Vi griller som gale i disse dage og selvom den ene del af husstanden lader til at synes, at variationer over kød er alt nok, så er grill og sommer altså også lig med lækre salater for mig.
Denne her har været på bordet et par gange efterhånden. Faktisk fordi førnævnte kødæder syntes mægtigt godt om den og bestilte den igen. Det tager jeg som et kvalitetsstempel.
SALAT AF SPIDSKÅL MED ÆBLE, AGURK, SPIRER, HINDBÆR OG MANDLER – CA. 4 PERSONER SOM TILBEHØR
1/2 spidskål, snittet fint
1/2 bakke rødbedespirer, skyllede
1/2 agurk, halveret på langs og skåret i tynde skiver
1 æble, skåret i tynde skiver
1/2 bakke hindbær
50 g mandler, hakket groft
olivenolie og balsamicoeddike
- Kom kålen i en stor skål eller læg den på et fad og anret æbler, agurker, spirer og hindbær ovenpå.
- Pynt med hakkede mandler og hæld et skvæt olivenolie og balsamico over.
Tip: Rist gerne mandlerne til de har taget let farve på en varm, tør pande.
Tip: Skrab kernerne ud af agurken med en teske inden du skærer den i tynde skiver. Så bliver det fine ‘halvmåner’.
Salaten er alletiders grill-akkompagnement. Her med lidt grillet halloumi på toppen.