10 måneder som mor

mor med barn i bæresele
 • Og pludselig stod han oppe i opvaskemaskinen. Stod op. Og var selv kravlet derop. How? Han er jo bare en lillebitte baby. Tror jeg. #notanymore #stoptidentak
 • Han stiller sig også op, når han skal sove. Og ‘rusker tremmer’. Og sætter sig op i søvne. Og triller og drejer og møffer. Og ligger pludselig med hovedet i fodenden à la Pippi Langstrømpe. #norestforthewicked
 • Fra at have sovet til kl. 7 sharp stort set hver eneste dag i sit liv (altså med opvågninger og amning og så videre), så er Kurt begyndt at stå tidligt op. Hvis vi er heldige kl. 6.30. Hvis vi er uheldige kl. 5. Håber, det vender igen. Men har ikke rigtigt årstiden med mig. #hvorforerdetlystklokkenfire #deternatkurt #kaffekaffekaffe
 • Når man kommer til at kalde sit barn for ‘stådreng’. Fordi han står og er en dreng. #ammehjerne #jeglukkermigselvud
 • Barn bæller vand af lille glas. Barn nægter at drikke af lille glas. Barn bæller vand af stort glas. Barn nægter at drikke af stort glas. Barn bæller vand af tudekop. Barn nægter at drikke af tudekop. Barn lærer sin mor at opfinde nye ting, man kan drikke af. #omsinlillefinger
 • Har haft ONDT i amningen. Bogstaveligt talt. Nogen har nemlig bidt mig med deres små, lede, barberbladsskarpe tænder. Med sår og alvorlige overvejelser om ammestop til følge. Har haft Compeed på brystvorten (virkede umiddelbart smart – kan dog ikke anbefales). Nogen var helt og aldeles ligeglad med mortype, der råbte av. Og siden mortype der græd. Af smerte og fordi det ikke var sådan amningen skulle stoppe. Nu er vi – vistnok – ude på den anden side. Det krævede en pause, så babs kunne hele op og så alle mine hundetrænerfærdigheder for at aflære kedelig bidevane. #piratfiskenkurt
 • Jvf. ovenstående pause dalede mælkeproduktionen. Også selvom jeg pumpede ud. Så for at få den op igen, har jeg – udover hyppige amninger – drukket øl. Både med og uden alkohol (sidstnævnte når der er mange timer til næste amning). Det hele hjælper. Og det var ret lækkert for mig. #skål
 • Når man på Gollum-maner inhalerer sit barns rester. Også når man er ude (hos andre) og ikke engang tænker over det/skammer sig over det længere. #stopmadspild
 • Apropos mad, så havde jeg ret store ambitioner på egne vegne på den hjemmelavede konto. Det var lige indtil jeg skulle præstere 5 daglige måltider til madglad baby, der råber ‘mem-mem-mem-mem!!!’ af mig. Nu bliver det også til en hel del nemme løsninger. #sænkbarrenmor
 • Troede lige, at det var der. Det første ord. Men når ‘hej’, ‘nej’ eller ‘mam’ ikke kommer i rigtig sammenhæng, så tæller det vist ikke vel? #snakkekurt
 • Månedens favoritlegetøj er et fad med vand i og et par plasticdyr. Ovenpå håndklæde og så er der ellers vilde plasketider. #altdersvinerernice
 • At der kan være så meget temperatment i sådan et lille menneske, er svært at forstå. Heldigvis er han rar, glad og grinende resten af tiden. #hanmåhavedetfrasinfar
 • Vi har været ude at spise med Pølsen to gange den seneste tid. Og han ELSKER det, nu hvor han rent faktisk selv spiser med (han var IKKE nogen ‘café-baby’ som lille-lille). #kurtpårestaurant
 • Jeg er ved at boble over af sentimentalitet, når jeg tænker på, at min dreng snart er et år. Og at han snart skal i dagpleje. Jeg er sikker på at alle de aldre, der følger, også er vidunderlige. Og mere til. Men babytiden er så småt ved at være forbi og barselsboblen brister snart for alvor. Snuser ham i håret en ekstra gang og kysser hans tykke babykinder. #bittersødt

Ps. Flere X måneder som mor.

