Yndlinge og balance

Jeg synes det er lidt skægt, at vise jer det (temmeligt overfyldte) stilleben, som jeg lavede og fotograferede, så dygtige Isabella, der laver mine illustrationer, havde noget at tage afsæt i. Det er det, der er blevet til illustrationen i den nye header. Synes det er blevet så fint og jeg bliver selv helt lykkelig, af at kigge på nogle af de ting, der gør mig glad samt symboler for det, jeg glædes over, når jeg kigger ind her på bloggen.

Nå, ja og en anden mere lavpraktisk grund til at vise billedet: For at overbevise min mor om at “den store blodpølse ude til højre”, som hun så morsomt har døbt den, altså ER en yogamåtte ;)

Det er svært at passe alt, der begejstrer én og symbolisere alle temaer bloggen omhandler i en enkelt illustration, men jeg synes det er endt utroligt godt.

Sundhed, god mad, bevægelse, planteglæde, ren skønhed, hundedyr, bøger, oplevelser, et grønnere islæt både bogstaveligt talt og i overført betydning, det kvindelige, egenpleje og ikke mindst den (for mig så) vigtige balance. Det er derfor, der (selvfølgelig) også er en halv croissant på den endelige illustration, se bare ovenfor. Havde ikke en croissant liggende, da jeg tog billedet, men Isabella forstod heldigvis præcis hvordan den skulle se ud og hvor den skulle placeres.

Balance er en vigtig og spændende ting for mig personligt, noget jeg leger med og øver mig i indenfor mange aspekter af livet. Og den er også vigtig for mig at dele med jer.  Både når det kommer til sundhed og skønhedspleje og ditto fanatisme. Jeg bruger og anbefaler jer såkaldte rene skønhedsprodukter uden unødig kemi og hormonforstyrrende stoffer, men af og til går jeg altså også med helt almindelig neglelak eller bruger min yndlingslæbestift fra Nars.  Ligesom jeg spiser en overvejende plantebaseret og antiinflammatorisk kost, men også nyder en (halv) croissant, drikker gløgg og spiser bridgeblanding. Ikke hver dag, men lejlighedsvis.

Men balance er for mig også mere og andet end fysisk sundhed. Det kan også være en vekslen mellem at være travl i perioder (altså på den gode måde jvf. dette indlæg) og det at kunne leve og nyde livet langsomt i andre. Herunder at lære at slappe af, hvilket har været noget af det sværeste, jeg har skulle lære i mit voksne liv.

Det kan også knytte sig til et afbalanceret forbrug. Hvor man overvejer hvad, hvor meget og hvor ofte. Både når det kommer til materielle ting som tøj og møbler, oplevelser som rejser eller det vi spiser, det være sig kød eller avocadoer. Det tænker jeg meget over og pipper også op om emnet til jer hist og her, ligesom det fylder mere eller mindre i mange af bloggens indlæg. Jeg lærer selv hele tiden og bygger gradvist på med tiltag henne i privaten.

Mit udgangspunkt er et åbent og nysgerrigt sind og en tro på at alle – små som store – tiltag er noget værd. Det gælder i øvrigt indenfor alt fra hundetræning til kostomlægning. Men handler det om en grønnere livsstil er jeg særligt inspireret af Signe Wenneberg og Emma Slebsager, som jeg har haft den store fornøjelse at interviewe her til bloggen. De ‘prædiker’ mere bæredygtighed, men uden polititendenser og regnskabsføring. Det er rart og motiverende.

Når jeg skriver, at bloggen har fået et grønnere islæt, så håber jeg selvfølgelig at det også er noget I ser og oplever. Måske ikke i hvert eneste indlæg, men som en grøn tråd, hehe, gennem bloggen det seneste halve år.

Men for at konkretisere det, så skriver jeg mere eller mindre om de emner, jeg altid har gjort. Nogle af dem har blot fået et grønnere fokus.

