Et sjældent ‘dagens’ og noget om lysten til at klæde sig på

Egentlig troede jeg ikke, der var gået så lang tid. Indtil jeg kiggede efter altså. Men det er så længe siden som i efteråret sidste år, at jeg sidst postede et rigtigt ‘dagens outfit’.

Det der engang var denne blogs rygsøjle, er efterhånden helt væk og det er egentlig synd og skam. For jeg har stadig tøj på. Bare så vi har den del på det rene. Og jeg går også stadig op i, hvad jeg har på, omend det er efter nogle helt andre kriterier nu, end dengang jeg startede bloggen for snart ti år (!?!) siden.

Dengang var nyt, gerne lidt skørt og on trend det væsentligste (se bare her fra 2012 eller endnu bedre her fra 2011), mens jeg nu hælder mere til genbrug (af egen eller andres garderober), holdbart og klædeligt. Jeg syntes, det var herligt at eksperimentere så meget på (ud-) påklædningsfronten dengang jeg var i 20’erne, men det er altså også rart, at der er mere ro på nu.

Hue Acne// Jakke H&M Studio (fra sidste år)// tee & Other Stories (gammel)// bukser Boob// taske Acne// støvler Doratheymur (gamle)// halskæde Ro Cph

Men fordi jeg har gået mere og mere i det jeg allerede har og købt mindre og mindre nyt, har jeg måske ikke følt mig så inspirerende på dén front. Hvilket når jeg tænker over det er dumt. Måske det netop er interessant at se det samme tøj sat sammen på kryds og tværs? Og at det er ok, at nogle ting er gamle eller second hand og ikke lige er til at klikke hjem?

Oven i at jeg følte mig uinspirerende (hvilket måske, måske ikke mest foregik oppe i mit hovede), ændrede min krop sig. Det var tilsigtet. Jeg skulle træne mindre og tage lidt på for at fremme min fertilitet.

Og mens det ikke som sådan ændrede mit forhold til min krop, så ændrede det på min lyst til at posere på billeder. Det er egentlig lidt skamfuldt for mig at sige, men jeg tror mest det bundede i, at jeg ikke orkede at folk spurgte, om jeg var gravid (fordi jeg havde taget på), når jeg ikke var det.

 

Jeg har altid haft et overraskende ukompliceret forhold til min krop. Altså jeg tør næsten ikke sige det, for det virker som om, det er lidt af et faux pas som kvinde og omvendt ville jeg ønske, at flere kvinder brugte deres kvikke hoveder til at tænke mere på venskaber/politik/kultur/whatever og mindre på størrelsen af deres lår.

Det er selvfølgelig ikke sort på hvidt. Jeg følte min krop svigtede mig, da jeg i perioder ikke fik menstruation og havde svært ved at blive gravid pga. min PCOS. Selvfølgelig gjorde jeg det. Jeg var af og til vred på og skældte min krop ud. Dumme krop, der ikke kunne finde ud af det eneste, den egentlig skal kunne.

 

Men på udseendeskontoen har jeg egentlig altid synes den var fin og flot. Igen, det føles så forbudt at sige. Men sådan har jeg altså haft det. Uanset om den vejede lidt for meget eller lidt. Uagtet at jeg har andefødder med pølsetæer og appelsinhud på lårene og numsen. Og at mine ben ikke er verdens længste eller at jeg (normalt) er ret fladbarmet og til gengæld har mere tendens til junk in the trunk. Eller at jeg har til gården, men ikke til gaden, sagt på godt gammeldags dansk. Jeg kan jo godt se de ting, men helt ærligt. Jeg er ligeglad, det er sådan jeg er og en del af pakken. En pakke jeg godt kan lide. Jeg har altså bare et ret afslappet forhold til min (og andres i øvrigt) krop og synes den er sej og dygtig og pæn. There I said it

Jeg tror, det er min mors fortjeneste. Min mor er køn og sød og ret rund på maven, men hun har aldrig (og det er lidt vildt, at det skal være så unikt) skammet sig over sin krop eller talt dårligt om den overfor mig. Tvært imod har hun rost den og virket som om hun syntes, den var lækker. Den slags smitter altså. Det har jeg skrevet mig bag øret, hvis jeg får en pige (selvom jeg nu også tror drenge kan have godt af den påvirkning, men tror altså det rammer piger i højere grad): Ikke tale grimt om sin krop eller råbe højt om, at den er forkert eller skal slankes eller forandres foran sine børn.

