Kurts garderobe

Indlægget indeholder reklamelinks.

I er så søde til at spørge til Kurts tøj. Og – uden at skulle rose mig selv, som ‘Kurts stylist’ for meget – så forstår jeg det altså godt. Jeg har også lyst til at have Kurts outfits på 90% af tiden. Desværre findes de ikke i min størrelse og det er nok også meget godt. Trods alt. Er ikke sikker på, det ville være nuttet på mig…

Når det kommer til tøj til små børn, så går praktik og komfort forud for alt andet i min optik. Blødt og rart tøj, de kan bevæge sig i og som man ikke skal være for øm om. Personligt kan jeg også godt lide, at det er lidt cute i form af en lille detalje eller et sødt print eller tryk. Og at det netop er børnetøj. I modsætning til voksentøj i børnestørrelser.

Ovenfor har jeg fundet lidt fint, nyt hos de steder, jeg plejer at handle og blandet med ting Kurt allerede har og som vi er glade for.

Reklamelinks:

 1. Hue i merinould fra Little Savage
 2. T-shirt fra Wheat
 3. Savlesmække fra Monsieur Mini
 4. Shorts fra Arket
 5. Fleece-jakke med hætte fra Arket
 6. Sweatshirt fra Newbie
 7. Uv-badedragt fra Name It
 8. Undertrøje fra Gro
 9. Skridsikre strømper fra Go Baby Go
 10. Body-stocking fra Egholm x Vac Vac
 11. Solhat fra Liewood
 12. Sneakers fra New Balance
 13. Sæt med bluse og bukser fra Konges Sløjd
 14. Leggins fra Arket
 15. Stribet sweater fra FUB Kids

“Blødt og rart tøj, de kan bevæge sig i og som man ikke skal være for øm om. Personligt kan jeg også godt lide, at det er lidt cute i form af en lille detalje eller et sødt print eller tryk.”

Nedenfor finder I en nogenlunde udførlig liste over Kurts/mine børnetøjsfavoritter. Og jeg er jo stadig ret ny i gamet, så der er helt sikkert gode mærker, jeg slet ikke nævner, slet og ret fordi jeg ikke kender dem. Tip mig endelig, hvis der er noget, jeg bør kigge nærmere på :)

Hvad der er mest af i Kurts Garderobe

– det er generelt her vi køber tøj. Selvfølgelig er der nok en ting eller to fra andre mærker i Kurts skab, men majoriteten er altså fra listen herunder.

 • Genbrug, arvet eller lånt udgør den primære del af Kurts tøj. Elsker især Mødrehjælpens butikker, men handler også brugt i Børneloppen, på Reshopper m.m.
 • Hjemmestrik. Kurt er heldig at have både en strikkende mormor og farmor og deres trøjer, huer m.m. er garderobestorfavoritter. Petit Knit og My Favourite Things Knitwear har fine opskrifter.
 • Wheat. Bedste, luftige skjorter à la Emil fra Lønneberg og matchende bloomers. Og meget andet godt.
 • Liewood. Er måske ikke så kendte for deres tøj, men både deres håndklæder, spiseforklæder og det vandafvisende overtrækssæt vi har derfra, er super og bliver brugt dagligt.
 • Name It. Gode tees, joggingsæt, body’er og nattøj med fint print. Det er her Kurts populære traktorsæt er fra.
 • Vac Vac. Både rare basisting, men også med fine print som det med croissanter, min gode ven AC har designet for dem.
 • Arket. SÅ nice børnetøj, som jeg først for nylig har fået øjnene op for. Gode kvaliteter og basisting. Er især vil med deres joggingbukser og langærmede tee’s. Og de små teddy-fleece-jakker.
 • H&M. Body’er, t-shirts, sweatshirts og bukser. Næsten alle Kurts bukser er fra H&M eller Newbie. Og strømper, både med og uden dutter.
 • Monsieur Mini. Også herlige croissant-styles og masser af andet godt. Knuselsker især deres savlesmække, som Kurt har brugt siden han var en meget lille fis og som vi stadig har stor glæde af. De er lige dele cute halsklud og noget så praktiske.
 • Konges Sløjd. Så pænt og cute altsammen. Brugte det især da Kurt var helt lille, men har lige fået øjnene op for deres fine sager og yndige print igen.
 • Newbie. Jeg vil skyde på at ca. 40% af Kurts garderobe er fra Newbie. Elsker det svenske mærke og har købt det via min mors veninde i Sverige siden Kurt var lille baby. Men nu sender de også til Danmark, så man behøver ingen svenske forbindelser længere.
 • FUB Kids. Elsker især deres sweatre.
 • Gro. Her har vi ‘kun’ et par bukser og en body fra, men det er til gengæld yndlingsbukserne over dem alle, så de skulle med.
 • Go Baby Go. De bedste, lækreste, skridsikre strømper. Findes også som strømpebukser.
 • Af overtøj/flyverdragt og regntøj har vi været (og er) glade for Reima og CeLaVi.
 • Racing Kids elefanthuer og vanter er vinterfavoritter. Nå ja, og Kurts elskede tophue fra Little Savage, må vi heller ikke glemme ;)
(Visited 4.551 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

