10 år

kager_zpsu7ximrtz

Hip hip hurra! Det er bloggens fødselsdag. 10-års jubilæet!

“Ti år Niller, så ved man et og andet…”.

Altså det er jo i grunden helt gak. Tænk, at jeg har blogget i ti fulde år. Ti f****** år! Det føles ret vildt. For hvor mange ting holder man egentlig lige ved i så lang tid?

Vores generation når nærmest at leve indtil flere ‘liv’ i løbet af vores tid på jorden (mange forskellige jobs, partnere osv. osv.) og jeg kender nærmest ikke nogen, der har lavet det samme i ti år. Men nu har jeg altså underholdt her på domænet (jeg bilder mig ind – og håber -, at det er det jeg gør; underholder og inspirerer) i en dekade. Fra jeg var 24 år gammel og i gang med min kandidat i Moderne Kultur og Kulturformidling på Københavns Universitet.

For selvom jeg mægtigt godt kunne lide mit fag, så skortede det sådan på undervisning, at jeg selv og mine medstuderende stort set alle som en, fandt på sidebeskæftigelser. For så sjovt er det trods alt heller ikke at sidde alene derhjemme og studere. Så vi arbejdede en masse (jeg som redaktionssekretær på Berlingske Tidende) og så fiflede vi med egne mere eller mindre studierelevante projekter. Nogen skrev artikler. Eller digte eller romaner. Nogen gav sig i kast med en anden form for kunstnerisk praksis. Og så var der dem, der startede en blog. Det var jeg nu ret alene om, men det afskrækkede mig åbenbart ikke. En modeblog hed det dengang. Mediet var så spritnyt som det kunne være og jeg var med fra start. Eller næsten. De ægte firstmovers var startet et lille års tid forinden. Blandt andet hende her og hende her.

Jeg begyndte at blogge fordi jeg godt kan lide at dokumentere, skrive og dele. Anbefale. Og fordi jeg savnede et frirum, hvor jeg kunne tale om alt det, der også optog mig, som ung kvinde. Alt det kulturelitære/højpandede fik jeg tilfredsstillet på studiet, men jeg ville altså også gerne tale om neglelak og kopkager og pandehår og pailletter. Så jeg startede en blog og skrev om og delte billeder af alt det, der ikke hørte hjemme på universitetet, men som jeg syntes fortjente taletid. Flødeskum, krymmel og glimmer nuvel, men den slags kan altså også være meget rart og det var I også mange, der syntes helt fra start. Det er noget af det, jeg har skattet og skatter højest: Dialogen med jer og jeres engagegemt. Og entusiasme og støtte. TAK ♥

175.213 kommentarer fra jer er det blevet til fordelt på 4.382 indlæg. Og denne blog, der startede som en lille hobby drevet af en brændende lyst til at dele og skabe et interessefællesskab (for ti år siden var der hverken penge eller pressegaver i blogging, så man gjorde det slet og ret fordi man ikke kunne lade være), har givet mit så uendeligt meget. Så mange muligheder. Guldrandede venskaber. Udfordringer. Oplevelser. Den er blevet mit primære job, men er først og fremmest stadig mit hjertebarn. Som jeg er blevet voksen med og som er vokset med mig. Sådan en blog som denne er i medieregi efterhånden en godt gammeldags platform. Og derfor gør det mig så uendeligt glad, at I stadig er så mange, der bruger den. At den stadig vokser, på trods af at mange brugere ellers migrerer til hurtigere og ‘lettere’ medier som instagram. Det gør mig glad fordi jeg (også) ELSKER at dele her. Med plads til ord og billeder og på egne præmisser. Uden at skulle tage hensyn til algoritmer eller andres interesser.

Hip hip hurra for bloggen og ikke mindst for jer! Tak til alle de af jer, der har været med fra start. I medgang og modgang. Gennem forelskelser, kærestesorger, flytninger, begravelse, bryllup, abort, graviditet og meget, meget andet. Og tak til jer, der er stødt til på vejen og har haft lyst til at blive. Tak og velkommen til de af jer, der lige er kommet til. Tak til alle, der har kommenteret eller deltaget på den ene eller anden måde. Og til alle jer, der tager jer tid til at kigge ind forbi i det hele taget. I er højt skattede og I gør det til den største fornøjelse fortsat at dokumentere stort som småt.

