Min morgenrutine for tiden

Jeg har snart tudet jer ørerne fulde med, at jeg er morgenmenneske. Senest i torsdags. Men det afholder mig åbenbart ikke fra at tale endnu mere om morgener…

Hvis I ikke selv er det, så husk endelig, at der ikke er noget rigtigt og forkert. Af og til ville jeg ønske, jeg var det modsatte, når jeg omkring kl. 20.00 er træt og piver og ligner udskidt æblegrød. Men man er som man er og det kan ikke laves om, som Krumme sang. Altså det ved jeg nu ikke om er helt rigtigt, men i alle tilfælde i en eller anden udstrækning.

For mens Nikolaj er kæmpe b-menneske og jeg er stik modsat, så vil vi jo rent faktisk gerne se hinanden og vi har derfor begge flyttet på både senge- og vågnetider en anelse i henholdsvis den ene og anden retning. Kompromis hedder det vist ;)

Men det var slet ikke det, det skulle handle om. Ville bare lige være sikker på, at jeg ikke altid kom til at lyde som de morgenfriskes ambassadør, for det må egentlig være pisseirriterende og det er slet ikke min intention med dette indlæg.

Det er min morgenrutine, der er på dagsordenen. Den der giver mig ro, grounding og gør at det føles som om jeg har fået det helt rigtige ben ud af sengen først. Det er altså ikke den sædvanlige beauty-rutine, men alt det andet. Og der er faktisk en del for tiden. Det passer perfekt til årstiden (for mig) og jeg går lidt tidligere i seng (sorry, Nik), så jeg kan stå lidt tidligere op og det er nok det bedste tip, hvis man vil have mere tid til ro/motion/morgenmad/hårstyling eller hvad man nu drømmer om. Stå tidligere op = gå tidligere i seng.

Nå, det var den kedelige del af det. Nu skal vi til makronerne.

For morgenrutiner er nice! Uanset om det ‘bare’ er styrtebad, radio, kaffe og så ud ad døren eller en hel seance, så er der noget dejligt over genkendelighed og ikke mindst en lille serie af ting, man godt kan lide, når man skal starte dagen.

Uanset hvor stor en kliché, det kan lyde som, så tror jeg helt og holdent på at en god morgen, kan sætte tonen for resten af dagen.

Hvor meget eller lidt der skal med i ens morgenrutine, bestemmer man helt selv. Det afhænger af humør, mødetid og ikke mindst hvor tidligt man  vil (og kan) gå i seng dagen inden. Og så kan man også lade det variere efter årstid, lyst og behov. For mig er det ikke en statisk ting. I sommer spiste jeg eksempelvis morgenmad på altanen hver dag og brugte tid på at nusse planter og kigge på bier, men til gengæld brugte jeg ikke guidede meditationer.

Det vigtigste er at din morgenrutine indeholder et par eller en håndfuld ting, der gør DIG glad og får din dag til at starte med noget, der har værdi for DIG ♥

For mig ser det sådan her ud:

 • 6.00/6.30 – Vågner af mig selv eller af vækkeuret, der ringer 6.30. Jeg slukker vækkeuret (ingen snooze)
 • 6.30 – Går ud og tisser og børster tænder, på vejen til toilettet tænder jeg for elkedelen (på 80 grader).
 • 6.35 – Presser en halv citron og hælder den sammen med det varme vand fra kedelen i en kop og kommer et sugerør i (jeg bruger bambus) for at passe på tænderne. Drikker det. Skyller munden i rent vand for at neutralisere syren. Læs mere om hvorfor det er et godt morgenritual her.
 • 6. 40 – Napper dynen med ind i sofaen eller tager blødt tøj/træningstøj på, tænder et stearinlys og sætter mig og mediterer i 10 minutters tid. Jeg er glad for guidede meditationer og bruger apps’ne Calm og Headspace. Lige for tiden er jeg gladest for sidstnævnte. Nogle gange sætter jeg også stille musik på inden. Lige nu hører jeg Good Morning Meditation Playlist på Spotify.
 • 6.50 – Bagefter sidder jeg et par minutter og kigger ud på solopgangen hvis der er skyfrit den dag og ellers ind i stearinlyset, drikker et glas vand og tænker dagen igennem og tænker på ting, jeg glæder mig til.
 • 7.00 – Løber eller går en tur, tager til yoga eller laver en 30-minutters work out eller bare lidt stræk herhjemme. Eller ingenting hvis jeg skal træne senere den dag eller har hviledag. Mine dage er meget stillesiddende, så kan godt lide at starte med bare lidt bevægelse.
 • 7.30/8.00 – Hurtigt bad, creme på, sminke og deslige.
 • 8.10 – Morgenmad. Jeg er ikke sulten, lige når jeg vågner, men elsker morgenmad og derfor er det helt perfekt for mig, at der lige går en god times tid og så lidt til, fra jeg vågner til jeg skal spise. For tiden spiser jeg ofte rester fra aftensmaden, en smoothie eller overnight oats. Som regel noget der mere eller mindre er forberedt dagen før. Hertil drikker jeg matcha latte og tager en hulens masse kosttilskud.
 • 8.30 – Ud ad døren. Jeg møder kl. 9 de fleste dage, så jeg smutter omkring halv ni. Af og til liiiidt forsinket. Men så må jeg bare blive lidt længere i den anden ende ;)

