La la ladurée

Ingen tur til Paris uden et besøg hos det gamle hæderkronede konditori Ladurée. Som barn kom jeg ofte med min morfar på La Glace i København og elskede det. Jeg kommer stadig af og til på La Glace, både for at mindes min søde morfar og barndommens magi og for at spise virkelig god kage.

Ladurée er lidt som La Glace, bare lige en tand vildere og det er ikke utænkeligt at det gamle danske konditori har haft det franske som forbillede, lighedstegnene er i al tilfælde mange i alt fra interiør til udvalg.

I de seneste år har Ladurée haft en gevaldig opblomstring i takt med, at de små forskelligfarvede franske makroner ‘Macarons’ er blivet vældig hippe og i øvrigt helst skal have ‘Ladurée’ stående på æsken for at være helt rigtige (lidt ligesom at cupcakes allerhelst skal komme fra Magnolia Bakery i NY). Og det er slet ikke uden grund, for de små kulørte lækkerbidsker er vitterlig himmerigsmundfulde af sprøde og seje mandelbunde lagt sammen om ganache, smørcreme eller frugtgele.

Men, for det er det hele denne gevaldige indledning skulle til for, intet ondt ord om små makroner, de har bare taget lidt for meget af opmærksomheden, synes jeg. Ingen tvivl om at Ladurée og andre franske makronmagere nyder godt af opmærksomheden, så det er ikke fordi vi skal have ondt af dem. Lad det bare være en opfordring til at kigge ind bag de makronfyldte vinduer, gå ind bag horden af makronkøbende turister og spørge værtinden, om der er et ledigt bord i tesalonen. For her kan man for alvor (og bogstaveligt talt) få en bid af fortidens aristokratiske Paris. Blandt nydelige ældre pariserinder, der spiser flødeskumskager, så det er et veritabelt mysterie hvordan de kan være så myndeslanke. Et menukort der tæller små sandwich og de mest utrolige konditorkager. Gamle kaffe- og mælkekander, blytunge og patinerede. ‘Sølvbestik’, marmorborde, loftmalerier og guldrandede tallerkener og alt andet der skal til for at jeg føler mig som en fransk prinsesse for en time.

Og vi endte selvfølgelig med en slags makroner, bare de store mere kageagtige, med endnu mere fyld og lir. Jeg tog en Ispahan (efter at have læst om den hos Acie, måtte den prøves) med rosencreme, hindbær og lycheefrugt mellem to rosenmakronbunde og min mor fik en Macaron Pomme Caramel med æble og karamel mellem to kastanjemakronbunde. Nom nom nom! De fine franske damer, syntes dog at være mest til forskellige variationer af Les Saint-Honoré, som er et vandbakkelse-, flødeskums-, m.m.-eventyr, så sådan en må jeg prøve næste gang.

Moralen med dette indlæg må altså være, omend temmelig udtydeligt: Køb masser af macarons when in France, men husk også at ‘gå rigtigt på konditori’ for at spise en masse kage og opleve stemningen. Snip snap snude.

Vi var i Ladurée på Rue Royale.

No visit in Paris without a little ‘goûter chez Ladurée‘. The hyped little macarons are well worth the wait, but indulge in one of the real patisseries and a coffee or tea in the ‘salon de thé’ for the full parisian cake heaven experience.

(Visited 2.221 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

24 Kommentarer

 1. Åhh hvor lyder det bare himmelsk det hele. Fantastisk lille guide iøvrigt. Jeg har stadig Paris tilgode og efterhånden en lang “to-do” liste. Laduree er uden tvivl også en ting jeg vil opleve når jeg engang skal opdage byen..

  Rigtig god dag,

  Lou

 2. Mmm, de ser endnu mere lækre ud end almindelige macaroons, de der :)

  Har du et tip til at få dine billeder så skarpe uden at bruge blitz? Det ser flot ud, især med den lille dybdeskarphed så baggrunden er helt sløret.

 3. Åh, Ladurée!!! De laver altså de bedste macaroons synes jeg. Jeg er fuldstændig pjattet med deres pistacie og deres vanilje macaroon :-)

  Mange hilsner
  Birthe

 4. Du har ret… Makaroner har taget alt for meget opmærksomhed – ingen blog uden et indlæg tilegenet makaroner! Øv. Håber du nyder det i Frankrig! :-)

 5. Du har så evig ret i at den stemning der er i selve tesalonen er fantastisk…..sådan er det i øvrigt mange steder i Paris, synes jeg. Man skal blive bedre til at gå ind og opleve de stemninger :)

 6. Dejlige billeder :) Og her et tip til Cupcakes i New York – glem Magnolia og prøv i stedet Cupcake Café, Billys Bakery,’gadecupcakes-sælgerne’ eller Baked by Melissa! Det var dagens morale her fra New York og lad for guds skyld heller ikke Cheeskecake’ne gå tabt i jagten på den bedste cupcake :)
  Dejlig blog Emily :)

 7. mmmhh..må smage Ispahan næste gang jeg besøger Paris! var forbi Ladurée på Rue Bonaparte #21 i onsdags, hvor de både har servering og shop med parfumer,lys og nøgleringe ;o) med mere..et meget charmerende konditori og butik -Glad for jeg lige havde været forbi din blog og Parisguides inden jeg skulle afsted. Mange tak fra mig, der guffer kager – købte en lille boks med hjem til uddeling – i den lå en note: Les Macarons Laduree must be consumed within 3 days (det når jeg nok… oh vi…hehe)

 8. Hej! Mig og min boyf har bestilt rejse til frankrig! Og vi vil helt klart prøve de ting du skriver om. TAK!
  Ser lækkert ud. :)