 

Men hvad sker der så, når kroppen bliver gravid? Som udgangspunkt har jeg det lige så godt med den som før, hvis ikke bedre. Jeg synes den er endnu mere dygtig og sej. Og VILDT fascinerende. Den kan jo de mest utrolige ting. Altså udover at crave hotdogs, toast og jordbær.

Det er til gengæld en helt anden sag, det med påklædningen. Manner hvor er det svært. Nu har jeg øvet mig i mere end tredive år på at klæde min krop på og vupti, er den en helt anden. Jeg troede, at jeg skulle gå i ting, jeg havde i forvejen. Løse skjorter og kjoler og sådan. Men når brysterne skyder fra en lille B-skål til en E-skål (wtf?) på et par måneder, så kan selv de løseste toppe stramme foroven. Og når man så også får en fin bold på maven (dén er jeg glad for, brysterne skal jeg stadig lige vænne mig til), så er det i alle tilfælde min oplevelse, at meget, meget lidt af det man har, passer længere.

 

Så jeg har måtte købe ‘nyt’ (herunder også second hand) og jeg har lånt. Det er helt sikkert forskelligt fra gravid til gravid, men for mig er det altså ikke rigtig en option ‘bare at bruge det jeg havde’.

Til gengæld har jeg sat nogle benspænd, for det jeg anskaffer mig. Det skal helst være noget, jeg også kan bruge (gerne lang tid) efterfølgende og/eller det skal være ammevenligt, når det kommer til kjoler og toppe. Med bukser prøver jeg at begrænse det, men har købt dem, jeg har på her på billederne (fra bæredygtige, svenske Boob, som flere af jer tippede mig om) og som jeg lever i og så et enkelt par gravidjeans. BH’er har jeg måtte købe en del af og der har jeg med det samme valgt amme-bh’er, så jeg trods alt ikke skal købe endnu en omgang til den tid.

Derudover overvejer jeg at leje tøj hos Vigga og Kalo Kopenhagen, er I nogen, der har prøvet det?

Det at jeg igen har lidt options, når det kommer til at klæde mig på, har givet mig blod på tanden igen. Deraf dette sjældne ‘dagens’. Måske det ikke behøver at være så sjældent endda? Kunne godt tænke mig – af alle ovenstående årsager – at blive lidt flinkere til at poste sådanne igen ♥

 

(Visited 6.677 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

43 Kommentarer

 1. Jeg er mor til en pige på 8, og er helt enig i det at tale pænt om sin egen krop! Og andres, hvis man nu føler sig nødsaget til at kommentere på andre kroppe i sjældne tilfælder… (hvilket man bare burde lade være med, helt ærligt!)
  Har dog nogle kvinder omkring mig der konstant er på kur mv. og ved ikke helt hvordan jeg skal få sagt at de godt må lade være med at tale om vægt, kurer og hvor tykke de (og andre) er omkring min datter ?