11 Kommentarer

 1. Hej Emily. Jeg synes, det kunne være spændende at høre dine perspektiver på pige versus drenge-tøj. Du holder jo den sikre, brune farveskala, men har du overvejet, om Kurt skal have andre (læs: “pigede”) farver og mønstre i garderoben? Mit første barn er også en dreng, og jeg fik først for alvor øjnene op for det, da vi her anden gang fik en pige; for hold fast, hvor er der meget lyserødt og glimmer over det hele. Samtidig har vores søn nu fået en alder, hvor han synes, det er sjovt selv at vælge tøj, så nu forsøger jeg at være bevidst om, at der er et udvalg af farver og mønstre – så kan han selv vælge, hvad der er sjovt lige den dag. Bh.

  1. Virkelig god kommentar Helle,
   Jeg har selv en dreng på 2 og venter en til og synes dette punkt er så svært at leve op til.
   Det meste af mine drenges tøj er arvet fra fætrene, og alt er bare blåt!
   Den smule jeg køber selv, går jeg bevist efter andre farver, som pink, lilla, rød eller gul. Har faktisk et forbud mod at købe blåt. Men 90% af tiden er min søn i såkaldte “drengefarver” og det er så ærgerligt synes jeg. Gad egentlig også godt blive bedre til at give ham en kjole på nogengange, men vi har ingen kusiner i familien og de tidligere årgange har ikke haft dette mål.
   Håber Emily vil skrive lidt overvejelser omkring dette og hvordan man evt. kan arbejde aktivt med det?

   Mvh Cecilie

  2. Hej Helle, godt spørgsmål! Tænker du på det i opslaget her, altså på collagen, eller på hvad han har på ovre i den virkelige verden? Jeg ved, at der er sammenfald (jeg elsker jo selv det brunlige/jordfarver, så det afspejler sig i hans tøj), men ovre i virkeligheden er der også en hel del gult, leopardmønster og blomster/liberty-print.
   Det er ikke noget, jeg aktivt tænker så meget over, men omvendt gider jeg ikke lade mig begrænse af om noget er ’til drenge’ eller ’til piger’. For ja, der er virkelig stor forskel og drengetøjet bliver nemt meget blåt og kedeligt… Dog forbeholder jeg mig retten til at vælge de farver fra, jeg ikke selv er så vild med, så længe det er mig, der er garderobeansvarlig ;)
   Jeg tipper, at der går ca. 2 år og så har han selv en mening om tingene og helst vil gå i farver eller med motiver ud fra hans egne præferencer. Det er i alle tilfælde, hvad jeg hører fra mine veninder.
   Så synes det lyder som en god idé at sørge for lidt større variation, til de større børn der kan vælge ud fra det. Hvor gammel er din dreng?
   Sidste pointe (udover at det er mine egne yndlinge) med de mere neutrale farver, er at de nemt kan gå i arv til en evt. lillesøster, skulle der komme sådan en en dag <3 Knus Emily

   1. Hej Emily og Cecilie. Tak for svar! Jeg tænkte netop på, hvad Kurt har på i den virkelige verden. Vores dreng er 3 år. Ligesom Cecilie har vi arvet rigtig meget mørkeblåt og mørkegrønt, men jeg vil da gerne udfordre både ham og omverdenen i, at man ikke behøver lade sig begrænse af den kedelige pige- og drengedikotomi, for der er jo heldigvis alt muligt ind i mellem. Garderoben er jo et af de redskaber, vi har til at udfolde os og lære os selv at kende, og det starter sikkert allerede helt fra 3-4-års-alderen. Ps. Cecilie, hatten af for, at du overvejer kjolen. Hvis vores søn en dag spørger, så håber jeg, jeg tør sige JA DA. Rigtig god aften til jer begge!

