Pennys weekend

“På besøg hos min tante Louise til klapnings og babyhygge. Jeg kan ret godt lide små mennesker.”

I dag har jeg ladet Penny få ordet. Er man ikke hunde- eller dyremenneske, skal man nok bare springe over ;)

Take it away Penny-dyr.

“Lørdag morgen ude på dagens første tissetur. Mørke og kulde rører mig ikke, men hende i den anden ende af snoren brokkede sig lidt tsk tsk.”

“Måske hun bare skulle prøve min yndlingsvinteraktivitet. Rulning i (meget lidt) sne. Man bliver helt frisk og vågen af det.”

“Min morgenmad bliver serveret i en pusseløjerlig himstregims. De siger, det er så jeg ikke sluger min mad og så jeg skal arbejde lidt for den. Det gør jeg så gerne, er jo en border collie, men kan bedre lide, når jeg skal lave tricks for min mad eller noget andet skægt, der involverer mine mennesker. Eller endnu bedre er morgenmad hos mine ‘bedsteforældre’. Der får jeg altid spejlæg og andre lækkerier. De har forstået det.”

“Ude på endnu en tur lørdag. Uden snor så jeg kan løbe stærkt, det bedste jeg ved, og hoppe op på ting og vise hvor dygtig jeg er.”

“Eller stjæle min ‘mors’ vanter. Det næstbedste jeg ved.”

“Hun bliver sjovt nok aldrig sur på mig. Skal bare kigge på hende sådan her og så synes hun jeg er verdens dejligste lille pølsedyr (hendes påfund med det navn).”

“Når jeg skal være alene hjemme (egentlig synes jeg bare jeg altid burde komme med?!), så får jeg en ‘Kong’ med lidt leverpostej blandet med mit foder, der har været en tur i fryseren En slags hundeispind om man vil.”

“Det er vist nok lidt et levn, fra da jeg var en pattehvalp og skulle lære at være alene hjemme. Men jeg får dem stadig og jeg klager ikke. I mean: Leverpostejsis. SÅ godt!”

“Søndag formiddag efter løbetur med Sofie. Selvom mennesker løber langsomt, så kan jeg mægtig godt lide at løbe med dem og pace dem, så de løber lidt hurtigere. Og løbeture er helt klart at foretrække fremfor gang. Det går sååååå langsomt jo.”

“Min mor var selvfølgelig også med. Bliver altid så lykkelig, når jeg ser at hun er ved at stoppe hobbitbenene i løbetights og når hun finder min løbesnor frem. Hun siger den har en fæl, grøn farve. Det kan jeg heldigvis ikke se, synes den ser støvet gul ud. Ser primært i gule og blå nuancer nemlig. Ikke sort/hvid som mennesker ellers tror.”

“Selvom der er nogle ting vi ikke er helt enige om (hvorvidt hunde skal have frokost eksempelvis), er jeg nu ret så glad for min tobenede.”

“Mens Sofie og min mor spiste frokost fik jeg så lov at agere pyntehund. Hvor var Pennys frokostanretning??? Tsk tsk…”

“Søndagseftermiddagstur og mere rulning i sne. SÅ umanerligt godt!”

“Må. Rulle. I. Sne.”

“Så kan man ikke andet end komme i hopla. I skulle tage at prøve det.”

(Visited 3.157 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

50 Kommentarer

 1. Jeg tror, jeg lige har været i hundehimlen. Og nu vender jeg så tilbage til eksamen. Tak for øjeblikket! Jeg er blevet endnu mere hundeskruk nu.

 2. Hvor sjovt, min westie ruller sig også i frostgræsset så snart hun kan komme til det. Egentlig også i græs generelt men frost/snegræs er det bedste i hele verden i følge min vuf.

 3. Jubii! Flere af disse indlæg. Det passer godt til hundetossen (miiig!!) :D Og sne rulning, er også det min lille rullepølse hund herhjemme, elsker.