  Tak for en dejlig yndlingsblog fra hende der gik fra størrelse 40 i sko, til 41 under graviditeten og måtte købe helt nye sko! ? (8 år senere har jeg stadig 41)

  1. Lyder som om du er et godt forbillede for din datter <3
   Hvad andrer siger og gør er svært at ændre på, men man kan (og det gælder også brok/bagtaleri osv) i alle tilfælde lade være med at gå med på snakken. Man kan nok ikke skærme sine børn helt for den slags og tænker også det er ok. 'Det' er jo derude og de stifter bekendtskab med det, på den ene eller anden måde.
   Selv tak, hvor er du rar. Haha, ja min mor gik også fra 39-40, så mon ikke jeg også kan forvente sådan et skift ;)
   Stort knus Emily

 2. Hvor er du fin ❤️
  Jeg elskede stramme kjoler, da jeg var gravid, fordi jeg elskede maven. Brysterne not so much ? Det er så voldsomt, når man har haft en lille barm hele sit liv, og det bliver jo kun værre, når baby melder sin ankomst ?
  Jeg kørte min og babys garderobe efter samme princip, da han kom. 3-4 lækre slå-om-kjoler i god kvalitet til mig og få, men lækre sæt til ham. Og så har jeg vasket meget. Men det gør man jo alligevel.
  Det har været nemt, rart og vi har været/er fine, synes jeg.
  Og så har jeg ønsket mig hjemmestrikkede babyting af alle familiemedlemmer og givet ham det på igen og igen og igen ?

  1. Tak Anna. Og tak for at skrive det med brysterne, for jeg er altså enig. Det er skisme lidt voldsomt omend det også er skægt at prøve. Er spændt på om de eksploderer på et tidspunkt ;)
   Tak for gode påklædningstips til både mig og baby <3
   Kram E

 3. Det var helt sjovt med et tilbageblik på nogen af de gamle “dagens” :-) Jeg tror, at mange af dem som følger med, på samme måde som du selv, er begyndt at tænke minde “trend” og mere “bæredygtighed”. Det er jeg i hvert fald! Så det vil være virkelig dejligt med flere outfit billeder igen. Synes bestemt at jeg kan blive inspireret i forhold til farver og sammensætninger, også selvom det er genbrugsfund og “gamle kendinge” fra garderoben.

  1. Ja, jeg morede mig også selv, da jeg fandt dem frem. Det føles på en og samme tid som hundrede år siden og i går :)
   Tak for feedback. Stort klem E

 4. Hvor er det dejligt befriende, at du skriver om, at du er glad for din krop. Jeg er vild med, at du står ved det. Nyd det ?

  Jeg har selv for meget op sidebenene og øver mig hver dag på netop at holde af min krop, dens udseende og det den kan. Det er uagtet størrelse og facon, så er jeg bare så meget fan er selvkærlighed også i det åbne ?

  Tillykke med graviditeten, hvor er det fantastisk. Jeg selv venter barn nummer to til juni, så det er altid hyggeligt at læse med?

  1. Tak Sara ♡
   Og hvor er du sej!
   Og sikke hyggeligt at vi næsten følges ad, så spændende med nummer to. Stort kram Emily

 5. Jeg har brugt Vigga til min datter og været sindssygt glad for det, særligt i de små størrelser (nu er hun 2). Jeg ville også gerne leje til nummer to der kommer til efteråret, men desværre ser det ud til at Vigga er under konkurs eller i hvert fald har nogle udfordringer. Det har ikke været muligt at afgive bestilling hos dem i halvanden måned og de er ikke til at få fat på, angiveligt pga. omstrukturering af forretningen. Det er SÅ ærgerligt, for det var bare så godt og velfungerende et koncept. Jeg håber virkelig, de kommer op at køre igen!

  1. Øv, hvor ærgeligt. Jeg brugte også vigga de første 8 måneder til min søn og var så glad for det.

  2. Ej ævs hvor surt, det er nemlig så smart et koncept! Synd hvis ikke det kunne løbe rundt. Vi må krydse fingre. Kram E

 6. Hvor er det skønt at læse. Sådan har jeg også altid haft det med min krop… En grundlæggende følelse af at have det godt med og i min krop. Jeg fandt mig i øvrigt heller aldrig helt til rette med mine ammebryster.