Et 10-års jubilæum skal selvfølgelig fejres og jeg synes, det gøres bedst ved at forkæle jer. Derfor byder jeg i den kommende fødselsdagsmåned på lidt overraskelser og gode sager. Jeg ville egentlig allerhelst invitere jer allesammen på lagkage på La Glace, men I er slet og ret for mange til at vi kan være der og jeg er heller ikke sikker på, at jeg har råd til så meget flødeskum.

I stedet kommer der et par mere end lækre konkurrencer (hvis jeg selv skal sige det) og lidt andet spas OG så vil jeg benytte lejligheden til at lave ‘ønskeradio’: Altså må I ønske et hvilket som helst indlæg og så prøver jeg at efterkomme så mange ønsker som muligt.

Tak for at I læser med ♥

Mange og store klem
Emily

Nedenfor er der lidt højdepunkter og godter fra de sidste 10 år…signering_zpshmfjxhm3downhill2_zpspv9xnpdyhmrr2_zps0vpoljnc

lilla2_zps9ba8f014lyse1_zps389faeecsolnedgang_zpsuuc1wjxhpenny_zps7ae77b76kirsebaerblomster6_zpscyjiwmgl

Skål og glædelig mandag og tak for, at I læser med ♥

(Visited 4.359 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

27 Kommentarer

 1. TILLYKKE med de 10 år, Emily! Jeg har fulgt med siden din universitetstid og kan huske næsten alle de outfits, du har postet her. Outfits er noget, jeg er særligt glad for at se fra din hånd, og så er jeg også rigtig glad for venindebøgerne. Hvis man må ønske et seje kvinder, så kunne det være spændende at kigge indenfor hos fx Ditte Giese, Le Gammeltoft, Maren Uthaug eller Katherine Diez.

 2. Jeg husker dig tilbage fra FØR denne blog, da du bloggede hos Kernesund. Tror du var 22, et par år ældre end mig, og havde total godt styr på at leve sundt, uden sukker, gluten osv. Jeg tyede meget til dig for inspiration, og jeg spurgte dig også til råds om hvordan man kunne spise sundt på SU. Det kom jeg virkelig efter siden – men det startede med råd fra dig:)
  Jeg kan huske, at jeg har været misundelig på alle dine forhold, selvom man sjældent hørte om dem, det virkede bare så roligt og rigtigt, når man ind imellem fik en flig af en fortælling om en kæreste, og man vidste, at han stod bag kameraet, når der var billeder af dig.
  Og så nogle gange stoppede forholdene, og jeg trøstede mig ved, at også du kunne have kærestesorg og være alene. Ikke som en følelse af, at jeg “godtede mig”, men bare følelsen af ikke at være alene med den følelse.
  Nu er du løbet fra mig med mand og barn, og jeg kan ikke sammenligne så direkte mere, men jeg håber på at gå af samme vej engang i fremtiden.
  Tillykke med 10 år!

 3. Tillykke med 10-års jubilæet som Danmarks bedste blog! ;-)
  Det er simpelthen så sjovt at se – og dykke ned i nogle af de gamle billeder og indlæg, fordi de også minder mig om perioder i mit eget liv, i al den tid jeg har fulgt med her på domænet. Her den anden dag fandt jeg også det net, hvorpå der står “la vie en rose”, som du designede med eget foto på til fordel for kvinder i Senegal -den er stadig fin :-)
  Og hvor utroligt, at en blog i dag er en næsten “gammeldags” platform, uh hvor tiden og udviklingen haster frem! Jeg stoppede jo med at købe magasiner, da de første blogs kom til, fordi blog virkede meget mere ægte med de personlige anbefalinger og en person at spejle sig i, samt, som du også nævner, kommentarsporet. Jeg vil sige tak til dig, Emily, for at dele ud af dig selv og dit liv og for mange timers ophold med tekst og billeder! Bedste hilsner

  1. Ej ja! Nettet med ” la vie en rose” det må jeg finde frem, tak for at minde mig om det.
   Og SÅ enig i det du skriver :))

  2. Åh ja det fine “ la vie en rose” net, det har jeg vist også stadig, må se at finde det frem!
   Og så er jeg SÅ enig med dig i dine betragtninger. Tilykke med de 10 år Emily, og tak for al den gode blogging??????

