Det er efterhånden veldokumenteret, hvor meget jeg holder af granatæbler. Se bare bl.a. her, her og her. Men I er også mange, der har givet udtryk for, hvor besværlige de er at pille, når jeg har vist opskrifter, hvor de indgår. Og jeg gav jer ret.
Der er næsten lige så mange måder at få kernerne ud af et granatæble, som… der er kerner i et granatæble. Jeg har prøvet rigtig mange af dem (skål med vand, dele det og banke på det med en træske, plasticpose osv. osv.), men kunne ikke finde en metode, jeg var rigtigt tilfreds med.
Men så, så jeg denne her video og pludselig faldt alle brikker på plads. Man skal simpelthen bare kende granatæblets opbygning og så går det hele meget nemmere.
Det tager stadig lidt tid og jeg kan ikke garantere, at der ikke kommer et lille rødt stænk hist og her. Men det tager suverænt mindre tid og grisser markant mindre end nogen anden måde, jeg har prøvet. Og det efterlader alle kernerne intakte, hvilket gør at de kan holde længe. Så jeg er fan.
Trin-for-trin nedenfor.
ENGLISH RECAP: How to cut and de-seed a pomegranate while keeping the seeds intact and your kitchen (almost) stain free.
Granatæble og en lille kniv/urtekniv eller lignede. Klar. Parat…
Skær forsigtigt et lille snit i toppen af granatæblet. Tricket er at skære igennem skindet, men ikke at ramme kernerne.
Men det er altså ikke verdens undergang, hvis man skærer igennem et par kerner, så fortvivl ikke hvis det sker.
Fortsæt med at skære hele vejen rundt i toppen.
Pil ‘låget’ af.
Voilà!
Skær lodrette snit (igen skær igennem skindet, men ikke for dybt) udfra hver ‘skillevæg’ og hele vejen ned til bunden af granatæblet.
Bræk/vrid forsigtigt bådene fra hinanden. Her kan det sprøjte lidt, så gør det evt. over vasken.
Herefter er det blot at fjerne de hvide skillevægge og brække/pille kernerne af.
Jeg foretrækker at pille alle kernerne fra på én gang og så opbevare dem i en beholder i køleskabet, så der altid er til salater, morgenmad og alt hvad jeg nu ellers kommer dem på.
De kan holde sig på køl i en lille uges tid, når de er pillede.
TAK!!!! når granatæbler indgår i menuen ligner køkkenet ofte en scene fra CSI med røde *blod*stænk overalt. Rigtig god dag :-) Kamilla
Selv tak! Dejligt at det kan bruges :D
Se – dét var smart!! Jeg plejer at bruge “banke-med-en-ske-tricket”, men det ender nu altid med, at der er kerner og saft over det hele ;) Jeg elsker granatæble – det er bare en frugt, der må være skabt af guder <3
Ja ikke? Jeg er heller ikke 100% glad for den metode og synes denne fungerer bedre til mig. Absolut!
Thanks for the tip, I must immediately forward this to my colleague as he eats this fruit daily :)
xx from Bavaria/Germany, Rena
International Giveaway: Christmas Surprise with Self Interest
http://www.dressedwithsoul.com
Hope she likes it :)
Jeg vil gerne give et andet rigtig godt tip! :D
Skær granatæblet over på midten. Derefter stil en skål ned i vasken. Så tager du så fat om granatæblet således at du har kernerne mod din håndflade og sætte hånden ned til skålen. Og så tager du bare en ske og slår på skallen af granatæblet og så løsner kernerne sig uden større besvær :)
Det er nemlig smart og går hurtigt!
Det fungerer ikke for mig, men ved at mange er glade for den metode, så super at du tipper om den også :)
Arh det skal jeg da lige prøve kræfter med, jeg ligner altid en der har pateret et dyr bagefter.
Prøv det! Øvelse gør altid mester, men syntes det fungerede allerede første gang og efterfølgende går det bare hurtigere :)
Fin guide! Jeg elsker selv granatæbler, og jeg synes simpelthen det er så sjovt, at granatæbler er blevet så populære i blogland, og jeg kan ikke lade være med at tænke på, at alle de fine blogdamer så skider granatæblekerner i massevis – for de der kerne kan jo kun komme ud én vej, ikke? ;-)
You made my day – shit, en sjov kommentar!! :)
Også min ;)
Hahaha!!! Jeg vil vove at påstå at jeg fordøjer dem (og majs for den sags skyld) fuldstændig, men det er nok mere snak om fordøjelse end jeg helt har lyst til at komme ind på ;)
OG så har jeg altså været vild med granatæble siden før det blev smart. Se bare her: http://emilysalomon.dk/2009/12/jule-shake-it/ haha ;)
En anden og stænkfri metode er at pille æblet i en skål med vand; se her:-)
http://www.thefoodprocessor.dk/pomegranate-peeling-made-easy/
Har prøvet den. Er ikke fan. Men det behøver jo ikke at betyde at den metode ikke er et hit for andre :)
Seriøst, tak!!
