10 ting jeg vil lave i oktober

hunter9_zpsndhux1uh

Efter at have tilbragt broderparten af september langt væk hjemmefra, glæder jeg mig til at bruge det meste af oktober herhjemme og gerne med helt almindelige indendørssyslersysler og efterårsnydning. Således er denne månedsønskeliste nok hverken den mest action-prægede eller innovative. Til gengæld er den propfuld af god gammeldags hygge. Nå, ja og så slutter den trods alt af på ganske eksotisk vis. Se med nedenfor :)

Ps. Tidligere månedsønskelister her.

kanel1_zps71a94410

Her er mine 10 ønsker for, hvad jeg gerne vil lave den kommende måned:

 1. Gå masser af ture i skoven med Penny og kigge på efterårsfarver og de sidste kastanjer.
 2. Pixie på Østerbro at drikke deres varm kakao deluxe med skumfiduser og andet godt.
 3. Læse oktober måneds bog i læseklubben.
 4. Spise Italiensk på Italo Disco, så jeg ikkke kommer til at savne Italien for meget.
 5. Strikke et stort halstørklæde. Måske karrygult?
 6. Rydde op og ud i mine skabe. Og forære det jeg ikke bruger til genbrug og evt. sælge noget på tøjmarked.
 7. Se at komme med på bølgen og se SKAM på NRK. Og så glæder jeg mig også til at opleve Sarah Jessica Parker i den nye HBO-serie, Divorce.
 8. Plante min fingerphilodendron og min violinfigen om. De har vokseværk og begge brug for mere potteplads.
 9. Bage de bedste kanelsnegle og invitere mine forældre (og/eller svigerforældre) på kaffe og kage.
 10. Til Kenya. I slutningen af måneden står den på safari og strande i Afrika og jeg glæder, glæder, glæder mig!

Jeg GLÆDER mig også til at høre jeres tilføjelser og hvad I går og drømmer om at bruge måneden på?

septemberhygge1_zps7kkofq9w

(Visited 4.475 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

23 Kommentarer

 1. Det lyder skønt med Kenya! Jeg boede der i to år for snart mange år siden. Glæder mig til at læse mere om dine rejseplaner :-)
  Jeg skal bage pandekager, nyde de smukke efterårsfarver i skoven ved at gå en masse ture, spise brunch med gode veninder, og måske et smut til Lübeck.

 2. Du skal SÅ meget se SKAM. Den serie er helt fantastisk. Lå oppe til alt for sent og så hele sæson 1 mandag aften… Og den bliver absolut kun bedre. Sæson to slår hvertfald sæson 1!!! ;)

  1. Åh nu kan jeg slet ikke vente med at komme i gang. Tak for din vurdering :) Klem Emily

 3. Hej Emily,

  Tak fordi vi må få et lille i indblik i dit liv. Jeg synes du er utrolig inspirerende og så eeelsker jeg din stil.
  Kan du hjælpe med hvad du har på læberne i dit i indlæg “It’s all in the details”?

  God aften.

  Kh Anne.

  1. Hej Anne

   Selv tak, hvor er du sød, og tak for at du læser med <3 Det er Nars’ Hardwired Lipstick i farven ‘Deadly Catch’ men bare duppet ganske let på læber, hvor der var læbepomade på og så duppet/smurt ud med fingeren.

   Kram Emily

 4. Jeg strikkede et karrygult halstørklæde i et indisk inspireret mønster får nogle år tilbage, og jeg elsker det – go for it!
  Og god rejse :-)

 5. Nu er jeg nødt til at komme ud med det, men dit liv lyder simpelthen som drømmelivet :D Jeg er dybt misundelig på, at du rejser meget. Det ville jeg bestemt også gerne. Så må jeg følge lidt med på sidelinjen, og lade drømmene spire ekstra :)
  Skam er, ærlig snak, en af de bedste serier jeg har set længe. Den virker så ægte og autentisk. Og så kan man tænke lidt tilbage på sin egen teenagetid, og glæde sig over, at den for længst er slut ;)

