little things: in brown paper

Hos bageren i Hornbæk havde de honningkage-Eiffeltårn og Madeleines med pistacie, det kan altså få mit frankofile julehjerte til at fryde sig. Blomsterne er lysegule og nærmest ferskenfarvede nelliker og en foræring fra en sød veninde, jeg havde til middag i fredags. Nelliker er mine yndlingsblomster, så det kunne ikke være finere.

Om lidt triller vi hjem fra sommerhus, vores snyde-weekend gik selvfølgelig alt, alt for hurtigt, men det har ikke desto mindre været helt fantastisk rart. Der er noget sjovt ved at være i et sommerhusområde udenfor sæson, her er nærmest lidt ensomt, men på en hyggelig måde. Stor kontrast til de hektiske sommermåneder i al tilfælde. Pønser en lillebitte smule på at holde nytår på landet, men kan ikke finde ud af om det mon bliver lidt for ensomt. Havde en mindre fyrværkeriulykke sidste nytår, blev helt kort fortalt ramt af en raket da jeg stod og så på fyrværkeri ved Søerne. Jeg fik sprængt hul i mine handsker og strømpebukser og fik voldsomme blå mærker på fingre og ben og kunne ikke høre noget på det ene øre flere dage efter. Billigt sluppet trods alt og det kunne være gået meget værre, men det har gjort at jeg er virkelig bange for fyrværkeri og egentlig bare gerne vil så langt væk fra det som muligt. Så måske sommerhus slet ikke ville være så tosset. Eller en tur til udlandet. Har holdt nytår i Belgien og Italien tidligere og der var det med at skyde fyrværkeri af slet ikke så crazy som herhjemme.

Gingerbread Eiffel Tower and pretty pale orange and yellow carnations have made my day.

(Visited 250 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

28 Kommentarer

 1. Ej, hvor lyder det da som en ret voldsom oplevelse. Kan godt forstå at du ikke er så vild med det mere. (;
  Personligt har jeg altid hadet fyrværkeri, nok da både mine heste og min hund også er total rædselslagende for det.

 2. Der er så hyggeligt i Hornbæk uden for højsæsonen!! Lidt ensomt, men samtidig også super hyggeligt at have stranden for sig selv til lange gåture. Har selv holdt nytår i Hornbæk og kan klart anbefale det. Vi gik en tur langs vandet ved midnat, og det var så flot at se fyrværkeriet fra Sverige. Forstår godt du er blevet noget skræmt af det fyrværkeri. Synes det er flot at se på, men holder mig helst indendørs :)

 3. Jeg kan også bedst lide fyrværkeri, der er LANGT væk. Men jeg har også altid haft dyr, og det er sådan en hård dag for de stakkels væsner.

 4. Puha en grim oplevelse – Der har faktisk slet ikke været noget fyrværkeri de steder i udlandet jeg har boet – men det er faktisk også lidt underligt stille og ufestligt uden.

 5. Jeg har heller aldrig brudt mig om fyrværkeri, og synes altid at nytår er lidt skuffende.
  Kunne godt finde på at rejse til et varmt sted og holde nytår. Maldiverne, thailand, cambodja eller lignende..

 6. Det helt store nytårsbrag siger heller ikke rigtig mig noget, så jeg drømmer også om et stille nytår på landet. Forestiller mig, at det godt være rigtig fint og en lille smule magisk.

  Det er den finest dekorerede honningkage, jeg nogensinde har set!

 7. Uh, kender alt for godt til at være bange for fyrværkeri! Jeg holder mig altid indendørs nytårsaften, kan slet ikke tage alt den larm. Men godt der ikke skete mere med dig end der gjorde! Uf, det sgu noget farligt noget det skide fyrværkeri! ;-)

  1. Nope ;) Jeg tænkte det også et kort øjeblik, men vaskede så min beskidte hjerne med vand og sæbe ;)

 8. Nelliker er også min yndlingsblomst… De er så fine. Lidt tosset at den mest bliver brugt som fyld-blomst i buketter egentlig!

