How to: Etsy

mini4_zps131e372c  Über-girly visitkort

Jeg har sagt det før og siger det gerne igen: Jeg elsker Etsy! Jeg er faktisk en lille smule afhængig. Ligesom nogle af mine veninder er vilde med at gennemtrawle loppemarkeder og gøre gode fund, så holder jeg af at finde mere eller mindre brugbare eller fantastiske dimser på denne virtuelle markedsplads. Det har en del af jer bemærket og nogle af jer har tilmed efterspurgt en Etsy-guide. Den kommer her og så vil jeg fremover, ca. en gang om måneden, følge op med indlæg, med mine håndplukkede Etsy-favoritter. For det kan være lidt af et arbejde at finde de gode sager, så dem vil jeg glæde mig til at dele med jer :)

garlands_zps1b5990e1 Guirlande med kvaster i silkepapir

smot6_zps1aa8b44aSpecialdesignede fødselsdagsinvitationer

Hvad er Etsy?
Etsy.com er en online markedsplads, som man kender det fra Trendsales, Den Blå Avis, Ebay osv. I stedet for masseproducerede varer og folks fejlkøb, er der på Etsy primært håndlavede/hjemmeproducerede produkter og en smule vintage-genstande. Sælgerne er kunsthåndværkere, kreative folk og samlere, og de sælger deres produkter gennem Etsy.com.

Hvad kan man købe?
Alt! Næsten i hvert fald. Smykker, tøj, service, møbler, bageforme, sæbe, slik, brugskunst – de over 800.000 sælgere har meget forskelligt at byde på.

lille5_zps8d4de54aLækre blokke og to-do-lister

celbrationcake4_zpsbb298451Kagevimpel

penny5_zpsc5e6333eHundehalsbånd fra den sødeste Etsy-sælger

fleurs3_zpsda91f8b5Pom pom’er af silkepapir til pynt

Hvordan handler man?
Det er meget nemt og bygget op som andre online butikker. Først finder man det, man vil have (det kan dog tage lang tid med så meget at vælge imellem), så lægger man det i sin kurv og tjekker ud. Det er forskelligt fra sælger til sælger, hvordan man kan betale, men med en PayPal-konto og et VISA eller Mastercard er man godt dækket ind.

Hvad skal man være særligt opmærksom på?

 • Man handler direkte med sælgeren, og skal derfor stole på at vedkommende ikke har urent mel i posen. Man kan dog læse nogle af sælgerens anmeldelser hvis man er i tvivl. Generelt har sælgere kun positive anmeldelser og Etsy sørger for at få svindlerne smidt ud.
 • Tjek om sælgeren sender til Danmark, det er ikke alle, der gør det desværre. Og læs beskrivelsen af varen godt, i nogle tilfælde står der at man skal angive størrelse eller lignende i en besked når man tjekker ud med varerne. Dog er sælgerne søde til at sende en besked (i Etsy’s eget beskedsystem), hvis man har glemt at oplyse noget, ligesom de fleste holder én opdateret der eller pr. mail, skriver tak for ordren osv. Meget hyggeligt :)
 • Det kan tage lang tid at få sine ting. Nogle af sælgerne laver først tingene, når man bestiller dem. Derfor kan man ikke forvente at have dem tre dage senere hvis de skal fremstilles, pakkes og sendes fra USA for eksempel. Til gengæld kan man være heldig at få lov at customize sit produkt, hvis man har specielle ønsker.
 • Køber man flere ting fra samme sælger, så bed om en reduceret porto. Ellers betaler man porto pr. produkt og det er lidt fjollet hvis man køber 2 eller flere ting hos den samme.

Reglerne om told og moms i og uden for EU betyder at varen kan blive noget dyrere i sidste ende. Handler man med en sælger inden for EU skal man ikke betale moms (medmindre de er momsregistrerede i Danmark – men det er vist de færreste, der er det) eller told. Så er det altså bare prisen + porto.

Handler man uden for EU er reglerne lidt mere snørklede:

Varens værdi      Hvor meget skal jeg betale
Under 80 kr.            Du skal hverken betale moms, told eller importgebyr
80-1.150 kr.            Du skal betale moms og importgebyr
Over 1.150 kr.         Du skal betale moms, told og importgebyr

Links til toldregler
Post Danmark om privat told på varer uden for EU 
Forbrug.dk om E-handel over grænser

ENGLISH RECAP: I’m a big fan of shopping at Etsy.com as you can find so many unique and customized products.

(indlægget indeholder affiliatelinks)

(Visited 12.283 times, 13 visits today)

Skriv en kommentar

56 Kommentarer

 1. Super fedt med en guide! Det er oftest sådan nogle ting som told, moms, sikkerhed osv., der gør at jeg ikke får brugt Etsy, selvom man simpelthen kan finde de fineste ting derinde!

    1. Åh det er lang tid siden så er ikke 100 % sikker, men mener det ikke. Tror sælgerne var så søde at skrive på pakkesedlen, at det var en gave (så kommer der ikke told/moms på) :)

 2. Et lille trick ift. at få sendt til Danmark:
  Jeg har købt flere ting på Etsy hos sælgere i USA, der i annoncen skrev, de ikke sendte til Europa. Når jeg så har skrevet, og spurgt om de ville sende til Danmark, har de alle skrevet ja. Så man skal bare spørge :-)

 3. Jeg elsker også Etsy! Man kan bruge meget lang tid i det univers ;D

  Flotte prints og pom pom’er

 4. Emily, det er et SÅ fint indlæg om Etsy – dejligt “piget” og inspirerende. Jeg er selv Etsy-afhængig… Har både købt den sejeste læder-kamerataske, earcuff, ankelsmykke, tegninger og hvad ved jeg. Det er bare SÅ fint – og fordi det er folks egne ting og ikke et stort/kendt mærke, så er priserne fair, synes jeg for det meste – undtagen told-regler, men sådan er det jo ;) du har fået mig overbevist om både to do-lister, kagevimpel og visitkort nu. Uha!