Jeg tjekker ikke telefonen den første times tid, jeg er vågen og bruger den kun til mine meditationsapp’s eller lignende. Kan godt lide at have starten på dagen uforstyrret for mig selv ♥

 

(Visited 7.074 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

39 Kommentarer

 1. I swear on my morning routine although I’m not a morning person. To my morning routine belongs my yoga exercise (5 Tibetans), a huge breakfast and reading the newspaper :) What you do each morning makes also absolutely sense to me!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 2. Hej Emily,
  Tak for en dejlig blog. Din tone og budskaber kommer så rart til udtryk, hvad end det er annoncer eller som her, at det altid er en fornøjelse at læse med. Fortsæt det gode arbejde.

 3. Du er virkelig et eksempel til efterfølgelse ift. at tage vare på dig selv og din krop ❤️
  Som alenemor til to børn på 2 og 4, og med pendlerplads i toget fra Odense til København, når jeg sjældent meget mere end at styrtebad (i ordets bogstaveligste forstand), vække børn, klæde både dem og mig selv på for så at løbe ud af døren for at nå at aflevere børn i institution (to steder selvfølgelig), inden jeg hopper på toget mod Kbh kl. 7.10.
  Det er ikke ment som en klagesang, for det går jo (og heldigvis stopper pendleriet pr. 1/12-18), men jeg kan helt klart lære noget ift. det med at passe lidt bedre på sit hylster. Både inde og ude. Og det burde nok kunne lade sig gøre – travle morgener til trods ☺️
  Så tak for at inspirere. Og for at gøre det på en så fin og ikke-frelst måde.

  1. Hvor er du bare sød og sikke et overskud at skrive sådan, når nu din situation er så markant anderledes og krævende. Hatten af for dig ♡
   Du skulle have en medalje hver dag, for at klare den ligning med at aflevere to forskellige steder alene, og så endda så tidligt. Det er så mega sejt!
   Glæder mig på dine vegne over at det er slut lige om lidt og håber, at I snart kan nyde lidt mere rolige morgener ♡
   Selvom jeg ikke havde lang tid fra jeg vågnede til jeg skulle afleveres som barn, så husker jeg stadig med stor glæde tilbage på den lille, fine morgenrutine, mine forældre (ok, nok mest min mor) sørgede for:
   – Vågne stille til Rasmus Radiomus 10-i syv
   – Børste tænder, vaskes, i tøjet
   – Spise morgenmad allesammen sammen, sterainlys og hygge
   – Afsted

   Mange kram E

 4. Det lyder som nogle rare morgener du har. Jeg vil virkelig gerne optimere morgenræset – men synes simpelthen det kræver at vækkeuret bliver sat FOR tidligt. Jeg står op kl 4.40 og har en time hvor jeg lige præcis når det vigtigste… inden det er mod toget. Ville ønske der var tid til lidt frisk luft/motion, men så bliver det jo virkelig midt om natten :)

  1. Det forstår jeg så godt Christine, du er i forvejen meget tidligt oppe, så der er det vist ikke en mulighed. Måske du kan lave en hyggelig, lille seance når du kommer hjem eller om aftenen i stedet? Hvad der nu kan virke godt for dig og i din hverdag <3 Knus Emily

 5. Det lyder som nogle fantastiske ritualer du har – jeg tror jeg vil prøve at gøre dig kunsten efter fra i morgen, selvom det muligvis bliver en light-udgave..?

 6. Det lyder som et skønt morgen ritual.

  Jeg står også altid op uden snooze og elsker de her lidt mørkere morgener, hvor børnene og jeg kan spise morgenmad i stearinlysets skær. Det er hyggeligt og roligt på en særlig måde.

