Er lige kommet hjem fra en dejlig tur på Louisiana og skal nu slappe helt af med junk og en lille film (skulle man leje Coco Chanel og Igor Stravinsky?). Har en kende tømmermænd efter en forrygende sommerfest i går, men derfor skal I da ikke snydes for lidt søndags-foodporn.
Da jeg bagte cupcakes i sidste uge, kunne jeg ikke helt beslutte mig og endte med at lave to forskellige slags.
Så nu får I lige choco/kaffe cupcakes’ne, der allerede er long gone. På nær dem der ligger trygt i min fryser :) Det går nemlig fint an at fryse ‘bundene’ og så kan man jo bare lave frisk icing efter behov, når man skal bruge dem.
Håber at I har en dejlig søndag. Er meget taknemmelig over at I læser med, kommenterer m.m. Virkelig virkelig meget, så tak til alle Jer søde mennesker! Det ville slet ikke være skægt at blogge uden jer.
Er i øvrigt ved at opstøve noget lækkert til en lille give-away i anledning af de 200+ faste google læsere, gjorde det jo ved 100, så tænker at gøre det til en tradition ;)
Last week I made a bunch of cupcakes: The lemon ones I’ve already showed you + these mocha goodies. A rich chocolate sponge with a coffee buttercream icing. They’re of course (sadly) already long gone, apart from a dozen of sponges – half of each flavor – I froze. So nice to be able to defrost a couple of them, make a little icing (or not, they work fine just as they are) and have fresh cupcakes in a couple of minutes.
Enjoy your sunday lovely people!
Enjoy your sunday lovely people!
Chocolate Cupcakes
115 g good quality dark chocolate (70 % cocoa solids)
85 g unsalted butter, at room temperature
175 g soft brown sugar
2 large eggs, free-range or organic, separated
185 g plain flour, sifted
250 ml semi-skimmed milk, at room temperature
175 g soft brown sugar
2 large eggs, free-range or organic, separated
185 g plain flour, sifted
250 ml semi-skimmed milk, at room temperature
3/4 teaspoon baking powder
3/4 teaspoon bicarbonate of soda (natron for de danske læsere)
Pinch of salt
1 teaspoon good-quality vanilla extract (jeg brugte kornene fra en vanillestang)
Preheat the oven to 170 degrees celcius (fan/ Varmluft) and line a 12-hole muffin tray with cupcake cases.
Break the chocolate into pieces and melt. Leave to cool slightly. Cream the butter and sugar until mixture is pale and smooth, about 3-5 minutes using an electric hand mixer.Add the egg yolks one at a time, mix well between each. Next add the melted chocolate to the mixture and bear well.
Combine all of the dry ingredients. Put the milk in a jug and add vanilla extract to it. Add one-third of the flour to the chocolate mixture and beat well. Pour in one-third of the milk and beat again. Repeat until all flour and milk have been added.
Whisk the egg whites until soft peaks start to form. Carefully fold the egg whites into the batter. Do not beat or you will take the air out of the mixture.
Spoon the mixture into the cupcake cases, filling them to about two-thirds full. Bake them for about 25 minutes, until slightly raised and golden brown. Don’t ice until completely cool.
Spoon the mixture into the cupcake cases, filling them to about two-thirds full. Bake them for about 25 minutes, until slightly raised and golden brown. Don’t ice until completely cool.
Coffee Buttercream Icing
150g unsalted butter, at room temperature
1 tablespoon semi-skimmed milk
2 teaspoons instant espresso powder, dissolved in a small amount of hot water
150g unsalted butter, at room temperature
1 tablespoon semi-skimmed milk
2 teaspoons instant espresso powder, dissolved in a small amount of hot water
350 g icing sugar, sifted
Beat the butter, milk, espresso mixture and half the icing sugar until smooth – this can take several minutes with an electric hand mixer. Gradually add the remainder of the icing sugar and beat until thick and creamy.
Spread the icing on cupcakes and decorate. The icing will set slightly, so make sure to put the coconut on at once.
(Visited 1.147 times, 1 visits today)
mmmñammmm!I want one!!:)or more!hahaxxx
Jeg var ikke så vild med "Coco og Igor" filmen…Jeg synes at det var for meget fokuseret på deres love story og vild sex ved piano, end på Coco's persona og arbejde. Men det var jo også måske meningen, jeg forventede bare lidt mere kunst og fashion end sex.Men du må sige hvad du endelig synes om filmen hvis du har lejet den!
