Opskrift: S’more pizza & mini pizzaer

32.1-S'more-pizza.

I søndags havde vi gæster til pizzabagning og -spisning. 4 børn og 4 voksne (os selv inklusiv) og så bagte vi ellers pizzaer løbende og store som små kunne selv vælge, hvad de ville have på. Helt utroligt hyggeligt og så afgjort et hit. Det var rart, at der kom masser af naturlige pauser og man lige måtte vente lidt på tilberedningen. Det gav gode talepauser og mindede mig lidt om min barndoms fondue-komsammener.

Og og og! Efter en tur på legepladsen for at blive luftet og samle appetit til mere pizza lavede vi dessertpizzaer à la S’mores. Med chokolade, Nutella, kiks og skumfiduser. OMG! Så snasket og lækkert!

Vi brugte opskriften på dej (og den var god og dejligt elastisk og nem at få tynd) fra den spritnye kogebog, Vi elsker pizza, som Laura og Christine der også står bag bloggen Twin Food, netop er udkommet med. Og det var også her vi fandt idéen til S’more pizza.

I skal bestemt ikke snydes, derfor har jeg fået lov at dele opskrifterne med jer herunder + en opskrift på lækre minipizzaer i tillæg.

Klassisk pizzadej, mini pizzaer og S’more pizza af Christine og Laura Falkensteen Overgaard fra Twin Food.

Pizza-med-bobbel.

DEN KLASSISKE PIZZADEJ
– nok til 2 pizzaer (30 cm)
10 g gær
2. dl vand
1 tsk. sukker
2 tsk. salt
1 spsk. olie
350-400 g hvedemel (fx tipo 00)
groft majsmel eller durummel til udrulning

  • Rør gæren ud i vandet i en skål sammen med sukker, salt og olie.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord.
  • Dejen skal æltes i 8-10 min., indtil den føles elastisk og glat på overfladen.
  • Del dejen i klumper, afhængigt af hvor mange pizzaer der skal laves, og form dem til kugler.
  • Sørg for at overfladerne bliver pæne og glatte.
  • Pensl klumperne med olie, læg dem på et bræt og pak dem ind i film. Lad dejen hæve i ca. 2 timer ved stuetemperatur.
  • Kom lidt majsmel eller durummel på et bord og start med at trykke rundt i kanten, så der dannes en lidt tykkere skorpe.
  • Tryk dejen let ned i midten, tag den op i hænderne og stræk den forsigtigt rundt, indtil den er så tynd, at man næsten kan se igennem den.
  • Det er vigtigt ikke at trykke for meget på dejen, da den så vil miste sine luftbobler.
  • Herefter er dejen klar til fyldet og til derefter at blive bagt.

GRØN PESTO
– 1 ½ DL
2 store håndfulde frisk basilikum
1 håndfuld rucola
1 fed hvidløg
40 g mandler
50 g friskrevet parmesan
1/2-1 dl olie
salt

  • Skyl basilikum og rucola og kom begge dele op i en blender sammen med de øvrige ingredienser.
  • Blend det hele godt – hvis man ønsker pestoen grov i konsistensen, skal man passe på ikke at blende for meget.
  • Smag til med salt og tilsæt olie efter behov.

DEN HURTIGE TOMATSAUCE
– 4 ½ DL
1 fed hvidløg
1 lille løg
400 g flåede tomater (fra dåse)
1 spsk. olie
2 tsk sukker
1 tsk salt

  • Hak hvidløg og løg groft.
  • Kom løg og de øvrige ingredienser i en blender.
  • Blend det fint til en ensartet masse og smag til med salt og sukker.
  • Fordel tomatsaucen på pizzaen.

45.3-Minipizzaer

MINI PIZZAER MED FORSKELLIGT FYLD
– 12 pizzaer (8-10 cm)
BUND
Den klassiske (se opskrift ovenfor)

SAUCE
½ – 1 dl pesto (opskrift ovenfor)
½ -1 dl den hurtige tomatsauce (opskrift ovenfor)
4 spsk. ricotta

FYLD
30 g revet ost, fx chiligouda
125 g frisk mozzarella
8 skiver chorizo
4 skiver god kogt skinke
2 skiver ananas
2 grillede nektariner

TIL TOPPEN
frisk basilikum og oregano
ærtepure (se opskrift nedenfor)

ÆRTEPURE
Blend til en ensartet fin masse:
200 g ærter (frosne eller friske), 1 spsk. mælk, saft
fra 1 lime, salt og peber

  • Fordel pesto på 4 af pizzabundene, tomatsauce på 4 og ricotta på de resterende 4.
  • Fordel halvdelen af den revne ost på den med pesto og halvdelen af den friske mozarella på den med tomatsauce.
  • Start med at bage pizzaerne i 5 min. ved 300 grader, hvorefter det resterende fyld og ost kommes på.
  • Fordel skiver af chorizo på den med pesto, kogt skinke og ananas på den med tomatsauce og grillede nektariner på den med ricotta. Bag pizzaerne yderligere 5-10 min.
  • Pynt med frisk basilikum og oregano på chorizo- og skinkepizzaerne samt ærtepure på den med nektariner inden servering.

32.2 S'more pizza

S’MORE PIZZA
– 8 små
BUND
den klassiske (opskrift øverst), delt i 8 og lavet til små, aflange pizzaer

FYLD
4 kiks, fx digestive
ca. 2 dl Nutella
16 store skumfiduser

evt. almindelig chokolade efter præference

TIL TOPPEN
ekstra Nutella
4 kiks, fx digestive

  • Læg de 8 pizzabunde på et stykke bagepapir.
  • Knus de 4 kiks groft ud over pizzabundene og fordel klatter af Nutella ovenpå.
  • Bag pizzaerne i ovnen ved 250 grader i ca. 10 min (hold øje).
  • Klip skumfiduserne i mindre stykker og fordel dem over de bagte pizzaer og bag videre i 2-3 min. indtil skumfiduserne er gyldne på overfladen. Her kom vi også lidt almindelig chokolade på.
  • Fordel evt. ekstra Nutella på de varme pizzaer i små klatter og knus de sidste 4 kiks groft ovenpå.

pizzabog

Tusinde tak Christine og Laura! Jeg glæder mig til at prøve kræfter med endnu flere af jeres lækre og anderledes pizzaopskrifter og -idéer :)

Skriv en kommentar

6 Kommentarer

  1. Nøøj det ser godt ud. MUMS! I forhold til pestoen, er jeg ikke så vild med hverken basilikum eller rucula. Tror du man kan lave en blanding af persille og lidt basilikum? Og hvad så i forhold til mængde? :-)

    1. Hej Mette, er helt sikker på at du blot kan erstatte basilikum med (bredbladet)persille i forholdet 1:1 det er jeg sikker på også bliver lækkert :)