 9. Sikke en fin kage :)

  Årh, er heller ikke helt tryg ved fyrværkeri, og hvis jeg havde sådan en oplevelse med i bagagen, så ville jeg nok også tage en tur på landet :)

 10. Jeg blev også ramt af en raket, da jeg holdte nytår på dronning louises bro for nogle år siden. Dog fik jeg kun nogle blå mærker og skrammer på benene, men detmar en forfærdelig oplevelse og jeg er blevet (endnu mere) bange for fyrværkeri. Jeg håber i finder ud af hvad der er bedst for jer, er sikker på i får en fantastisk nytårsaften uanset hvor i holder det :)

 11. Nytår sucks! Nytår på landet eller i udlandet er det bedste. Sidste nytårsaften blev for mit vedkommende holdt i Paris sammen med min kæreste. Bedste nytårsaften ever. Også selvom jeg faldt i søvn, vågnede kvart i tolv, råbte bonne année ud af vinduet og sluttede af med at se David Hasselhoff optræde i et eller andet tysk program. Men det var sådan det skulle være.
  Håber at vi i år kan komme i sommerhus.

  Og hvor køber man sådan en fin (og slet ikke lummer) honningkage henne?

  //Betina

 12. Jeg er vokset op ude hvor kragerne har madpakken med og den er spist, og efter at der ikke rigtigt er flere knægte i den dumdristige alder, så er der yderst stille og fredeligt.

  Sidste nytårsaften fejrede jeg med forældrene og der er et eller andet ved den ro og synet af fyrværkeri i det fjerne.

  Egentlig genialt tænkt mht honningkagen (hvis vi lige ser bort fra dets fallossymbol…), for hvorfor skal det altid hver hjerter og nissemænd? :)

 13. Hehe, grinede lidt over kommentaren om den lumre honningkage ;) Men der er nu ikke noget mere idyllisk end jul/nytår på landet. Det er så hyggeligt. Godt, du ikke kom værre til skade sidste år!

 14. Ej, hvor forfærdeligt :( ja, selvom det kunne have gået værre, er det godt nok stadig ikke en rar oplevelse!
  Men sikke lækkerier, der er blevet frådset! Namnam!

 15. Jeg har altid elsket fyrværkeri, men forrige år fik jeg mig en forskrækkelse, da der fløj en raket tværs over vejen og ind i skørterne på min venindes smukke nytårskjole. Raketten gik ikke rigtig af, og hun blev ikke ramt på kroppen, men desværre kom der kæmpe store huller i hendes kjole. Dér kan jeg godt love dig for, at vi også fik skyndt os indenfor, og at vi takkede de højere magter for, at raketten ikke havde ramt 20 centimeter længere mod venstre, for så kunne det være gået rigtig galt!

  1. Uh ha, godt der ikke skete mere!! Jeg havde det på samme måde. Elskede fyrværkeri tidligere, men har virkelig fået respekt for hvor potentielt farligt det er.

 16. For ikke så længe siden efterspurgte du ønsker mht til mad.. Ved ikke om vi heldige læsere må ønske andre ting? I så fald: Stod her til eftermiddag i mit ansigts sved (sammen med resten af København) inde i Notre Dame..butikken altså..og forsøgte krampagtigt at finde diverse dimser og lys til advent, kalenderlys osv.. Men hvilken uoverskuelig verden, især når tiden er knap og det er 1. advent på søndag åbenbart!! Endte med at flygte tomhændet ud af butikken, og tænker nu.. Emily – Må vi ikke nok se din “julepynt”..? Tænker lige fra kalenderlys, adventshalløj, krans på døren eller hvad du nu finder på.. :-)

 17. Ej hvor er det sjovt! jeg bor i Hornbæk ned til søen, var slet ikke klar over du har sommerhus her? hyggeligt :-) købte også eifeltornet hos bageren i sidste weekend, mums! og virkelig hyggelig bager :-)

  1. Der er så dejligt! Min familie har altid haft sommerhus der, så er kommet i Hornbæk lige så længe jeg kan huske :) Og hvor fantastisk at bo ned til søen, heldige dig :)

 18. Hold da op, jeg er vist ikke alene om ikke at være fan af fyrværkeri. Talte med nogle piger fra Australien om det i går og de kunne slet ikke begribe at almindelige (fulde) mennesker måtte skyde fyrværkeri af midt på gaden herhjemme, de syntes det lød komplet vanvittigt og sindsygt farligt. I Sydney hvor de kom fra er der et stort professionelt, offentligt fyrværkeri kl 12 og det er det. Egentlig lidt pudsigt at Danmark tilsyneladende er et af de eneste steder hvor vi skyder af på den måde…