2 måneder som mor


 • 2 måneder?! Wtf? #stoptidentak
 • Når man har sit barn i vikle og igen (igen) har krummet knækbrød på ham. Eller cookie. Eller ristede løg. #tingkurtharpåhovedet
 • Apropos vikle så ELSKER jeg at bære mit barn i den eller i bæresele. Men jeg er altså mindst lige så glad for at have ham i barnevogn og er taknemmelig over, at han gider og tilsyneladende trives med begge dele. Fornemmer lidt, der er en tendens til at synes at noget er mere rigtigt end andet. Og at det nemt bliver religion. Det vigtigste er for mig at se, at gøre det man selv – og barnet selvfølgelig – trives med ♥ #peaceandlove
 • Kurt har taget 2,5 kg på og er vokset 10 cm, siden han kom til verden. Elsker og hader det. Mest det første, men alligevel. Kan mærke at jeg kommer til at blinke med øjnene og så er han student. #hvorerminlillebaby
 • Jeg har avanceret betragteligt, når det kommer til færdigheder ift. bleer. Kan nu mærke på en ble hvad og hvor meget, der er i den og så kan jeg skifte bleer i mørke på sengekanten i søvne. #skillz
 • Måltider er blevet noget underligt noget. Især frokost, som jeg som regel indtager alene. På tid tilsyneladende. Og bøjet over køkkenvasken à la Gollum (dér hvor han spiser fisk i Ringenes Herre-filmen). Kaster knækbrødsmad med hummus og avocado (min go to) eller en eller anden obskur rest i hovedet, mens jeg kigger mig nervøst fra side til side. Egentlig er det værste, der kan ske, at mit barn vågner. #slapafmor
 • Mit barn smiler. Og griner. Og pludrer og ‘snakker’. Mit hjerte revner og jeg kan mærke kærligheden flyde tykt rundt i kroppen. #herfraogtilmånen
 • 8 ugers undersøgelse veloverstået. Og i samme åndedrag snak om prævention. Og sex. Så er det op på hesten igen. Åbenbart. Og er helt med på den oppe i hovedet. Har lyst. Når altså jeg lige har forenet mig med, at det ‘dernede’ nu kan bruges til den slags igen. Synes stadig, at det er der, der lige er kommet en baby ud. Måske det her rent faktisk er en ‘første gang’, der bare skal overstås? Man kan vel kun blive positivt overrasket. #letstalkaboutsexbaby
 • Mest sagte sætning herhjemme er stadig “Tænk at vi har lavet ham”. Og den bliver udtalt mindst 10 gange om dagen af både moren og faren.
 • Kaffe har aldrig smagt bedre. #gudedrik
 • Når man er ude en aften uden baby for første gang og de første par timer er vidunderlige. Også selvom det lidt føles som om, man har glemt en vigtig legemsdel derhjemme. Derfra savner man bare baby. Blev i øvrigt fuld af et enkelt glas vin i samme ombæring. #megetbilligbrandert
 • Far og baby havde tilsyneladende (og heldigvis for det) ikke savnet mig derhjemme. Til gengæld havde de bællet al den mælk, jeg havde pumpet ud (nok mest baby – håber jeg). Og der var RIGELIGT. Baby kvitterede med at sove 9 timer i streg. Og var pænt ligeglad med at mor og mejeriet havde savnet baby. #avminebryster
 • Når man lige får fanget lidt løs mavehud i buksernes lynlås. #avavav
 • Kurt elsker (!) at blive puslet ude. Også på det meget klamme puslebord i kulturhuset på Bryggen. #ingenfinefornemmelser
 • Er blevet rædselsslagen for, at der skal ske Nikolaj noget. Og har lyst til at pakke både ham ind i vat og bomuld. #nomorecliffjumping
 • Mit bioaffald kommer vidt omkring. Det begyndte med, at jeg lagde det i fryseren?! Senest har den grønne pose med madrester og diverse, været på tur gennem hele København i barnevognen. Dog i undervognen. Fordi jeg havde tænkt, jeg skulle smide det ud på vejen. Men alligevel. #ammehjerne
 • Dessert efter HVERT måltid er ok, når man ammer ikke? #hvemprøverjegatnarre
 • Tænk, at jeg ikke har fået en fuld, sammenhængende nattesøvn i 2 måneder nu. Og alligevel fungerer nogenlunde. Altså hvis vi lige trækker ovenstående med bioaffaldet og andre undseeligheder fra. Det er for sindssygt, at man kan. Kvinder og medmødre (og -forældre), I er for seje! Virkelig! #girlpower

Ps. 1 måned som mor.


