Brudekjolen (-kjolerne)

Sidste uge, blev det det lidt bittersøde indlæg om vores bryllupslokation, men i denne uge er det ren harmoni. Det skal nemlig handle om min kjole. Eller kjolerne, for der var faktisk to. Og det er en ren solstrålehistorie.

Jeg købte dem nemlig online (!), på udsalg (!) og under en måned efter forlovelsen, så inden vi havde styr på noget som helst andet, så var kjolerne i hus. Og da de begge var sat ned til halv pris, måtte jeg slippe mindre end 4.000 kr. for dem begge, så det var heller ikke fordi, de sprængte budgettet.

Lige efter forlovelsen var jeg til modeuge i New York og der stødte jeg for første gang for alvor på Self-Portrait. Og blev så betaget, at jeg besluttede mig for at kigge ekstra på og måske endda investere i et par af deres styles.

Og da jeg sad og kiggede deres Instagram igennem, var den der. KjolEN. Jeg var ikke et øjeblik i tvivl om, at det skulle være den.

Den var ikke engang fra deres bridal line (der ellers også har yndige sager), men ‘bare’ en almindelig sommerkjole (med meget fine blondedetaljer), men ikke desto mindre helt, helt rigtig til mig. Godt nok var den fra forårskollektionen 2016, men den var heldigvis stadig til at finde online (og betale, da den var på udsalg) og da jeg tilmed fandt dens ‘lillesøster’; en kortere version i andet stof og med andre detaljer (se billeder nederst i indlægget), så måtte den også klikkes hjem.

Så var der både en kjole til ceremonien og så en kort model til at feste i senere. Sidstnævnte tilsat hvide Vans selvfølgelig ♡

På mirakuløs vis passede kjolerne stort set perfekt. Den lange skulle lige syes lidt ind ved brystet, men ellers sad de som de skulle. Jeg fik den rettet til hos Moos Skrædderi i Holte, som jeg havde fået anbefalet af Christina og de gjorde et alletiders arbejde, så den anbefaling kan jeg bestemt godt støtte op om.

Alle billeder: Stephanie Swann.

Efter middagen skiftede jeg til den kortere kjole og sneakers, så der var frit lejde til at danse hele natten ;)

(Visited 16.854 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

38 Kommentarer

 1. Ej hvor er de begge vildt fine! Og så meget dig! I hvert fald ud fra det billede der er via bloggen :) Jeg har ikke lige udsigt til et bryllup, men tippet om at kigge efter brudekjoler i andre kollektioner end bridal må jeg huske. Og så hjælper det også, at prisen bliver lidt en anden ;-)

 2. Du var så fin, glad og strålende, ser det ud til på dine billeder. Jeg blev selv gift i H&M, faktisk. Jeg fandt faktisk kjolen et år eller to før vi blev forlovede, da H&M lancerede deres conscious Collection og jeg vidste bare, da jeg så kjolen, at hvis jeg nogensinde skulle giftes, så skulle det være i dén kjole. Så jeg købte den, selvom den jo ikke er en brudekjole som sådan. Og nu kan jeg jo bruge den som fin sommerkjole :-) Den var bare lige med mig dens vintage feel, blonderne og den høje hals, og aå ikke for fin. Og kunne fint styles med flade sko ;-) Jeg smider lige et link til et billede af mig i den på instagram, når jeg kommer til en computer.
  Hvad var dine tanker omkring din(e) kjole(r), for de(n) var jo også ret speciel (på en gode måde!j og ikke klassisk som sådan. Hvorfor faldt du for dem? :-)

  1. Tak hvor er du sød, havde det også helt vidunderligt! Hvor sejt med din H&M kjole og hvor så du bare fin ud ☆
   Jeg ville gerne have en afslappet boho-inspireret kjole, der selvfølgelig skulle være noget særligt, men også bare skulle være sådan en jeg havde lyst til at tage på en sommerdag på stranden. Ville gerne ligne mig selv både med hår og kjole, omend i en lidt mere ordentlig version ;)
   Og da jeg så den lange Self-Portrait kjole vidste jeg bare det skulle være den, det føltes bare rigtigt :) Kram E

   1. Jeg synes virkelig, du ramte spot on med boho-viben og kunne godt have set det in action til et strandbryllup også. Og ja, kender godt til der med at ville ligne sig selv, og så synes jeg også, at det var fedt ikke at bruge en milliard på brudekjolen, så der var flere penge til fest og bryllupsrejse.