  3. Det er så sjovt, for man kan altid genkende danske børn på deres børnetøj. Mest sådan baby og toddler tøj, men den der brune/beige/naturfarver palette, den er without fail altid på en dansk baby! Min familie er så positivt overrasket over, at vi klæder min søn i alverdens farver og rigtig mange pangfarver og primærfarver, det ser de aldrig nogensinde i Danmark. Det er lidt sjovt hvordan normerne og kulturen dikterer den slags, selvom mange danskere nok tror, at de tager et unormalt valg i at undgå køns-farver. Det virker som det stereotype valg i disse dage. Hvilket er super duper, folk skal bare vælge det de selv foretrækker – selvom alle virker til at foretrække det samme, haha. Det er lidt sjovt at se som udenlandsdansker :-p

   Dertil, min søn har arvet nogle pinke handsker og da vi var i dk, så var folk SÅ grundforvirrede… Var han pige eller dreng ? Ingen kunne hitte ud af det. Virker nogle gange som om, at det med at vælge kønsneutrale ofte kun handler om at give brunt og beige på, ikke fx blåt og pink? Det så vi ikke et eneste dansk barn med; sådan en tydelig mix af farver. Kun sort/brunt/hvidt/beige. Det var meget finurligt, her i USA går ingen små børn med de farver i min søns vuggestue. Gad vide hvad moden svinger mod næste gang, måske flere farver for danske babyer?

 2. Ej, men så svært at styre sig, når der er så meget sødt babytøj! Jeg skal da tjekke det der Newbie ud. Jeg elsker selv dilling (økologisk merinould og silke), Engel Natur, Konges Sløjd, Serendipity og Little Green Radicals. Selvom vi har arvet nærmest alt er det stadig rart at supplere med noget rigtig pænt (og dyrt, ha) der, hvor der mangler.

 3. Kendte ikke Newbie, men det har noget rigtig fint tøj. Det skal tjekkes ud, næste gang mine 2 piger mangler. Jeg også rigtig glad for et andet svensk mærk Lindex. Øko bomuld som holde rigtig godt vask efter vask.

 4. Lækkert tøj! gudrun&gudrun laver skønt, varmt (og dyrt) børnetøj – er især glad for “baraldur” dragten. Tak for din blog

 5. Joha + Dilling – det lækreste uld!
  MarMar og Hummel – i den dyrere ende, men god kvalitet og holder pasformen efter vask. (køber selv primært brugt)
  Hust & Claire – søde prints til begge køn og god kvalitet!
  Lil’ Atelier – et lillesøstermærke (tror jeg, det må hedde) til Name it.
  Knast by Krutter/Krutter – gode basis og fine prints i god kvalitet.
  Minymo – minder lidt om H&M ift. kvalitet og prisklasse.
  MP – gode strømper og strømpebukser med god pasform.

  Så var der lidt mere inspiration (eller shoppefristelser, haha!) ;)

  http://satinawandel.com

 6. Da jeg var gravid med min søn i 2018, var vi i Paris, hvor jeg faldt pladask for det franske børnetøjsmærke Petit Bateau. Det har lidt matrosvibes over sig og er i lidt klarere farver (ofte striber), end mange af de danske børnetøjsmærker. Man kan dog ikke regne med størrelserne – franske børn må være mere petite end danske, og pasformen er til den slanke side, hvilket heldigvis viste sig at passe perfekt til min søn. Kvaliteten er god, og både pasform og farver holder vask efter vask. Det er desværre bare lidt svært at fremskaffe i Danmark. Magasin og Kidsworld har lidt, men det helt store udvalg må man nok en tur til Frankrig efter. Hvilket jo heller ikke ville være så tosset 😉

  1. Tak for tippet, kender det, fra da jeg boede i Bruxelles, men havde helt glemt det. Vil kigge nærmere på det igen :) Klem