 4. Tænkte 10 år, vildt nok. Og så gik det op for mig, at jeg jo egentlig har fuldt med i de 7 af dem. Jeg er 12 år yngre end dig, så var egentlig ikke så gammel da jeg først kiggede lidt med. Forelskede mig i glimmer, taknemmelighed og flødeskum. Og flotte farver og følelsen af en virtuel “storesøster”.
  Sådan en storesøster man lærer meget af. Om alverdens ting og sager. Jeg har labbet dine fine skriv i mig, ét efter ét.
  Jeg får ofte at vide, at jeg er en meget taknemmelig person. Og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at meget af det har jeg “lært” herfra dit lille hjørne af internettet.
  Nok om det, stort tillykke med de 10 år, Emily. Sejt!

 5. Tillykke med jubilæet! Jeg har faktisk trods min alder, været med siden dag ét! – Ja, jeg er 26 i dag, så siden jeg var en spinkel 16-årig ;)

 6. Tillykke med de 10 år!
  Og tak for at være en stor inspiration, påmindelserne om at være positiv og en Ja hat ? det er sådan en dejlig blog du har.
  Tak fordi vi alle sammen må følge med.

 7. Hvor hyggeligt med flashbacks-tankerne, husker tydeligt selv da jeg startede som 15 årig, og et par år efter slog den sammen med min søsters; dét er også længe siden efterhånden vi gjorde det, nu jeg snart bliver 29?

  Så dejligt at høre, du stadig er glad for det – og stort tillykke med de ti år ???⭐️
  Håber du selv får det fejret med noget flødeskum!

  – A

 8. Tillykke med det! Og lidt tillykke til os også, for at have måtte følge med så længe. Sådan et lille tilbageblik gør mig altid nostalgisk, og det her minder mig om mine gymnasiedage, da jeg begyndte at følge med hos dig, og egentlig ikke rigtig forstod blogmediet og forstod endnu mindre, hvad jeg selv rendte rundt og lavede. Jeg forstår stadig ikke rigtig, hvad jeg laver, men til gengæld er jeg blevet klogere på blogmediet ;)
  Tak for bloggen og tak for dig – jeg nyder stadigvæk at følge med!

 9. Tak for 10 års blog! Jeg har været med i 9 af årene, tror jeg (gisp!). Det startede med din begejstring for Paris, mode, litteratur og mad. Med tiden tror jeg, din tøjstil og interesser har påvirket mine (eller også er det alderen), og nu er jeg også interesseret i dine skriverier om sundhed og skønhed. Men hvis jeg skal ønske mig et indlæg, skulle det være en venindebog, bogklub eller et “dagens outfit” . Tillykke igen!

 10. ?? Wau tillykke med 10 års jubilæet ? du har været inspirerende.??
  ?Og tillykke med Kurt??

 11. Kæmpe tillykke, Emily. Selvom det absolut ikke kan undre, at du har succes, når man kigger ned gennem billederne i dette indlæg (bare wauw!), så fortjener du alligevel kæmpe, eksplicit ros. For dit positive væsen, din fabelagtige pen – og ikke mindst for at genopfinde din blog i forbindelse med dit job hos Rudolph Care. Jeg er vild med det og hænger fast her, selvom jeg har sagt farvel til de fleste andre bloggere. Måske også netop fordi her aldrig er hverken kulturelitært eller højpandet ;) Jeg er dansk- og engelsklærer og gymnasiet – jeg har ikke brug for mere af den slags ;) Så tak for dig og dit vidunderlige hjørne af internettet. Jeg glæder mig til at se, hvilken retningen du og bloggen bevæger sig i i de kommende år.
  PS. En ekstra tak for at holde korrektur-fanen højt! Må den vaje forevigt her på domænet :)

 12. 10 år?!? Allerede?!? Vildt! Tak fordi du har holdt ud så længe. Det har været – og er stadig – en fornøjelse at læse med, og jeg glæder mig til at følge med i mange år endnu :-)