    Synes også det var helt perfekt til dig, at du havde håret nede – det var meget Emily’sk :) .

 3. De er simpelthen så gudesmukke begge dine brudekjoler, og passer så godt til dig – både den lange med smukke spidse sko til, og den korte med hvide vans :)
  Jeg skal selv giftes til maj 2018, og er jo selvfølgelig begyndt (for længst!) at kigge på brudekjoler. Opdagede også mærket Self-Portrait helt tilfældigt, og har forelsket mig i stort det alle kjolerne – jeg er dog en anelse besværlig, da jeg ønsker mig en kjole med lange ærmer og høj rund hals. Og det er Self-Portrait desværre ikke så leveringsdygtige i.
  Men måske du kan hjælpe med størrelsen – er kjolerne true to size, eller skal man være en str. større eller mindre?
  TAK for en dejlig, skøn og inspirerende blog i øvrigt :)

  1. Tak ♡
   Ih hvor er det spændende!!! Gad på en måde godt gøre det hele igen ;) Rigtig god kjolejagt!

   Jeg synes de er true to size, jeg tog dem begge i en size 8 og det er det jeg normalt bruger :) Knus Emily

 4. Sådan nogle fine kjoler, som du helt sikkert vil kunne få brugt igen. Kunne selv have været forfalden til at købe en korte version, den er da simpelthen fantastisk til en varm sommerdag.
  Du ser strålende ud, og tak for at vi har fået lov til, at kigge lidt med bag kulisserne til brylluppet :D

  1. Ja tænkte også dengang jeg købte dem, at de snildt kunne bruges igen, så det må jeg vist hellere holde mig selv op på ;)
   Tak og tak for at du læser med ♡

 5. Super fine kjoler! Jeg skal helt sikkert notere mig mærket ??

  På næstnederste billede har din veninde længst ude til højre en super fin tyl kjole på. Ved du hvor den er fra? ?

 6. Så pivfin altså! Jeg har også haft kigget på Self Portrait (dog Bridal) og også Needle & Thread, som jeg kan se, at en af dine veninder har på. Det var dog ikke det, dankortet blev svunget over ;)

 7. Hej Emily,

  Hold nu op, kan ikke lade vær med at smile, når jeg ruller ned gennem dit indlæg. Hvor ser du altså bare fin ud. Og så er jeg kæmpe fan af, at du har taget sneakers på efter middagen. Det kunne jeg sgu selv finde på :)

  Og så vil jeg bare sige tak for en rigtig fin blog. Jeg har fuldt dig i en del år nu og håber, at du bliver ved i mange år endnu :)

  God fredag!

 8. Du nævner hvide Vans og jeg føler bare det for evigt er ødelagt for mig pga. “Damn Daniel, back at it again with the white vans..”

 9. Hej Emily,
  Jeg kommenterer lige på et virkelig gammelt indlæg. Det håber jeg, er i orden. ;)

  Det er sådan en smuk kjole,, og jeg vil høre dig, hvordan den er i størrelsen? Jeg kan læse mig frem til, at den måske er lidt til den lille side? Passer det?

  Kh. Sofie

  1. Dét kan du tro det er :) Synes egentlig de er ret ‘true to size’, men ja måske til den lidt lille side, hvis man skulle sige noget. Begge mine var 36 (min sædvanlige str.) og passede egentlig perfekt. Kram E

 10. Hej, jeg skal giftes til september. Jeg har prøvet en del brudekjoler, men som du skriver er priserne meget høje.
  Jeg har valgt at leje min. Det var en butik i Ballerup Brudekjoler-weddingdeluxe.dk som havde sindsygt mange brudekjoler til leje de nyeste modeller.
  Så man kan også spare ved at leje.

  1. Nej desværre, det er et par år siden. Men måske de stadig har den hos Self Portrait på deres egen hjemmeside <3