Flytteramt og nyforelsket

Det kan godt være, I synes jeg har kvækket mere end rigeligt op om mine flytteaversioner (og det får snart sin naturlige afslutning, bare rolig), men jeg kan lige så godt sige det, som det er: Jeg flytter aldrig igen!

Dels fordi jeg (stadig) hader at flytte og dels fordi jeg er fuldstændig hovedkuls forelsket i vores hus og vores nye by.

Sidstnævnte er vigtigste grund, og det er i og for sig ganske heldigt. For det er jo ikke som om, man går sådan noget til. Altså byen kan man til nød prøve af, men det er sværere med et hus (eller en lejlighed eller husbåd eller hvad, det nu er man køber). Det er ikke sådan, at man liiiige får lov at date lidt og så overveje forholdet. Prøve det af i sol og regn. Høre hvor meget et eventuelt tog i baghaven nu egentlig også støjer. Eller mærke hvor meget larm der er om sommeren (hej Islands Brygge). Niks, man bliver kastet direkte ind i et ægteskab.

Typisk ser man sit kommende hjem i under en time sammenlagt, inden man skriver under på købsaftalen. Det er i grunden lidt vanvittigt, men også charmerende og vovet. Det giver et sus og sug i maven. I særdeleshed i disse tider, hvor det i dén grad er sælgers marked og folk endda køber boliger pr. FaceTime.

Da vi købte sidste år i juni (vi har haft en lang overtagelse, et gensidigt ønske fra sælger og os), havde vi 10 minutter indenfor og 10 minutter i haven (grundet Covid-restriktioner) inden næste par kom. Ti minutter til at se og mærke efter, om det nu også var det her, der skulle være vores Forever Home, som de kalder det, i det (meget) amerikanske boligprogram, som jeg binger for tiden (“Dream Home Makeover”, hedder det, for de interesserede). Det synes jeg er vildt. Måske endda lidt sindssygt. Altså, jeg bruger mere tid på at beslutte, undersøge og overveje et køb af et krøllejern.

Men omvendt skal man ikke kimse ad hverken mavefornemmelse eller hvad man nu engang, kan nå at se og suge til sig på sådanne 10 minutter og følelsen har heldigvis holdt stik. Både når jeg har været så heldig, at få lov at komme på visitter med målebånd og farveprøver (vi har været begunstiget med verdens sødeste, mest gæstfri sælgere) og tusinde spørgsmål. Men også nu, hvor vi rent faktisk har overtaget.

Det føles SÅ rigtigt og pragtfuldt og bare virkelig, virkelig rart.

Vores hus. Vores hjem ♥

 

(Visited 5.827 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

12 Kommentarer

 1. Så positivt og dejligt at læse, at du har den holdning til jeres nye hus :-)At købe et hus er en stor ting og mavefornemmelsen er bare så vigtig.
  Jeg elsker min gård og håber ikke at skulle flytte før om mange år.
  Jeg nyder at gå og sætte i stand, lave nye projekter og bare være her – jeg er også stok forelsket i mit hjem :-)
  Så håber, at I kan blive der til I er gamle og grå og nyde alt hvad I kan suge til jer :-)

 2. Åhhh, hvor er det skønt, at du har det sådan med jeres nye, forever, hjem:-) Det er bare så super vigtigt, at den rigtige mavefornemmelse er der ved første blik.
  Vi købte vores landsted for 3 1/2 år siden og er stadig helt nyforelskede i Sandgaarden. Vi flytter ALDRIG herfra, for vi fulgte vores mavefornemmelser og det var det bedste vi nogensiden har gjort:-)
  Held og lykke med det hele!

 3. Dejligt, at du/I er glade for valget. Det er en stor ting at flytte (og rædsomt, jeg er helt med dig ift. flytning).

  Og hvor har du ret, det er jo på mange måder helt fjollet, at vi bruger så kort tid på at beslutte noget, der for de flestes vedkommende er deres livs største investering. Tankevækkende…
  Glemmer iøvrigt aldrig den gang, jeg drev en ejendomsmægler til vanvid ved at insistere på at læse hele købsaftalen igennem, inden jeg skrev under. Jeg ved ikke, hvad han havde forestillet sig, da han slog op på på siden med underskrift, og lod som om det var det mest naturlige, at man “bare” skrev under. Meget muligt, kammerat, men for mig er over 1 million kroner altså mange penge (det er nogle år siden). Og det var givet godt ud, for han havde selvfølgelig glemt noget af det, jeg havde bedt om at få med i købsaftalen.

  God arbejdslyst!

  1. Tusind tak Vibeke. Og jeg er helt, helt med dig mht både købsaftalegennemlæsning og at det er mange penge. Kram

 4. Ser skønt ud. Kommer selv fra Hornbæk – det er et skønt sted 🥰 Hvorhenne i byen har i købt hus? Kan ikke lige gennemskue ud fra de (få) billeder du har lagt ud og de irriterer mig altså lidt som en der er født og opvokset i Hornbæk……

  1. Hehe… det kan jeg godt forstå. Det er lige mellem skolen og stationen. Klem E

   1. Synes nok jeg kunne kende et hus i baggrunden, men var lidt i tvivl. Dejligt sted. Kæmpe tillykke med det!

 5. Det er så fjollet hvor lang tid man bruger på at undersøge hvilke møbler, nips og andre ting man skal købe, og så køber man lejlighed/hus på et enkelt kort besøg. Købte selv min lejlighed i København efter et åbent hus på under en halv time, men har brugt oceaner af tid på at tænke over møbler, lamper osv. der jo tilsammen koster en brøkdel af lejlighedens pris.

 6. Hvor ser det bare flot ud! Stort tillykke med det. Jeg HADER også at flytte, og håber, at jeg ikke skal det igen før om mange, mange år…! Og du har helt ret mht. køb af bolig, det er altså lidt skørt. Der vil nok altid være nogle lidt uhensigtsmæssige ting, man finder ud af efterfølgende. Vi har for eksempel fundet ud af, at kan være lidt træls at bo på et hjørne. Men vi elsker vores hus, så hjørnet må bare følge med :)