I går postede jeg min frokost og efter-løbe-smoothie på instagram (@emilysalomon) og de var et hit, så jeg lovede at skrive, hvad der var i her. ‘Regnbueskålen’ ovenfor (der i øvrigt er inspireret af dette indlæg) bestod af søde kartofler stegt i mindre stykker i ovnen med salt, chili, lidt kanel og olivenolie (ca. 40 min ved 175 grader), kogt boghvede, ruccola, græskarkerner, hummus (opskrift her), tomater, radiser, agurk, hindbær og usaltede pistacienødder.
Det og lignende har været min frokost til at tage med på arbejde de seneste par uger og søde kartofler og boghvede (kunne også være andre rodfrugter og quinoa/linser el. lign.) er lavet i forvejen, ligesom hummusen. Om morgenen er det så bare at skylle og snitte grøntsagerne og komme det hele i en bøtte til at tage med. Der er uendelige variationsmuligheder og det er ret nemt (bruger sammenlagt en halv time søndag på forberedelser og 5 min. hver morgen), ret lækkert og ret sundt. Af og til ryger der også feta, bøffelmozzarella, et æg eller bønner på, jeg holder dog salaterne kødfri, men det er selvfølgelig helt op til en selv.
Smoothien, her serveret i en skål, er lavet af 1/2 mango, 1 moden banan, to håndfulde frisk spinat (husk at skylle den), 1 håndfuld usaltede cashewnødder, 8 blade frisk mynte, evt. 1 tsk. kokosolie, saften af 1 lime og nok væde (ca. en kop, jeg brugte halv sojamælk, halv kokosmælk, men al slags mælk eller vand duer) til at det kan køre rundt i blenderen og får den konsistens man ønsker.
Min ‘grønne koldskål’ er pyntet med jordbær, ristede kokosflager og bipollen.
ENGLISH RECAP: My rainbow style lunch + post-run green smoothie bowl from yesterday celebrating a delicious ‘Meat Free Monday‘.