11 måneder som mor

 • “Nej nej nej”. Nå, men “Nej” blev så mit barns første ord. Havde håbet på noget lidt mere nuttet/vakst/sjovt. Men Kurt er en nej-hat. Eller også er det bare det, han hører mest. Ups. Inden han lyder alt for negativ (eller jeg gør, han er jo et lille spejl), så er der den formildende omstændighed, at de fleste nej’er kommer i flok og sagt på meget nuttet og happy måde. Mens han ryster på hovedet. #jegsigerjatilaltfranuaf
 • Fire tænder på én gang i undermunden? No problemo! To tænder i overmunden? Lidt en anden sag… lad os bare sige, at nu forstår jeg hvorfor folk med små børn taler så meget om tænder. #gennembrud
 • Når ens barn slår sig. Av. Av i morhjertet. Av den lille hånd. Puste puste. Synes det er blevet lidt bedre med uheldene i forhold til de seneste par måneder. Han vil stadig lige meget, men får bedre og bedre styr på egen krop og kunnen. Og som forældre bliver vi måske også lidt bedre til at afværge det værste. Også selvom barn er alle vegne og en lynhurtig lille ninja fuld af dødsforagt. Men det sker jo stadig af og til. Av. #plasterpålillebittefod
 • Hvorfor – HVORFOR? – er det babytyper kan finde på at vågne midt om natten og få lyst til at holde to timers pludre/kravle/bakse rundt-fest? #stopdigselvbabytype
 • Makrel i tomat… En had-/kærlighedshistorie. #jøssesetsvineri
 • Makrel i tomat-resterne er (næsten) også de eneste, jeg går uden om (jvf. 10-måneders-listen). Min klamhedsgrænse har nået et lavpunkt (højdepunkt?). #stopdigselvmortype
 • Det er blevet muligt (og ret hyggeligt og skægt) at gå i bad sammen. Først bruser vi sammen og så sidder Kurt i sin balje på lavt vand med ænderne, mens jeg får vasket hår (og har et øje på ham hele tiden). #plaskeparty
 • Jeg har – utroligt nok? – ikke fået kommentarer på, at jeg fortsat ammer. Hverken ude i virkeligheden eller på sociale medier. Tak for det. For vi nærmer os så småt en langtidsamning og det er ellers sædvanligvis noget folk har en holdning til. Sundhedsstyrelsen anbefaler ellers amning til barnet er mindst 1 år. Og WHO’s anbefaling lyder til 2 år. På den faglige baggrund (og fordi Kurts far kæmper så meget med astma og allergi og amning er the shit i forebyggelsesligningen) har jeg også hele tiden ønsket at amme (om muligt! det er vigtigt at understrege; om muligt!) til pølsen var et år. Mindst. Så vi kører på. Og er heldigvis/ tilsyneladende ude over bideriet. #drinksonme
 • Apropos amning ude i offentligheden, så har jeg på det seneste fundet ud af, at der findes ‘ammemænd’. Sådan nogle der kredser om (potentielt) ammende kvinder, som måger om en kutter. De er dog nemme at komme af med, for de bliver flove og forsvinder hurtigt, hvis man kigger dem direkte i øjnene, fastnagler dem med blikket og stirrer på dem med full on furie-attitude. Virker det ikke, skal man bare tale til dem, så flygter de fluks. Ser man en ammemand ved en nybagt mor, der har nok at gøre med bryster og baby og ikke har overskud til også at konfrontere luretype, så gør man det selvfølgelig for hende. #skrid
 • Kurt blev i øvrigt ammet til bankmøde forleden. Bagefter sked han. #livetmedenbaby
 • Jeg er ved at tørre ud. Læber, huden under øjnene og neglene især. Alt flager, krakelerer og knækker. Tænker det er ammerelateret (og så er det også sidste punkt, der knytter sig til amning, promise) og prøver at smøre og fugte både indefra og udefra. #knastør #dryssernæsten
 • Puttetid om aftenen spiller så meget for tiden. Og nu har jeg helst sikkert jinxet det. Men synes det er så hyggelig og som regel meget, meget fornøjeligt at sende vores lille fyr afsted til Drømmeland. Sofahygge hele banden og siden amning, godnatsang og -historie. #sovsødtlillekurti
 • Pusletid har til gengæld været knapt så idyllisk lately (det er dog lige vendt igen, thank god). Der blev trillet og siddet og råbt og protesteret vildt på puslebordet. Ved Hvert. Eneste. Bleskift. #slapaftrillepølse
 • Han er et år lige om lidt. Et år! #sættermigligeoggræderlidt

Ps. Flere X måneder som mor.

 

(Visited 6.860 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

24 Kommentarer

 1. Jeg byder lige ind mht. det med langtidsamning, for er jeg skævt på den eller er det ikke meget almindeligt at amme sådan en størrelse som jeres Kurt? Jeg ammede Niels til han var 15 måneder, en amningen om morgenen, igen når jeg kom hjem fra arbejde og så igen om aftenen til puttetid. Da jeg stoppede var det også fint for både mig og ham. Der gik en uges tid før han mistede for brysterne.

  1. Jo det troede jeg egentlig også, men de få jeg selv kender, der har gjort det, har alle fået skæve blikke og ‘velmenende’ spørgsmål om de ikke snart skulle til at stoppe. Men dejlig historie om dig og Niels. Håber, vi kan gøre jer kunsten efter <3
   Klem E

 2. OMG – puslehelvede med roterende baby! I’m so there! Glad for at det er vendt hos jer, min Asta er 14 dage yngre end Kurt, så krydser fingre! Ammer i øvrigt også stadig og har kartecirkus om natten. Dejligt at følge dit morliv i mit eget morliv.

