kommer snigende, selvom jeg ellers var blevet ret flink til at parkere den (noget der både kræver øvelse og måske endda sit eget indlæg?).

Men altså, der er blevet klippet en hæl og hugget en tå. Det muliges kunst. Og set lidt mere skærm og spist lidt flere ostehaps (en af Kurts livretter), end jeg egentlig synes er ideelt. Og sådan må det være af og til. Fred med det ♥

Nikolaj har været hos TV2 hele weekenden og derfor tog vi i går en fridag sammen allesammen. På udflugt til Hornbæk op at sige hej til vores hus, som vi overtager om bare to måneder. Kan slet ikke fatte det. Lang gåtur på stranden, en picnic al fresco og slentren rundt at kigge på de netop genåbnede butikker med mere. En nedsmeltning hos mindste deltager, over at skulle have skiftet ble på pusleplads i Brugsen. En lang lur med tør og ren ble for samme. En kaffe og den gode mandelcroissant fra bageren til de ikke lursovende. Er kommet i Hornbæk hele mit liv, men det er som om, jeg nu ser byen med helt andre briller på. Jøsses hvor vi glæder os.

Og så er der også – nu hvor flytningen nærmer sig med stormskridt – helt utroligt mange beslutninger at tage og ting, der skal gøres. Også selvom vi ‘bare’ skal male, lave badeværelse og entré. De sjove (men også svære) som at vælge flise til badeværelse og håndvask til gæstetoilet (leder fortsat på tysk eBay) og så de knapt så ophidsende som at opsige lejlighed, have fremvisninger, få alt på plads med bank og lån og ejerskifteforsikring og 117 andre ting.

I samme pulje har vi også i starten af året søgt om institutionsplads til Kurt i vores nye by, og fik i sidste uge mail om, at han har fået plads i den ønskede vuggestue og endda fra ønskede behovsdato. Glædelig nyhed, det havde vi ikke regnet med. Til sammenligning kan jeg fortælle, at han stadig ikke har fået vuggestueplads i København. Og han har været skrevet op så længe, som det er muligt (med anciennitet fra han var 4 måneder). At det så heller ikke har været nødvendigt grundet den vidunderlige dagplejemulighed, der faldt ned i turbanen på os, er en anden historie, men københavner-mor her blev stadig helt befippet over at få en vuggestueplads så ‘nemt’.

Nærværende indlæg er ikke for at undskylde for fraværet, det har vi (jer og mig) aftalt for længst, at der ikke er nogen grund til. Men blot for lige at give en melding og en opdatering, nu hvor vi ellers var begyndt at ‘tale sammen’ næsten dagligt herinde igen. Og fordi det virker som om blogs lukker på stribe i disse år og det har jeg altså bestemt ingen intentioner om med nærværende domæne ♥

Dét var en lille update på alt og intet herfra.

Håber, I har det rart og har klaret nedlukningen med forhold, fornuft og (mentalt) velbefindende i nogenlunde behold. Sikke en rutschebanetur og sikke et mærkeligt, mærkeligt år. Tænk om man havde vidst, hvor længe det skulle vare og hvor meget det ville påvirke os, da landet blev lukket ned første gang for snart et år (!) siden?!

Jo, jo jeg glæder mig til fester, sammenkomster, at kunne gå ud at spise og i biffen. Men i skrivende stund glæder jeg mig allermest, til der ikke sidder en mand og holder zoom-møde (og råber?!) ved siden af mig ;)

Skal vist også have sørget for nogle gode (og lydtætte) hjemmearbejdspladser i det nye hus. Virker som om det at arbejde hjemme (på godt og ondt, på plussiden nyder jeg sparring og frokostpauseselskab) er kommet for at blive.

Gider I i øvrigt høre mere om bolig- og indretningsovervejelser? For så spammer jeg gladeligt lidt med det, det fylder så meget for tiden.

Det største kram herfra, har savnet jer ♥

(Visited 4.412 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

35 Kommentarer

 1. Tillykke med jeres hus i Hornbæk, det lyder fantastisk! Hvilken drøm:-).
  Kan du ikke fortælle lidt mere om dit job? Lever du fuldt af bloggen? Hvad har du for planer for fremtiden?
  Vil gerne høre mere om jeres bolig tanker!
  Ville også være dejligt hvis du ville dele med dig af dine 10bedste og mest inspirerende blog og instaprofiler som du følger!
  Ha en dejlig dag,
  Dbh
  Caroline
  Insta:
  @ajoyfulliving

  1. Tusind tak, du kan også tro, at vi glæder os <3
   Jeps jeg lever fuldt af bloggen. Eller det vil sige, det er i høj grad i kombination med min instagram. Men bloggen er stadig mit primære medie og mit hjertebarn.
   Inden jeg blev mor havde jeg også en del freelance-opgaver ved siden af (skribent- eller fotoopgaver for magasiner brands m.m.) og arbejdede i perioder som kreativ konsulent (hos bl.a. Rudolph Care), ligesom jeg er forfatter af to bøger. Det meste er noget, jeg forestiller mig at tage op igen, når jeg barn/børn er blevet lidt større :) Men før i tiden havde jeg også stort set udelukkende 9-19 dage + arbejde i weekenden, så skal lige finde en balance, hvis det skal kunne fungere.
   Og tak for gode idéer til blogindlæg, det er værdsat.
   Kram E

