Min morgenskønhedsrutine

estee lauder1

Jeg har sjældent to dage, der er ens, men mine morgener ligner hinanden til forveksling. Jeg holder nemlig meget af – og værner om – min morgenrutine og den er stort set den samme, uanset om jeg er ude eller hjemme. Hvilket også er rigtigt rart, når man er så meget ude at rejse, som jeg har været på det sidste.

Og ja, det er måske meget at gøre ud af tiden inden man møder på arbejde, men det er noget, jeg virkelig værdsætter og prioriterer. Uanset hvad tid jeg har mødt de sidste par år, har jeg sørget for at stå op ca. to timer før, så jeg kan nå hele mit morgencirkus :)

estee lauder

Det her er bestemt ikke et morgenbillede, men det er taget her i weekenden og viser ret fint, hvordan min hud ser ud for tiden.

Når jeg tænker skønhed og hudpleje, så tænker jeg aldrig kun produkter på flasker eller i krukker. Derfor har jeg også taget både min morgenmotion, -mad m.m. med i remsen over, hvad jeg gør for at passe på mig selv og holde min hud fin og ung. Og lad mig i den sammenhæng lige understrege, at jeg ikke er bange for at blive ældre. De kommer, de linjer og det er helt ok. Men derfor vil jeg altså gerne gøre mit for at sørge for at min hud ser sund, glat og strålende ud. Med god glød. Det er dét, der er mit parameter for om min hud (og jeg selv, for den er en sladrehank den hud) er i balance og trives.

estee lauder4

Min dag starter stort set ens altid. Jeg vågner kl. 7 med mindre jeg har sat mit vækkeur til tidligere, drikker et glas vand og så går eller løber jeg en tur i en halv times tid. Eller gerne en time, hvis jeg har tid. Det synes jeg er sådan en god måde at starte dagen på, lige at få rørt sig og få blodet til at rulle og det giver mig energi, gør mig i godt humør og så gør det mig dejligt morgenmadssulten ikke mindst ;)

estee lauder 2

Hjemme igen går jeg i bad og renser min hud i ansigtet let, bruger en facial mist, en serum og så en god ansigtscreme. Gennem den seneste tid har sidstnævnte været Estée Lauders Revitalizing Supreme + og den mætter min hud med fugt, plejer den og beskytter den for dagen. Jeg har skrevet mere om den her, hvis I er nysgerrige.

morgenmad-kaffe-avis

Og så kommer vi ellers til alleryndlingsdelen af morgenen: Min morgenmad. Og det er ikke bare det at spise den, men hele ritualet omkring den og indholdet ikke mindst. For samtidig med, at det er en stille stund på dagen, hvor jeg gerne lader op og tænker lidt, så prøver jeg også at sørge for at fylde gode og sunde ting indenbords til dagens første måltid. Og supplerer som regel med kosttilskud.

Hvad jeg spiser skifter lidt efter humør og årstid, men det er ofte en smoothie-bowl, chiagrød, veggie-breakkie, sunde vafler, yoghurt med granola eller slet og ret (og det får jeg ofte lige for tiden og især hvis jeg har travlt) skyr med bær, nødder, hampefrø og speltflakes og så evt. et blødkogt æg ved siden af.

Hvordan ser jeres morgenrutine ud? Bruger I lang tid eller er I lynhurtigt ude af døren?

estee lauder3

I samarbejde med Estée Lauder.

(Visited 3.269 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

17 Kommentarer

 1. Det lyder hyggeligt! Jeg er ude af døren på noget der ligner 5 minutter i hverdagene. Men så spiser jeg min morgenmad i ro og mag på arbejdet, for man skal ALDRIG gå ned på morgenmad. I weekenderne står den på familiehygge og nybagte boller – og det er ALTID mig der står for morgenmaden, for Jeg synes det er dejligt at hygge om andre lige fra morgenstunden af.

 2. jeg skulle også lige til at spørge om de kosttilskud du tager :)
  Desuden kunne det være sjovt med et lignende blog indlæg, bare med dine aftenritualer. Elsker de her slags indlæg.

  Jeg er så misundelig på din hud, og jeg vil meget gerne høre, hvad du gør for at den er så fin. Min hud driller stadig i en alder af 33 år.

 3. Bliver helt glad af din fine beskrivelse. Jeg elsker også at have god tid til både morgenkaffen og maden. Så jeg venter oftest med at lave noget til mig selv, når mine 3børn er sendt med skolebussen.

  Jeg er kommet ind i en god rutine med at gå en tur, når de er afsted og så elsker jeg også ansigtsplejen. Bruger primært Origins og har gjort det i mange år, men har indimellem også noget EL.