  1. Jeg glæder mig også helt, helt vildt. Og til at have jer ‘med i kufferten’ ikke mindst :) Klem Emily

 6. Hold da op, sikke en finale! Kenya lyder jo som en alt for vild oplevelse :D

  Hvis du vælger at sælge ud af garderoben, så må du endelig lige give et pip herinde. Jeg er virkelig blevet bidt af 2nd hand-shopping, og jeg knuselsker virkelig de ting, jeg tidligere har købt af dig :)

  Håber du får en skøn oktober med både mere og mindre eksotiske oplevelser!
  // http://www.moonlitmadness.dk

 7. Wow, safari i Kenya lyder for vildt! Det glæder jeg mig til at læse mere om! :D

  Jeg har en masse ønsker og planer for oktober, som jeg håber jeg kan nå at indfri :-)

  – Jeg vil gerne bruge et par dage på nogle af de museer jeg ikke har fået set her i Paris – Rodin, Petit Palais og Grand Palais, blandt andet. Og lege turistguide for en weekend når min familie kommer på besøg om et par uger.

  – En smuttur til London i slutningen af denne uge/starten af næste – det er meget spontant, så jeg skal se om jeg kan nå at få hostel osv. på plads.

  – Ud at spise vegansk vietnamesisk på den hypede Tien Hiang og se om der er noget om det :-)

  – Bestille billetter til Marrakesch i november og begynde at planlægge ferie dernede

  – Forhåbentlig finde et sted at bo i Aarhus fra begyndelsen af det nye år – eller i hvert fald komme et skridt nærmere :-)

  Nå ja, og så burde jeg nok egentlig også få ryddet ud i nogle af alle mine ting inden jeg skal rejse til Danmark.

  Det lyder som om du går en dejlig oktober i møde, glæder mig til at læse om det!

 8. Hvor skal du hen i Kenya? Her er så dejligt, jeg er her nu, ikke langt fra Mount Kenya ☺️

 9. Hej Emily – det her er ikke for at så dårlige vibes, men jeg er nysgerrig på, hvordan du ser på bæredygtighed/ forbrug/ rejser? Jeg er selv / har selv været en flittig rejsende, men der har sneget sig en lille dårlig samvittighedsbille op på min skulder, hver gang jeg bestiller en flybillet. Jeg lever meget efter less is more, men det er virkelig svært at efterleve når man samtidig elsker at komme ud og se verden. Er det nogle overvejelser du også gør dig?

  1. Hej Lærke, for at være helt ærlig (og nu må du ikke blive sur/skuffet), så er det ikke noget jeg tænker så meget over. Måske det er ignorant og tilmed fjollet, når jeg tænker lidt over den slags i andre sammenhænge, men den ærlige udmelding er slet og ret, at jeg ikke har gjort mig de store overvejelser i den retning. Men nu kan jeg selvfølgelig ikke lade være med at tænke lidt på det ;) Hvad tænker du selv om det? Personligt ville jeg være meget ked af at undvære rejserne, både fordi jeg elsker det, men også fordi det er et af mine stofområder her på bloggen. Klem Emily

   1. Er slet ikke skuffet, var bare nysgerrig. Jeg tænker, ligesom dig, at det er et kæmpe offer for mig, og for de fleste andre, at skulle begrænse rejseriet, selv for miljøets skyld. Der er det nemmere, i hvert fald for mig, at begrænse kød og så køber jeg eks. virkelig lidt nyt, og når jeg gør, prøver jeg at undersøge, hvordan jeg gør det mest bæredygtigt. Det er altsammen bare små skridt, ift. CO2-udslip, når jeg jo egentlig bare kunne rejse en gang mindre med fly, og så have “råd” til at spise oksekød hele tiden.
    Men det er en udvikling jeg er igennem. Jeg tænker meget over, hvor ulige verden er i sit ressourceforbrug og hvordan os i toppen af forbrugspyramiden måske kunne ændre adfærd, så balancen blev bedre og vores verden ikke lider under det. Men det er SÅ svært :) Jeg vil jo også gerne have fine ting. Og jeg har rejst verden rundt og kommer helt sikkert til at rejse igen. Jeg prøver så at være lidt bevidst om, hvordan jeg rejser. Men igen, det er bare svært at få hjernen, hjertet og mavefornemmelsen til at gå op i en enhed på lige præcis det med rejserne. Så håbede lidt, at du havde nogle tanker på området :)
    Og igen – jeg vil ikke sprede dårlig samvittighed eller noget, det er bare et område jeg selv filosoferer meget over i øjeblikket. Nyd din tur til Kenya (har været der ;) ) – Er helt sikker på du kommer til at forelske dig i endnu et land!