 

baby på restaurant

(Visited 6.865 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

19 Kommentarer

 1. Dejligt indlæg!
  Jeg vil lige anbefale ammebrikker i forbindelse med rifter/sår på mælkebaren? Jeg oplevet selv at min datter fik lavet en rift og det var så smertefuld at amme indtil min kæreste kom hjem med ammebrikker og sagde, “jeg har googlet og de her hjælper, så det ikke gør ondt” ☺️ Jeg brugte dem et par dage for at riften kunne hele og jeg samtidig kunne amme. Det var en kæmpe lettelse for mor her???

  1. Godt at høre Stephanie og tak for anbefalingen. Havde også troet, at det skulle være min redning, men det gad han altså ikke den lille Pølse, suk. Sutteflaske og sut vil han tage, men ammebrik på babs, dér gik grænsen altså. Men ja, så smart ellers, så man ikke bare får revet op i sår/rift igen og igen. Kram E

 2. Elsker de her indlæg <3 Kan du lokkes til at dele nogle overvejelser om, hvorfor du har valgt dagpleje frem for vuggestue? Vi står selv og skal beslutte os (vores datter er lige nu 3 mdr), og jeg synes simpelthen, det er så svært.

  1. Dét bliver jeg glad over at høre, tak <3 Hmm... der er to ting i det. Eller tre egentlig. Først og fremmest synes jeg det er en lidt mere nær/tryg løsning for så lille et barn. For det andet har de institutioner vi har skrevet op til (dagplejen er privat, så har skrevet op til to kommunale vuggestuer) ekstremt lange ventelister, så der får han tidligst plads, når han er 1,5 år. Sidst så bød der sig en virkelig god mulighed hvor en bekendt med et jævnaldrende barn besluttede sig for at gå hjemme og lave dagpleje og spurgte om vi var interesserede i at få Kurt passet hos dem. Så på sin vis er det nok mere et tilfælde end et decideret valg fra vores side. Men et tilfælde der passer rigtigt godt og føles helt rigtigt for os <3 Kram E

 3. Haha min kæreste sagde også stådreng til vores lille dreng den anden dag af akkurat samme årsag. Han vil gerne stå op og han er en dreng ?

  1. Haha…. godt at vide at jeg ikke er alene ;) God weekend til jer og stådreng. Kram E

 4. Jeg har engang kaldt min søn en bøsse? Jeg skulle kalde på ham et ret offenligt sted, og det var altid bisse eller bølle – den dag blev det bøsse! Btw min søn på 10 år er så småt begyndt at kunne sove til 7-7.30 tiden i weekenderne, men nu står han jo selv op. Så der er håb, omend det kan tage nogle år ?

  1. Haha… ahmen hvad de ikke bliver udsat for, de små.
   Yay! Dét lyder godt. Så er der kun 9 år til ;) Kram og god weekend

 5. Mepilex! Det er Compeed for brystsår. Havde en vanskelig ammeopstart og vi er på 4 syleskarpe tænder nu, så ved præcis hvad du er gået igennem ?

  Dine morindlæg mig altid til at klemme en tåre. Damn så grådlabil man er blevet oven i den mortitel ?

  I øvrigt, så har vi en meget travl lille mand herhjemme som kravler i, rejser sig op af og spiser af potteplanterne big time, så godt den store stueplante fik et andet hjem end vores (så er der i det mindste den ting mindre, at holde øje med) ?

  1. Modtaget!!! Det køber jeg hjem, til hvis det sker igen. Håber ikke, men vil hellere være på den sikre side. Ville meget nødig skulle tage sådan en pause igen. Ikke sjovt for nogen af os. Og rart med forståelse for bidskader. Følte mig så ensom og utilstrækkelig i det, mens det stod på.

