Hverdagsbiografen

Skærmbillede 2015-10-06 kl. 09.43.25hbo3 copy

Jeg har tidligere – halvt i sjov, halvt i alvor – skrevet lidt om hvordan seriekigning er en væsentlig del af mit og min kærestes forhold. Men sådan er det vist i mange moderne forhold? Vi laver et utal af skægge ting sammen, men en rar hverdagstradition er altså at se et afsnit eller to af yndlingsserien, når vi har spist aftensmad. De dage vi er hjemme vel at mærke.

Vi er begge to selvstændige og arbejder sent og ofte også om aftenen derhjemme, så den der pause på 45 minutter i ske i sofaen foran flimmeren er kærkommen og et hyggeligt lille aftenritual.

hbo1

Af og til – typisk på afslapningssøndage – giver vi los og binge watcher det ene afsnit efter det andet. Det er der altså noget lækkert frådseagtigt over og det er dejligt, at man ikke nødvendigvis behøver at vente en uge for at få sit næste tv-fix.

I min fjerde Telia-udfordring (læs om den første herden anden her og den tredje her), har jeg fået til opgave at dele mine favoritserier fra HBO, der er en del af mit abonnement hos Telia.

Mine HBO-yndlinge er:

 • Girls
 • True Detective
 • Game of Thrones
 • The Affair
 • Vikings (til og med 2. sæson)
 • Sex & the City
 • Boardwalk Empire (til og med 2. sæson)
 • The Wire

Hvilke er jeres? Kan snildt bruge inspiration til den næste serie vi skal binge ;)

hbo4

 

(Visited 1.842 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

21 Kommentarer

 1. Det er også nogle af mine yndlings flere af dem :D
  En anden, lidt ‘klam og uhyggelig’ serie der kan anbefales fra HBO er ‘The Jinx’. Den er kun på 6 afsnit, men det er en virkelig historie. Den handler om at en mand som har været mistænkt for mange mord bliver interviewet – man finder hurtigt ud af at manden faktisk er skyldig i disse mord, og at han bare ikke er blevet ‘taget på fersk gerning’ endnu.
  Han er en skizofren mand og den måde han sidder og lyver, samt snakker til sig selv når han tror at kameraet ikke kører er SÅ skræmmende.
  (den kan i den grad anbefales, da det er virkelig vildt at se hvor sindssyg han er – den kan dog anbefales at se med sin kæreste, for den er også lidt creepy) ;-)

  1. Her tillader jeg mig lige at bakke op ;-) Det er en fed dokumentarserie! Jeg så de første to afsnit i forbindelse med mit studie, og vi har alle haft lyst til at se serien færdig efterfølgende :-) Den er godt lavet – og virker faktisk ret “fiktions-agtig”, selvom det er en dokumentar.
   (P.s. Game of Thrones er også en klar favorit hos mig!)

 2. Hej Emily. Det med serier kender jeg kun alt for godt.. Du må gøre dig selv og din kæreste den tjeneste og se Fargo.. Den er super fed og sæson 2 er lige igang med at blive lagt op på HBO..

  Tak for hyggelig bloglæsning :)

 3. The Knick – om et hospital i 1900tallets New York – er sååååå godt! Man skal lige i gang med de første 2-3 afsnit, men så er man hooked :)

 4. Åh jeg ville så gerne godt kunne udholde HBOs interface, men nej…
  Men af serier der har en plads i mit hjerte er Jericho, Battlestar Galactica og en lidt mindre seriøs men stadig mægtig underholdende er Brooklyn 99. Men se lige Jericho, den er skøn. Virkelig.
  Og pas lige på dig selv. Det der med hjernerystelse er frygteligt. Lige så meget som jeg savner dine indlæg, lige så meget krummer jeg tæer og håber du er forsigtig når jeg ser et af dine indlæg :-) Ha’ en god weekend!

  1. Tusinde tak både for gode tips, bekymring og omsorg. Jeg er ved at være nogenlunde ovenpå igen, men tager stadig mange pauser og kører på nedsat blus <3 Kram Emily

 5. Hjemme hos os wr vi også ret vild med serier og en del ser vi sammen og nogle ser vi hver for sig. Vi har dog ikke HBO men tilgengæld både Netflix og Viaplay.
  Tror min all time favourite inden for nyere tid er Sons of Anmarch, på trods af at den bliver mere og mere voldelig er den bare så fantastisk. Den nyeste serie jeg har slugt helt råt er Scandal, den kan også bare noget helt særligt og den er enorm dramatisk, politisk og faktisk også voldelig. Fra den starter til den kører igennem sæsonerne, ændrer den lidt karakter men det fjerner bestemt ikke det gode ved serien.

 6. Banshee! Kærlighed-familiedrama-amerikansk historie (indianere og amish)-tyveknægte-seje damer-fede slåskampe! Se den :-)
  Bonusinfo: en dansk skuespiller har en fremtræden rolle.

 7. Game of Thrones er vist også min absolutte yndlingsserie. Ellers er jeg ret tosset med The Wire også. :) Og Sex and the City, selvom det er ved at være længe siden.
  Af netflix-serier har jeg bingewatchet Orange is the New Black. Når jeg kommer til Danmark lige om snart, har jeg planer om at gå i gang med Narcos, som jeg har hørt rigtig godt om.

 8. The Honourable Woman! God blanding af storpolitik, familiedrame, skjulte hemmeligheder fra fortiden. Og Maggie Gyllenhaal er fantastisk i hovedrollen :)

 9. Vi har de samme yndlingsserier, bortset fra Boardwalk Empire, som aldrig helt fik fanget mig. Derudover er jeg rigtig glad for “In Treatment” og “Masters of sex” – de kan begge varmt anbefales.

 10. Tusinde tak for gode tips piger! Når jeg er helt ovre hjernerystelsen glæder jeg mig til at gå i krig med nogle af jeres forslag :) Kram!