  1. Så dejligt at høre Nanna ♡
   Altså ikke det med babserne, det er så weird, men den del må man nok bare acceptere, det er jo også sejt og vidunderligt, hvad de forhåbentlig kan. Krydser fingre for at de bliver alletiders madpakker ;) Stort knus E

 7. Meget fint outfit og er helt enig i Boob. Købte et par bukser fra dem da jeg var gravid med min første for 12 år siden. De er stadig lige fantastiske at gå i i dag, jeg folder bare mavestykket ned ? Held og lykke med det hele ?

  1. Ej hvor godt at høre. Jeg lever i mine og fedt at de også kan bruges efterfølgende. Knus E

 8. Åh, hvor er det sjovt at kigge tilbage på de gamle outfits! De høje, lysebrune snøreagtige lædersandaler (jeg har lyst til at sige fra Balenciaga? – 2011 mig var besat af dem, men hukommelsen svigter, haha) var jo et fænomen i sig selv. Har stadig selv en virkelig fin kopi fra Mango stående, som totalt utilsigtet ruinerede mig på en studietur. Det kan godt være, at meget har ændret sig siden da, men jeg finder det nu stadig både inspirerende og hyggeligt at se, hvad du finder på. Også selvom det “bare” er de samme ting på kryds og tværs ?

  Knus

  1. Haha… tror dem du tænker på er fra Marni. Eller måske det er dem fra Burberry? Begge var helt umulige at gå i, men jeg blev tårnhøj ;)
   Tak søde Lisbeth, det er jeg glad for at høre ♡ Knus E

 9. Jeg synes det er så fint med outfit billeder med genbrug – netop som du skriver at se det samme brugt på forskellige måder. Og ofte er det lige så meget at få en ide til at bruge noget der ligner som man selv har i skabet.
  Så meget gerne flere outfit billeder?

 10. Du ser som altid velklædt og dejlig ud – og har en dejlig tilgang til kroppen. Din egen og andres ☺️ Det er sjovt, for da jeg kiggede på dine outfit billeder fra tidligere, syntes jeg egenligt, at du var stilsikker og klassisk. Og ikke specielt “gøglet” ? Helt sikkert on trend – men stadig virkelig stilsikker.
  Og så lige en lille bemærkning ift. amme-bh’er – mine amme-bh’er er faktisk mindre, end de bh’er jeg købte, mens jeg var gravid.
  Så kroppen (barmen) kan også ændre sig der ? Det er bare så ærgerligt at få smidt alt for mange penge efter noget, der måske alligevel ikke passer helt efter fødslen.
  Men det er selvfølgelig, som alt andet, individuelt.

  1. Åh tak, hvor er du rar. Det er nok mere også den følelse man selv har? Kan huske, at jeg ofte tænkte og tilmed følte at jeg ‘klædte mig lidt ud’. Altså det var altid noget jeg syntes, der var pænt, men det var som regel mere for billedets skyld end det var praktisk/funktionelt/noget jeg følte mig tilpas i. Altså ikke det hele selvfølgelig, men ofte.
   Modtaget mht bh’erne. Jeg er ved at vokse ud af dem, jeg købte og lånte for et par måneder siden, så hvis det bliver tilfældet, så passer de nok på et eller andet tidspunkt igen på den anden side ;)
   Stort knus E

 11. Jeg har en lille dreng på 5 måneder. Jeg levede i kjoler og strømpebukser under størstedelen af min graviditet, købte hurtigt bløde amme bh’er til de voldsomst voksende og ømme bryster. Ellers blev det af nye køb 1 par gravidjeans, 2 par shorts, 2 T-shirt og en kjole. Det var så varmt i sommers at jeg brugte og vaskede det ene par shorts så mange gange, at der måtte et nyt par til. Men jeg gad heller ikke bruge en formue på tøj, jeg brugt så kort tid.
  Jeg øver mig stadigvæk på at acceptere den krop der er kommet her bagefter. Men istedet for at fokusere på strækmærkerne på maven og arret efter et akutkejsersnit (det var en god oplevelse, alt på trods) har jeg købt træningsforløbet, hvor baby kan være med og mit fokus bliver flyttet til en stærk morkrop ?

