Martsønsker

Mit påskeferie-spot. I wish. Billede herfra.

Jeg har komplet svedt månedenslisten ud, så nu kommer den her halvvejs inde i marts. Men tja… bedre sent end aldrig ikke? ;)

I marts vil jeg…

 • Klippe mit hår. Hvis jeg tør?!
 • Spille brætspil om aftenen med Nikolaj. Vi er liiiiidt blevet et par sofa/tv-zombier og mens det også kan noget, så gad jeg godt mikse det lidt op.
 • I Zoologisk Have med Kurt.
 • Begynde at sælge vores ting. De af dem, der ikke kan komme med os. Vores reol blandt andet. Snøft…
 • Gå i gang med at spise alle tørvarer m.m. i skabe og skuffer. Fordi vi skal flytte og det er en god anledning. Men egentlig noget man burde gøre jævnligt, nu jeg tænker over det.
 • Finde ud af hvilken flise/sten vi skal have på badeværelset. Har altid leet lidt af folk, der ikke kunne hitte ud af det, men nu forstår jeg hvorfor. Der er så mange muligheder og veje at gå, at det er noget nær umuligt…
 • Copenhill at stå på ski.
 • Plante en lillebitte smule blomster på altanen. Perlehyacinther og et par andre løgblomster. Med under to måneder til flytning, skal det holdes sparsomt, men derfor må her jo gerne være rart og pænt så længe.

Jeg ser især frem til…

 • At min mor er færdigvaccineret lige om lidt og vi derfor – i vores lille boble – kan ånde lidt lettede op.

Månedens (drømme)outfit…

… alt med trench coat og solbriller. Fordi forår. Eller noget… Faktisk bare det her på repeat. Og så er jeg på udkig efter et par ruskindsankelstøvler, til at tage over for de sorte, jeg altid plejer at have på og som er ved at synge på allersidste vers.

Jeg skal spise…
… stenbiderrogn. På blinis. På rösti. På chips.

Påskeæg. Påskefrokost.

Det skal jeg lytte til…
… Tessa og Kate Bush.

Det skal jeg se…
The Morning Show. Er helt besat.

Jeg skal læse…
… Kvinde set fra ryggen af Jesper Wung-Sung.

Månedens drøm…

… at sidde og læse en hel dag uforstyrret i påskeferien og drikke kaffe (og vin) og spise påskeæg. Allerhelst foran pejsen i sommerhuset. Måske med en ansigtsmaske på. Hvis jeg orker. Og en sovende hund ved fødderne, der af og til skal nusses lidt på maven. Håber, nogle af dem, der kan få den slags til at ske, læser med her ;)

… at komme til frisøren. Kh. Chewbacca/Rapunzel.

Jeg er taknemmelig over…

… at vi skal flytte i hus lige om lidt. Det hele gik så stærkt sidste år i juni, da vi købte og var så spontant, at jeg ikke rigtigt har reflekteret over hvor heldige vi var og er. Både det at det overhovedet er en mulighed og ikke mindst at finde noget vi kunne se os selv i, i mange, mange år frem er et stort privilegium.

Jeg gider ikke...

… at jeg max. kan have rent/pletfrit tøj på i 10 minutter. Uanset hvor meget jeg tørrer små fingre og næser af. Synes det er, som om det er stukket helt af her omkring 1,5 år? Og nu er det bare tusch, snot og mad eller andet snask all over all the time. Sig det bare er en fase.

(Visited 3.846 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

27 Kommentarer

 1. Det er bare en fase, og det bliver bedre! Jeg tog en gang på arbejde med en rosin i håret (spørg mig ikke hvordan den var endt der), men nu hvor mine drenge er 6 og næsten 4, er jeg ren og pæn det meste af tiden ?

  Spændt på at høre, hvad du synes om Kvinde set fra ryggen i øvrigt, den har jeg også på min læseliste.

  1. Haha… jeg har ofte madrester på mine armbånd (?!), men glæder mig til at være ren og pæn for det meste igen ;) Kram!

 2. Et nysgerrigt spørgsmål fra en, der synes din skrivestil er hyggelig og rar…
  Jeg har lagt mærke til, at du ofte skriver “at”, hvor jeg ville have skrevet “og” fx: Copenhill at stå på ski.”

  Ved du har en holdning til fx bruge danske ord som sminke i stedet for makeup, gad vide om du også har nogle tanker om at bruge “at”/og?