  1. I feel you mama! Shit altså hvor man bare glemte at nyde pusletid, dengang det var hyggeligt og stille og roligt. Hvis ikke I er på dem, så kan jeg anbefale buksebleer til når der bliver kartet og roteret allermest. Klem E

 3. Vi er først ved at stoppe amning nu hvor min datter næsten er 18 mdr. Det er skønt. Jeg er klar! Hun er klar. Er heldigvis heller ikke stødt på nogen negative blikke eller kommentarer ?

  1. Åh det lyder helt perfekt og dejligt at I begge er klar. Håber det bliver samme scenarie her. Kram og god sommer til jer

 4. Kan virkelig anbefale tun i tomat i stedet – lige så lækkert, bare uden makrel-dunsten ;)

  1. Haha… modtaget. Men tænker at tun er noget man skal holde sig fra/kun i små mængder? Altså pga tungmetaller… Klem

   1. Ingen tun før tre år (og kun 80g til ammende mor pr uge.) Ligeledes anbefaler Fødevarestyrelsen at man undgår mad på dåse til børn under tre pga hormonforstyrrende stoffer (Coop har dog fjernet det fra deres dåser) Bisphenol A mener jeg det er :)

    1. Modtaget og tak. Syntes også der var noget om det. Han får makrel en gang imellem, men primært fra tube. Gad vide om det gør en forskel… Klem og god dag :)

   1. Åh gud! Og mig der lige er blevet ok med at amme min 8 ugers baby ude?
    Tænk at det er en “ting” ???

 5. Hej, ift. at være en tør fis: tager du vitaminer? Jeg startede for en måneds tid siden (efter 11 måneders amning). Et multivitamin og separat selen fra et tysk mærke der hedder Vitamaze. Brugte en del tid på at researche vitaminer af god kvalitet, fremstillet i Tyskland (bor i Berlin). Det har virkelig hjulpet – også på mit energi niveau. Mener dog,du har skrevet noget om vitaminer på et tidspunkt?

  1. Det gør jeg ja. Men har nok ikke spist såååå ordentligt på det seneste og måske også glemt at drikke nok, så håber det kan fikses ad den vej :) Klem og tak for tips og god sommer <3

 6. Hej.
  Jeg troede også, at mange havde den holdning at amme mindst et år, pga. sundhedstyrelsen ? Fik aldrig selv kommentarer. Jeg ammede indtil min søn var 11 måneder. En tirsdag aften gad han pludselig ikke mere. Tilbød i en uge, flere gange dagligt, men nej, ikke om han ville. Og han var ammeglad!! Jeg har ammet så meget! (Kørte fri bar). Har ingen i min omkredskreds, der ammede så tit som jeg gjorde. Han var kronisk sulten, og er det stadig, som snart 2 årig ?
  Men jeg tror man skal passe på med at ønske, hvor længe man vil amme. De har deres egen vilje, de små ?
  God sommer ☀️

  1. Det tror jeg du har helt ret i. Som med alt andet, der handler om børn (og fødsler for den sags skyld) :) Og på en måde også dejligt at I fik et helt ukompliceret ammestop omend det måske var tidligere, end du havde tænkt. Kan også mærke at Kurt er mindre og mindre interesseret. Måske det er en fase, måske han snart har fået nok… Klem og hav den bedste sommer <3

 7. Vi stoppede hyggeamningen ca 1 mðr før han blev to år. Da var det kun før sengetid og hvis han ellers fik øje på et bryst og kom i tanker om hvor dejligt det er at amme? Jeg fik næsten lige mange misundelige blikke fra ex-amme-mødre, som kradse kommentarer om at man vistnok er for gammel når man kan bede om det selv. Synes det var spesielt hyggeligt med amning i saunaen efter en svømmetur – det er så sjældent med hud-mod-hud når de bliver så store, men jeg er overbevist om at det var sundt for os begge

  1. Det synes jeg lyder som en dejlig ammehistorie Lisbeth. Tak for at I deler allesammen. Kender så få, der ammer deres jævnaldrende (med Kurt) børn, så dejligt med nogle andre at spejle mig i. Håber også på hyggeamning et års tid endnu <3 Eller hvad der nu kommer til at fungere for os... Kram og hav en god sommer E

 8. Dejligt du stadig vil amme Kurt! Her har vi besluttet at børnene skal ammes til se selv siger fra. Jeg har skåret natamning fra hos min store på snart 4 år,da det gjorde for ondt under min graviditet, men hun vil stadig gerne ammes et par gange om dagen. Den lille på et år ammes stadig meget, dag og nat.

  1. <3 Men hvordan foregår det hvis man ammer to samtidig? Altså i praksis? Ved at det selvfølgelig kan lade sig gøre, men skal man så sørge for at lille får først? Eller kommer det ud på et? Kram og god ammelyst <3

 9. Og bare lige for en god ordens skyld – man behøver jo hverken at stoppe amningen når barnet er 1 eller 2 år, hvis alle trives i det. De sundhedsmæssige fordele for mor og barn stopper ikke, fordi barnet har haft fødselsdag :-)

  1. Nemlig <3 Jeg støder på flere og flere, der slet og ret bare fortsætter til barnet (eller de selv) på et tidspunkt ikke gider mere. Dog kan jeg ikke helt vride min hjerne omkring, hvordan man evt. ammer to børn. Men den tid, den sorg (eller glæde) ;) Kram E