  1. Sikke en vildt dejlig kommentar Anja! Både den måde du beskriver dit fokus (halleluja for stærk morkrop ♡) og ikke mindst at dit akutte kejsersnit var en god fødselsoplevelse. Og dine graviditetsgarderobetips ikke mindst. Tak for dem. Er så taknemmelig over at have termin til sommer, tænker at jeg således kan ‘nøjes’ med et par kjoler og et par shorts osv ligesom dig og ikke skal til at have fat i overtøj osv, som de med termin om vinteren (kæmpe kudos til alle jer med vintertermin i samme åndedrag). Stort klem Emily

 12. Jeg synes at brugt tøj fra venner og bekendte var perfekt ift. baby. Jeg tror jeg ville være lidt stresset over at skulle fjerne alle pletter inden tøjet skulle retur til fx Vigga.
  Specielt i de små størrelse er det brugte tit meget lidt brugt og lige der er der faktisk en utrolig god kultur om at videregive tøj, fx rotationsgrupper på facebook eller tøj fra mødrehjælpen oa. Nu havde jeg også en gylper, så der var behov for en hel del tøj og der kom hurtigt pletter på.
  Men det handler selvfølgelig også om, hvordan man gerne vil have baby klædt på. Nogen gange har min da været klædt i utroligt grimme ting (i min optik), men som var rare for hende at have på og jeg slap for at købe alt mulig nyt.

  Derudover er boob det bedste mærke til mor! Funktionelt til amning og også pænt. :)

  1. Tak for at dele dine erfaringer Camilla :) Jeg er også så heldig at kunne låne/få en masse fra familie og venner, da vi i nogle dele af vennekredsen er de sidste til at få børn, så det er simpelthen så herligt.

   Ja, de er nogle stjerner hos Boob og så er det også så lækkert i kvaliteten. Kram

 13. Super fint budskab omkring at elske sin krop som den er – og at forsøge at give det videre til vores børn! Og fedt at du også fortæller om, når det så også er lidt sværere. Jeg har selv pcos og har været igennem en meget lignende fertilitets-behandlings proces, inden vi fik vores fantastiske datter, så bliver virkelig rørt og glad på jeres vegne af at læse med her.
  Vil bare lige tilføje at det ville være skønt med flere outfit post og andre indlæg, hvor fokus er på at genbruge tøj, man allerede har på kryds og tværs. Jeg går, som sikkert mange andre, der læser med her, også op i at mindske forbruget og have en mere bæredygtig garderobe, men synes godt det kan være svært at finde de helt rigtige ting. Der er ligesom lidt ekstra pres på, når man kun vil købe få ting, der skal holde i lang tid.

  1. Tak Helle og hvor fint at høre, at det også lykkedes for jer og at der kom en dejlig pige ud af det.
   De tanker kan jeg nikke så genkendende til. Der er ligesom ikke plads til alt for mange spontane (fejl)køb og alt skal planlægges/gennemtænkes lidt mere. Kram E

 14. Et stort ja tak til flere dages med de samme fine sager på kryds og tværs!
  Jeg prøver også at investere smartere og grønnere i min garderobe, udover at jeg som altid bruger de fleste ting indtil de falder fra hinanden. Og det er super inspirerende at se hvordan andre gør det samme.
  Jeg kan i øvrigt varmt anbefale appen Cladwell, som er gratis. Den giver nye ideer til at kombinere, og hjælper med at se hvad man bruger mest, så man kan skære ned på fejlkøb :)

  1. Ps. Så ELSKER jeg, at du har det sådan med din krop. Jeg øver mig, og har fået et bedre forhold til den, selvom vægten er gået op og ned, og jeg altid har haft 5-15 kilo fedt i overskud.
   Men kroppe er jo mega seje, alt det de klarer for os, og finder sig i <3

 15. Jeg synes, det er virkelig fedt at se det samme tøj brugt forskelligt. Samtidig er det fint, at ikke alt kan klikkes hjem, men at noget er gamle sager. Det gør det meget mere relaterbart, da jeg i hvert fald ikke nødvendigvis er ude og købe nyt hver sæson. Personligt har jeg længe tænkt over, at jeg gerne vil have en god basisgarderobe med et par enkelte festlige items, hvor det er let at bruge tingene igen og igen på kryds og tværs. Så det vil jeg gerne se mere af ?