 5. Jeg er altid MEGET nevøs for at en pakke jeg bestiller udenfor EU ender i tolden, og ‘jeg’ er engang blevet fanget i tolden. Det blev en dyr affære!
  Men så har en tanke slået mig. Når man har personlig kontakt med en sælger, kan man bede dem om at sende som gave. Så burde ens pakke ikke ende i tolden.
  Men har du nogensinde prøvet det?

  Hilsen Anne

  1. Mange af dem gør det af sig selv, men hvorvidt det bliver dyrt eller ej afhænger jo også af pakkens værdi, så med mange af de ret billige ting på Etsy bliver det aldrig noget stort chok heldigvis :)

 6. Der er så mange fine ting der.
  Hvor har du fundet remember blokken?
  Hvordan fungerer det med portoen? Skriver du så direkte til sælgeren? Og hvad gør man så efterfølgende for at det ikke skal komme dobbelt på?
  God aften

  1. Der er link til blokkene lige billedet, de er alle fra samme ‘butik’ på Etsy. Jep, du skriver bare til sælgeren (før eller efter du har købt), så refunderer de den ene omgang porto. Hvis de altså er med på den selvfølgelig ;)

 7. Årh, etsy <3 Brukte den siden mye til både inspirasjon og innkjøp i forbindelse med bryllupet vårt nå i sommer! Så mye lekkert!

  1. Ja, lige præcis og ja, kan godt forestille mig at det virkelig er et hit til alle de små fine detaljer til et bryllup <3

 8. Kære Emily
  Ej, hvor det fedt. Har godt bemærket de virkelig smukke pyntegenstande (jeg er især vild med billedet af kagen). Den hjemmeside skal helt sikkert undersøges. Tak for tippet.
  Kh Nadia

 9. Tak for den gode how-to-guide :) Jeg har længe gerne ville bestille nogle ting hjem derfra, men har ikke rigtig turde, netop fordi jeg ikke rigtig kendte konceptet ret godt :) nu tør jeg godt! Men jeg kunne købe mig fattig derinde, så må nok hellere holde mig på måtten lidt endnu ;)

 10. Lige et spørgsmål ang invitationen, har du selv printet den og på hvad?
  :)

 11. God og brugbar guide.
  Der er masse af fantastiske ting paa etsy! Hvis man er villig til at bruge lidt tid paa at navigere igennem junglen kan man virkelig finde nogle unikke ting. Det jeg bedst kan lide ved mange af saelgerne, er at de tilbyder produkter der kan customizes og goeres personlig.

 12. Jeg elsker også Etsy! Det er så skønt med et helt univers af fine unikke ting! Er specielt vil med alt det fine keramik man kan finde, skønne puder og tæpper!!
  Selv min brudekjole blev købt på Etsy og er netop vist frem på min blog!
  Jeg har været super heldig og mine pakker er sjældent blevet ‘fanget’ i tolden, så jeg har meget sjældent betalt ekstra, selvom pakkerne er kommet fra USA;o)

  1. Åh, dejligt at høre fra en Etsy-søster og hvor ER den brudekjole fantastisk, du lignede en drøm :)

 13. Jeg bliver både student og 20 år til sommer, og mangler derfor nogle invitationer.. Jeg så dine fine invitationer i dette indlæg for længe siden, men jeg forstår ikke lige, hvordan man specialdesigner dem? Altså hvordan man ændrer teksten osv – kan du hjælpe mig med det? :-)

  1. Hej Line,
   Ih det lyder som nogle dejlige begivenheder til sommer :)

   Hvis det er disse invitationer du tænker på: http://www.etsy.com/dk-en/listing/130388089/art-deco-label-printable-adult-dinner?ref=shop_home_active_29

   så skriver sælger følgende:
   During checkout, please let me know the following information in the “Notes to Seller” section:
   1. Type of event
   2. Name of honoree
   3. Age of honoree
   4. Date, time, and address of the event
   5. Registry and/or RSVP details
   6. Subtitle wording (e.g. “Please join us for dinner…” or “Please join us for drinks…”)
   7. Any special customizations

   Du skriver altså i feltet ‘Notes to seller’ hvilken farve din invitation skal have og hvad der skal stå på. Så laver hun den og sender den så du selv kan printe den.
   Hun sendte den i øvrigt til gennemlæsning først, sådan at jeg kunne tjekke den for fejl og få dem rettet inden hun lavede den endelige version.
   Meget nemt (man skal bare lige i gang) og god service :)

   Håber du får en dejlig fest.
   Kh.
   Emily

   1. Når, super :-) Det kunne jeg af en eller anden grund ikke se, da jeg var inde på hjemmesiden sidst :-)

 14. Hej. Det ser ud som om du har ret meget styr på det med etsy. Ved du om folk er søde til at dele deres hækle opskrifter eller er det No go…..

  1. Hej Majbritt, av deling af hækle- og strikkeopskrifter er udenfor min erfaringsramme desværre. Men folk er som regel altid søde til at svare, så tænker det er et forsøg værd :) Knus Emily

  1. Hej Pia, prøv at skrive og spørge sælgeren, du har købt den af. De plejer at være super hjælpsomme :) Kh. Emily

 15. Hej. Jeg vil gerne have lagt nogle produkter (håndstrik til børn) til salg på Etsy, og har selv forsøgt, men det vil ikke lykkes for mig. Din side ser professionel og flot ud, og jeg vil derfor høre, om du kunne være interesseret i at lave den for mig, eller om du evt. kan henvise til en anden?
  De bedste hilsner
  Tove