 7. Sikke et dejligt og konkret indlæg. Vi er begge kæmpe morgenmennesker – kæmpe hit! Står typisk op 6-6.30 men sætter med vilje altid uret 15-30 minutter inden vi skal op, så vi kan ligge lidt og vågne sammen og starte dagen med kram og nærhed. Så op, toa, børste tænder, makeup og dets lige (for mit vedkommende :)). Herefter går den ene med hunden mens den anden laver god morgenmad – typisk stempelkaffe, blødkogte æg og yoghurt med frugt og müsli, havregrød eller ristet rugbrød med ost. Morgenmad i 15-30 min og derefter cykler jeg 10 km til job.

  Jeg elsker lange, rolige morgener og vil overhovedet ikke bytte med 30 min mere søvn.

  Tak for inspiration – især til meditation, det må prøves ?☯️?️✌?

 8. Hej Emily
  Det lyder som en dejlig start på dagen. Må jeg spørge, hvordan du har det ift. lydstimuli? Her tænker jeg på, hvis man går tidligt i seng og ens partner eller overbo/underbo/nabo rumsterer lidt? Og ligesådan om morgenen, hvor det lyder til, at roen og stilheden er essentiel, kan du så abstrahere fra lyde, hvis de måtte være der? F.eks et summende køleskab, byen der vågner, andre der vågner eller lign. Jeg beklager hvis spørgsmålet er underligt, men jeg er selv meget lydfølsom, så jeg er meget interesseret i, hvordan andre mennesker tackler det.
  Kh Dina

  1. Det kan jeg næsten altid sove fra (er virkelig træt, når jeg går i seng), enkelte gange kan jeg ikke abstrahere fra det og der tager jeg ørepropper i med det samme. Når først jeg er begyndt at fokusere på de lyde, så ved jeg, at jeg ikke kan slippe dem igen :)
   Om morgenen er det ikke noget problem, der registrerer jeg lydene, prøver at tænke på dem med glæde (overboens børn, folk på vej på arbejde, fugle der pipper osv.) og så slippe dem. Synes der er mange konkrete øvelser til at observere lyde, men uden at knytte for meget energi til dem/reagere på dem i basismeditationerne i både Calm og Headspace. Kram E

 9. Hej.
  Ved du (eller andre) om der er forskel på at bruge citronsaft fra de der gule plastik dutter? Der er saft fra 6 citroner i én så den holder jo til 12 gange og er nemmere end selv at presse. Samt billigere.

  1. Hmmm… nej desværre. Men måske det er konserveret med noget, men ikke er så interesseret i? Det kan du se i ingredienslisten. Personligt kan jeg ikke lide smagen, men hvis det fungerer for dig er det sikkert helt fint <3 Kram

 10. Jeg ELSKER også morgener, og står også op kl 6.30 selvom jeg først skal møde meget senere (jeg er studerende og har derfor sjældent tidlige morgenmødetider). Lige i øjeblikket står jeg op, tænder sterinlys, drikker et stort glas vand mens min kaffe brygger. Hopper tilbage i sengen (jeg er single) når kaffen er færdig, hvor jeg bruger en halv times tid med en skønlitterær bog. Herefter står den på en løbetur eller yoga, hvorefter jeg laver morgenmad og spiser den, mens jeg tjekker diverse blogs osv. på computeren. Og SÅ kan dagen starte<3 Simpelthen den skønneste start på dagen, og din lyder også helt utroligt skøn!<3

 11. Det lyder SÅ dejligt! Med inspiration fra dig startede jeg selv lige morgenen med en kop varm citronvand og en lille gåtur. Indlægget gav lige lidt til ønsket om ikke bare at vågne op til telefon, morgenmad og computer, og det er jeg bare rigtig glad for!

 12. Dejligt indlæg :-) Jeg sætter virkeligt også pris på mine morgener.
  Kunne du mon engang lokkes til at skrive lidt om, hvilke kosttilskud du tager?
  KH Stine

 13. Det lyder som nogle helt fantastiske morgener – og meget i kontrast til mine egne, haha!

  De fleste dage ringer uret kl 5.25 og jeg snoozer en enkelt gang eller to og står derfor op ca 5.40.

  Bruger 20min på at gøre mig klar og laver så noget morgenmad. På artige dage laver jeg en omelet og spiser youghurt on the side plus en kop te. På knap så artige dage ( = mere travle dage) skifter jeg omeletten ud med en bolle, og det kan jeg så bøde for resten af dagen med sukkerkoldhed og ‘sult’ til følge ? Jeg sidder længe med morgenmaden og enten telefon, avis eller magasin. Kl senest 6.45 pakker jeg de sidste ting sammen, børster tænder og kysser min kæreste godmorgen – og så kører jeg kl senest 7, men meget gerne 5-10min før.