Sådan havde jeg det også da jeg så videoen ;) Selv tak :)
Jeg arbejder i køkkenet på verdens ældste højskole, og det er altså også sådan, vi ordner granatæbler. Det er en super let og god måde at gøre det på, og så er det den med mindst spildprodukt
Kunne ikke være mere enig :) Har prøvet alle de andre metoder og denne giver bare mest mening (for mig).
Jeg forsøgte mig netop med en stor skål vand forleden, men det gik ikke helt godt. Jo altså, de smagte godt, og der var ikke nogle af gemme, haha. Nu har jeg helt mod på at købe endnu et granatæble og give mig i kast med den her metode. Den virker alligevel lidt mere logisk og nemmere at gå til!
Sådan havde jeg det i alle tilfælde. Man skal lige have teknikken, men nu kan jeg dissekere sådan en bandit ret hurtigt efter at have gjort det 5+ gange :)
Den metode vil jeg se frem til at prøve næste gang. Jeg elsker nemlig granatæble, men at pille kernerne fra er et mareridt. Men det er jo bare med at kaste sig ud i det alligevel :D
– Sara // http://www.sarasskab.blogspot.dk
Ååååh, hvor fedt!!! Jeg har nærmest givet op på at lave salater med granatæble, men nu skal jeg da igang igen. Får helt lyst til at smutte ned og købe et med det samme, bare for at se om det virker :)
Tak for det!!! Jeg stod selv for nylig med et granatæble, og jeg endte med at give helt op med at få kernerne fra, så jeg kan helt klart bruge denne guide.
Ej hvor er det smart! Tak for info. Det vil gøre mit liv nemmere for fremtiden :)
Kæmpe tak herfra :) Metoden er allerede testet og tror ikke bare, at det skyldes begynder-held, at mit køkken ikke er rød plettet her efterfølgende :D
Det var smart! Jeg spiser dem hver morgen på mon morgenmad (ergo har jeg pillet en del granatæbler!) men aldrig så smart.Og det ligner heller ikke at det sviner, som jeg nogle gange godt kan opleve.
Det gør jeg fremover :) – tak for tip :)
Jeg er begyndt at pille granatæble i en skål med vand efter tip fra Maja Vase (Chocolat), og det fungerer virkelig godt. Så kommer der heller ikke røde stænk over hele køkkenet. :)
er vild med marmorpladen!! Hvor er den fra?
Fra et byggemarked. En rest fra en bordplade til et badeværelse :)
Tusinde tak for rigtig godt råd.
Bedste måde, som jeg har prøvet, at “ordne” granatæble på :-)
Det er første gang det har været en REN fornøjelse at pille et granatæble.
Hvorfor har jeg ikke fundet den her teknik før?!
Og så har ‘kernehuset’ den fedeste struktur. Meget inspirerende.
Tak :)
Hej Emily
Ved du om man kan spise skrællen på granatæblet, altså hvis det er økologisk. Jeg bruger granatæble når jeg laver ingefærjuice, og det har en god neutraliserende effekt på den stærke smag fra ingefæren. Hvis ja, så tænker jeg bare at skære granatæblet over i både, ligesom man gør med et almindeligt æble. Derefter skal det hele i juiceren.
Venlig hilsen
Michael.
Det tror jeg ikke, men er ikke 100% sikker. Men når jeg har rejst i Mellemøsten har jeg set at de blot halverer granatæblet og så presser det på en citruspresser, når det er saften og ikke de hele kerner der skal bruges. Måske et tip du kan bruge :)
Kh. Emily
Ja, det er absolut den hurtigste og bedste måde at få kernerne ud.
Og det aller vigtigste er at saften bliver i kernerne.
Jeg skærer (piller) frugten som en appelsin.
Tar’ handsker på og piller frugten i en stor plastik pose, – for det kan jo sprøjte.
opbevarer kernerne i en plastikbox.
Tak for den. Bedste metode jeg har set længe. I øvrigt nogle flotte billeder du har brugt.