  1. Det er det grammatisk korrekte. Hun vil til Copenhill (for) at stå på ski. Ikke til Copenhill + stå på ski, som to separate aktiviteter. Det første er en underordningskonjunktion, det andet en sideordningskonjunktion, hvis man er nørd ?? Undskyld, jeg tillader mig at svare, men jeg er ved at læse til meritlærer og har lige været til eksamen i den slags, og så er det åbenbart svært at styre sig ?

   1. Hvor er det underholdende med en lille grammatisk lektion??Og jeg ville også sige “at” , dog uden at have belæg for det?

    1. Ej, det er jeg glad for, at du synes. Jeg var bange for, at det blev lidt, æh, bedrevidende ?

  2. Jeg har også tænkt (meget og længe) over det ? Jeg har undervist i dansk grammatik på universitetet og alligevel har denne konstruktion drillet min hjerne i flere år (true shit. Har været fast læser længe ?). Jeg er nået frem til, at det må være fordi der menes ‘for at’. Jeg ved fortsat ikke, om det er grammatisk korrekt at undlade præpositionen på den måde.
   I nogle tilfælde har jeg lagt mærke til, at jeg ville vælge en anden sætningskonstruktion – fx “I marts vil jeg… stå på ski på Copenhagen Hill”. Således uden ‘at’.

   Og så er der tilfælde, hvor jeg mener, der er tale en om dansk variant at udvidet tid og det derfor bør være ‘og’. Fx hedder det ‘Jeg vil sidde og læse’ og ikke ‘Jeg vil sidde at læse’ – eksemplet er et, jeg lige har opfundet, og altså ikke et fra indlægget. Er blot faldet over konstruktionen herinde.

   Hurra for sprognøderi ?

   1. Syntagmenørderi er din ven her. Hvis du ikke skal noget særligt, sådan, nogensinde igen ??

    1. Det skal jeg – men ikke før jeg har dyrket syntagmenørderi ? Tak for tip!
     Er spændt på om jeg kender det under et andet navn. Fatter ikke, jeg ikke er stødt på det før ?

  3. Sjovt, jeg har altid tænkt — når jeg ser folk undlader præpositionen foran ‘at’ — at det var med inspiration fra engelsk, hvor man ofte siger — going to Copenhill (in order) to ski … :D elsker kommentarsporet! :D

  4. Jamen jeg kan jo kun tilslutte mig Lauras kommentar (og tak for det svar Laura, havde ikke kunnet komme med dén flotte, uddybede forklaring) og sige, at det er det grammatisk korrekte. Ved godt at det lyder mærkværdigt i de flestes ører, fordi det ikke er sådan, man typisk ville sige, slet ikke i talesprog. Men inde i mit hoved lyder det helt rigtigt ;)

 3. Forslag til brætspil der er sjove når man kun er to modtages gerne, jeg synes vi også ser en tand for meget TV herhjemme efterhånden ;)

  1. Og Patchwork – det kan kun spilles af to, og det er overraskende konkurrencepræget at bygge det flotteste patchworktæppe ;)

 4. Aj, men jeg ELSKER det her kommentarspor: Litteratur, sprognørderi OG den dér med rosinen i håret – hold nu fast, det er en sjov anekdote :D

  Nå, men jeg ville egentlig bare kommentere, at det outfit også ER “on point” – jeg har også købt den korte trench fra Arket, og den er jeg super glad for :)

 5. Det er bare en fase. Der kommer faktisk også et tidspunkt, hvor de kan tørre næserne selv og der kan man faktisk godt komme til at savne 11-tallerne. Lidt.

 6. Åh Emily! Du skriver så fint – og grammatisk korrekt ;-) Hvor er det godt, jeg ikke er den eneste sprognørd i dit kommentarspor!

  Jeg vil også anbefale både patchwork og dominion til jeres spilaftener. Førstnævnte er enkelt og hyggeligt. Sidstnævnte kræver lidt mere forberedelse, men bliver til gengæld aldrig kedeligt, fordi hvert spil har forskelligt udgangspunkt.

  1. Jeg takker og bukker <3
   Også for spilanbefalinger. Mange knus herfra og med ønsket om en god weekend

  1. Haha… har prøvet og nope… det er ikke flot. Eller jo, når det er helt nyklippet/stylet, men ikke ellers. Hverken til mit ansigt og slet ikke til min hårtype. Desværre :'(

 7. Har for første gang altan, og finder så stor inspiration i dine tidligere indlæg om selvsamme, så hvis du kunne finde tid til et indlæg, mens du i forvejen er ved at gøre jeres egen forårsklar, så tager jeg imod med kyshånd <3