 4. Skønt at læse om!
  Hvad gør du egentlig for at balancere din travle hverdag med Penny og at være hjemme med hende? Har du eventuelt nogle hverdagstips at give ud af? ?
  Mvh Lykke

  1. :) Hmm… jeg er jo heldig at kunne være ret fleksibel med mine timer og kan både arbejde ude og hjemme, så det passer ret fint med hundeliv. Skal vi noget om aftenen, arbejder jeg hjemme den dag osv. Vil helst ikke at hun er alene mere end 8 timer og det sker egentlig sjældent. Faktisk er 5-6 timer mere almindeligt. Men det er klart at hund og lange dage på skydninger eller de mange rejser ikke harmonerer så godt, men der er jeg heldig at have verdens bedste hundebedsteforældre i mine forældre, der bor tæt på. De passer Penny meget ofte og tager sig så godt af hende, når jeg ikke kan. Det er virkelig guld værd :) Kram Emily

 5. Haha hvor sjovt og sødt :D Minder mig lidt om dengang man i folkeren havde en bamse på skift, som man skulle skrive dagbog for i en uge ;) Penny er simpelthen så fin en hund

 6. Haha, jeg er vild med det her indlæg! Ikke nok med at det indeholder en god portion humor, så er der masser af billeder af hamrende fin hund!
  Jeg er temmelig hundeskruk, og dette indlæg bekræfter kun, at jeg virkelig er nødt til at have en hund, når jeg ikke længere er på SU ??

  // http://www.jannifromtheblog.dk

 7. Jeg elsker når du laver de her indlæg med Penny! De er hylende morsomme, nuttede (er en smule hundeskruk) og så kan man fornemme jeres helt fantastiske bånd gennem kameralinsen ?

  1. Hun er opkaldt efter Beatles sangen ‘Penny Lane’ og jeg havde længe haft et godt øje til border collier, men var bange for at jeg ikke kunne stimulere så aktiv og krævende en hund, indtil en ven fik mig overbevist om at det ville være et godt match. Og det var rigtigt, for jeg ELSKER at lave ting og bruge tid på min hund. Klem fra os

 8. Hehe min lille tæppetisser af en blandingshund elsker også sne! Er der en sne plet i byen, skal hun nok finde den, og rulle i den et godt kvarter ;)

 9. Fantastisk indlæg, flere af dem TAK.
  Hvor er “foderpladen” fra? Vi har en foderbold men nogle gange kunne det være rart men noget der ikke larmer så meget. Det kan blive ret vildt med en altid sulten labrador.

  1. Den hedder Green og er fra Northmate. Virkelig smart. Man kan også komme råt eller vådt foder i, for den kan gå i opvaskeren :) Knus Emily (og Penny)

 10. Bedste indlæg i blogland længe! Sødeste Penny! Hvad der det forresten for en hun får mad i? Har selv en hund herhjemme der sluger sin mad, og vi har prøvet SÅ meget efterhånden!

  1. Den hedder Green og er fra Northmate :) Synes den er alletiders til både tørfoder og rå mad :) Kram fra os

 11. Jeg har aldrig haft større dyr end fisk eller marsvin i mit barndomshjem, så er normalvist ikke vildt dyreskruk, fordi jeg ikke har været vant til det, tror jeg. Men nøj, hvor gjorde dit indlæg mig lige hundeskruk, jo. <3

 12. som relativt ny “hundemor” til en 8 måneder gammel hvalp er jeg helt klar på mere penny! Til gengæld kan jeg se at man ikke nødvendigvis bliver mindre hundeskør selvom hunden bliver ældre ?

 13. Åh Emily, det må simpelthen være noget nær det bedste indlæg jeg længe har læst! Det talte virkelig til mit hundehjerte og jeg sad med det bredeste smil hele vejen igennem – Penny er altså bare den fineste hund jeg længe har set <3

 14. Åh altså, hvor er jeg fan. Penny er da bare så sød, og hun må være den skønneste hund. Vi har også en border collie, og det er simpelthen den skønneste hunderace.