  1. Det er noteret og gode tanker du har gjort dig ♡ Det er også min drøm, men synes det kan være lidt svært at strukturere i praksis. Men jeg øver mig og graviditeten har været en god øjenåbner ift. hvor ‘lidt’ man kan klare sig med og hvordan man kan kombinere det :) Knus E

 16. Hvor er det skønt at læse, hvor meget du holder af din krop! Sådan skal det være! Jeg er SÅ enig i hvad du skriver om, at vi kvinder skal holde op med at gå så meget op i den og fokusere mere på venskaber, familie og hvad der rører sig i verden :-)

  Jeg er også selv mor, til en pige på 7. Og jeg er helt enig i, at det er super vigtigt at vi taler pænt om vores krop (og andres) og elsker vores krop, så vores døtre får et sundt forhold til deres egen krop og hylder den for hvad den kan, i stedet for at udskamme den for at der sidder en delle hist og her. Når det er sagt synes jeg også, at det er vigtigt at passe på den, så den kan blive ved med at bære os gennem livet og holde til at blive brugt. Fx holder jeg lige som dig af at stå på ski, og vil gerne at min krop kan få mig sikkert og godt ned af pisterne og holde til en hel dag med leg i sneen. Også for at kunne løbe, lege, springe, hoppe, cykle mv. med min datter og eventuelle børnebørn, når den tid kommer :-)

  Din mor lyder super sej! Jeg har nok præcist den modsatte mor, hun er virkelig en pæn kvinde, måske lidt rund om maven som jeg selv, men har i al den tid jeg kan huske været utilfreds med sin krop og på kur. Jeg er så gået i helt den modsatte grøft, kunne ikke drømme om at gå på kur og er i det hele taget glad for min krop, som den er, og for det, den kan. Jeg tror ikke, at jeg kunne vinde mange instagram-likes på den, ha ha, men den kan det, den skal, og er sund og stærk. Jeg passer på den ved at røre mig og spise fornuftigt, men det er ikke af forfængelighedshensyn – det er, som jeg skrev før, for at den også er stærk og sund om 30-40 år. Så man kan også nå til at elske sin krop udløst af et slags teenageoprør :-)

  1. Det synes jeg er dejligt, at du er enig med mig i ♡

   Og jeg er omvent HELT enig mht at passe godt på kroppen. For mig hænger de to ting egentlig nok også lidt sammen. Fordi jeg er glad for min krop og ‘gode venner’ med den, så vil jeg helst gøre ting, der gør den godt. God, nærende mad, bevægelse, søvn, pleje, nydelse osv. Jo, jo af og til hælder jeg også skrald i den i form af slik eller alkohol (selvf ikke nu af gode grunde), men majoriteten af tiden, så er jeg rar ved den. Både i tanken og rent fysisk.
   Og sikke nogle dejlige grunde, du har til at passe på din krop. Det tænker jeg også er mere motiverende (og lettere at ‘holde’ på sigt), end at man skal tabe x antal kilo osv.

   Hurra for din sunde, stærke krop og hurra for at du gik modsatte vej af din mor. Det synes jeg er stærkt gået ♡ Stort kram E

  1. Tak for tip. Det lader dog til at de er gået konkurs/er nede jvf kommentarer længere oppe :'(
   Kram E

 17. Du er fin! Både med og uden strutmave (og store meloner). Gerne flere outfitbilleder fremover! ??
  Ps. Jeg har vist fulgt med i næsten alle 10 år! Vildt at du har blogget så længe. Godt gået! ??☀️