    1. Hej igen, det er jeg glad for at høre og tak for at du deler dine tanker omkring emnet. Kan sagtens nikke genkendende til de tanker du gør dig. Og ja, det er mega svært. Der er mange ting jeg uden at blinke kunne give slip på (og også allerede gør det i nogen udstrækning), men som altsammen er småting i sammenligning med det at flyve… Og omvendt er det vel nu engang bedre at gøre småtingene end slet ingenting. Synes af og til der er en tendens til at man enten skal være 100% frelst omkring noget og alternativt kan man lige så godt stå til, men hvis alle gjorde sig små tilnærmelser, så ville det faktisk gøre en kæmpe forskel i det store billede.
     OG så er der også en lille ting der knytter sig til alt rejseriet for tiden: Forhåbentlig skal vores lille familie forøges i den nærmeste fremtid, så har nok også lide ekstra rejseiver, fordi der er et par ting jeg ‘gerne lige vil nå’ inden vi måske er tre ;) Tak for din pæne måde at spørge til det på og for at så et lille frø hos mig. Kram Emily

     1. Kan godt lide dine tanker. Jeg prøver også at tænke på miljøet og nogle vaner bliver så indoktrinerede. Bruger feks. aldrig sølvpapir, tænker over vand/strøm forbrug, miljørigtige produkter osv bare for at nævne få eksempler.

      Omvendt er vi flyttet en del og det kan nok diskuteres hvor miljørigtigt det er at sejle en 40fods container med alle vores ting rundt i hele verden. Men tænker at alt er med måde og at jeg i det mindste gør mig en del tanker. Bor dog i Kina og det er svært at se til hvordan der hersker helt andre normer end andre steder i verden.

      Og hvor er det dog vildt spændende med famile forøgelse. Glæder mig så meget til at følge med. Og børn er virkelig ingen hindring for at rejse. Mine tre er født i USA og har boet i tre forskellige verdensdele. Det er ikke for alle, men vi synes at vi giver vores børn en spændende barndom.

 10. Sikke en skøn liste! Meget inspirerende <3

  Min oktober lyder på:
  – Fejre fødseldag for min familie hvor der helt sikkert kommer en chokolade-saltkaramel-ganache tærte, rugbrødslagkage og scones på bordet! Måske jeg skulle tilføje kanelsnegle?
  – Gå (flere) ture i ruskende efterårsvejr
  – Købe lidt flere planter til mit værelse (der ligger en blomsterforretning ved torvet lige over for Pixie – damerne derinde er simpelthen så skønne! Kan varmt anbefales)
  – Strikke grå uld hue færdig
  – Smuttur til min onkel's ødegård i Sverige
  – Måske på afbudsrejse med min kæreste i efterårsferien, hvis vi finder et godt tilbud ;)
  – I Det Ny Teater og se 'Anything Goes' med min mor
  – Finde et godt sted at spise nær Det Ny Teater, nogen anbefalinger?

  God weekend d'damer

 11. Jeg noterer mig især pkt. 6 – du har jo så meget pænt, så det lyder RIGTIG interessant! Du må holde os opdaterede :-)
  Her har jeg også planer om at se nærmere på den hypede, norske TV-serie, og ellers er der generel efterårshygge på programmet. Pandekager, gryderetter, kastanjesamling med den lille, film/TV – måske lidt Twin Peaks som optakt til bogen? Og så en tur til sommerhuset i Vorupør i Thy og Aarhus. Rigtig god oktober til alle <3