 15. Så dejligt indlæg for os hundetosser – hvor køber man ‘hundeispind’ ? God ide !! :))

 16. Jeg holder meget af Penny-indlæg. Den der måde Penny ligger og gasser sig på græsplænen – det er så skønt. Er jo nok også lettere hunde- og katteskruk.

  Hvis du en dag får lyst til at skrive lidt om, hvad det kræver at have en border collie i byen, er jeg lutter ører. Jeg bor selv i lejlighed i Kbh og overvejer jævnligt det med at anskaffe en hund. Min kæreste er enig, men vi er bange for, om vi ville kunne passe den ordenligt, både pga. tid og fordi vi ikke har adgang til have i det daglige. Af uvisse grunde foretrækker jeg typisk motionskrævende jagt- eller hyrdehunde (frem for mindre mere lejlighedsvenlige hunde), men er meget i tvivl om, hvad det kræver at give kræet den nødvendige stimuli.

  Tak for en fin blog i øvrigt.

  1. Det vil jeg – eller Penny – gerne skrive lidt om en dag :) Men helt kort sagt så tror jeg ikke det er så meget dårligere for hunden at bo i lejlighed vs. i hus, det kræver blot at man som ejer gider gå flere ture og aktivt lave noget med ens vaps :) Og hvis dit eget aktivitetsniveau (og lyst til også mentalt at aktivere og stimulere) matcher en jagt- eller hyrdehund, så tror jeg ikke det er noget problem. Men hvis man udelukkende leder efter en sofakammerat, så er det nok nogle andre racer der er bedre :) Kram Emily

 17. Fra et hundemenneske til et andet: MEGA godt indlæg og gav mig lige et (sørgmodigt) smil på læberne.

  Jeg måtte sige farvel til min “gå partner in crime” igennem næsten 13 år for 12 dage siden. Nøj, hvor er det hårdt – og tomt… SÅ tomt :-( Vi fik ham inden vi fik børn, så jeg føler lidt, at jeg er blevet voksen med den hund ved min side. Ak ja – de sætter “pote aftryk” i hjertet de kære hunde :-)

  1. Åh Nanna, jeg får helt tårer i øjnene. Gid de kunne leve for evigt! Det er så hårdt, men samtidig kan man også se tilbage på så mange gode minder <3 Kram og tanker til dig

 18. Som fellow hundemor er jeg vild med Penny indlæg!

  Hvor går i tur uden snor? For jeg synes godt nok der mangler muligheder herinde i byen :)

  1. Hej Pernille, det har jeg lavet en lille guide til her: http://emilysalomon.dk/2015/09/27/rare-steder-at-gaa-tur-i-og-omkring-koebenhavn/ og så må jeg jo nok indrømme at Penny er løs ret mange steder. Hun er meget velopdragen og gør hvad jeg beder om, så hun er oftere uden snor end med. Dog tager jeg selvfølgelig altid hensyn til forbipasserende/andre hunde osv. og kalder hende på plads/tager hende i snor i de situationer hvor det er hensynsfuldt. Knus fra os

 19. SKØN læsning :) Hvad er det for en smart løbesnor? fungerer det godt med den, og kan den købes i almindelige dyrebutikker?

 20. Jeg er hverken hunde- eller dyremenneske, men shit et cute indlæg! Jeg elsker forresten din blog og du tager helt fantastiske billeder! De er altid så smukke og beroligende at se på. Tak for inspirationen du giver i min hverdag ❤

 21. Virkeligt bare det sødeste indlæg so far :)) Jeg er fan af Penny – mere af denne slags <3

 22. Skønneste indlæg i lang tid. Mere af det!!! :) Det lyder til, at vi er mange hundemennesker, der læser med :) Jeg er også interesseret i at høre om din smarte “gule” ;) hundesnor. Fungerer det godt? Kan du huske hvor den er fra? Klem fra en Jack Russell hundemor