 4. Jeg er i den grad en alle starter! Jeg vågner også helst kl 7, men når uni dikterer, at klokken ringer ind kl 8.15, må jeg op kl 6.15 og afsted 7.30. Jeg bruger laaang tid på morgenmad og kan generelt godt lide ikke at skulle skynde mig, men når det skal foregår så tidligt, må det også foregå lidt hurtigere end sjovt er. Håber på engang at få tid til morgengåtur med den hund, jeg lige skal have overbevist soldaten om, at vi skal ha ;)

 5. Jeg er også typen der altid gør det samme hver morgen.

  Jeg elsker at stå op i god tid, så jeg aldrig behøver at stresse men at jeg er sikker på at jeg altid har tid nok.

  Men det med at motionere om morgnen, det burde jeg altså virkelig også gøre!
  Det må simpelthen være så skønt at få et friskt pust hver morgen.

  Tak for tippet – det må jeg se om jeg kan få implementeret!

  Kh Malue
  http://mooldash.dk

 6. Er vild med at høre, at der er så mange andre morgenmennesker derude. Oplever nærmest kun uforstående blikke og rysten på hovedet blandt familie og venner når de hører at jeg står op halvanden time inden jeg skal ud af døren. Men, jeg kan bare så godt lide at have tid til en lille løbetur et par gange om ugen, et bad, grooming og ikke mindst morgenmad. Sidder altid 20-30 minutter og hygger mig med mad og blad/avis/bloglæsning, og bliver dermed stille og roligt klar til en dag med knald på.

 7. Virkelig fin artikel og jeg er virkelig vild med den lille bakke – og jeg er også meget interesseret i at høre om de kosttilskud, som du tager.

  Personligt forbereder jeg altid en skål med chiafrø, havregryn, soyamælk og enten bær eller bananer om aftenen, så jeg kan “slappe lidt mere af” om morgenen inden jobbet kalder.
  :)

 8. Jeg er fan af din morgenrutine, det lyder voldsomt behageligt – men kunne ikke være længere fra mine morgener., haha :)

  For det første er jeg anti morgen-menneske og kan i.k.k.e komme ud af sengen
  Jeg vil gerne være på min pind på kontoret omkring kl 8, hvilket betyder at jeg skal afsted 7.30 – jeg kan ikke finde ud af spise mad om morgenen får simpelthen kvalme af det, så jeg plejer bare at stå op cirka 40 min før jeg skal afsted, det er hvad jeg skal bruge på bad, makeup, hår und alles, og det gider jeg ikke stresse med. Men jeg har til gengæld ikke behov for at side stille og læse lidt f.eks. det bliver jeg helt doven og søvnig af, og så kan jeg slet ikke komme ud af døren til tiden haha :)

 9. På hverdage ringer uret 05.25. Kan blive helt misundelig på vækkeure der ringer kl 7. Der sidder jeg i toget eller på mit kontor. Gåtur med hunden, kaffe med i toget og to skiver rugbrød med ost indtages i toget eller på kontoret. Bliver helt misundelig ved tanken om at have god tid om morgenen.

 10. Jeg vil også gerne høre mere om hvilke kosttilskud du har kastet dig over :) er selv Longo vital-disciple, men vil da gerne have lidt inspiration nu hvor vi går mod vinter. Og så en hår-rutine post ville da også være fed at se :)

 11. Sådan ville min drømme morgen også se ud, hvis jeg da ikke lige havde 2 børn der skal i skole og børnehave + en times kørsel til arbejde :o)

 12. Hej Emily.

  Lyder skønt, med en stille og rolig morgen. Jeg får det sjældent gennemført, men elsker når det sker.
  Dog har jeg et spørgsmål… Er din kæreste en del af den rutine? Står han tidligere op eller senere. Jeg tænker, hvordan får I det til at passe sammen?

  Bh. Anna

  1. Hej Anna, nej det er han som regel ikke. Han er B-menneske og vil hellere sove så længe som overhovedet muligt ;) Klem Emily

 13. Hej Emily. Jeg vil høre om du har lavet et indlæg/kommentar om de kosttilskud du tager? Jeg har forsøgt at søge på bloggen, men kunne desværre ikke finde noget.
  Tak, for en skøn blog.
  Kh Ida

  1. Nej ikke rigtigt. Det svinger også lidt efter sæson og behov og den slags er jo individuelt. Men kan fortælle at jeg for tiden tager magnesium, collagen, rosenrod, zink og Q10 foruden fiskeolie og multivitamin. Selv tak, dejligt du læser med. Kram