  Jeg er hverken A eller B-mennesker, er nok sådan lige midt imellem, men 5.25 er simpelthen for tidligt. Selvom jeg på papirer har god tid om morgenen, så giver de mig ikke en følelse af velvære, men nærmere sådan et dagligt chok over at skulle tidligt op x) Der er bare ikke rigtigt noget at gøre ved det (jeg passer skam min sengetid, så de 8 timer kommer i hus – men 5.25?!?!?). Håber at det en dag kan blive anerledes :)

  1. Det forstår jeg så godt H. Det ér godt nok også tidligt <3 Og sejt at du alligevel får dine otte timer og får hygget med morgenmaden. Godt gået! Kram E

 14. Hyggeligt indlæg! Hvis du har opskrifter og inspiration til overnight-oats ville det også være et skønt indlæg :)

 15. Kommenterer meget sjældent, men måtte simpelthen i dag pga din morgenmadskommentar ☺️
  Jeg elsker virkelig morgenmad, men først når jeg har været vågen 1-2 timer. Og jeg ved ikke, hvor ofte jeg har hørt på, at morgenmaden er det vigtigste måltid, og at jeg gør det helt forkert.
  Nej, vi er altså bare nogen, der lige skal vågne lidt, inden vi spiser ??

  1. Hørt ;) Jeg tror på, man skal gøre det, der føles rigtigt og lytte til sin krop. Uanset om man vågner og er skrupsulten eller lige skal vente lidt. Klem

 16. Jeg er IKKE et morgenmennnekse. Hader virkelig morgener. Er så træt ? Er kæmpe b-menneske. Elsker at være sent oppe og mærke stilheden og mørket lægge sig. Er først ofte træt ved 23-24 tiden. Det er dog virkelig et kæmpe minus at være b-menneske og have børn. De vågner jo 5:30-6:30?. Jeg burde gå tidligere i seng, men min krop finder bare ikke ro før sent. Dvs jeg er altid i søvnunderskud ??
  Så dette indlæg er en helt fremmed verden for mig. He he

  1. Ej det forstår jeg så godt (nu jeg lever sammen med en b-type) avs, den må være hård med børn.
   Måske du allerede har prøvet det hele, men følgende tips og tricks virker godt for mit b-menneske (når ellers han overholder dem ;)), så han kan gå i seng omkring 22 og sove inden 23:
   Ingen koffein efter kl. 15 (heller ikke cola, te osv.).
   Ingen skærme (telefon/tablet/computer) og arbejde efter kl. 20, hvis det skal være, så på ‘night shift’ så det ikke er blåt, men orange lys.
   Godnat-te med lavendel/kamille og evt. baldrian.
   Spraye puden med lavendel (vi bruger Deep Sleep spray fra This Works)
   Gå i seng ca. 22/22.30 og ligge og læse (bog eller blad) eller lytte til podcast eller lydbog.
   Stort knus Emily

 17. Matcha latte? Hvordan og er det produkter fra helsam ?? er ved at lære mig selv at drikke varme drikke her til vinteren. Knus fra Tanja

 18. Sig mig, har du en elkedel der kan varme til 80°?! Her går jeg pænt og venter indtil temperaturen falder (til min grønne the)..

  1. Jeps, den er fra Kitchen Aid. Man kan sætte den til alt fra 50-100 grader ;) Kram E

 19. Det lyder bare så hyggeligt og beroligende en morgenrutine <3
  God idé med bambussugerør. Hvor køber du dem henne?

  1. De er fra My fair shop, men det er noget tid siden. Men der findes genanvendelige sugerør i metal eller bambus i de fleste helskostforretninger :) Kram E

 20. Nydelig, nå ble jeg inspirert til å sette min vekkerklokke 30 min tidligere og ha bedre tid i morgen tidlig <3

 21. Hej Emily. Det kunne være hyggeligt at høre om, hvad du laver i dit nye job hos Rudolph Care, hvis du har lyst til at dele :-)

  1. Går lige og overvejer lidt, for vil helst ikke blande det for meget, men vil gerne skrive lidt om det tror jeg :)

 22. Det lyder som nogle rare morgner du har.
  Jeg blev lidt nysgerrige på dit indlæg du linked til med citron og varmt vandt, hvor du skriver at det ikke har ændret din verden endnu.
  Har du mærket en ændring/forandring nu end i 2015, hvor du udgave indlægget?

  1. Jeg synes det er svært at sætte en finger på, men jeg har det godt de dage, jeg gør det og synes det er en rar måde at starte dagen på. Og bilder mig ind at min fordøjelse trives meget godt med det ;)
   Klem E

 23. Hej Emily,
  Vil du fortælle noget mere om alle de kosttilskud (og andre naturlige midler) du tager hver dag? Synes det er så spændende, og jeg vil gerne selv udvide mit lager af spændende naturlige sager til hverdagen.