Jeg ELSKER dine mad-indlæg hehe :) Mode OG mad, e der noget bedre? :)
Hvorfor gør du mig altid så sulten, Emily???? Ellers altså – dine mad-indlæg gør :-D Det ser som altid, virkelig lækkert, ud!
Elsker din passion for cupcakes er lige så stor som min :-DHar lige lejet Coco filmen til mig selv i aften – glæder mig helt vildt til at se den ! :-)/Linda
Nøøj de ser lækre ud. Skal helt sikkert prøves snart. Har på det sidste haft dybt uheldige resultater af nogle kageopskrifter og det må da snart høre op.
Hold kæææft, hvor ser det lækkert ud.x marie, http://www.andtheblack.blogspot.com
ejjjjj.. såå lækkert jo!! Smagte de ligeså godt som de så ud til ;)www.golddustandbubbles.wordpress.com
AAARRGGHH nu igen!!!! Dine cupcakes er de vildeste! Rent Magnolia Bakery. :)
Hej,forstår jeg opskriften rigtigt..står der at icing'en bare er smør, kaffe, vand og mælk???
Tak allesammen,Lucie – ok, fik ikke set den, men ærgerligt hvis den mere er erotik end kunst/mode…Camilla – Nope ;)Anna – Sorry sweetie! :DLika – op på hesten igen, may the force be with you ;)Cathrine – næsten bedre tror jeg..The Princess Wishlist – uh, tak! Det er jeg stolt over at høre!Charlotte – nope også en hulens masse flormelis, det var bare hoppet op på samme linje som kaffe/vand. Men 350 g flormelis. Har rykket det ned nu, så den er nemmere at gennemskue :) God bagelyst!KlemEmily
Hej Emily,Jeg fik aldrig kommenteret, men jeg bagte disse + dine lemon cupcakes til min fødselsdag, og de var en kæmpe succes. De smagte simpelthen så godt, og alle elskede dem. Kæmpe plus, at opskriften var så nem at følge – ammen, jeg kan ikke rose dem nok ;-) Faktisk tror jeg, jeg vil bage en omgang til, når jeg skal til middag i aften.Tak for en fantastisk blog!
Ih hvor dejlig at høre. Rart med succeshistorier!Det var så lidt :)
Hvor er de fine! Hvad har du pyntet med? Og bruger du bare almindeligt smør? Der står jo unsalted?Kh Lise
Lise – jeg har både prøvet med usaltet og almindeligt og begge dele er fint. De er pyntet med sådan nogle choko hasselnødder fra Toms, kan ikke huske hvad de hedder, men de hænger som regel ved siden af Dronningemandlerne :)
hvor mange cupcakes får man ud af denne opskrift?:) De ser rigtig lækre ud – og overvejer at bage dem til min kusines fødselsdag på lørdag :)
jeg fyldte en muffinplade med 12 huller og havde så lidt tilovers til hjerteformen ;)God fornøjelse!
Hvor ser det bare ALT for lækkert ud! Trist jeg er på kur, ellers havde jeg lavet dem med det samme altså! :o) http://freving.blogspot.com/
Brown sugar, er det råsukker eller brun farin? :)
rørsukker eller brun farin mener jeg selvfølgelig :)
Rørsukker ;) gerne det mørke men ikke noget krav.
Nej, sorry troede det var nogle af de andre kager. Her ER det brun farin. Mindes dog at jeg brugte mørkt rørsukker og at det gik fint ;)
Jeg er ikke selv særlig vild med kaffe og alt, hvad der smager af kaffe, så jeg prøvede at mikse dine opskrifter. Resultatet var selve kagen fra den her opskrift med glasuren fra din ‘vanilla vanilla cupcakes’ opskrift :) MUMS. Både jeg og mine forældre var i himlen.
Godt at høre!! Tak for feedback :)
Jeg har lige prøvet at bage de her muffins. Men jeg er ikke særlig god til at læse (altså, læse hvad der rent faktisk STÅR!) så jeg kom vaniliesukker (studerende) i de tørre ingredienser, blandede almindelig mørk chokolade med chokolade m. appelsiner, også gav jeg dem mindre tid i ovnen end du har givet dem. Jeg har lavet dem klar til tirsdag hvor det står på kærestedate, så jeg har ikke smagt dem med icing endnu. Men de er VIRKELIG lækre og ret nemme!!! :D Så jeg takker mange gange for opskriften !! Jeg skal lave noget mere som du har lavet kan jeg se :D
Super godt at høre :) Det kan være du skal overveje at fryse dem, hvis ikke de skal blive tørre til på tirsdag :)