 

(Visited 8.687 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

21 Kommentarer

 1. Kære Emily,
  Det ser så skønt ud med vikle! Min lille søn er 7 uger på onsdag, og jeg vil så gerne kunne vikle, men er ikke helt nået dertil endnu. Har prøvet det nogle enkle gange med en alt for tyk og uhåndterbar vikle fra Ergobaby (en lånt sag). Han har gidet sidde i den én gang, hvor det rent faktisk lykkedes mig at binde den nogenlunde ordentligt.
  Hvad er dine bedste tips til en god vikle? Og mon du kender en god video/vejledning til at binde?

  Kh Julie

  1. Hej Julie
   Jeg er langt fra ekspert, men jeg kan varmt anbefale dig et smut forbi Bærebarn i Jægersborggade, hvis du bor i København eller i nærheden. Viklen skal også passe til dig i størrelse og jo blødere den er jo bedre, så her er det virkelig et hit, at købe brugt :) På Artipoppes side er der nogle fine videoer, hvis man vil vide mere om at bære + lære forskellige bindinger: https://artipoppe.com/discover/
   Kram E

 2. Tillykke med de to måneder! Vi runder dem lige om lidt! Det er så dejligt??

  Hvornår bruger du viklen? Jeg har en baby som også gider både vogn og vikle/bæresele! Men hvornår bruger du viklen fremfor vognen?
  Indtil videre har vi kun brugt den, når jeg har haft vasketøj eller mad, som skulle ordnes ??‍♀️

  1. Det går bare så stærkt! Og tak og tillykke lige tilbage!

   Jeg bruger det lidt i flæng. Også efter vejr, vind og mit eget humør. Om jeg vil have ham helt tæt på eller om det er rart med ham i vognen. Og efter hvad hans behov er. Og så bruger jeg vikle, når vogn ikke er smart (ude at gå i skoven i bakket terræn) eller når jeg gerne vil have hænderne fri. Kram E

 3. Åh et dejligt indlæg! Fejrer også 2 måneder som mor idag, det er jo så vildt og helt skørt!

 4. Jeg kører på snart 3,5 år uden en sammenhængende nattesøvn…. Kroppen er i sandhed en imponerende størrelse!

 5. Ha ha, ja kvinde kroppen og hjernen er ret imponerende. Jeg har ikke haft en sammenhængende nattesøvn i over to år. Jeg føler mig heldig, når jeg sover 4 timer i streng. #søn skal sove i ske med mor.

  I ser så dejlige harmoniske ud på billedet med vikle.

  God aften fra mor der smugkigger telefon i mørket imens hun ligger i ske med sin lille søn❤️??

 6. Gør det! Forvent maks en quickie og hav godt med smørrelse klar?

  Jeg frygtede det også, men det føltes helt som det plejede – ihverfald fysisk :)

  (Og nej, jeg var ikke gået i stykker down there, det kan selvfølgelig have betydning)

 7. Altså hvordan skifter man bleer på sengekanten? Med vådservietter? Jeg har en dreng der er et par uger yngre end Kurt, og bleskift om natten er ultimativt det værste, så det trick gad jeg godt at kende ?

  1. Har et lille håndklæde (som han kan ligge på) + ble liggende klar i fodenden og ja, så bruger jeg vådservietter (det gør jeg ellers ikke), men kun hvis der er andet end tis. Ellers dupper jeg ham lige tør med en stofble og så ny, tør ble på og tilbage i seng. Han blev alt for vågen af at blive puslet ‘rigtigt’, så det her er en god løsning for os begge :) Kram

 8. Hej Emily,

  Må jeg ikke høre hvilken størrelse din Artipoppe vikle med svaneprint er? Jeg er ca. samme størrelse som dig, men har været meget i tvivl om hvilken størrelse af præcis denne vikle jeg skal købe!

  Håber du kan hjælpe :)

  Bedste hilsner

  AM

  1. Jeg har en 6’er. Kunne godt gå mindre, men synes også det er flot med meget stof :) Og var lidt et tilfælde, min mand købte den til mig i fødselsdagsgave og havde slet ikke fanget, at der var størrelser. Kram E