Gurkemeje Chai & Golden Milk

Måske du har set, at jeg er noget så glad for Golden Milk eller Golden Latte, hvis du følger mig på Instagram og ser mine stories. Det er den lille orangegule rod, gurkemeje, der gør drikken golden. Og den byder ikke blot på en fantastisk farve og herligt krydret smag, men også antiinflammatoriske egenskaber og en lang række andre helsebringende bonuseffekter. Prøv bare at google, det er rent guld :)

Gurkemeje smager især dejligt sammen med varmende chai-krydderier og kanel og tilsætter man lidt sort peber også, så optages gurkemejen bedre.

Alt det har Yogi Tea sørget for at komme på teposer (inkl små, fine livsfilosofiske ordbidder) i deres nye Turmeric Chai og så er det bare at bestemme, om man vil drikke den som den er, spicet op med et par skiver frisk gurkemejerod og blodappelsin som ovenfor eller som førnævnte Golden Milk.

Golden Milk
Hvis man vil drikke Turmeric Chai som Golden Milk, så er det blot at koge tebrevet op i mælk (jeg bruger mandel- eller havremælk) og derefter lade den trække i mindst 5 minutter. Endnu lækrere er det, hvis man lige søder den med lidt honning eller ahornsirup mmmm…

Nå ja, og så kan man jo også gå all in og skumme mælken og efterfølgende pynte drikken med bipollen, som jeg har gjort ;)

Syv værdifulde minutter – #7minuteschallenge
Det tager i gennemsnit syv minutter for en Yogi Tea at trække for at udfolde sin aroma fuldstændigt. Hvordan plejer du at tilbringe de syv minutter? Ved at fare rundt og ordne småting eller vente utålmodigt? Hvad med at bruge de syv minutter på at gøre noget rart for dig selv. Jeg har taget Yogi Teas #7minuteschallenge op og i stedet for at vaske op, lige svare på et par mails eller scrolle på telefonen, så bruger jeg trækketiden til at lave nogle gode stræk eller simple yogaøvelser og på at trække vejret helt ned i maven. SÅ lille en ting, men med så stor effekt.

Hvad end der for dig er helt bevidst at gøre noget godt for dig selv, så prøv det mens din te trækker næste gang. Måske du skal danse til din yndlingssang, læse en artikel i avisen, kigge ud ad vinduet og dagdrømme eller bikse en omgang dej sammen til cookies?

Gurkemeje chai og choco cookies’ne fra i går viste sig at være alletiders match. Og det er blodappelsinen altså også. Husk bare at bruge en øko/usprøjtet :)

Yogi Tea er nært knyttet til den ældgamle, indisk-ayurvediske lære om balancen mellem krop, sind og sjæl og har en 40 år lang tradition for at lave teer af de bedste, økologiske urter og krydderier. Smag, funktion og tanken om holistisk livsstil går igen i de 20 forskellige varianter af Yogi Tea, der hver indeholder deres egen særlige, velsmagende blanding med sunde egenskaber.

(Visited 3.182 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

6 Kommentarer

 1. Jeg elsker også de små noter fra Yogi. Kender ikke denne, men vil kigge efter den.

  Laver nærmest aldrig juice mere, men førhen pressede jeg ofte lidt frisk turmeric med.

  1. Ja, de er så hyggelige <3

   Jeg var også flink til at komme med i smoothies i en periode, men er kommet helt fra det. Det må der rettes op på :)

 2. Det lyder lækkert☺️ Det må jeg prøve!
  Jeg forstår dog ikke når du skriver “koge tebrevet op i mælk”? Som i at tebrevet skal ligge i mælken mens mælken koger op? Og hvis du så vil have skum. Så skummer du det efter og hælder i? Så der kommer ekstra meget mælk i??
  Måske det er mig der er lidt tungnem sådan en tirsdag?

  1. Mælken i en lille gryde og tebrevet i. Lad det koge op. Skru derefter med og lad det trække i min 5 minutter og så er den klar :)

   Meeeen jeg har også selv lavet den sådan her: Hæld en smule kogende vand på et tebrev og derefter skummet mælk på mælkeskummeren på kaffemaskinen og hældt det over. Og så ladet det trække 5 minutter. Det fungerer også :)

   Klem
   E

  1. Hej Clara, jeg køber min i min lokale helsekostforretning (Helsam, der er en kæde), men Irma, Super Brugsen m. fl. har også Yogi Tea :) Klem Emily