 2. Åh ja skærm og ostehaps er også kæmpe go-to her. Og hvorfor er det lige at man skal råbe når det er virtuelle møder? Er normalt en meget lavmælt person, men ikke på zoom ?‍♀️

 3. Dejligt, at du er tilbage, søde Emily. Ja, tak. Meget gerne. Elsker at følge med i de overvejelser, i gør jer med jeres nye hus. Knus Tina

 4. Hej Emily ? Jeg hepper på et indlæg vedr mom-guilt og fralæggelse heraf. Det er jo spild af energi, men noget der desværre tynger på daglig basis her. Det kunne være spændende at høre dine overvejelser herom.
  Stort knus fra Nanna

 5. Høretelefoner med noise reduction! (Og Bridgerton-soundtrack). 2020’s bedste gave fr mig til mig.

 6. Ja tak til indretning! ??? Og hvor er det skønt at du holder fast i bloggen. Nyder at læse med, og har gjort det i mange år efterhånden.

 7. Spam endelig løs med bolig! Og den mandelcroissant fra Bagt er bare god! Smagte min første i Hornbæk og blev glædeligt overrasket over, at de åbnede i mit hood i byen kort tid efter :o)

 8. Indretningsindlæg er SÅ værdsatte her, da vi pt selv er midt i renovering og flyt fra lejlighed til hus. PS. Genkender så mange ting, der som forældre er markant anderledes ved at flytte ud af Kbh. Fx at skovbørnehave ligger 5 min væk fra eget hus, og ikke 40 min væk med bus ?

 9. Hvor er det skønt at høre, at du har ikke har planer om at stoppe med at blogge. Jeg holder meget af at læse med herinde, og har gjort det længe.
  Det ville være interessant at læse et indlæg om den dårlige mor-samvittighed, den tror jeg at stort set alle mødre kan genkende.

 10. Meget gerne mere indretningsovervejelser. Overtager selv et rækkehus om en måned, så indretning og flytteplaner fylder alt (for meget) ;)

 11. Hej Emiliy!
  Jeg gider bestemt at læse om bolig- og indretningstanker?
  Måske du ville lave et blogindlæg med inspiration til andre gode blogs?? Som du selv skriver, synes jeg der bliver færre eller også er folk bare mindre aktive?

 12. Et lille uopfordret pip, som jeg håber er OK:
  Jeg har dem her: https://www.bose.dk/da_dk/products/headphones/over_ear_headphones/quietcomfort-35-wireless-ii.html#v=qc35_ii_black (kan findes billigere mange steder på nettet).
  De er virkelig gode, selv når de ikke er tændt, og rare at have på. De fjerner selvfølgelig ikke alt, men jeg er virkelig glad for dem, når jeg skal koncentrere mig med lyde omkring mig.

  Og dejligt at du ikke har planer om at lukke din skønne blog ?

 13. Ja! Jeg gider godt høre mere om jeres indretningplaner! Din mega gode stil inspirerer mig ?
  Stort tillykke med vuggestuepladsen ?

 14. Du kan sikkert se det på dine statistikker, men vil da alligevel lige vifte med flaget for at vi er nogen der stadig holder meget af at læse med herinde i blogland.
  Og kæmpe ja tak til bolig!

 15. Dejligt du er tilbage! <3 Var lige ved at frygte, at du (også) ville trække strikket på bloggen. Nyder så meget at læse med på blogs fremfor på instagram.

  1. Ja, det kan altså noget ikke? Det gode gamle blogformat <3 Og så kan rebellen i mig også godt lide at det er mit sted og mine regler, at jeg ikke ligger under for instagrams algoritmer og til tider skøre påfund. Kram

 16. Tager glædeligt imod alle blogindlæg fra din hånd, så må emne, for mig, være underordnet ;-) håber og glædes meget over, at du har intentioner om at fortsætte!

 17. Ja tak til indlæg med bolig og indretning ;) Glæder mig til at se jeres nye fine hus. Hornbæk er bare fantastisk!
  Et indlæg med “mom guilt‘en” vil også være interessant! Det er helt sikkert noget alle mødre bærer rundt med <3

 18. Du er altså så sød! Tak for at må læse med hos dig :) Jeg vil elske at læse ALT om indretningsplaner og -tanker :)

 19. Tak for et rigtig fint indlæg?? Jeg er så glad for at læse med, og utrolig glad for at min yndlingsblog ikke lukker ned. Dit sprog og univers er så unikt. Indlæg om indretning og bolig er hjertelig velkommen.
  Kommer nu til at savne jer på Bryggen… render ind i jer flere gange om ugen, så må lige tage mod til mig og sige hej inden I flytter. Hornbæk er tæt på mine forældre og jeg badede på den bedste strand hele min barndom – kan godt forstå I glæder jer. Pøj pøj med alle de praktiske gøremål.