   Og det med tårerne kender jeg. Græder dagligt… Både af gode og dårlige ting.

   Nogen skulle opfinde et pænt ‘plantegitter’ til at beskytte vores grønne venner fra de små lømler!
   Kram

 6. Kan du ikke komme med nogle af dine hundebidetricks ? Vi står selv midt i det herhjemme, og omend det med øllen lyder som et kæmpe ja tak, så kunne det være rart at slippe for de brystbisser, så vi heller ikke bliver nødt til at stoppe amningen ?

  1. Åh føler med dig! Se Christines tip til plaster længere oppe, hvis der er sår, der skal hele op.
   Og her virkede følgende på bideriet (men det tog altså lidt tid, han var vedholdende den lille l***):

   Jeg sagde ‘av’ højt, når han bed, stak en finger i mundvigen på ham og fiskede brystvorten ud og pakkede brystet væk. Altså bh’en på igen og evt bluse ned over, så brystet er helt dækket. Jeg afbrød enten amningen helt eller også lod jeg ham komme på igen efter 15-20 sekunder (hvis han blev ked/urolig i ‘pausen’ gav jeg ham sut eller bidering og talte stille og roligt med ham om at man ikke måtte bide i brysterne, men at han gerne måtte få mere mælk hvis han ammede normalt uden bid – man ved jo ikke hvor meget de forstår). Og så hjalp det også at have en fast hånd på det øverste af hans ryg (ikke hovedet eller nakken, det er for voldsomt), så jeg kunne sikre, at han ikke bed og så trak sig udad (det var det han gjorde og derfor jeg fik sår).

   Med mange babyer er det (vist nok, det er det jeg læser i alle tilfælde) nok at råbe av, når de bider, men det var det altså ikke her. Jeg måtte ret tydeligt vise ham på en konsekvent måde, at hvis han bed, så stoppede amningen. Det tog en lille uges tid at lære ham, hvor han bed sjældnere og sjældnere. Først flere gange pr. amning, så kun en enkelt gang, så kun på nogle amninger og i dag har vi haft 5 dage helt uden bid, så HÅBER det er ovre nu. Gør SÅ uendeligt ondt både fysisk, men også i morhjertet.

   Håber I kommer over det også <3 Kram E

   1. Hvor optur er du lige at bruge tid på at skrive dine råd ned – tak for det! – og hvor er det dejligt at høre, at din pølse har pakket sine glubske tænder væk. Jeg havde sådan håbet, at jeg kunne blive ved til min miniudgave af en rottweiler var et år. Men i dag sagde han sgu helt fra ved samtlige amninger. I stedet jublede og klappede han i hænderne, når sutteflasken kom frem. Jeg pakker bare pænt mine skambidte bryster væk og bestiller tid til en omgang hårfarvning af den gigantiske graviditets og 10-måneders ammeudgroning og hælder et glas champagne op til mig selv – (og prøver selvfølgelig lige dine råd af i løbet af den kommende uge – forhåbentligt kan han nå at skifte mening endnu :) ).

    Kram til og din søde ammebaby <3

    1. Det var så lidt. Føler virkelig med alle i den situation. Fandme ikke sjovt.
     Har hørt nogle tale om ammevægringer ved 10 måneder og at det kan vende igen, hvis man fortsat tilbyder. Hvis du har lyst altså <3
     Og ellers forstår jeg så godt champagne og frisør! Jeg tænkte også på (da jeg ikke vidste om det ville blive fuldt stop eller bare en pause), hvor meget kaffe og vin jeg skulle drikke og at jeg skulle have en tatovering ;)
     Kram!

 7. Åh, jeg døjer pt. også med en dreng, der for det meste nægter at drikke vand – hvad enten det er af vandflaske, kop, glas, sutteflaske. Sig, det er en fase!!