Det er altså ikke blevet en blog udelukkende om bæredygtighed eller klimavenlige tiltag.

Det er stadig den samme livsstilsblog som det hele tiden har været, men den har fået de lysegrønne briller på i højere grad end de lyserøde. Det er præmissen som den er nu og det jeg kan (og vil) stå til ansvar for.

Jeg vil, at dette skal være et herligt og rart forum, hvor vi lærer, inspireres, motiveres og hepper, men også fejler sammen ved godt mod. Hvor der både er alvor og fis og ballade. Og hvor der også er plads til, den knapt så ‘grønne’, men meget flotte læbestift, croissanter, en smuk bluse, velovervejede rejser og en avocado eller en flæskestegssandwich i ny og næ.

Men hvor man netop også nyder og værdsætter, både alt det ‘rigtige’, men bestemt også det ‘forbudte’. Ellers kan man jo lige så godt lade være ♥

 

(Visited 2.953 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

19 Kommentarer

 1. Indlægget er spot on! Og jeg synes bloggens opdaterede udseende er så lækkert.
  Tak for dig.

  ❤️ Katrine

 2. Jeg er så fan af det her! Det er helt klart noget, der vil få mig til at læse mere med fremover.
  Tak fordi du sætter fokus. I bloggere har så meget gemmenslagskraft i dag – og derfor er det bare så dejligt og vigtigt, at I er med til at tage ansvar for at udbrede nye, bedre tanker og normer omkring forbrug, flyrejser og madvaner.

  1. Dejligt at høre, men håber også du ser, at jeg netop skriver, at det ikke kun kommer til at handle om det, men også om fis og ballade og (klima)politisk ukorrekte ting <3 Mange knus Emily

 3. Skøn drejning din blog har taget. Jeg er fan!
  Et lille spørgsmål til billedet – tørbørsten? Virker det? Jeg har altid brugt en natur-handske når jeg er i bad, men er nysgerrig på, hvad din oplevelse er med tørbørsten :)

  1. Dejligt :) Ja, jeg elsker den. Synes det forbedrer både hudstruktur, gør den blødere og så har det en positiv effekt på appelsinhud. Kram E

 4. Din blog er blevet så fin! Som jeg også så en anden skrev, så er det blevet ‘back to basic’ på sådan en fin og overskuelig måde. Illustrationen er også så fin! Indtil jeg så dette billede, troede jeg, at yogamåtten var bunden af en væltet potteplante – det kunne jeg nu ellers også meget godt lide, selvom yogamåtten naturligvis også giver mening :D

 5. Jeg ved ikke, om du har set det, men Boozt.com er f.eks. begyndt at markere tøj med prædikatet ‘bæredygtigt’, så det bliver endnu nemmere at se, hvilket tøj der er fremstillet med øje for både design OG natur :-)

 6. Hej Emily. Må jeg spørge til, hvor din fine keramik-border mon er købt? Vi har nemlig også en dejlig border-pige. God vind med din grønne omstilling – må jeg anbefale Politikens guide til at spise mere klimabevidst, som kan findes i søndagens udgave. Bedste hilsener, Helle.

 7. Emily. Her er skønt at følge med. Der er sket mange forandringer på det seneste, set i forhold til de mange år jeg har fulgt dig, og det virker bare så spændende – ikke mindst for dig :-)

 8. Mega fint indlæg! Er vild med den nye illustration og er meget enig i det ting du siger omkring det at tænke i bæredygtighed, men at det ikke skader at spise en knap så bæredygtig croissants i ny og næ og det får mig da helt sikkert til også selv at tænke over hvad det er for nogle produkter jeg putter på-og i mig:)

  1. Tusind tak Marie, lige med croissanten var det nu mere i forhold til den indvendige sundhed (jvf mine indlæg om PCOS, her er det nemlig ikke så godt at få for meget stivelse), men pointen er helt den samme :) Stort kram E