 13. Stort tillykke med de 10 rigtig gode år :-)
  Sikke en flot kavalkade af stemningsbilleder :-)
  Jeg vil så gerne se flere billeder af baby og hund og høre om hvordan de to trives sammen.
  En smuk dag ønskes du herfra :-)

 14. Jeg har læst med på domænet her fra starten, og jeg er så sindssygt glad for, at du fortsat holder ved. Af en eller anden grund har jeg følt en helt særlig connection med dit univers fra starten, og et nyt indlæg her kan nærmest redde min dag! Tak for dit sympatiske væsen og alle de små og store tanker – både de lettere, lyserøde og de tungere – og for alle dine skriv om PCO og fertilitet, som jeg har taget så meget godt med mig fra. Faktisk så meget, at det nu er lykkedes mig at blive gravid efter 3 års kamp, og jeg er i dag 20+0 :) Keep up the good work! Skulle jeg ønske mig noget, så var det, at du tog et koncept op igen, du allerede har haft oppe – nemlig flashback til gamle indlæg, outfitbilleder mv, hvor du fortæller lidt mere om, hvad der lå bag og giver os et “kig bag kulisserne”.

 15. Wow – tillykke! Jeg kan huske første gang jeg faldt over din blog. Det var et post fra Paris , hvor du spiste macarons i ført karrygule og auberginefarvede klæder og jeg synes du var SÅ nice ? Tillykke med din fine blog ???

 16. Tillykke!!!

  Jeg har desværre ikke været med fra starten, og er først kommet til for et par år siden. Men jeg NYDER dit domæne her så meget. Du er en kæmpe inspiration. Skål tillykke – og tager “vi” ikke lige 10 år mere? ;-)

 17. Jeg har fulgt med en del år. Hvornår jeg fandt dig kan jeg ikke huske, men det er længe siden!!❤
  Elsker Elsker dine “gamle” outfits !!

  Din lange, store perle!? Halskæde ! Hvor er det nu den er fra?
  Vil så gerne prøve at finde den! Eller hvis du vil sælge sin, så sig endelig til! Har sukket efter den så længe ?

 18. Tillykke med de 10år jeg husker aaaltt fra universitets tiden da jeg selv læste dengang? og elsker især de første outfits billeder du har delt og husker dem stadig?

 19. Jeg har ikke fulgt deg i fulle 10 år, men det begynner å bli en del. OG jeg fortsetter fordi du er så ærlig og genuin! Jeg elsker å lese om Penny (har selv en hund, og fått masse tips), bærekraft, mat, outfits og nå sist graviditet!
  Lykke til videre på reisen <3

 20. TILLYKKE med de 10 år! og tak for alt det du har delt, jeg nyder at følge med. Og læser alle dine indlæg, og det gør jeg ikke mange steder. Er desværre også forfalden til instagram, hvor man hurtigere lige kan se med med et halvt øje…
  Jeg kunne godt tænke mig 5 gange hverdagsmorgenmad og/eller frokost. Jeg kan bare godt lide at se hvad folk spiser (måske også derfor jeg kan lide instagram ;-)) Og ellers er jeg glad for outfits på det seneste som du lavede den anden dag, skønhedsfavoritter, opskrifter, indretning og ja månedsønskerne er også en af mine favoritter. Så bare keep up the good work. Nåre ja, masser at Kurt. Og Penny også.

 21. Jeg har læst med i mange år og selv om mange af emnerne normalt ikke har min interesse skriver du så godt og varieret, at det er en fryd at læse med. Og så bliver jeg lidt klogere på mode, skønhedspleje og sådan noget som jeg slet ikke normalt opsøger :-) At baby Kurt nu er kommet ind i billedet gør kun det hele (endnu) mere interessant. Jeg er også fuld af beundring for din måde at skildre både op- og nedture på <3

 22. Stort tillykke med bloggen :) Jeg sætter stor pris på bloggen og har for nylig opdaget, hvor skønne Rudolph Cares produkter er :)

 23. Sødeste damer! Af hjertet tak for jeres fine, fine fødselsdagshilsner <3 De er højt værdsatte. Mange kram, knus og klem Emily